18:23 καταψύκτη δηλαδή?Επίσης πέρασε μπεκατσα στις 17:11!!!!
18:23 καταψύκτη δηλαδή?Επίσης πέρασε μπεκατσα στις 17:11!!!!
Σίγουρα έχεις καλύτερο καρτέρι από εμένα, αλλά εγώ ψιλοβολεύτηκα εδώ. Λίγα, πολύ λίγα πουλάκια, αλλά 8 λεπτά από το σπίτι μου δεν το λες κι άσχημα....Εμένα μετά από αρκετές ημέρες μου εκατσε καλο απογευματινό. Όχι τοσο απο πλευράς καρπωσης αλλά είδα πιο πολλά πουλιά σημερα. 8 γκρεμισα και βρήκα τα 7. Άλλες 4 σε καλές αποστάσεις ηταν προφανέστατα αρσενικες. Τα κοτσύφια κλασσικά νίντζα και φαντομαδες μαζι. Θα έρθει η ώρα και αυτων....
Επίσης πέρασε μπεκατσα στις 17:11!!!! Να πω την αμαρτία μου την μπουκαρα αλλά το κράτησα το χέρι μου. Μετά είδα και άλλη και τις ρουφιανεψα στον φίλο μου τον Γιώργο να πάει με τα σεττερακια του αύριο να τις ψαξει!
Μην φανταστείς και εγώ 10 λεπτά από το σπίτι παω. Και όχι στα καλά. Αφού πανε και τα πιάνουν από τις 3 για να τουφεκισουν στις 5!!! Άσε που όλα τα καλά είναι ήδη καμμένα. Τα δευτεροτριτα καρτερια τουλάχιστον θα δώσουν 5-6 πουλάκια. Καλά ειναι και ετσι.Σίγουρα έχεις καλύτερο καρτέρι από εμένα, αλλά εγώ ψιλοβολεύτηκα εδώ. Λίγα, πολύ λίγα πουλάκια, αλλά 8 λεπτά από το σπίτι μου δεν το λες κι άσχημα....
Αυτά τα 8- 10 λεπτά είναι που με εξιτάρουν. Προ 10ετίας πήγαινα με τα πόδια. Τώρα η οικοπεδοποίηση μας ανάγκασε να κάνουμε του σκύλου τη βόλτα και αναγκαστικά πλέον με αυτοκίνητο.Μην φανταστείς και εγώ 10 λεπτά από το σπίτι παω. Και όχι στα καλά. Αφού πανε και τα πιάνουν από τις 3 για να τουφεκισουν στις 5!!! Άσε που όλα τα καλά είναι ήδη καμμένα. Τα δευτεροτριτα καρτερια τουλάχιστον θα δώσουν 5-6 πουλάκια. Καλά ειναι και ετσι.
Πάρε ένα σκυλάκι αφού είσαι μανιώδης!Στο αποψινό καρτεράκι πέρασαν σαφώς λιγότερες τσιχλίτσες ("δεν είναι κάθε ημέρα τ' Άι Γιαννιού") και πολύ αργοπορημένες... Πάλι έφαγα ένα νεράκι όπως κι εχτές, αλλά ήτανε σύντομο και υποφερτό... Κατέρριψα 8 τσιχλούλες, αλλά βρήκα μόνο τις μισές, καθότι οι υπόλοιπες έπεσαν αρκετά πίσω μου, σε μία απροσπέλαστη ρεματιά... Δεν πειράζει, καλά ήτανε έστω κι έτσι... Αύριο πάλι (το πρωί λέω ν 'ανέβω στα έλατα)...
Ο Νικόλαος θέλει ένα σκυλί του πολέμου,όχι σκυλάκι... Πάολα και βάλε!Πάρε ένα σκυλάκι αφού είσαι μανιώδης!
Που να προλαβαίνει ο σκύλος.Πάρε ένα σκυλάκι αφού είσαι μανιώδης!
Έτσι θα μάθει,όμως,φίλε μου και δεν θα χάνει πουλιά ως επί το πλείστον!Που να προλαβαίνει ο σκύλος.
Δεν το λυπάσαι το ζωντανο;
Θα το τρελάνουν οι τσιχλες.
Που να πρωτοπαει;
Την έλιωσες την φυσιγγιοθήκη εεε τα έλιωσες πατρίδα!!!! Ωραίος!!!Πήγα για μαύρες το πρωι παλικάρια και πριν ξημερώσει άκουσα πάρα πολλά τσιν ψηλωμενα. Το διασταυρωσα και με άλλους! Μετακινησουλα μαλλον. Από μαύρες λοιπόν δεν βγήκε καμία αν και έπεσε πολύ τουφεκιδι στα πέριξ το ξημέρωμα. Αφού είδα ότι δεν υπάρχει λόγος να καρτερωσω και ούτε κόσμος στα χωράφια ξεκίνησα 7:55 περπατητο. Στις 9:38 μπήκα στο αυτοκίνητο με 17 πουλιά χωρίς καμία χαμένη και κλαμπανι καργα. Πολλά πουλιά πιασμένα και φρέσκα πουλια. Τουφεκαγα εριχνα πέτρα και σηκωνονταν κι αλλά από τους θαμνους. Θα πάω και το απόγευμα καρτερακι αφου έχω υπόλοιπο για το οριο. Στα καρτερια έριχναν μέχρι και τις 9. Που να κάνει και κάνα κρυο.....
View attachment 37121
Έπρεπε να είχα όριο σε μιάμιση ώρα φιλε σημερα. Τόσα πολλά είχε πιασμένα και υπήρχαν και μερικά που ανέμιζαν κιολας! Όσο για την φυσιγγιοθηκη πρέπει να την έχω από το 2002!!!! Αγορασμενη απο το μαγαζί του Κυργια αν θυμάμαι καλα!Την έλιωσες την φυσιγγιοθήκη εεε τα έλιωσες πατρίδα!!!! Ωραίος!!!
Αυτη η κοτσιφινα που ειναι πρωτη μουρη, ειναι μπαμπατσικια. Αυτα που βαρεσα προχθες, τα καθαρισα σημερα και ηταν ολα, ντιπου πετσι και κοκαλο!Πήγα για μαύρες το πρωι παλικάρια και πριν ξημερώσει άκουσα πάρα πολλά τσιν ψηλωμενα. Το διασταυρωσα και με άλλους! Μετακινησουλα μαλλον. Από μαύρες λοιπόν δεν βγήκε καμία αν και έπεσε πολύ τουφεκιδι στα πέριξ το ξημέρωμα. Αφού είδα ότι δεν υπάρχει λόγος να καρτερωσω και ούτε κόσμος στα χωράφια ξεκίνησα 7:55 περπατητο. Στις 9:38 μπήκα στο αυτοκίνητο με 17 πουλιά χωρίς καμία χαμένη και κλαμπανι καργα. Πολλά πουλιά πιασμένα και φρέσκα πουλια. Τουφεκαγα εριχνα πέτρα και σηκωνονταν κι αλλά από τους θαμνους. Θα πάω και το απόγευμα καρτερακι αφου έχω υπόλοιπο για το οριο. Στα καρτερια έριχναν μέχρι και τις 9. Που να κάνει και κάνα κρυο.....
View attachment 37121
Επίσης να πω σε όσους σχεδιάζουν να έρθουν κατα εδώ το Σ/Κ ότι τα πουλιά έκοψαν πάρα πολυ. Όλα τα καρτερια πιασμένα αποψε και οι τουφεκιές ελαχιστες. Μόνο ο κωλοφαρδεστερος των κωλοφαρδεστερων ξάδερφος έριξε 12 φυσίγγια και πηρε 7 πουλακια! Εμένα 2 πέρασαν και τις πεταλωσα.
Πήγα για μαύρες το πρωι παλικάρια και πριν ξημερώσει άκουσα πάρα πολλά τσιν ψηλωμενα. Το διασταυρωσα και με άλλους! Μετακινησουλα μαλλον. Από μαύρες λοιπόν δεν βγήκε καμία αν και έπεσε πολύ τουφεκιδι στα πέριξ το ξημέρωμα. Αφού είδα ότι δεν υπάρχει λόγος να καρτερωσω και ούτε κόσμος στα χωράφια ξεκίνησα 7:55 περπατητο. Στις 9:38 μπήκα στο αυτοκίνητο με 17 πουλιά χωρίς καμία χαμένη και κλαμπανι καργα. Πολλά πουλιά πιασμένα και φρέσκα πουλια. Τουφεκαγα εριχνα πέτρα και σηκωνονταν κι αλλά από τους θαμνους. Θα πάω και το απόγευμα καρτερακι αφου έχω υπόλοιπο για το οριο. Στα καρτερια έριχναν μέχρι και τις 9. Που να κάνει και κάνα κρυο.....
View attachment 37121
Ξέρεις πολύ καλά αδερφουλη ότι σε δύο μέρες αλλάζουν πολλα! Επίσης μιλούσα με γνώμονα τα απογευματινά όπου αν έκανες όλη την εβδομάδα που πέρασε 4-5 ήσουν από τους τυχερούς! Σήμερα ήταν το πρώτο περπατητο μετα απο τις αρχές Νοεμβρίου . Τώρα έχω μισή ώρα στο απογευματινό και ούτε τσονος δεν έχει πεταξει. Ούτε τουφεκιές ακούγονται και όλα τα καρτερια είναι πιασμενα!!!....Η κεντροευβοιοτικη παπατζα συνεχιζεται!
Αυλωνα σημερα με τον Γιαννη και τον παππου του.
Αρκετα πουλακια,χασαμε απο 4-5 ο καθενας και αλλα τοσα ξεπουπουλιασαμε,αφου τα φυσιγγια με αυτη τη νοτιαδουρα και την υγρασια μας εκαναν πολλα νερα.
Bonus στο τελος για τον Γιαννη,ενα ορτυκι,μεσα απο βατα με λιμναζοντα νερα,σαν μπεκατσινι.
View attachment 37131
View attachment 37132