Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η "καλη" μερα απι το πρωι φαινεται. Ή μηπως πιο νωρις; Παρασκευη μεσημερι και στην δουλεια γινεται της τρελης. Πολυ δουλεια, πολλα νευρα και μερικοι τσακωμοι, συνθετουν ενα σκηνικο εκρηκτικο. Απο τις 7:00 το πρωι μεσα στην τρελα και η ωρα εχει φτασει 18:00. Επιτελους τελειωσα. Εκει που γυρναω με τον προαστιακο μου καρφωνεται η ιδεα οτι εχω κανει λαθος μια δηλωση. Οι κωδικοι ειναι στο γραφειο και γι' αυτο ξανα πισω. Το δρομολογειο ειναι Ανω λιοσια - Κορωπι. Ξεμπλεκω στις 10:00 και κανονιζω με τον ξαδερφο μου να παμε μια βολτα στη Παλιοπαναγια. Ξυπνημα 4:30. Ο πονοκεφαλος υποφερτος. Φτανωντας εκει ειχε αρκετη παγωνια και υγρασια. Στις μαυρες και αργοτερα στο καρτερακι ειχε λιγα πουλια. 2 ντουφεκιες και μια στο χερι. Ο πονοκεφαλος δυναμωνε. Αλλαγη καρτεριου. Καθως περναω μπροστα απο τον ξαδερφο μου του λεω θα παω πανω στο πλατωματακι. Εκει ειχαν φυτρωσει χορτα ξερα και μεγαλα. Καθως αφησα πισω το οπλο γιατι μαγκωνε ακοω ενα παπ παπ παπ απο μπροστα μου και βλεπω μια βασίλισσα ν'απογειωνεται. Προλαβα να ριξω μια ντουφεκια βιαστικη και στο περιπου και φυσικα την ειδα να χανεται πισω απο ενα πουρναρι. Ο πονοκεφαλος στα κοκκινα. Αποφασιζουμε να κανουμε κανα περπατητο. Ηλιο πολυ ομως και ζεστη. Περπατησαμε κανα 2ωρο και επιστροφη στο αμαξι γιατι ο πονοκεφαλος δεν ελεγε να περασει. 3 κοτσυφακια και 3 τσιχλες εγω και 3 τσιχλες το ξαδερφακι.
Κυριακη και η ανατολη μας βρηκε καπου κοντα στην Λειβαδια. Μαυρες αρκετες. Πιο πολλες απο την προηγουμενη εβδομαδα. Αλλα μετα τιποτα. Λιακαδα, απνοια και πολυς κοσμος να μαζευει ελιες. Σειρα ειχε ο ξαδερφος σημερα με το κεφαλι καθως αυπνος. Οποτε κατα τις 10:00 παιρνω την αποφαση να παω μονος μου κανα ψευτοκαρτεροπερπατητο. Διαλεγω ενα μερος με χαμηλα βατα και ελιτσες ετσι ωστε να μπορω να δω και απο την αλλη πλευρα πουθα φευγουν. Σε μιαμιση ωρα περιπου πηρα 7 στο χερι κι εχασα 3. Τα κοτσυφια πολυ αδυνατα ακομη, ενω οι τσιχλιτσες οι πιο πολλες το εχουνε το λιπακι τους. Καλα περασαμε, γελασαμε και αν ολα πανε καλα θα δουμε και το επομενο Σ/Κ που θα μας βγαλει. Καλα να περνατε ωρε τσιχλαδες.
ΥΓ. Εαν υπηρχε περιπτωση Νικολα να βαρεσω 9 κεδροτσιχλες εγω θα καθομουν και απογευματινο. View attachment 36408
Αν και off topic τολμώ να ρωτήσω:
Ποιά η γνώμη σου για την outlander;

Απο πλευρας σχεση ποιοτητας και τιμης ειναι πολυ καλη. Ευκολη στην ευρεση ντουφεκιας, και δεν κλωτσαει. Απλο οπλο. Χωρις πολλα πολλα. Συστηματα kick off - σχεδια στο πλαι - ακριβα ξυλα κ.α. Γι'αυτο και η χαμηλη τιμη. Βεβαια εαν ειχα παραπανω λεφτα οταν την αγορασα, θα επαιρνα αλλο οπλο. Το εχω μετανιωσει ομως που την πηρα συνθετικη. Σαν το ξυλο δεν ...... Ενα οπλο που θα τα βρεις ευκολα μαζι του και το οποιο την δουλεια του την κανει και με το παραπανω.

Δεν με προσβάλεις ρε φιλε, αν ηταν δεν θα μοιραζόμουν μαζί σας καθόλου αυτη την ιστορία. Τώρα όσο για κουδούνι και ταοπανόσκυλο αν πηγαίνουν μαζί δεν το ξερω δεν το εχω ψαξει κιόλας αλλα εχω δεί τσοπανόσκυλο με κουδούνι, ετσι το σκέφτηκα πρίν βγει το πουλί πάντως και αφου βγήκε δεν έκατσα να το σκεφτώ και πολύ ολοι ξερουμε οτι πετάγονται σαν ελατήρια ή τη βαράς ή οχι.
Το λάθος ηταν που δεν την έδωσα έστω και με το ζόρι αν και του είπα του ανθρώπου να την πάρει. Αλλα αφου με είδε μικρο τι να πάρει???

Οσο χρονών και να είσαι μερικές φορές δεν δικαιολογείσαι αλλά σημασία εχει να καταλάβεις το λάθος.

ΥΓ. Μη βαράτε ρε παιδιά άλλοι κάθονται στο καρτέρι και ειναι 50+ χρονών. Θα βάλω τα κλάματα.....χαχαχα
Δεν πειράζει Μιχάλη από τα λάθη μας μαθαίνουμε φίλε! Εγώ πιτσιρίκος ( να μην πω πόσο πιτσιρίκος γιατί θα μας κόψει το ΕΣΡ) όταν καθόμουν καρτέρι για τσίχλες έριχνα σαν σύστημα phalanx που έχουν τα πλοία στο Ναυτικό. Δεν πα να είχε στρώσει η τσίχλα να περάσει στο καρτέρι σου και σε εμένα να ήταν οριακή βολή; .terror. Μόλις βρέθηκε άνθρωπος και μου εξήγησε τέλος!

Απο πλευρας σχεση ποιοτητας και τιμης ειναι πολυ καλη. Ευκολη στην ευρεση ντουφεκιας, και δεν κλωτσαει. Απλο οπλο. Χωρις πολλα πολλα. Συστηματα kick off - σχεδια στο πλαι - ακριβα ξυλα κ.α. Γι'αυτο και η χαμηλη τιμη. Βεβαια εαν ειχα παραπανω λεφτα οταν την αγορασα, θα επαιρνα αλλο οπλο. Το εχω μετανιωσει ομως που την πηρα συνθετικη. Σαν το ξυλο δεν ...... Ενα οπλο που θα τα βρεις ευκολα μαζι του και το οποιο την δουλεια του την κανει και με το παραπανω.
H Beretta Outlander, όντως, είναι ένα εξαιρετικό αυτογεμές και σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή της, είναι "χρυσή" ευκαιρία για έναν καραμπινάκια...!
Το έχει αναφέρει κατ' επανάληψιν κι ο Νικήτας Κυπρίδημος, ο οποίος γνωρίζει σε βάθος τα όπλα...!

Στο ιδιο καρτερι που πέρασαν πάρα πολλά ψηλωμενα και ατουφεκιστα πουλιά χθες, σήμερα πέρασαν 3 τσιχλες και 1 κοτσυφι.......
φαίνεται να βρίσκονται σε διαρκείς ανακατατάξεις οι θέσεις τους Δημήτρη. Ο καιρός και οι μικροτερες και μεγαλύτερες εν εξελίξει μετακινήσεις τους ανακατεύουν συνεχώς την τράπουλα και δεν μπορούμε με τίποτα να μετρήσουμε τα φύλλα και να ποντάρουμε για το πού θα μας βρεθούν μπροστά...

φαίνεται να βρίσκονται σε διαρκείς ανακατατάξεις οι θέσεις τους Δημήτρη. Ο καιρός και οι μικροτερες και μεγαλύτερες εν εξελίξει μετακινήσεις τους ανακατεύουν συνεχώς την τράπουλα και δεν μπορούμε με τίποτα να μετρήσουμε τα φύλλα και να ποντάρουμε για το πού θα μας βρεθούν μπροστά...
Έτσι ακριβως. Κλασική Νοεμβριανη κατάσταση για τις τσιχλες δηλαδη! Το μόνο στάνταρ σημείο που μου δίνει πουλιά οποτε και αν πάω είναι πρωινό και αυτό γίνεται γιατί κρατάει το φαΐ τα πουλιά εκει! Το σημερινό απογευματινό ήταν το λιγότερο αποδοτικό από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και τωρα.

Η μέρα τράβαγε χωριό στο τετράγωνο, σομπούλα και καλή παρέα!!! Για καρτέρι πήγα όταν έκοψε η βροχή και αυτά τα 2 πουλιά πέρασαν μόνο.....Εξαφανίστηκαν...View attachment 36486View attachment 36485
Αν κάνει αυτά που τάζει τα Νικολοβαρβαρα.......

Η μέρα τράβαγε χωριό στο τετράγωνο, σομπούλα και καλή παρέα!!! Για καρτέρι πήγα όταν έκοψε η βροχή και αυτά τα 2 πουλιά πέρασαν μόνο.....Εξαφανίστηκαν...View attachment 36486View attachment 36485
Τι εξαφανίστηκαν;; Δεν τα έχεις αφήσει σε χλωρό κλαρί τόσες μέρες .yel. .
Τα ωραία της επαρχίας φίλε. Βγαίνεις για μία ωρίτσα και ρίχνεις τις τουφεκιές σου.

Συγνώμη που το λέω αλλά εγώ δεν ξέρω σε κανένα σημείο της Ελλάδας να φοράνε κουδούνια τα τσομπανοσκυλα.... έπρεπε να καταλάβεις ότι είναι κυνηγόσκυλο.....οι άγραφοι ηθικοί κανόνες του κυνηγιού επιβάλλουν είτε να μη τουφεκισεις το θήραμα που κυνηγά το σκυλί άλλου κυνηγού είτε αν το τουφεκισεις να του το δώσεις και αυτός να σου δώσει το/τα φυσίγγια που έριξες....στη συνέχεια μπορεί αν θέλει να μοιραστεί μαζί σου το θήραμα.... χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω...
Σα πολυ μεγαλο θεμα δε το κανατε ρε παιδια που τουφεκισε ο συναδελφος μια μπεκάτσα...Ημαρτον δλδ! Αγραφοι ηθικοι κανονες και φιδια!
Τι λενε οι αγραφοι ηθικοι κανονες οταν εισαι στο καρτερι για φασσα και σκανε τα σκυλια του αλλου διπλα σου με τα μπιπερ, 500 μετρα απο τον κυνηγο που τα εχει? Μιλαει κανεις? Οχι γιατι τυχαινει τι να κανουμε τπτ δεν εγινε επιτηδες, το βουνο ειναι για ολους...
Σηκωσε ο σκυλος κουτουρου μια μπεκατσα και το συζηταμε λες και ειναι κλεφτοκοτας ο άνθρωπος που βαρεσε την μπεκατσα! Ελεος!

Τι εξαφανίστηκαν;; Δεν τα έχεις αφήσει σε χλωρό κλαρί τόσες μέρες .yel. .
Τα ωραία της επαρχίας φίλε. Βγαίνεις για μία ωρίτσα και ρίχνεις τις τουφεκιές σου.
Ναι αν είναι αυτά πουλιά....Χαθήκαμε... .yelling.

Σα πολυ μεγαλο θεμα δε το κανατε ρε παιδια που τουφεκισε ο συναδελφος μια μπεκάτσα...Ημαρτον δλδ! Αγραφοι ηθικοι κανονες και φιδια!
Τι λενε οι αγραφοι ηθικοι κανονες οταν εισαι στο καρτερι για φασσα και σκανε τα σκυλια του αλλου διπλα σου με τα μπιπερ, 500 μετρα απο τον κυνηγο που τα εχει? Μιλαει κανεις? Οχι γιατι τυχαινει τι να κανουμε τπτ δεν εγινε επιτηδες, το βουνο ειναι για ολους...
Σηκωσε ο σκυλος κουτουρου μια μπεκατσα και το συζηταμε λες και ειναι κλεφτοκοτας ο άνθρωπος που βαρεσε την μπεκατσα! Ελεος!
Συνάδελφε το να γνωρίζουν οι νέοι που ασχολούνται με το κυνήγι τους άγραφους και γραπτούς κανόνες είναι σημαντικό θέμα. Δεν είπαμε κανένα κλεφτοκοτα ..... επίσης πες μου πως μπορεί να αντιληφθεί ο μπεκατσας τον φασσοκυνηγο αν δεν περάσει δίπλα του.... ή πώς τα σκυλιά του καρπώνονται φασσες 500 μέτρα μακριά από τον κυναγωγο τους..... Στο συγκεκριμένο θέμα ο συνάδελφος ανέφερε ότι άκουγε συνέχεια ένα κουδούνι σκύλου και εκεί αναφερθήκαμε.... ούτε χάθηκε ο κόσμος για μια μπεκάτσα.....

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back