Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν απαγορεύεται. Ο νόμος είναι ξεκαθαρος. Απαγορεύεται η θήρα της μπεκατσας στο καρτερι μισή ώρα πριν την ανατολή του ηλιου και μισή ωρα μετα την δύση του. Αν την προγκιξεις η για οποιοδήποτε άλλο λόγο πετάει και την χτυπήσεις κατά την διάρκεια της ημέρας δεν έχεις πρόβλημα. Μου έτυχε και εμένα το Σάββατο. Πέρασε πολύ πριν την απαγορευμένη ώρα αλλά δεν τις έριξα ούτε εγω. Όσο για τον Ανδρέα τώρα με τα κινητά τραβάς μια φωτογραφία την μπεκατσα. Σε τυχόν έλεγχο η ώρα και η ημερομηνία της φωτογραφίας σε καλύπτουν πιστεύω. Το έχω κάνει και δεν είχα πρόβλημα κανεα στον έλεγχο μια φορά που ειχα πάρει δύο σε μεσημεριανό περπατητο τσιχλας και μετά πηγα καπάκι απογευματινό. Το μόνο που δέχτηκα απο τον θηροφυλακα ηταν τα σχόλια περί της κωλοφαρδιας μου!!!!
Εδώ σηκώνει πέτρες ο νοτιάς αποτε καρτερι ούτε για πλακα...
Το είχα διαβάσει αυτό που έγραψες προ ημερών και όταν μου έτυχε σε θυμήθηκα.
Τη σχετική νομοθεσία τη γνωρίζω. Το μπλέξιμο φοβήθηκα. Άντε να πείσεις ότι τη χτύπησες "καλή" ώρα.
Αυτό που είπες με το κινητό όλα τα λεφτά. Δεν το είχα σκεφθεί. Δε θα μου ξανατύχει;;.....

Τη σχετική νομοθεσία τη γνωρίζω. Το μπλέξιμο φοβήθηκα. Άντε να πείσεις ότι τη χτύπησες "καλή" ώρα.
Αυτό που είπες με το κινητό όλα τα λεφτά. Δεν το είχα σκεφθεί. Δε θα μου ξανατύχει;;.....
Δεν θα σου ξανατύχει μπεκάτσα τέτοια ώρα...

Τότε γιατί ο θηροφύλακας μας την είχε στημένη στο δρόμο (όχι χθες) και κράτησε ένα κυνηγό επειδή είχε μία μπεκάτσα ενώ δεν είχε σκύλο;
Επειδή είναι μαλάκας.
Αυτό προέβαλε ως τεκμήριο λαθροθηρίας. Και εμένα με έψαξε μέχρι το χώρο της ρεζέρβας.
Υπερβάλλων ζήλoς, ή παράφραση νόμου;
Τίποτα από τα δύο. Απλά είναι μαλάκας.

Μη το γρουσουζεύεις. Ήταν η δεύτερη φορά. Μόνο που τότε τη χτύπησε άλλος.
Mακάρι φίλε να σου ξανατύχει!
Τότε γιατί ο θηροφύλακας μας την είχε στημένη στο δρόμο (όχι χθες) και κράτησε ένα κυνηγό επειδή είχε μία μπεκάτσα ενώ δεν είχε σκύλο; Αυτό προέβαλε ως τεκμήριο λαθροθηρίας. Και εμένα με έψαξε μέχρι το χώρο της ρεζέρβας.
Υπερβάλλων ζήλoς, ή παράφραση νόμου;
Όταν πήγαινες να φύγεις ή στην πορεία με το αμάξι σε σταμάτησε; Αν σου ξανατύχει απλά φεύγεις πιο πριν τελειώσουν και τα σβαρνιάρικα τσιχλοκοτσύφια όντας χορτασμένος και χαρούμενος με την βελουδομάτα και έχεις ήσυχο το κεφαλάκι σου.Βάσει ώρας δεν μπορεί να σου πει τίποτα.

Χθες μου συνέβη κάτι που είναι κάθε άλλο παρά πρωτοφανές στους περισσότερους.
Είμαι σε απογευματινό καρτέρι τσίχλας. Η ώρα είναι 5 παρά 10. Τσίχλα ούτε για φωτογραφία. Και ξαφνικά από μια σειρά σκίνα που είναι 25m μπροστά μου σηκώνεται μία μπεκάτσα, ανενόχλητη, προφανώς δεν με είδε και συνέχισε απαθής τη πορεία της για καμιά 100στή μέτρα και ξανακάθησε.
Ενστικτωδώς σήκωσα τις κάννες, αλλά δεν πάτησα. Η επιτυχία ήταν δεδομένη, αλλά φοβήθηκα το μπλέξιμο (αν σε πιάσει ο Αντρέας.....)
Ερώτηση: Γιατί είναι παράνομη μια τέτοια ενέργεια; Μέρα με ήλιο ήταν. Μπορεί να μην άντεξε τη παρουσία μου (αν και το πέταγμά της δεν έδειχνε κάτι τέτοιο). Δεν ήταν απροστάτευτη. Ποιά η λογική της απαγόρευσης;

σ.σ. Προ ετών περπατώντας να πάω στο καρτέρι μου σηκώθηκε μία μπεκάτσα πίσω από ένα μαντράκι. Πιο εκεί καθόταν ένας άλλος κυνηγός. Της έριξε και την πήρε. Που είναι το παράνομο;
Δεν ειναι παρανομο αλλα δεν της αξιζει τετοια θηρευση οπως και του λαγου της περδικας και του ορτυκιου

Κοίτα τα πράγματα ειναι απλα...αν την βαρεσεις στις 4 πχ, και γυρισεις στο αυτοκινητο στις 6.30, ναι θα έχεις προβλημα...Βεβαια να λεμε και την αληθεια, ο θηροφυλακας ξερει πολυ καλα αν επεσε τουφεκια και τι ωρα επεσε...απλα μπαινεις σε μια διαδικασία που πολυ ευκολα την "γλιτωνεις" εαν εχεις βγαλει μια φωτογραφια το θηραμα οπως ειπε και ο dimdre....

Mακάρι φίλε να σου ξανατύχει!

Όταν πήγαινες να φύγεις ή στην πορεία με το αμάξι σε σταμάτησε; Αν σου ξανατύχει απλά φεύγεις πιο πριν τελειώσουν και τα σβαρνιάρικα τσιχλοκοτσύφια όντας χορτασμένος και χαρούμενος με την βελουδομάτα και έχεις ήσυχο το κεφαλάκι σου.Βάσει ώρας δεν μπορεί να σου πει τίποτα.
Ήταν σταματημένος στον κεντρικό χωματόδρομο. Η αλήθεια είναι ότι είχε νυχτώσει. Δεν ξέρω πως την πήρε, ούτε πως ξέμπλεξε ο άλλος.
Αλλά αν ξανατύχει, με μάθατε τι να κάνω.
Και έχουμε χειμώνα μπροστά...

Τί ρε Κώστα; Αν σηκώσεις λαγό δηλαδή δεν του ρίχνεις; Σε τσιχλοκυνηγι εννοώ.
Αμα ειναι να λεμε και παλαβά μεταξυ μας τωρα οκ!!!! Παιδια οκ σέβομαι οτι καποιοι προσπαθούν, προπονουν τα σκυλια τους, κυνηγουν κτλ κτλ, αλλα τι δεν αξιζει? Και της αξιζει της μπεκατσας το μπιπερ στα 500 μετρα φερμα απο τον ιδιοκτήτη του σκυλου?
Η αξιζει στο γουρουνι να το κυνηγαν 20 σκυλια, ενω αμα το πετυχεις μπροστα σου σε περπατητο δεν του αξιζει!?
Ειπαμε κραταμε μετρο και καποιους βασικους άγραφους κανονες, αλλα μην γίνουμε ρομαντικοι!

Κοίτα τα πράγματα ειναι απλα...αν την βαρεσεις στις 4 πχ, και γυρισεις στο αυτοκινητο στις 6.30, ναι θα έχεις προβλημα...Βεβαια να λεμε και την αληθεια, ο θηροφυλακας ξερει πολυ καλα αν επεσε τουφεκια και τι ωρα επεσε...απλα μπαινεις σε μια διαδικασία που πολυ ευκολα την "γλιτωνεις" εαν εχεις βγαλει μια φωτογραφια το θηραμα οπως ειπε και ο dimdre....
ο θηροφυλακας ξερει πολυ καλα αν επεσε τουφεκια και τι ωρα επεσε
Ναι, αλλά δεν ξέρει ποιος την έριξε. Μπορεί το πουλί να χτυπήθηκε στις 4 και να έγινε ο χαμός στις μαύρες. Και η αλήθεια είναι ότι καθόμαστε αργά.
Ουσία: Χρειάζεται χειρισμό η υπόθεση. Ου μπλέξεις.

Τι λέτε ρε παιδιά;Έχω χτυπήσει μια μπεκάτσα το απόγευμα και για τους χ,ψ λόγους νύχτωσα.Αν δε με δει να ρίχνω ή .εστω να ακουστεί τουφεκιά από που στοιχειοθετείται παράβαση;
Δεν θα στοιχειοθετηθει καμία παράβαση εκτος αν πει ψέμματα οτι σε ακουσε να ριχνεις....
Ακομα και να το πει κλαιν μαιν αθώοι καταληγουν ολοι ...
Εχεις ορεξη ομως για μηνυσεις?

Τι λέτε ρε παιδιά;Έχω χτυπήσει μια μπεκάτσα το απόγευμα και για τους χ,ψ λόγους νύχτωσα.Αν δε με δει να ρίχνω ή .εστω να ακουστεί τουφεκιά από που στοιχειοθετείται παράβαση;
ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό!!!

ο θηροφυλακας ξερει πολυ καλα αν επεσε τουφεκια και τι ωρα επεσε
Ναι, αλλά δεν ξέρει ποιος την έριξε. Μπορεί το πουλί να χτυπήθηκε στις 4 και να έγινε ο χαμός στις μαύρες. Και η αλήθεια είναι ότι καθόμαστε αργά.
Ουσία: Χρειάζεται χειρισμό η υπόθεση. Ου μπλέξεις.
Ξέρει πότε είναι η ώρα της μπεκάτσας, τα τσιχλοκοτσύφια έχουν κόψει μαχαίρι εκείνη την ώρα.

Σκάει κομάντο στην Οινόη και έρχεται από πίσω μου μέσα σε μια ρεματιά που είχα κάτσει καρτέρι για τσίχλες.Μου δείχνει μια ταυτότητα μέσα στα ξημερώματα λες και έβλεπα (IQ μπιφτεκιου) και μου λέει...Θηροφυλακη... Άδεια!Μετά τον έλεγχο μου λέει... Καμία μπεκάτσα είδες?... Γιατί ρωτάς του λέω?Τις μετράς?

Status
Not open for further replies.
Back