Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χτες είχα πάει για απογευματινό.
Σκηνικό πρώτο:
Κάθομαι στην φυλαχτρα και αρχίζω να μαζεύω τους άδειους κάλυκες που είναι διάσπαρτοι ανάμεσα στα ελαιόδεντρα. Εκείνη την ώρα φτάνει και ο συνήθως χρήστης της φυλαχτρας με τον γιό του.
Τα μαζεύεις μου λέει;
Του απαντώ ότι αν συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε έτσι στην ξένη περιουσία, σε λίγο θα μας απαγορεύσουν το κυνήγι. Συμφώνησε και προθυμοποιήθηκε να φέρει σακουλα.
Σκηνικό δεύτερο:
Στην απέναντι πλαγιά εμφανίζεται μια παρέα νεαρών κυνηγών, όπου ο ένας με μηχανάκι γκαζωνοντας προσπαθεί να ξετρυπωσει τα πουλιά ενώ οι υπόλοιποι κάνουν το ίδιο με αλαλαγμους. Όταν χτυπούσαν κάποιο πουλί, ούρλιαζαν ο ένας στον άλλον για το που έπεσε χρησιμοποιώντας στις πέντε λέξεις τέσσερις φορές το "μαλάκα".
Χτες ήταν μια από τις μέρες που ντράπηκα που είμαι κυνηγός.
Και είμαι 53 ετών.

Σκηνικό πρώτο:
Κάθομαι στην φυλαχτρα και αρχίζω να μαζεύω τους άδειους κάλυκες που είναι διάσπαρτοι ανάμεσα στα ελαιόδεντρα. Εκείνη την ώρα φτάνει και ο συνήθως χρήστης της φυλαχτρας με τον γιό του.
Τα μαζεύεις μου λέει;
Του απαντώ ότι αν συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε έτσι στην ξένη περιουσία, σε λίγο θα μας απαγορεύσουν το κυνήγι. Συμφώνησε και προθυμοποιήθηκε να φέρει σακουλα.
Σκηνικό δεύτερο:
Στην απέναντι πλαγιά εμφανίζεται μια παρέα νεαρών κυνηγών, όπου ο ένας με μηχανάκι γκαζωνοντας προσπαθεί να ξετρυπωσει τα πουλιά ενώ οι υπόλοιποι κάνουν το ίδιο με αλαλαγμους. Όταν χτυπούσαν κάποιο πουλί, ούρλιαζαν ο ένας στον άλλον για το που έπεσε χρησιμοποιώντας στις πέντε λέξεις τέσσερις φορές το "μαλάκα".
Και είμαι 53 ετών.
Mπράβο σου, για το ήθος σου, και δυστυχώς για τους νεαρούς, που από ότι φαίνεται δεν διδάχθηκαν από αυτούς που τους μυησαν στο κυνήγι της κυνηγετικες αρχές....no.

Σκηνικό πρώτο:
Τα μαζεύεις μου λέει;
Σκηνικό δεύτερο:
Και είμαι 53 ετών.
Δυστυχως την τσιχλα την βλεπουν ως παιχνιδι και οχι ως θηραμα,μακαρι να μην θεωρησουν παιχνιδι και το οπλο που κρατουν στα χερια τους..........

Δυστυχως την τσιχλα την βλεπουν ως παιχνιδι και οχι ως θηραμα,μακαρι να μην θεωρησουν παιχνιδι και το οπλο που κρατουν στα χερια τους..........
για τους αδειους καλυκες πηρα σκουποξυλο και στην ακρη προσαρμοσα μαγνητη απο ηχειο, μαζευει 14 καλυκες με τη μια κ χωρις σκυψιμο, προχθες μαζεψα μια κουτα 60χ60χ60 με αδεια φυσιγγια απο ελαιοκτημα κ εγραψα στην κουτα με μαρκαδορο οτι εχω φυτευσει ελιες και οχι φυσιγγιες....φυσικα το κτημα ειναι ξενο,εδω και 2 μερες δεν εχει πατησει αλλος στο καθαρισμενο καρτερι αφου βλεπει το μνμ της κουτας.......

για τους αδειους καλυκες πηρα σκουποξυλο και στην ακρη προσαρμοσα μαγνητη απο ηχειο, μαζευει 14 καλυκες με τη μια κ χωρις σκυψιμο, προχθες μαζεψα μια κουτα 60χ60χ60 με αδεια φυσιγγια απο ελαιοκτημα κ εγραψα στην κουτα με μαρκαδορο οτι εχω φυτευσει ελιες και οχι φυσιγγιες....φυσικα το κτημα ειναι ξενο,εδω και 2 μερες δεν εχει πατησει αλλος στο καθαρισμενο καρτερι αφου βλεπει το μνμ της κουτας.......
.bravo.

Επιστροφη με αλλη μια μερα πολλη καλη για Λιβανατες, Αταλαντη , κερτερι ικανοποηιτικο, και παρα πολλα πουλια στο περπατητο .Αυτη η περιοχη μας εχει αποζημιωση αρκετες μερες τωρα αυτην την κακη χρονια.
Είναι καλό χειμαδιό αυτή η περιοχή, και έχουν κατέβει εκεί όλα τα πουλιά από τα πέριξ "αφιλόξενα", λόγω χιονιού και πάγου, βουνά/ορεινά κομμάτια...!!! Έτσι, βρίσκουν πολύ περισσότερη τροφή και πολύ καλύτερες θερμοκρασίες και άρα, πολύ πιο άνετη διαβίωση...!!! Θα παραμείνουν εκεί, όσο περνάνε καλά, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από την ένταση της κυνηγετικής πίεσης που τους ασκείται σ' αυτό το μέρος...!

Καλσπερα Κυριοι
Στον καμπο της ταναγρας σημερα σε μερος που βρηκα απ το google earth με τον πατερα μου. Αρκετα πουλια. Εν τελει πηραμε 8 δεν βρηκαμε αλλα τοσα κ επεσαν τραυματισμενα με φτερο αλλα τοσα που φυσικα τα χασαμε. Επρεπε να ειχαμε παρει κι αλλα. Δεν ξερω αν φταιει οτι ειμαστε νεοι κυνηγοι (2-3 χρονια) ή αν δν ειναι ακριβως κεντρο το οπλο ή αν φταιει οτι τα πουλια ειναι πολυ κυνηγημενα κ πετανε κομματια. 10 χιλιομετρα περπατημα αλλα ιδανικο μερος. Πηγαιντε.

Καλσπερα Κυριοι
Στον καμπο της ταναγρας σημερα σε μερος που βρηκα απ το google earth με τον πατερα μου. Αρκετα πουλια. Εν τελει πηραμε 8 δεν βρηκαμε αλλα τοσα κ επεσαν τραυματισμενα με φτερο αλλα τοσα που φυσικα τα χασαμε. Επρεπε να ειχαμε παρει κι αλλα. Δεν ξερω αν φταιει οτι ειμαστε νεοι κυνηγοι (2-3 χρονια) ή αν δν ειναι ακριβως κεντρο το οπλο ή αν φταιει οτι τα πουλια ειναι πολυ κυνηγημενα κ πετανε κομματια. 10 χιλιομετρα περπατημα αλλα ιδανικο μερος. Πηγαιντε.
Αρκετες μερες τωρα το μερος παει πολυ καλα...μακαρι να μαζευτουν τουφεκια αυριο που θα παω για να παιξουν τα πουλια!

Καλησπέρα. Κάτι κάναμε απόψε !!!
IMG-20190119-174129.jpg

Τα πορτοκαλί που έχω εγώ είναι 32άρια!
Δεν εκπλησσομαι..μπορεις να δεις κ ροζ καλυκες...sarcastic..sarcastic.
Το ειπα με σιγουρια γιατι ο Στελιος εχει παρει τα 30γρ κ γιατι οντως αυτα ηταν πορτοκαλι,μεχρι πριν τουλαχιστον..:p
.sarcastic..sarcastic.

Καλησπερα σας! Σήμερα είχα χρόνο και ειπα να κάνω ένα περπατητο από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.πηρα δυο τηλέφωνα τον αδελφό μου και τον φίλο μου τον λαγουδοκυνηγο τον Μιχάλη..μπορούσαν και οι δυο και κανονίσαμε κατα τις 1 στο σπιτι μου στο χωριό..τελικά ο αδελφός μου, μας την έκανε στο χωριό γιατι ο πατέρας μου κλάδευε φουλ και ήθελε βοήθεια..ετσι με τον Μιχάλη,πέριξ του χωριού μου,από τις 1 μέχρι τις 5 πήραμε 40 πουλιά στο χέρι 39 τσιχλες και 1 κοτσυφι(δεν είχε καθολου κοτσύφια)..φυσιγγια μόνο Ρουμελιωτη 30gr csb5-32gr csb1-32gr gm3! Όλα σε νούμερο 9..καλύτερα από τα τρία τα gm3,τα οποία θα ρίχνω αποκλειστικά από εδω και περα.καλα και τα άλλα,αλλά τα gm3 έκοβαν πραγματικα εντυπωσιακά..Τα έριχνα πρώτη φορά ! Ο Μιχάλης τα έχει ξαναρίξει σε κυνήγι και πίνακα και μου είχε πει οτι κενταγαν..να πω εδω οτι με τον Μιχάλη πρώτη φορά καναμε μαζί περπατητο τσίχλας.μολις ήρθε είχε βιδωμένο πάνω το brain TM..του λέω με αυτό θα κανεις περπατητο; Εισαι σίγουρος; Ναι μου λέει δεν το αλλάζω..και δικαιώθηκε σκοτωματα παρά πολυ ωραια μακρια αλλά και κοντά! Με αυτό το τσοκ πήρε φέτος 50 λαγούς!!!! Οι τσιχλες ήταν σε καλούς αριθμούς σε όλα τα μέρη που αλλάξαμε!
Όπλα:Benelli crio comfort 18,5 αυλός,71cm(brain TM crio plus)
Benelli Centro 66cm (Gemini Mobil ported IC)
Μου άρεσε παρά πολυ το Gemini.
bmVhDyK.jpg
Ωραίος ο ψηλος

Status
Not open for further replies.
Back