Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ευχαριστώ για τις απόψεις σας κύριοι.

Τωρα όσον αφορά το αν τον είχα καταλαβει ή οχι θα σου πω οτι οντως δεν ειχα καταλαβει την παρουσια ανθρωπου. Στη χειρότερη λεω να ειναι κανας τσοπανης καθως ακουγα ενα κουδουνι. Τωρα μπορει να νομιζετε οτι σας λεω μπουρδες και κουραφεξαλα αλλα τελος παντων.
Δεν θεωρώ ότι λες μπουρδες...
Γιατί διαφορετικά δεν θας έλεγες τι συνεβει, θα μπορουσες να μας είχες πει ότι την σηκωσες με τα ποδια......

Να κυνηγαει καποιος μπεκατσες δίπλα στα καρτερια τσίχλας δεν μου εχει τυχει.
Μου έχει τυχει να κυνηγάει μπεκατσάς πίσω από την....πλατη μου..
Γιατί εκεί που κουρνιαζαν οι τσίχλες κράταγε κ μπεκάτσες...
Βεβαια θα μου πείτε και τη δουλεια εχει μια μπεκατσα την ημερα.

Γιατί όχι? Όσο κ αν είναι σπανιο καποτε και αυτό μπορεί να συμβεί..
Μια μπεκάτσα δεν σηκώνεται παντα από έναν κυνηγό η έναν σκυλο.........

Τύχη έχουμε αρκετή ευτυχώς.....
View attachment 36341
Χτυπήσαμε και 4 τσιχλίτσες αλλα οι πολλές πέρασαν αλλού. Θα τις περποιηθώ αλλη μέρα.
Το ξαδερφάκι πού είχα παρει μαζί για παρέα(1 χρόνο μεγαλύτερος απο εμένα) μόλις τη χτύπησα μου λέει μεγάλο ηταν αυτο .sarcastic. .

Τη συγκεκριμένη κυρία την πέταξε ένας κύριος με το επανιελάκι του, αν και δεν τη φέρμαρε το σκυλάκι, απλά έτυχε να περναει απο εκει και την πέταξε, δεν ξερω αν την πηρε μυρωδιά πάντως. Δεν ξέρω τι ήταν σωστο να κάνω, αλλά μπεκάτσα είναι δεν είναι λαγος να πείς οτι κυνηγαγαν τα σκυλιά, τα ακουσα και τον βαρεσα για να τον παρω. Με συμβουλευσε αλλη φορα απλως να το αφήνω το θήραμα αν το κυνηγαει αλλος, αλλα στην τελικη που να ξερω οτι την κυνηγαγε αφού δεν τον είχα δεί? Μονο ενα κουδουνάκι ακουγα συνεχώς και νομιζα οτι θα ήταν κανα τσοπανόσκυλο. Του είπα σε κάποια φάση να την πάρει αν θέλει αλλα μου είπε οτι δεν υπήρχε περίπτωση να την παρει απλώς με συμβούλευσε για να μην τσακωθώ με κάποιον αλλη φορά. Δεν έχω παράπονο απο τη συμπεριφορά του κανένα αν και μου την είπε ευγενικά. Ήταν σίγουρα ενοχλημένος ομως..... Τελος πάντων το πουλί ηρθε σπίτι μου τώρα.

Εσάς η άποψη σας ποια είναι ρε παιδιά?
Έπρεπε να την αφήσεις.

Αφού την βάρεσες όμως, καταλαβαίνω πως σε κλάσμα δευτερολέπτου δεν πρόλαβε να σκεφτείς επωμισες και έριξες, έπρεπε να του την δώσεις έστω και με το ζόρι.
Όπως σου είπε μπορεί να γίνει μεγάλη παρεξήγηση σε τέτοιες περιπτώσεις.

Εγώ να φανταστείς έχει τυχη να μην ρίξω σε φασσες γιατί από κάτω μου ακούγονταν το μπιπερ από σκύλο σε φερμα.
Για να μην τον χαλάω τη φερμα αλλά και να μην μπει σε υποψίες πως σηκώθηκε το πουλί και το πήρα δεν δήλωσα όπλο.

Δεν ξέρω αν ειναι το σωστό γιατί κι εγώ αγώνα κάνω τόση ώρα στο κρύο να περιμένω ίσως και μια ή δύο τουφεκιές.

Επειδή είμαι όπως λένε φερματζης, από ανάγκη το ριχνω στον κυνήγι καρτερατων θηραματων όπου μπορώ δεν τους δημιουργώ πρόβλημα ή τους βοηθάω αν ξερω τον τόπο.

Έπρεπε να την αφήσεις.

Αφού την βάρεσες όμως, καταλαβαίνω πως σε κλάσμα δευτερολέπτου δεν πρόλαβε να σκεφτείς επωμισες και έριξες, έπρεπε να του την δώσεις έστω και με το ζόρι.
Όπως σου είπε μπορεί να γίνει μεγάλη παρεξήγηση σε τέτοιες περιπτώσεις.

Εγώ να φανταστείς έχει τυχη να μην ρίξω σε φασσες γιατί από κάτω μου ακούγονταν το μπιπερ από σκύλο σε φερμα.
Για να μην τον χαλάω τη φερμα αλλά και να μην μπει σε υποψίες πως σηκώθηκε το πουλί και το πήρα δεν δήλωσα όπλο.

Δεν ξέρω αν ειναι το σωστό γιατί κι εγώ αγώνα κάνω τόση ώρα στο κρύο να περιμένω ίσως και μια ή δύο τουφεκιές.

Επειδή είμαι όπως λένε φερματζης, από ανάγκη το ριχνω στον κυνήγι καρτερατων θηραματων όπου μπορώ δεν τους δημιουργώ πρόβλημα ή τους βοηθάω αν ξερω τον τόπο.
Ναι έπρεπε να τη δώσω αν και δεν το δεχόταν. Όχι οτι επέμενα όσο έπρεπε βέβαια γιατι δεν έχω ξαναβαρέσει. Εντάξει ο άνθρωπος φάνηκε να κατανοεί την κατάσταση και δεν έδωσε έκταση.

Οποιοδήποτε θήραμα όταν το έχει σηκώσει ο άλλος δεν το ντουφεκαμε εκτός και αν είμαστε σε πολύ μεγάλη απόσταση και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι όπως δε ντουφεκαμε και πουλί που περνάει από το καρτέρι κάποιου που εμείς είμαστε περαστικοί όπως δεν καθόμαστε όταν δε βρίσκουμε καρτέρι όπου να ναι αλλά και όταν κάποιοι πιάνουν καρτέρι από τις δύο τη νύχτα μακριά από μένα αυτά κάθονται στο καρτέρι δεν κάθονται οι καρέκλες και τα λεντ και εσύ κοιμάσαι αλλού.Αυτοι είναι άγραφοι νόμοι που δείχνουν σεβασμό και έναν υγιή τρόπο σκέψης όσον αφορά το χόμπι μας .Αλλά
δυστυχώς όλοι τα καταλαβαίνουν λίγοι τα τηρούν . Το κυνήγι είναι καρπωση συνδυασμένη πάντα με απόλαυση ηρεμία ψυχική ευχαρίστηση και όμορφες στιγμές και εικόνες που είτε έχουν μέσα θήραμα είτε τοπία της φύσης σε συνθήκες που δεν συναντας εύκολα αν είναι να σπάσεις τα νεύρα σου και να χαλάς τη διάθεση σου άστο να παει στο διάολο .

Ναι έπρεπε να τη δώσω αν και δεν το δεχόταν. Όχι οτι επέμενα όσο έπρεπε βέβαια γιατι δεν έχω ξαναβαρέσει. Εντάξει ο άνθρωπος φάνηκε να κατανοεί την κατάσταση και δεν έδωσε έκταση.
Mιάς και είσαι στα πρώτα βήματα θα σου εισηγηθώ ακόμη κάτι που προσωπικά άργησα πολύ ηλικιακά
να εφαρμόσω .Μήν βαράς πουλιά καθιστά .
Είναι πολύ δύσκολο να το εφαρμόσεις όσο και η ικανοποίηση που νοιώθεις όταν το εφαρμόζεις .

Mιάς και είσαι στα πρώτα βήματα θα σου εισηγηθώ ακόμη κάτι που προσωπικά άργησα πολύ ηλικιακά
να εφαρμόσω .Μήν βαράς πουλιά καθιστά .
Είναι πολύ δύσκολο να το εφαρμόσεις όσο και η ικανοποίηση που νοιώθεις όταν το εφαρμόζεις .
Για τις τσίχλες δεν με νοιάζει έχω βαρέσει πολλές και δεν είναι λίγες οι φορές που δεν έχω ρίξει σε καθιστες αλλά άμα είναι κάτι πιο μεγάλο θα τη φάει τη σμπάρια του σίγουρα. Είναι δυσκολο να το εφαρμόσεις οπως λες και στον αέρα έχει άλλη χάρη η επιτυχία αλλά δεν το θεωρώ και κακό να χτυπάει κάποιος καθιστά. Είναι πως το βλέπει ο καθένας και τι τον ευχαριστεί σε αυτό το κομμάτι.

Και σήμερα το απόγεμα κλασικά, στο καρτέρι... (Το πρωί δεν πήγα κάπου, αλλά θα πάω αύριο για τσαρτσάρες...)
Είχε πάλι πολλά τσιχλάκια, αλλά τα μισά επέρασαν ατουφέκιστα μεσούρανα...
Με προσεκτικές ντουφεκιές "γκρέμισα" 16! Εκ των οποίων τα 12 στο γιλέκο... Ένα απ' αυτά μια κυριαρίνα!
Κότσυφες 2-3 είδα στο τέλος, και είδα και μία κοκκινούλα (καλώς τες μας κι αυτές!).
Είδα κ εγώ σήμερα μια Red Gum....big smile...
Η 1η για φέτος...

Σε πολύ όμορφο απογευματινό μέρος εντελώς επίπεδο και καθαρό πάνω σε δρόμο μαζι με το σκύλο και το έτερον ήμισυ. 6 πουλάκια μονοντουφεκα με imperial Νο9 και MR.

Η κοπέλα μου είχε κάτσει πιο πέρα με τις ωτασπιδες και μου έλεγε "πάνω σου" όταν τις έβλεπε να έρχονται αφού είχε καλύτερη ορατοτητα, ο σκύλος καθόταν πλάκα κάτω και κοίταζε ψηλά και έτρεχε για το απορτ με την ντουφεκια και 2 τις έπιασε πριν πεσουν κατω όπως έπεφταν από πολύ ψηλά βιδωτές...

Ήταν εξόχως όμορφα!

IMG_20211121_230020.jpg
IMG-72f3cc973f80188fa0a514a60048c03c-V.jpg

Καλημέρα σε όλους. Το Σαββατοκύριακο υπήρξε σίγουρα μετακίνηση πουλιών στην Αττική. Συγκεκριμένα Οινόη και Μέγαρα είχε τσίχλες, ελατότσιχλες και λίγες φάσσες που περνούσαν σε μικρά κοπάδια. Πιασμένα επίσης πολλά. Κόσμο δεν είχε αρκετό. Μέχρι τώρα πάντως η χρονιά πάει καλά.

Τα πουλιά λόγο μη σταθερών καιρικών συνθηκών και ανομβρίας μετακινούνται συνεχώς με αποτέλεσμα να μην τα βρίσκεις εύκολα .Εχθές είχε πρωινό καλό στα δημαινα άκουσα πήγε απογευματινό φίλος και έφαγε μια φόλα ολικής .Εξάλλου ακόμη υπάρχει μπασιμο εκτός των τοπικών μετακινήσεων.

Σημερα μετα απο αρχες νοεμβρη πηγα στα ελατα,το πρωι ομως με πηρε ο υπνος και σηκωθηκα 6:30,τελικα στις 7:30 ημουνα εκει χανοντας ομως ενα 45 λεπτο απο το ξημερωμα,πουναξερα λοιπον οτι 22 νοεμβριου με νοτιαδες θα ειχε μπασιμο απο κοτσυφια,οχι κατι τρομερο αλλα ειχε ενδιαφερον,μετα απο καπιες αστοχιες σε καλα πουλια τελικος απολογισμος 12 κοτσυφια και 2 χοντρες,και εχασα και την καλυτερη ωρα το πρωι που αργησα,θα ειχα παραπανω ευκαιριες σιγουρα,θα πηγαινα και αυριο αλλα δυστηχως δινει βροχες!

Πρωινή εξόρμηση στην Κορινθία (πρώτη), σε πολύ καλό για πολλά χρόνια τσικλότοπο.. 650 μέτρα υψόμετρο, θερμοκρασία 8 βαθμοί. Απογοήτευση δυστυχώς. Ελάχιστα πουλιά εθεάθησαν. Πάντως σε δυο τρία κατρέρια που πέρασα υπήρχαν αρκετά φρέσκα φυσίγγια.

Πρωινή εξόρμηση στην Κορινθία (πρώτη), σε πολύ καλό για πολλά χρόνια τσικλότοπο.. 650 μέτρα υψόμετρο, θερμοκρασία 8 βαθμοί. Απογοήτευση δυστυχώς. Ελάχιστα πουλιά εθεάθησαν. Πάντως σε δυο τρία κατρέρια που πέρασα υπήρχαν αρκετά φρέσκα φυσίγγια.
Τα πραγματα ειναι περιεργα.Σε υψομετρο 100-120 μετρα σημερα το πρωι οπου μαζευαμε ελιες απο τις 9.30 και μετα αρχισαν να παιζουν αρκετες τσιχλες και πολλες βουταγαν απο ψηλα στα διπλανα ρεμετα,σαν περασμα.Ειδα μια κοκκινη και 11-11.15 περασαν δυο μπουλουκια δεντροτσιχλες!

Σημερα μετα απο αρχες νοεμβρη πηγα στα ελατα,το πρωι ομως με πηρε ο υπνος και σηκωθηκα 6:30,τελικα στις 7:30 ημουνα εκει χανοντας ομως ενα 45 λεπτο απο το ξημερωμα,πουναξερα λοιπον οτι 22 νοεμβριου με νοτιαδες θα ειχε μπασιμο απο κοτσυφια,οχι κατι τρομερο αλλα ειχε ενδιαφερον,μετα απο καπιες αστοχιες σε καλα πουλια τελικος απολογισμος 12 κοτσυφια και 2 χοντρες,και εχασα και την καλυτερη ωρα το πρωι που αργησα,θα ειχα παραπανω ευκαιριες σιγουρα,θα πηγαινα και αυριο αλλα δυστηχως δινει βροχες!
Μπράβο ρε Γιάννη!!! Εκεί φιλε κοτσύφια και κόκκινες μπορεί να σου περνάνε το πρωι μέχρι αρχές Δεκεμβρίου. Αν κρίνω απο τα τελευταία δικά μου πρωινά καλά πήγες από πλευρά ωρας. Μετά τις 7:15 είδα πουλιά εγώ και μετα απο εκεί και έπειτα υπήρχε κινητικότητα!!! Πάμε καλα!!!! Βροχή επειγόντως θέλουμε και στο καπάκι κρυο!!!

Status
Not open for further replies.
Back