Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
απογευματινο καρτερακι σημερα παιξανε μωλις πηρε να σουρουπονη κατα της 5 και, 7 τσιχλιτσες μαζιμου και ενας κοτσιφας τον ωπειο μας τον πηρε ενας γατος απο ενα κτηματακι παραδυπλα, ρε τον κερατα ακουη της τουφεκιες και ερχαιτε και δεν μασαη και μωλις βρη την ευκαιρια τα αρπαζη και δρομοοο απο περσυ τον εχω εκη τον μαυρογατοοοο εας φαη και αυτος λιγο ;)

Βοιωτία χθες με βροχή γίναμε ψιλομούσκεμα, εγώ χτύπησα καμιά 10αριά και ο μικρός καμμία.

ps
Τσιγάρα εννοώ ...
Αφου έγιναν κ οι τσίχλες γοφαρια τότε μας πηρε κ μας σηκωσε.... .yel.

4 τσίχλες 2 άτομα σήμερα καρτέρι και 2 χαμένες εγώ.Απελπισία
Νέε μου... Δεν θέλω να απελπιζεσαι...
Την επόμενη θα πυρωσουν τα μέταλλα του Ρώσου.. .yel.

Όντως ελάχιστα τα πουλιά σήμερα. Υπήρχαν κάποιες πιασμενες ,μόνο έτσι βαράς καμία. Τρεις με το ζόρι και δυο χαμένες. Κανα δυο κοπάδια φασσες πετουσαν πολυ ψηλά. Καιρός σχετικά κρυος και πολυ υγρασία το πρωι. Είχε βρέξει τη νυχτα. Μετά τις δέκα ζέστανε υπερβολικά παρα τον αέρα που δυνάμωσε σε σχέση με τη πρωινη άπνοια.

Μόλις ρίξει κάνα χιονακι και κρυώσει ο καιρός θα τις δείτε απλά υπάρχει συνέχεια μετακίνηση λόγο μη βροχής μη τροφής ελιές λίγες φέτος γιατί έχουν μπει πουλιά αρκετά εκτός και αν υπάρχει πιθανότητα αλλά μικρή μας ξεπέρασαν τα περισσότερα ότι γίνεται με τα τρυγόνια και τα ορτύκια κάθε χρόνο τα τελευταία έτη.

Καρτερι μόνο 6:45 με 9:30. Οχι πολλά πουλιά αλλά είπαμε , καρτερι μαγνήτης λόγω τροφης. 15 στο χερι και 3 χαμένες ειχα. Πιασμενες πολλές αλλά βαρέθηκα την ζέστη και την λασπουρα καθώς έβρεχε όλη νυχτα. Φυσίγγια Ρουμελιώτης sporting και csb32, με 8 βαθμους και όλα να στάζουν το πρωι ειχα 4 ζωντανά πουλια αλλά ακίνητα στο έδαφος.20211128_093652.jpg

Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο, τρία σύντομα απογευματινά μετά τις ελιές. Φοβερός αέρας, νοτιάς, ειδικά την Παρασκευή χαλασμός κόσμου!!
Λίγα πουλιά (ως συνήθως), πετούσαν μεσούρανα, και οι περισσότερες μακριά πάνω από το πυκνό. Την πρώτη μέρα με το 16άρι, κλαμπάνισα 3-4, πήρα και μία. Το χειρότερο όμως ήταν ότι δυο σχεδόν σίγουρες, τις έχασα από αφλογιστίες, ενώ πέρασαν στρωτά και σε καλή απόσταση, αλλά με πρόδωσαν τα φυσίγγια, για την ακρίβεια οι κάλυκες Fiocchi με 8αρι μέταλλο !!!:(:mad:
Την επόμενη πήρα το Baikal ... και τα είδα όλα !!! ( ... εξηγώ παρακάτω) :oops:
Από τσίχλες περίπου η ίδια κατάσταση ... Λίγο μετά τις 5.00' πέρασε ένα κοπαδάκι φάσσες 7-8 κομμάτια, αλλά εκτός βολής, καμιά 80αριά μέτρα ψηλότερα, πάνω από το πυκνό (κουμαροδάσος). Και λίγο αργότερα περνούν άλλες 2, από την ίδια διαδρομή. Τέλος πάντων, ρίχνω σε μια τσίχλα που πέρασε από πάνω μου, πέφτει λίγο πιο πάνω, βλέπω το σημείο αλλά ήταν από την έξω μεριά του φράχτη από μπετοπλέγματα. Πάω πιο πέρα (30-40 μέτρα) που έχει μια πόρτα, τη λύνω, περνώ, πάω και παίρνω την τσίχλα και επιστρέφω, δένω πάλι την πόρτα και γυρίζω προς το πόστο μου. Μόλις προσπέρασα δίπλα από μια μεγάλη ελιά ακούω πίσω μου φαπ-φαπ-φαπ ... γυρίζω και βλέπω μια φάσσα, σαν κότα, να έχει απογειωθεί και να απομακρύνεται ευθεία μπροστά μου προς το δάσος. Σηκώνω το Baikal, βάζω τη μπούκα στον κώλο της - ήταν - δεν ήταν 20 μέτρα - και πατάω τη σκανδάλη ... Τίποτα!!! Τι είχε γίνει; Όταν πήγα να ανοίξω τη γ@μ#μένη πόρτα, για να πάω να πάρω τη γ@μ#μένη τσίχλα, είχα βάλει τη γ@μ#μένη ασφάλεια, και επιστρέφοντας ξέχασα να τη βγάλω !!!! :mad: Μέχρι να το συνειδητοποιήσω και να απασφαλίσω ήταν αργά, η φάσσα είχε ήδη γυρίσει πίσω από κάτι κουμαριές κι είχα χάσει την οπτική επαφή. .hair.
Επιστρέφοντας στο σπίτι, είδα και 3 μπεκάτσες, σε διαφορετικά σημεία κατά τη διαδρομή, να περνούν κάθετα το δρόμο προς χαμηλότερα μέρη. Οι πρώτες που είδα φέτος !
Χθες Σάββατο, μια από τα ίδια, λίγες τσίχλες μόνο δηλαδή, και χωρίς άλλες συναντήσεις. Χτύπησα 2, αλλά τη δεύτερη όσο κι αν έψαξα (και με το φακό) δεν μπόρεσα να τη βρω !!! :(
IMG_20211125_173713.jpg
IMG_20211126_173316.jpg
IMG_20211127_165851.jpg

Καρτερι μόνο 6:45 με 9:30. Οχι πολλά πουλιά αλλά είπαμε , καρτερι μαγνήτης λόγω τροφης. 15 στο χερι και 3 χαμένες ειχα. Πιασμενες πολλές αλλά βαρέθηκα την ζέστη και την λασπουρα καθώς έβρεχε όλη νυχτα. Φυσίγγια Ρουμελιώτης sporting και csb32, με 8 βαθμους και όλα να στάζουν το πρωι ειχα 4 ζωντανά πουλια αλλά ακίνητα στο έδαφος.View attachment 36722

Mια χαρά Μητσάρα! "Μην το πεις ούτε του παπά..."

Αέρα δυνατόν δεν είχε καθόλου...;

Last edited:
γυρίζω και βλέπω μια φάσσα, σαν κότα, να έχει απογειωθεί και να απομακρύνεται ευθεία μπροστά μου προς το δάσος. Σηκώνω το Baikal, βάζω τη μπούκα στον κώλο της - ήταν - δεν ήταν 20 μέτρα - και πατάω τη σκανδάλη ... Τίποτα!!! Τι είχε γίνει; Όταν πήγα να ανοίξω τη γ@μ#μένη πόρτα, για να πάω να πάρω τη γ@μ#μένη τσίχλα, είχα βάλει τη γ@μ#μένη ασφάλεια, και επιστρέφοντας ξέχασα να τη βγάλω !!!! :mad:

Μην σταναχωριέσαι Στέλιο! Συμβαίνουν κατά καιρούς σε όλους μας τέτοια κι άλλα παρόμοια, ατυχή συμβάντα...

Όπως ανέφερε πιο πάνω κι ο φίλος "outlander": όλα στο πρόγραμμα είναι...

Καρτερι μόνο 6:45 με 9:30. Οχι πολλά πουλιά αλλά είπαμε , καρτερι μαγνήτης λόγω τροφης. 15 στο χερι και 3 χαμένες ειχα. Πιασμενες πολλές αλλά βαρέθηκα την ζέστη και την λασπουρα καθώς έβρεχε όλη νυχτα. Φυσίγγια Ρουμελιώτης sporting και csb32, με 8 βαθμους και όλα να στάζουν το πρωι ειχα 4 ζωντανά πουλια αλλά ακίνητα στο έδαφος.View attachment 36722
Εξαιρετικος Δημήτρη!!! .hunter.

Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο, τρία σύντομα απογευματινά μετά τις ελιές. Φοβερός αέρας, νοτιάς, ειδικά την Παρασκευή χαλασμός κόσμου!!
Λίγα πουλιά (ως συνήθως), πετούσαν μεσούρανα, και οι περισσότερες μακριά πάνω από το πυκνό. Την πρώτη μέρα με το 16άρι, κλαμπάνισα 3-4, πήρα και μία. Το χειρότερο όμως ήταν ότι δυο σχεδόν σίγουρες, τις έχασα από αφλογιστίες, ενώ πέρασαν στρωτά και σε καλή απόσταση, αλλά με πρόδωσαν τα φυσίγγια, για την ακρίβεια οι κάλυκες Fiocchi με 8αρι μέταλλο !!!:(:mad:
Από τσίχλες περίπου η ίδια κατάσταση ... Λίγο μετά τις 5.00' πέρασε ένα κοπαδάκι φάσσες 7-8 κομμάτια, αλλά εκτός βολής, καμιά 80αριά μέτρα ψηλότερα, πάνω από το πυκνό (κουμαροδάσος). Και λίγο αργότερα περνούν άλλες 2, από την ίδια διαδρομή. Τέλος πάντων, ρίχνω σε μια τσίχλα που πέρασε από πάνω μου, πέφτει λίγο πιο πάνω, βλέπω το σημείο αλλά ήταν από την έξω μεριά του φράχτη από μπετοπλέγματα. Πάω πιο πέρα (30-40 μέτρα) που έχει μια πόρτα, τη λύνω, περνώ, πάω και παίρνω την τσίχλα και επιστρέφω, δένω πάλι την πόρτα και γυρίζω προς το πόστο μου. Μόλις προσπέρασα δίπλα από μια μεγάλη ελιά ακούω πίσω μου φαπ-φαπ-φαπ ... γυρίζω και βλέπω μια φάσσα, σαν κότα, να έχει απογειωθεί και να απομακρύνεται ευθεία μπροστά μου προς το δάσος. Σηκώνω το Baikal, βάζω τη μπούκα στον κώλο της - ήταν - δεν ήταν 20 μέτρα - και πατάω τη σκανδάλη ... Τίποτα!!! Τι είχε γίνει; Όταν πήγα να ανοίξω τη γ@μ#μένη πόρτα, για να πάω να πάρω τη γ@μ#μένη τσίχλα, είχα βάλει τη γ@μ#μένη ασφάλεια, και επιστρέφοντας ξέχασα να τη βγάλω !!!! :mad: Μέχρι να το συνειδητοποιήσω και να απασφαλίσω ήταν αργά, η φάσσα είχε ήδη γυρίσει πίσω από κάτι κουμαριές κι είχα χάσει την οπτική επαφή. .hair.
Επιστρέφοντας στο σπίτι, είδα και 3 μπεκάτσες, σε διαφορετικά σημεία κατά τη διαδρομή, να περνούν κάθετα το δρόμο προς χαμηλότερα μέρη. Οι πρώτες που είδα φέτος !
Χθες Σάββατο, μια από τα ίδια, λίγες τσίχλες μόνο δηλαδή, και χωρίς άλλες συναντήσεις. Χτύπησα 2, αλλά τη δεύτερη όσο κι αν έψαξα (και με το φακό) δεν μπόρεσα να τη βρω !!! :(
View attachment 36723
View attachment 36724
View attachment 36725
Μπράβο Στέλιο!
Oσο για την φάσσα εκεινη την ώρα να κράταγε το τίμιο ξυλο.....
Για μια ακόμα φορά ειναι απορίας άξιο πως αυτά τα πουλια διαλεγουν να φανουν την πιο...ακατάλληλη στιγμή..
Ειχα παθει το ίδιο με την ασφαλεια σε μπεκάτσα.....

Mια χαρά Μητσάρα! "Μην το πεις ούτε του παπά..."

Αέρα δυνατόν δεν είχε καθόλου...;
Απόλυτα ικανοποιημένος είμαι Νικόλα!!! Αέρα έβγαλε μετά , δυνατό νοτια! Το πρωί είχε άπνοια και μια ελαφριά ομιχλη.

View attachment 36723
View attachment 36724
View attachment 36725
Είχε λαδάκι το καντήλι της φασσας!!! Αυτό με την ασφάλεια πιστεύω ότι δεν υπάρχει κυνηγός που να μην του έχει συμβει!

Είχε λαδάκι το καντήλι της φασσας!!! Αυτό με την ασφάλεια πιστεύω ότι δεν υπάρχει κυνηγός που να μην του έχει συμβει!
Το έπαθα κι εγώ φέτος με κάτι αγριοπεριστερα.
Είχα πάρει μια πέρδικα και για να την καθαρίσω άφησα όπλο αφού πρώτα έβαλα ασφάλεια.

Ξεκινώντας ξανά το κυνήγι αμέσως μετά τα βλέπω να έρχονται από μακρυά με χίλια προς το μέρος μου.
Ενώ με είδαν δεν άλλαξαν πορεία όπως θα έπρεπε.
Λες και ήξεραν ότι έχω κάνει μαλάκια.
Πατάω.....Και άντε γεια.

Τυχερά αυτά και άτυχος εγώ.
Δεν πειράζει....

Status
Not open for further replies.
Back