Θα δημιουργηθεί καινούριο είδος! Η διπλότσιχλα! Αναλόγως την καθαρότητα του ποτού, μπορεί και τριπλότσιχλα!Πίνε πίνε ... μία να περνάει 7-8 να βλέπεις !!!![]()
Θα δημιουργηθεί καινούριο είδος! Η διπλότσιχλα! Αναλόγως την καθαρότητα του ποτού, μπορεί και τριπλότσιχλα!Πίνε πίνε ... μία να περνάει 7-8 να βλέπεις !!!![]()
Η κυχλα είναι μεγάλο σχόλιο αν δεν ρίξεις ντουφεκες δεν θα το μάθεις ποτέ αυτό το θυραμα… την περάσαμε αυτήν την εποχή…. τωρα ξερουμε πλέον τι πως και γιατί!!!! Αν και ακόμα μας ξεβρακώνει μερικές φορές;!!Που ειναι ρε συ οι εποχες που ριχναμε 2 κασονια μεχρι το τελος του Οκτωβρη???? Τι κλαμπανι επεφτε τοτε ρε φιλε!!!
Ειναι η τεταρτη φορα που βρισκω γουρουνι εκει.Την πρωτη φορα περασαν 4 που τα εβλεπα να ερχονται αλλα το πιο βαρυ φυσιγγι που ειχα ηταν 7αρι...Την δευτερη φορα μια σκροφα με 8 ριγωτα σαν γατες μικρα που εννοειται οτι δεν θα της εριχνα ποτε. Την τριτη φορα περπαταω διπλα σε μια συσταδα κυπαρισσια και πεταγονται τσιχλες και παιρνω 2 και στα 20 μετρα μπροστα βγηκε το καπρακι και το κοιταγα σαν χαφτας ενω ειχα μονοβολα. Και η τεταρτη σημερα. Οι τρεις πρωτες επιτρεπομενες η σημερινη απαγορευμενη μερα. Φετος στα περπατητα νομιζω πως πρεπει να κουβαλαμε τριχιες και μαχαιρια....Εχει ξεφυγει εντελως η κατασταση με τα γουρουνια και δεν εχει επιστροφη οσα και να χτυπηθουν.Τα μονόβολα στην τσέπη , να μην τα ψάχνεις τελευταία στιγμή !
Γύρω γύρω σε πάνε. Θα το φάνε το κεφαλάκι τους και εσύ την σπάλα τους!Ειναι η τεταρτη φορα που βρισκω γουρουνι εκει.Την πρωτη φορα περασαν 4 που τα εβλεπα να ερχονται αλλα το πιο βαρυ φυσιγγι που ειχα ηταν 7αρι...Την δευτερη φορα μια σκροφα με 8 ριγωτα σαν γατες μικρα που εννοειται οτι δεν θα της εριχνα ποτε. Την τριτη φορα περπαταω διπλα σε μια συσταδα κυπαρισσια και πεταγονται τσιχλες και παιρνω 2 και στα 20 μετρα μπροστα βγηκε το καπρακι και το κοιταγα σαν χαφτας ενω ειχα μονοβολα. Και η τεταρτη σημερα. Οι τρεις πρωτες επιτρεπομενες η σημερινη απαγορευμενη μερα. Φετος στα περπατητα νομιζω πως πρεπει να κουβαλαμε τριχιες και μαχαιρια....Εχει ξεφυγει εντελως η κατασταση με τα γουρουνια και δεν εχει επιστροφη οσα και να χτυπηθουν.
Μου έτυχε πέρσι σε κυνήγι μπεκάτσας να βλέπω δύο σε απόσταση 30 μέτρων ... τα μονόβολα στο χέρι, αντανακλαστιά τα βούτηξα και τα ξαναέβαλα στην τσέπη ... ημέρα Πέμπτη !!!Ειναι η τεταρτη φορα που βρισκω γουρουνι εκει.Την πρωτη φορα περασαν 4 που τα εβλεπα να ερχονται αλλα το πιο βαρυ φυσιγγι που ειχα ηταν 7αρι...Την δευτερη φορα μια σκροφα με 8 ριγωτα σαν γατες μικρα που εννοειται οτι δεν θα της εριχνα ποτε. Την τριτη φορα περπαταω διπλα σε μια συσταδα κυπαρισσια και πεταγονται τσιχλες και παιρνω 2 και στα 20 μετρα μπροστα βγηκε το καπρακι και το κοιταγα σαν χαφτας ενω ειχα μονοβολα. Και η τεταρτη σημερα. Οι τρεις πρωτες επιτρεπομενες η σημερινη απαγορευμενη μερα. Φετος στα περπατητα νομιζω πως πρεπει να κουβαλαμε τριχιες και μαχαιρια....Εχει ξεφυγει εντελως η κατασταση με τα γουρουνια και δεν εχει επιστροφη οσα και να χτυπηθουν.
Να το απαλλάξεις από την ταλαιπωρία.Ειπαμε, mixe bag... Τρυγονια , κορακια , (τσιχλα δεν τολμω να πω ) και το παλιοκαπρι που μου εκοψε την χολη. Ετρεχε και εκανε ουουουουουφφφφ...
Ποσο να φαω??? Εχω κανει τους γειτονες μαναρακια!!! Ευτυχως το τρωνε και τους δινω. Τσιχλες δεν τρωνε , ομως... Νταξει το περιεργο εδω γυρω θα ηταν να ΜΗΝ πεσεις πανω σε γουρουνια.Γύρω γύρω σε πάνε. Θα το φάνε το κεφαλάκι τους και εσύ την σπάλα τους!
Τις τσίχλες τις προσφέρεις καθαρισμένες;Ποσο να φαω??? Εχω κανει τους γειτονες μαναρακια!!! Ευτυχως το τρωνε και τους δινω. Τσιχλες δεν τρωνε , ομως... Νταξει το περιεργο εδω γυρω θα ηταν να ΜΗΝ πεσεις πανω σε γουρουνια.
Ναι! Και τις σνομπαρουν... Μονο ο μακαριτης ο μπαρμπα Γιαννης τις ζητουσε αμαδητες. Του αρεσε να τις καθαριζει και τις εβαζε στη ξυλοσομπα με φυτινη και αλατοπιπερο και πηγαινε η κουπα στο φουλ.Τις τσίχλες τις προσφέρεις καθαρισμένες;
Και να σκεφτείς ότι σε όλα αυτά τα χωριά οι τσίχλες ήταν ο συνηθισμένος μεζές ... πιάνανε με τα βρόχια και τις κάνανε παστές ή στο ξύδι και είχανε όλο το χρόνο ...Ναι! Και τις σνομπαρουν... Μονο ο μακαριτης ο μπαρμπα Γιαννης τις ζητουσε αμαδητες. Του αρεσε να τις καθαριζει και τις εβαζε στη ξυλοσομπα με φυτινη και αλατοπιπερο και πηγαινε η κουπα στο φουλ.
Ο μπαρμπα Γιαννης βροχοπουλια τα ελεγε. Μανιτα , σαλιγκαρι και τσιχλες και κρασι ηταν τα αγαπημενα του. Με αυτα χορταινε την πεινα του οταν ηταν μικρος. Οι σημερινοι μπορει να μην τρωνε τσιχλες αλλα αμα τους δωσεις σκατουλες περιεργα σερβιρισμενες και τους πεις ειναι γκουρμε πιατο του ταδε σεφ , θα τις φανε ειμαι σιγουρος.Και να σκεφτείς ότι σε όλα αυτά τα χωριά οι τσίχλες ήταν ο συνηθισμένος μεζές ... πιάνανε με τα βρόχια και τις κάνανε παστές ή στο ξύδι και είχανε όλο το χρόνο ...
Τώρα τις σνομπάρουν !
Εκεί στον κάμπο κάνει, κάναν μανίτη?Ο μπαρμπα Γιαννης βροχοπουλια τα ελεγε. Μανιτα , σαλιγκαρι και τσιχλες και κρασι ηταν τα αγαπημενα του. Με αυτα χορταινε την πεινα του οταν ηταν μικρος. Οι σημερινοι μπορει να μην τρωνε τσιχλες αλλα αμα τους δωσεις σκατουλες περιεργα σερβιρισμενες και τους πεις ειναι γκουρμε πιατο του ταδε σεφ , θα τις φανε ειμαι σιγουρος.
Το γουρούνι ήτανκαι επεσα πανω σε ενα καπρι τερας στις 17:45 μεσοκαμπα. Σηκωθηκε και εφυγε γρυλιζοντας. Τελειωσα το περπατημα και κατεβαινω σε μια λακιτσα σε μια ρεματια που περναει κανα τρυγονι αν υπαρχει τετοια εποχη. Με το που παταω στην λακα ακουω παλι το καπρι να γρυλιζει και το βλεπω να διασχιζει την λακα και μπηκε στο ρεμα. Που θελω να καταληξω και τα γραφω εδω ολα αυτα? Σουρουπωσε , παω στο αμαξι , βαζω το οπλο μεσα αναβω τσιγαρο νς τελειωσω τον καφε και ακουω τον πιο γλυκο ηχο του κοσμου! Τσιν τσιν...2 τσιχλες περασαν πανω απο το κεφαλι μου στα 15 μετρα...... Σε εγρηγορση αγορια....
Ναι , σαλιαρες και αγαρικα. Και στα γυρω πευκοδαση λακταριους (κουμαρομανιτες) και μακρολεπιωτες. Μπορει και αλλα ειδη αλλα οτι δεν γνωριζω δεν το ακουμπαω.Εκεί στον κάμπο κάνει, κάναν μανίτη?
Δεν ξέρω τι κάνουν σε αλλά χωριά αλλά για εμάς εδώ είναι ακόμα ένας εξερετικος βραδινός μεζές στο τζάκι και ριζαδα της κάνουνεΚαι να σκεφτείς ότι σε όλα αυτά τα χωριά οι τσίχλες ήταν ο συνηθισμένος μεζές ... πιάνανε με τα βρόχια και τις κάνανε παστές ή στο ξύδι και είχανε όλο το χρόνο ...
Τώρα τις σνομπάρουν !
(μέχρι πριν 50 χρόνια !)
αι ρε!τιποτα δεν ειδαμε!ας την να πεσει κατω!Η πρώτη της χρονιάς πήγα στα ψηλά για καμία ντόπια τσαρτσάρα να δω τι παίζει και είχα την έκπληξη να περάσει μια τσίχλα!!! μια είδα μόνο