Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πόδια έχουμε, που να πάμε δεν ξέρουμε.think.
Φιλε Κωστα να προσεύχεσαι για λοκνταουν αμα θες να μαθεις μερη! Περσι με την απαγόρευση ήμασταν λαλιστατοι με καθημερινες πληροφοριες για τσιχλες! Φετος επιστρεψαμε σε νομους και περιφέρειες!

Πέρασαν μερικά πουλάκια σήμερα πάντα για τα δεδομένα του μέρους που εγώ πάω.

Έκανα 8-9 με καμία 20αρια τουφεκιές.
Δυστυχώς με το φακό του κινητού βρήκα μόνο τα 3.

Γνώρισα και ένα συνφορουμητη το Γιώργο που έκανε κι αυτός τις τουφεκιές του στο ίδιο μέρος.

Γεια σου Γιώργο.

20211130_182901.jpg20211130_182852.jpg

Πέρασαν μερικά πουλάκια σήμερα πάντα για τα δεδομένα του μέρους που εγώ πάω.

Έκανα 8-9 με καμία 20αρια τουφεκιές.
Δυστυχώς με το φακό του κινητού βρήκα μόνο τα 3.

Γνώρισα και ένα συνφορουμητη το Γιώργο που έκανε κι αυτός τις τουφεκιές του στο ίδιο μέρος.

Γεια σου Γιώργο.

View attachment 36847View attachment 36849

Χαρηκα που σε γνώρισα Στέλιο!
Στο μέρος αυτο δυστυχώς και πριν σκοτεινιάσει να τις ψαχνουμε θα εχουμε χαμένες..
12 φυσίγγια έριξα εγω, 2 χαμένες και 2 στο χέρι.

Χαρηκα που σε γνώρισα Στέλιο!
Στο μέρος αυτο δυστυχώς και πριν σκοτεινιάσει να τις ψαχνουμε θα εχουμε χαμένες..
12 φυσίγγια έριξα εγω, 2 χαμένες και 2 στο χέρι.
Τις πρώτες που χτύπησα τις έψαξα πριν καν σκοτεινιάσει.
Πριν πέσουν και οι περισοτερες τουφεκιές.
Κι όμως τις έχασα.

Έτσι είναι το μέρος.

Πειράζει αλλά τι να κάνουμε έτσι είναι εκεί.

Απόψε παρά το κρύο δεν πέρασαν και πολλα πουλιά. Είδα 20 -25 και τουφεκισα 8.Με έβαλε ο διάολος αποψε και βιδωσα ένα kicks high flyer ic που έχω καιρο αλλά δεν το έχω δουλέψει σχεδόν καθόλου. 3 τις πεταλωσα. Τις επόμενες 3 που πέρασαν 25-30 μέτρα τις πήρα με ένα συννεφάκι πούπουλα να μένει πίσω τους. Οι 2 τελευταίες που πέρασαν γύρω στα 15 μέτρα εξαυλωθηκαν στον αερα. Δεν έπεσε τίποτα στο έδαφος.

Χρόνια πήγαινα τα απογευματινά σε "σεσημασμένα" καρτέρια της περιοχής μου (πέριξ Χαλκίδας). Σχεδόν πάντα έκανα 6-10 πουλάκια, αλλά γύρναγα σπίτι με τα μισά. Από πέρυσι άλλαξα ρότα. Πηγαίνω σε δευτεροκλασάτα καρτέρια, αλλά το περιβάλλον είναι γήπεδο και βλέπεις το πουλί κάτω πριν ξεκινήσεις να το μαζέψεις. Έτσι έχω 10/10 στο σακούλι και δεν χάνω ψάχνοντας τον πολύτιμο, ελάχιστο χρόνο που περνάνε. Τώρα το ευχαριστιέμαι πολύ περισσότερο.

Τις πρώτες που χτύπησα τις έψαξα πριν καν σκοτεινιάσει.
Πριν πέσουν και οι περισοτερες τουφεκιές.
Κι όμως τις έχασα.

Έτσι είναι το μέρος.

Πειράζει αλλά τι να κάνουμε έτσι είναι εκεί.
Εγώ πάντως δεν θα πήγαινα εκεί. Τί να το κάνω, να τις βαράω για να παχαίνουν τα ζούδια;

Εγώ πάντως δεν θα πήγαινα εκεί. Τί να το κάνω, να τις βαράω για να παχαίνουν τα ζούδια;
Έτσι ακριβώς. Όπως λέει και ο συντοπίτης μου ο Leon πιο πανω καλύτερα να πας κάπου που θα περάσουν 10 και θα πάρεις τις 7 και θα τις βρεις όλες παρα κάπου που θα περάσουν 50 και θα πάρεις 15 και θα βρεις τις 5. Κρίμα είναι και τα πουλιά να πάνε χαμενα και να ταΐζουμε τσάμπα αλουπες και κουναβους.

Σωστά.
Μόνο που εγώ ξέρω μόνο δύο μέρη που περνάνε πουλιά και τα δύο είναι δύσκολα.

Αλλου δεν φαίνεται τίποτα.

Αν ήξερα κάποιο μέρος από αυτό που λέτε εννοείται θα πήγαινα εκεί.
Κάνε περπατητό είναι και περισσότερο αθλητικό :)

Πάντως ένα είναι το συμπέρασμα, όποιος περπατάει βαράει... .shake hands.
Ας τελειώσουν τις ελιές για να μην έχουμε φόβο μήπως και σκαγιασουμε τίποτα αθώα οπίσθια και θα γραφτούν πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ παλι φετος! Έχει πουλιά στο περπατητο...

Ας τελειώσουν τις ελιές για να μην έχουμε φόβο μήπως και σκαγιασουμε τίποτα αθώα οπίσθια και θα γραφτούν πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ παλι φετος! Έχει πουλιά στο περπατητο...
Που τον είδες ρε τον κότσυφα; ο παππάς του χωριού ήταν απάνω στην ελιά!

Καλά...Και στο περπατητο είναι εξίσου δύσκολο να βρεθούν τα πουλιά.

Και δύσκολο επίσης να χτυπηθούν με ένα μόνο άτομο.

Αφού τα ξέρουμε αυτά...
Πουλιά θα χάσεις παντού. Θα βόλευε οι τσιχλες να είναι κόκκινες φωσφοριζε αλλά δεν είναι οι ρουφιανες. Προχτές έχασα 3 πουλιά σε φρεζαρισμενο χωράφι τελείως flat. Χωθηκα στην λάσπη , μισή ώρα έψαχνα αλλά δεν τις βρηκα!
Όσο για το περπατητο εγώ προσωπικά χτυπάω πιο πολλές όταν πάω μόνος μου!

Status
Not open for further replies.
Back