Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν μπουν πολλά πουλιά του χρόνου δεν θα ειναι επειδη δεν τουφεκιστηκαν φετος. Καμία σχέση δεν έχει το ένα με το αλλο. Τον Οκτώβρη μερικοί συνάδελφοι έγραψαν ότι τα πουλια δεν μπαίνουν επειδή τα σκοτώσαμε όλα το 16-17 και έχει πρόβλημα ο πληθυσμός τους. Μακαρι να μπορούσαν να έρθουν να δουν τους αριθμούς που ήρθαν από Γενάρη και μετα. Καλό μπασιμο γίνεται όταν υπάρχουν οι σωστές καιρικές προϋποθέσεις και συνθήκες. Δυστυχώς για εμάς τα τελευταία χρόνια ο καιρος είναι όλα τα άλλα εκτός από συμμαχος.Οπότε Ηλία αν φάμε παλι φόλα του χρόνου τον Οκτώβρη , μην σου φανεί παράξενο!
Εδω καθε 3,/4 χρονια κανη πολυ μεγαλα μπασιματα ...εχουν περαση 4 χρονια απο το τελευταιο πολυ μεγαλο μπασημο....αν πανε τα πραγματα καλα φετος θα γηνει της @#@@@#

Αν μπουν πολλά πουλιά του χρόνου δεν θα ειναι επειδη δεν τουφεκιστηκαν φετος. Καμία σχέση δεν έχει το ένα με το αλλο. Τον Οκτώβρη μερικοί συνάδελφοι έγραψαν ότι τα πουλια δεν μπαίνουν επειδή τα σκοτώσαμε όλα το 16-17 και έχει πρόβλημα ο πληθυσμός τους. Μακαρι να μπορούσαν να έρθουν να δουν τους αριθμούς που ήρθαν από Γενάρη και μετα. Καλό μπασιμο γίνεται όταν υπάρχουν οι σωστές καιρικές προϋποθέσεις και συνθήκες. Δυστυχώς για εμάς τα τελευταία χρόνια ο καιρος είναι όλα τα άλλα εκτός από συμμαχος.Οπότε Ηλία αν φάμε παλι φόλα του χρόνου τον Οκτώβρη , μην σου φανεί παράξενο!
φιλε μου δυστυχως δεν βλεπο να ξαναπερνανε,απο ευβοια μερια,μιας και γεμισε ο τοπος ανεμογενητριες,κριμα.

φιλε μου δυστυχως δεν βλεπο να ξαναπερνανε,απο ευβοια μερια,μιας και γεμισε ο τοπος ανεμογενητριες,κριμα.
Δεν γέμισε ακομα! Η οροσειρά της Διρφης είναι καθαρη. Για πόσο ακόμα δεν ξερω. Όχι για πολύ σιγουρα.

Καλημερα, υπαρχει καμια μελετη που να το τεκμηριωνει αυτο με τις ανεμογεννητριες και τα περασματα?
Καλησπέρα Γιαννη, Κάνε ένα ψάξιμο στο διαδίκτυο και θα δεις ότι τα αιολικά πάρκα ειναι επικίνδυνα για την πανίδα και ουσιαστικά...παντελώς άχρηστα. Χρήμα κινείται μονο.

Μακάρι Ηλία να είναι έτσι και να μας αφήσουν να παμε και να τις υποδεχτούμε όπως αρμόζει!
Αφησουν δεν αφησουν εγω θα παο και ας ερθουν να με μαζεψουν....δευτερη χρονια δεν του χαρηζω του κουλι

Καλησπέρα Γιαννη, Κάνε ένα ψάξιμο στο διαδίκτυο και θα δεις ότι τα αιολικά πάρκα ειναι επικίνδυνα για την πανίδα και ουσιαστικά...παντελώς άχρηστα. Χρήμα κινείται μονο.
Καλησπερα. Επειδη ετυχε να βρεθω το 2012 στο Βελγιο για αρκετους μηνες, παρατηρησα οτι υπηρχαν αρκετες (παρα πολλες) ανεμογενητριες. Παρολα αυτα, οι λαγοι με το τσουβαλι, οι πεδινες κοπαδια ολοκληρα, φασιανοι και φασες σορο. Και ολα σε αποσταση αναπνοης απο δαυτες. Καμια οχληση απο θορυβο. Αυτα ηταν ενδημικα θηραματα για εκει. Για τα περασματα δεν εχω προσωπικη γνωμη οπως παραπανω, αλλα ουτε μπορεσα να βρω κατι τεκμηριωμενο σε ερευνα στο διαδυκτιο.

Εγω αν και ειμαι κάθετα αντιθετος σε αυτον τον παροξυσμο που μας εχει πιασει με τις ανεμογεννήτριες, που σε 15-20 χρονια θα τις βαλουμε στον πατο μας, δεν εχω πεισθεί οτι ειναι υπευθυνες για την 4ετη μειωση των μπασιματων στην χωρα μας.... Για μένα σοβαρότερο ρολο εχει παίξει η αλλαγή στην χρηση γης...
Φετος επεσα δυο φορες σε περιπτωση κυνηγότοπου που μεχρι περσι ειχε πλαγια με ελιες, που φετος ηταν φωτοβολταικο παρκο...Ποσες ακομα καλλιεργειες εχουν καταργηθει και το τρυγόνι δεν εχει που να φαει τον Αυγουστο...
Σχετικα με την τσιχλα τωρα, η πραγματικοτητα ειναι οτι απο 20 Γεναρη κ μετα εμφανιστηκαν αρκετα τσιχλοκοτσυφα...το οτι δεν τα ειδαμε στα μπασιματα της κεντρικης Ευβοιας δε σημαινει κατι...σιγουρα η αλλαγη του κλιματος και των εποχων οπως τις ξεραμε εχει επηρεασει τις "ημερομηνιες", αλλα τα πουλια δεν εξαφανιστηκαν...

Το πρωί σήμερα για μισή ώρα περίπου, στην αροκάρια της αυλής ερχόντουσαν και φεύγανε συνεχώς τσίχλες και κοτσύφια.
Πολλά άλλα έβλεπα να περνούν δεξιά αριστερά ή να κάθονται στα 3-4 πεύκα που έχει στη γειτονιά, στα χωράφια δεν πήγα να δω τι γινόταν.
Πόσα διαφορετικά πουλιά βλέπετε ; ...

Attachments

• DSC02490.JPG
    DSC02490.JPG
    216,2 KB · Προβολές: 29
  • DSC02491.JPG
    DSC02491.JPG
    312,9 KB · Προβολές: 23
  • DSC02493.JPG
    DSC02493.JPG
    313,6 KB · Προβολές: 23
Προκειμένου να στηθεί μισή ανεμογεννήτρια σε ελληνικό βουνό, αυστηρή προϋπόθεση είναι να έχει καεί ολοσχερώς.-
Επιπλέον καταστρέφεται το βουνό περαιτέρω με διάνοιξη δρόμων και τοποθέτηση πυλώνων, φώτων, υποσταθμών κλπ
Όλο αυτό από μόνο του σημαίνει ανεπανόρθωτη καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής.
Δεν ξέρω τι κάνουν στην Ευρώπη, εκεί έχουν περάσει και διαφωτισμό....
Εδώ για να μπει ανεμοπαλούκι ο αλγόριθμος είναι αυτός που έγραψα.
Σε εικόνες απ' το διαδίκτυο βλέπεις στο εξωτερικό ωραία λιβάδια με ανεμογεννήτριες, στην Ελλάδα ποτέ.
Επιπλέον, οι ανεμογεννήτριες έχουν ημερομηνία λήξης. Έξω δεν πιστεύω ότι τις αφήνουν, αφότου χαλάσουν, να σαπίζουν στα μέρη όπου τις παλούκωσαν. Στην Ελλάδα αυτό γίνεται όμως.
Κι αν το πάμε κι ακόμα πιο πίσω, είναι τεράστιο το κόστος τους και σε χρήμα και σε φυσικούς ορυκτούς πόρους κλπ συν τοξικά απόβλητα απ' τις βιομηχανίες που τις παράγουν.
Οπότε ποια πράσινη ανάπτυξη; Μόνο πράσινα άλογα....

Προκειμένου να στηθεί μισή ανεμογεννήτρια σε ελληνικό βουνό, αυστηρή προϋπόθεση είναι να έχει καεί ολοσχερώς.-
Επιπλέον καταστρέφεται το βουνό περαιτέρω με διάνοιξη δρόμων και τοποθέτηση πυλώνων, φώτων, υποσταθμών κλπ
Όλο αυτό από μόνο του σημαίνει ανεπανόρθωτη καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής.
Σε εικόνες απ' το διαδίκτυο βλέπεις στο εξωτερικό ωραία λιβάδια με ανεμογεννήτριες, στην Ελλάδα ποτέ.
Επιπλέον, οι ανεμογεννήτριες έχουν ημερομηνία λήξης. Έξω δεν πιστεύω ότι τις αφήνουν, αφότου χαλάσουν, να σαπίζουν στα μέρη όπου τις παλούκωσαν. Στην Ελλάδα αυτό γίνεται όμως.
Κι αν το πάμε κι ακόμα πιο πίσω, είναι τεράστιο το κόστος τους και σε χρήμα και σε φυσικούς ορυκτούς πόρους κλπ συν τοξικά απόβλητα απ' τις βιομηχανίες που τις παράγουν.
Οι δρόμοι και μόνο για να ανοιχτούν προκαλούν μεγάλη ζημιά. Όταν το βουνό έχει κλίσεις γκρεμίζονται ολόκληρες πλαγιές για να ανέβουν οι δρόμοι στις κορυφογραμμές ...

Ακριβώς όπως τα λες. Γι'αυτό λεω παραπάνω ότι είναι ουσιαστικά παντελώς αχρηστες. Όσο για τα φωτοβολταϊκά που λέει ο Στέφανος έχουν αρχίσει εδώ και ξεφυτρώνουν παντου. Εκατοντάδες στρέμματα που πριν 2 χρόνια παρήγαγαν τροφή τωρα εχουν καθρεφτάκια μεσα. Τσιχλοκοτσυφα και εδώ σε καλα νουμερα. Τα μπασιματα δεν έχουν σχέση με τα επιστροφια. Το ξαναλεω , οι τσιχλες δεν χάθηκαν. Τα τελευταία χρόνια απλά ο καιρος δεν βοηθάει καθόλου. Και μην κοιτάτε αν στο καρτερι που καθόμαστε φυσάει βοριάς. Φετος απο την Βουλγαρία μέχρι την Σκανδιναβία είχε ένα μηνα νοτιά και παρά πολύ καλό καιρο.

Σε οσα λες δε θα διαφωνισω, τα επικρωτω κιολας. Μονο στη τελευταια προταση εχω ενσταση. Για σκεψου, αντι για καθε 10 ανεμογεννητριες να εφτιαχναν εναν ΑΗΣ που θα καιγε μαζουτ ή λιγνιτη.
Δίκιο έχει ο Βασίλης Γιαννη. Αν είναι να καίνε τεράστια δάση για να βάλουν ανεμογεννήτριες, να χεσω μέσα την πράσινη ανάπτυξη. Εδώ δύο συνεχόμενα καλοκαιρία έκαψαν ένα πευκοδάσος που δεν είχε καεί ποτε. Ότι έμεινε από την πρώτη φωτιά το αποτελειωσε η δευτερη και μεγαλυτερη. Ένα δάσος παραγωγικό σε ρητίνη, ξυλεία και μελι , χιλιάδες κιλά μελι! Πραγματικη αποθηκη για την περιοχη για λαγο, μπεκατσα και τσιχλοκοτσυφα ,αφού μεγάλο κομμάτι ηταν καταφυγιο αγριας ζωης . Ολοι εδώ θεωρούσαμε ότι υπήρχε κάποιος τρελός και έβαζε φωτιες. Πριν λίγο καιρό ομως καταλάβαμε τον λόγο που μας έκαψαν ένα πραγματικό στολίδι. Ανακοινώθηκε η κατασκευή αιολικών παρκων. Αρα ποια πράσινη ανάπτυξη? Αν ήταν να βάζουν τις ανεμογεννήτριες σε πράσινα λιβάδια όπως στις φωτογραφίες που έντεχνα μας πουλάνε παω πασο.

Σε οσα λες δε θα διαφωνισω, τα επικρωτω κιολας. Μονο στη τελευταια προταση εχω ενσταση. Για σκεψου, αντι για καθε 10 ανεμογεννητριες να εφτιαχναν εναν ΑΗΣ που θα καιγε μαζουτ ή λιγνιτη.
Πατριώτη προσωπικά δεν είμαι πεπεισμένος ότι ο κλασικός τρόπος μόλυνε περισσότερο-χειρότερα το περιβάλλον. Με σωστή διαχείριση των εκπομπών (στερεών-υγρών-αέριων) θεωρώ ότι είναι και ανώτερος, πιο αποδοτικός.
Περισσότερο θεωρώ ότι αυτές οι "πράσινες" πηγές ενέργειας, προωθούνται επειδή είναι ανανεώσιμες και πρακτικά ανεξάντλητες. Επίσης πες το συνωμοσιολογία, αλλά θεωρώ ότι είναι και ένας επιπλέον τρόπος να μην επιτρέπουν σε κράτη σα το δικό μας να είναι ενεργειακά ανεξάρτητα, αλλά να πρέπει να αγοράζουμε απ' έξω φωτοβολταϊκά πάνελ, ανεμογεννήτριες, υδρογεννήτριες κλπ, μιας και δεν παράγουμε τίποτα.
Ο άνθρωπος απ' τη στιγμή που γεννιέται είναι ένα ενεργοβόρο ον, η ίδια του η ύπαρξη, όσο και "eco friendly" να προσπαθήσει να την κάνει, θα καταστρέφει σε κάποιο ποσοστό τη φύση.
Ας σταματήσουμε τότε, να χρησιμοποιούμε τελείως οτιδήποτε χρησιμοποιεί ή χρειάζεται για να παραχθεί ορυκτά καύσιμα, φυσικές πρώτες ύλες ή "βρώμικο" ηλεκτρικό. Ας κλείσουμε αυτή τη στιγμή το ίντερνετ που μας φέρνει σε επαφή, ας ανακυκλώσουμε τους υπολογιστές-κινητά-τηλεοράσεις. Ας λουκετάρουμε τα αυτοκίνητα-μηχανάκια.... Ας πετάξουμε και τις καραμπίνες και ας στήνουμε βρόγχια, δόκανα και ξόβεργες....
Να επιστρέψουμε στην παλαιολιθική εποχή ή να αυτοκτονήσουμε μαζικά;;;
Με καταλαβαίνεις πιστεύω.......

Status
Not open for further replies.
Back