Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Άιντε λοιπόν παίδες, μια εντελώς αναπάντεχα "καταραμένη" κυνηγητική σεζόν έφτασε στο τέλος της! Επιτέλους!

Εγώ πάντως, θα ευχηθώ ολόψυχα σε όλους τους κυνηγαρέους ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, αλλά δίχως φυσικά επανάληψη του εφετινού τραγελαφικού και παντελώς άδικου μέτρου περί της απαγόρευσης της μετακίνησης για την άσκηση της θήρας...!!!

Υ.Γ.: Μάγκες, αφήστε τα χαζά, και σπεύσατε να κάμετε το εμβόλιο κατά του γαμημένου του κορωναϊού, διότι μόνο έτσι θα αποκτήσουμε ανοσία και θα απαλλαγούμε από δαύτονα τον "Σατανά" οριστικά, για το καλό τόσο της ίδιας μας της ζωούλας και της καθημερινότητάς μας, όσο και για το καλό του χόμπυ μας...
Εγώ το έκαμα ήδη κατόπιν συνειδητής μου επιλογής και εκμεταλλευόμενος την υγειονομική μου ειδικότητα.
Εάν δεν εμβολιασθούμε, ο κορωνοϊός δεν θα ηττηθεί και θα μας ταλανίζει επ' αόριστον...! Και, συνεπακόλουθα, θα μας εμποδίζει να ασκήσουμε κανονικά κι ελεύθερα τα κυνήγια μας στο μέλλον (ειδικά με τη τρέχουσα κυβέρνηση κιόλας)...!
Μπράβο Νίκο κ εγώ αυτής της άποψης είμαι κ όχι με αυτά πού λένε οι ψεκασμενοι ;)

Άιντε λοιπόν παίδες, μια εντελώς αναπάντεχα "καταραμένη" κυνηγητική σεζόν έφτασε στο τέλος της! Επιτέλους!

Εγώ πάντως, θα ευχηθώ ολόψυχα σε όλους τους κυνηγαρέους ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, αλλά δίχως φυσικά επανάληψη του εφετινού τραγελαφικού και παντελώς άδικου μέτρου περί της απαγόρευσης της μετακίνησης για την άσκηση της θήρας...!!!

Υ.Γ.: Μάγκες, αφήστε τα χαζά, και σπεύσατε να κάμετε το εμβόλιο κατά του γαμημένου του κορωναϊού, διότι μόνο έτσι θα αποκτήσουμε ανοσία και θα απαλλαγούμε από δαύτονα τον "Σατανά" οριστικά, για το καλό τόσο της ίδιας μας της ζωούλας και της καθημερινότητάς μας, όσο και για το καλό του χόμπυ μας...
Εγώ το έκαμα ήδη κατόπιν συνειδητής μου επιλογής και εκμεταλλευόμενος την υγειονομική μου ειδικότητα.
Εάν δεν εμβολιασθούμε, ο κορωνοϊός δεν θα ηττηθεί και θα μας ταλανίζει επ' αόριστον...! Και, συνεπακόλουθα, θα μας εμποδίζει να ασκήσουμε κανονικά κι ελεύθερα τα κυνήγια μας στο μέλλον (ειδικά με τη τρέχουσα κυβέρνηση κιόλας)...!
Nικολα το εμβόλιο θα το κανουμε. Απογευματινό θα πάμε ομως????????

Μπράβο Νίκο καλά έκανες. Τώρα τι θα κάνουν οι υπόλοιποι άσε να γνωρίζει ο καθένας μόνος του.....εμβόλιο υπάρχει και για τον ιό της γρίππης (Η1Ν1) αλλά ο ιός είναι κάθε χρόνο εδώ .....και κάθε χρόνο πρέπει να κάνεις εμβόλιο αν δεν θες να κολλήσεις και να κολλήσεις αν δεν έχεις κάποιο παθολογικό ,όλα οκ! Έτσι θα εξασθενήσει και ο covvid 19 και όλα καλά. Μετά θα βρουν κάτι άλλο για να σου πηδήξουν την ζωή. Αυτά.

Νίκο με το θέμα του εμβολίου συμφωνώ απόλυτα. Ειδικά όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πρέπει να το κάνουν το συντομότερο δυνατό.
Αλλά η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος οφείλεται κατά μόνο ένα μικρό ποσοστό στον κορωνοϊό. Σε όλες τις χώρες υπάρχει ο ιός ,αλλά το κυνήγι εκεί συνεχίστηκε είτε κανονικά είτε με κάποιους περιορισμούς στις μετακινήσεις.
Κύριοι υπεύθυνοι για τη φετινή κατάσταση είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης και η αντικυνηγετική της στάση. Πραγματικά έχω βαρεθεί να τους βρίζω όλο αυτόν το καιρό μα οι τύποι είναι ηλίθιοι σε κατάσταση επικινδυνότητας. Τους βλέπεις να μιλάνε στα βρωμοκάναλα και νομίζεις ότι έχεις βάλει να δεις κωμωδία.

Kαλησπερα σας..
Με πονο καρδιας θελω να αναφερω οτι τις τελευταιες μερες περασαν παρα πολλα πουλια στα απογευματινα καρτερια
Κλασσικες μετακινησεις της εποχης
Σε μια παρα πολυ κακη χρονια ,,
Οσοι μπορουσαν να πανε πραγματικα το χαρηκαν

Kαλησπερα σας..
Με πονο καρδιας θελω να αναφερω οτι τις τελευταιες μερες περασαν παρα πολλα πουλια στα απογευματινα καρτερια
Κλασσικες μετακινησεις της εποχης
Σε μια παρα πολυ κακη χρονια ,,
Οσοι μπορουσαν να πανε πραγματικα το χαρηκαν
Αυτό που παρατήρησα εγώ ήταν ότι φάνηκαν κάποια καινούργια πουλιά στις αρχές τού Φλεβάρη με την καλοκαιρία κ χάθηκαν από πολλές περιοχές με τα χιόνια χωρίς να μετακινηθούν καινούργια... Ακολούθησε μια βδομάδα που σε πολλές περιοχές δεν ακούγοταν τσίχλα κ τα λογγια γέμισαν κ πάλι στις 27 κ 28 του μήνα μέσα σε ένα βράδυ με την φεγγάρι κ καινούργια πουλιά...
Γενικά από τότε χειρότερους Φλεβάρηδες που θυμάμαι με εξαίρεση την αρχή κ το τέλος του αλλά με επιφύλαξη γιατί δεν υπήρχε η ευχέρεια μετακινήσεων κ η προσωπική εκτίμηση όλης της κατάστασης...

Λοιπόν στα σημεία που μπορούσα να έχω προσβαση τα πουλιά έκαναν αισθητή την εμφάνιση τους από τα Φώτα και μετα. Στην πρώτη κακοκαιρία που ήταν χιονιας ορεινών και ημιορεινων κυριολεκτικά γέμισε ο τόπος τσιχλοκοτσυφα και το κυριότερο τα κράτησε κιόλας. Με την Μήδεια δεν οχι μονο δεν έφυγαν αλλά εμφανίστηκαν και γερακοτσιχλες. Χαρακτηριστικα ενας φίλος από διπλανό χωριό 45 ετών μου είπε ότι τόσο τσιχλα είχε να δει από τότε που πηγαινε Λύκειο!!!!!! Μετά το 16 που τα μπασιματα ηταν ηδονικά έχουμε σερί κακές χρονιές στα φθινοπωρινά περάσματα. Αντιθέτως τα επιστροφια του Φλεβάρη μας έχουν αποζημιώσει και με το παραπανω. Όλα αυτά για εδώ που μένω βέβαια. Αλλού μπορεί να υπάρχει άλλη εικονα.

Καλησπέρα στην παρέα.Ενα όμορφο βιντεάκι από εμένα έτσι για το κλείσιμο της δύσκολης αυτής σεζόν.

Μπράβο πολυ ωραίες εικόνες κ τουφεκιές!
Και του χρόνου με υγεια κ με πολυ καλυτερες συνθήκες.........

Αρκετά πουλάκια έπαιζαν σήμερα σε πευκώνα.
Εδώ κάνουν τα κλασσικά τερτίπια τους όπως κάθε χρονο. Όλο τον χειμώνα γυρνώντας από την δουλειά στον δρομο απο Βατωντα προς Στενή άντε να δεις 3-4 πουλια. 2 μέρες τωρα μέχρι τον Μιμικο έχουν πέρασει τον δρόμο 15-20 μετα ως τον Πισσωνα άλλες τοσες! Με λίγα λόγια πουλιά υπάρχουν και είναι πολλά!

μια πεζωπορεια απογευματινη στα τσιχλοκαρτεριαμου,,τα πουλια παιζανε ΤΡΕΛΑΑΑΑΑ,,,και στο καπακι περναη η θυροφυλακη ενα φιλαρακιμου,,μου λεη τι κανης ρε σακη;;; μπανηστηρι του λεωωωω :oops: και πεθανεεεε στο γελιωωωω,,του λεω δωσμου μια βδωμαδα παρατασηηηηη και σηκωνεται και φευγηηη παλι σκαζωντας στα γελιαααααα.sarcastic..sarcastic.

Εδω εχουμε γεμηση κυχλοκοτσιφα και παπια....τοσα πουλια που εμειναν αντουφεκιστα φετος ...περημενο τον οκτωβριο να μπενουν μιλιουνια... λογηκα
Αν μπουν πολλά πουλιά του χρόνου δεν θα ειναι επειδη δεν τουφεκιστηκαν φετος. Καμία σχέση δεν έχει το ένα με το αλλο. Τον Οκτώβρη μερικοί συνάδελφοι έγραψαν ότι τα πουλια δεν μπαίνουν επειδή τα σκοτώσαμε όλα το 16-17 και έχει πρόβλημα ο πληθυσμός τους. Μακαρι να μπορούσαν να έρθουν να δουν τους αριθμούς που ήρθαν από Γενάρη και μετα. Καλό μπασιμο γίνεται όταν υπάρχουν οι σωστές καιρικές προϋποθέσεις και συνθήκες. Δυστυχώς για εμάς τα τελευταία χρόνια ο καιρος είναι όλα τα άλλα εκτός από συμμαχος.Οπότε Ηλία αν φάμε παλι φόλα του χρόνου τον Οκτώβρη , μην σου φανεί παράξενο!

Και εδώ τα πουλιά όλο και αυξάνονται καθημερινά θεαματικά που είναι πραγματικά να απορείς από που ήρθαν τόσα πολλά πουλιά... Ο σκύλος έχει τρελαθεί να κάθεται να τα περιμένει στα καρτέρια μας και να τα κυνηγά από πίσω όταν πάμε στο κτήμα...
IMG_20210228_173644.jpg
IMG_20210227_173212.jpg
IMG_20210227_071613.jpg
IMG_20210227_071536.jpg

Εδώ κάνουν τα κλασσικά τερτίπια τους όπως κάθε χρονο. Όλο τον χειμώνα γυρνώντας από την δουλειά στον δρομο απο Βατωντα προς Στενή άντε να δεις 3-4 πουλια. 2 μέρες τωρα μέχρι τον Μιμικο έχουν πέρασει τον δρόμο 15-20 μετα ως τον Πισσωνα άλλες τοσες! Με λίγα λόγια πουλιά υπάρχουν και είναι πολλά!
Και στη δική μου γειτονιά (Δροσιά Χαλκίδας), από το χιόνι και μετά, ιδιαίτερα τις τελευταίες 10ημέρες βράζει ο τόπος.
Γεωμετρική αύξηση, σαν τον κορωνοιό ένα πράμα....

Status
Not open for further replies.
Back