Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Mακάρι φίλε να σου ξανατύχει!

Όταν πήγαινες να φύγεις ή στην πορεία με το αμάξι σε σταμάτησε; Αν σου ξανατύχει απλά φεύγεις πιο πριν τελειώσουν και τα σβαρνιάρικα τσιχλοκοτσύφια όντας χορτασμένος και χαρούμενος με την βελουδομάτα και έχεις ήσυχο το κεφαλάκι σου.Βάσει ώρας δεν μπορεί να σου πει τίποτα.
Κοίτα τα πράγματα ειναι απλα...αν την βαρεσεις στις 4 πχ, και γυρισεις στο αυτοκινητο στις 6.30, ναι θα έχεις προβλημα...Βεβαια να λεμε και την αληθεια, ο θηροφυλακας ξερει πολυ καλα αν επεσε τουφεκια και τι ωρα επεσε...απλα μπαινεις σε μια διαδικασία που πολυ ευκολα την "γλιτωνεις" εαν εχεις βγαλει μια φωτογραφια το θηραμα οπως ειπε και ο dimdre....
Χρήστο και Στέφανε, θα φύγω νωρίτερα δηλαδή από το κυνήγι μου, επειδή ο μλκς θα φανταστεί ότι είμαι παράνομος; Αντί δηλαδή να αποδείξει αυτός ότι είμαι παράνομος, θα προσπαθώ να αποδείξω εγώ ότι είμαι νόμιμος;
Μην τους δίνεται και άλλοθι ρε παιδιά, η πλειοψηφία αυτών κάθεται και τα ξύνει όλη μέρα, είδατε τι είπε και Γιάννης πριν. Περίμενε λέει στο χωματόδρομο... Τί έλεγχο θα κάνεις ρε καραγκιόζη στο χωματόδρομο; Θα με πιάσεις για τί; Ούτε που με είδες να κυνηγάω. Αν δεν έχω καν άδεια, πώς θα βεβαιώσεις παράβαση βρε ζώο; Αλλά βέβαια, τι, να βγούμε έξω να λερώσουμε τα παπούτσια μας; Έριξε και πολλές βροχές τελευταία και έχει λάσπη...

Τι λέτε ρε παιδιά;Έχω χτυπήσει μια μπεκάτσα το απόγευμα και για τους χ,ψ λόγους νύχτωσα.Αν δε με δει να ρίχνω ή .εστω να ακουστεί τουφεκιά από που στοιχειοθετείται παράβαση;
Δεν στοιχειοθετείται από πουθενά. Αλλά είναι σε τι περίπτωση θα πεσεις. Με το που πιάσει στα χέρια του το χτυπημένο πουλί ο θηροφυλακας νομίζω μπορεί να καταλάβει ποτέ έχει χτυπηθεί. Αν έχει περάσει πάνω απο μια ώρα θα έχει επέλθει νεκρική ακαμψία και θα έχει κρυώσει το θηραμα. Αλλά για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις , μια φώτο και τελος.

Χρήστο και Στέφανε, θα φύγω νωρίτερα δηλαδή από το κυνήγι μου, επειδή ο μλκς θα φανταστεί ότι είμαι παράνομος; Αντί δηλαδή να αποδείξει αυτός ότι είμαι παράνομος, θα προσπαθώ να αποδείξω εγώ ότι είμαι νόμιμος;
Μην τους δίνεται και άλλοθι ρε παιδιά, η πλειοψηφία αυτών κάθεται και τα ξύνει όλη μέρα, είδατε τι είπε και Γιάννης πριν. Περίμενε λέει στο χωματόδρομο... Τί έλεγχο θα κάνεις ρε καραγκιόζη στο χωματόδρομο; Θα με πιάσεις για τί; Ούτε που με είδες να κυνηγάω. Αν δεν έχω καν άδεια, πώς θα βεβαιώσεις παράβαση βρε ζώο; Αλλά βέβαια, τι, να βγούμε έξω να λερώσουμε τα παπούτσια μας; Έριξε και πολλές βροχές τελευταία και έχει λάσπη...
Πες τα χρυσόστομε

Κυριάκο ούτε για αστείο γιατί μεγαλώνω με θυσίες δύο λαγοσκυλα
Πρώτη μερα στο γουρουνι φετος εγινε ολοκληρη μανουρα στην παρεα ,γτ ενα καρτερι μας βαρεσε ενα γουρουνι πριν προλαβουν να αμολυσουν ολα τα σκυλιά!
Μιλαμε για ωρα 8.30 το πρωί τωρα, απλα τον παιζαμε πρωτη μερα και αργησαμε!
Και ερωτω εγω το εξης απλο: περπατας για τσιχλα και σου στέλνει ο Θεός εναν λαγο, και εσυ δεν τον βαρας? Ε γιατι να σου ξαναστειλει ρε φιλε μου?!.sarcastic.

Ξέρει πότε είναι η ώρα της μπεκάτσας, τα τσιχλοκοτσύφια έχουν κόψει μαχαίρι εκείνη την ώρα.
Όχι παντου. Έλα να σε πάω σε μέρος που θα περάσουν οι μπεκατσες και μετά θα περάσουν και πολλές τσιχλες. Είναι ορεινό by the way!

Εγω ειμαι μαζι σου...

Πρώτη μερα στο γουρουνι φετος εγινε ολοκληρη μανουρα στην παρεα ,γτ ενα καρτερι μας βαρεσε ενα γουρουνι πριν προλαβουν να αμολυσουν ολα τα σκυλιά!
Μιλαμε για ωρα 8.30 το πρωί τωρα, απλα τον παιζαμε πρωτη μερα και αργησαμε!
Και ερωτω εγω το εξης απλο: περπατας για τσιχλα και σου στέλνει ο Θεός εναν λαγο, και εσυ δεν τον βαρας? Ε γιατι να σου ξαναστειλει ρε φιλε μου?!.sarcastic.
Στέφανε αυτοι που καθοντουσαν στο καρτέρι και σας βαρεσαν το γρν
κυνηγούσαν τσίχλες ? η ιχνηλατουσαν με το αρβυλο ?

Στέφανε αυτοι που καθοντουσαν στο καρτέρι και σας βαρεσαν το γρν
κυνηγούσαν τσίχλες ? η ιχνηλατουσαν με το αρβυλο ?
Δεν καταλαβες...το καρτερι ηταν δικο μας καρτερι, δικα μας ατομα...η μανουρα εγινε μεταξυ μας! Του γουρουνι τυχαια περνουσε απο εκει, δεν ειχαν προλαβει ακομα τα σκυλιά να το κυνηγησουν γτ μολις ειχαν αμολυσει σε αλλο σημειο...
Η μανουρα εγινε γτ οπως ειπες και εσυ "ηταν αδικη για τα σκυλια τετοια καρπωση" κτλ κτλ, για αυτο ειπα οτι μου θυμίζεις το περιστατικο

ο θηροφυλακας ξερει πολυ καλα αν επεσε τουφεκια και τι ωρα επεσε
Ναι, αλλά δεν ξέρει ποιος την έριξε. Μπορεί το πουλί να χτυπήθηκε στις 4 και να έγινε ο χαμός στις μαύρες. Και η αλήθεια είναι ότι καθόμαστε αργά.
Ουσία: Χρειάζεται χειρισμό η υπόθεση. Ου μπλέξεις.
το βαρεμενο πουλι στης 4 μεχρι της 6.10 θαναι παγωμενο ενω το πουλι του καρτεριου θανα ακομα ζεστο απλα μαθηματικα τα πολλα λογια ειναι φτωχια του λες του μαλακα ειναι παγωμενο και αντε και γαργαλισου τελος

Οκ όλα αυτά και φωτογραφίες δεν ξέρω αν στοιχειωθεντονται στο δικαστήριο,ναι να τον μπενελικοσουμε πας για εξηβρηση οργάνου και το αποτέλεσμα σε έχει βάλει σε μια διαδικασία ατέρμονη που λες άξιζε ένα πουλί όλο αυτό το πράγμα?

το βαρεμενο πουλι στης 4 μεχρι της 6.10 θαναι παγωμενο ενω το πουλι του καρτεριου θανα ακομα ζεστο απλα μαθηματικα τα πολλα λογια ειναι φτωχια του λες του μαλακα ειναι παγωμενο και αντε και γαργαλισου τελος
Υπόθεση εργασίας. Μπορεί να το χτύπησες στις 5 παρά 10 (έτσι έγινε στη πραγματικότητα) και στις 5μιση είναι νύχτα. Αν υποτεθεί ότι με σταμάταγε κάποιος θα ήταν 10λεπτά μετά. Δεν θα έβγαζες άκρη.
Βέβαια στη περιοχή που ήμουν ξέρω ποιος θυροφύλακας την εποπτεύει και δεν νομίζω ότι χαρακτηρίζεται με αυτά που (λογικά και δίκαια) γράφηκαν πριν. Η κουβέντα αφορά άλλους.

Οκ όλα αυτά και φωτογραφίες δεν ξέρω αν στοιχειωθεντονται στο δικαστήριο,ναι να τον μπενελικοσουμε πας για εξηβρηση οργάνου και το αποτέλεσμα σε έχει βάλει σε μια διαδικασία ατέρμονη που λες άξιζε ένα πουλί όλο αυτό το πράγμα?
Ε, για αυτό είπα και εγώ άστο.

Χθες μου συνέβη κάτι που είναι κάθε άλλο παρά πρωτοφανές στους περισσότερους.
Είμαι σε απογευματινό καρτέρι τσίχλας. Η ώρα είναι 5 παρά 10. Τσίχλα ούτε για φωτογραφία. Και ξαφνικά από μια σειρά σκίνα που είναι 25m μπροστά μου σηκώνεται μία μπεκάτσα, ανενόχλητη, προφανώς δεν με είδε και συνέχισε απαθής τη πορεία της για καμιά 100στή μέτρα και ξανακάθησε.
Ενστικτωδώς σήκωσα τις κάννες, αλλά δεν πάτησα. Η επιτυχία ήταν δεδομένη, αλλά φοβήθηκα το μπλέξιμο (αν σε πιάσει ο Αντρέας.....)
Ερώτηση: Γιατί είναι παράνομη μια τέτοια ενέργεια; Μέρα με ήλιο ήταν. Μπορεί να μην άντεξε τη παρουσία μου (αν και το πέταγμά της δεν έδειχνε κάτι τέτοιο). Δεν ήταν απροστάτευτη. Ποιά η λογική της απαγόρευσης;

σ.σ. Προ ετών περπατώντας να πάω στο καρτέρι μου σηκώθηκε μία μπεκάτσα πίσω από ένα μαντράκι. Πιο εκεί καθόταν ένας άλλος κυνηγός. Της έριξε και την πήρε. Που είναι το παράνομο;
Δεν υπάρχει παρανομία απλά προσπαθείς σε ελενχο να αποδείξεις αυτό που στην ουσία δεν θα πιστεύει κανείς

Δεν υπάρχει παρανομία απλά προσπαθείς σε ελενχο να αποδείξεις αυτό που στην ουσία δεν θα πιστεύει κανείς
Δεν είναι δυνατόν να πρέπει να αποδεικνύεις κάθε φορά ότι δεν είσαι ένοχος (παράνομος). Αυτό θα έπρεπε να είναι δουλειά του ελέγχοντος. Είσαι αθώος (νόμιμος) μέχρις αποδείξεως του εναντίου, όχι το αντίστροφο.

Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει θέμα καταλαβαίνουν οι θηροφυλακες τι γίνεται υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να πέσεις σε κουτό αλλά όπως σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν και εκεί οι κουτοί μάλλον κουτοπόνηρος θα τους έλεγα.

Ούτε μπινελίκι ούτε τιποτα. Η φωτογραφία έχει ημερομηνία και ώρα και μπορεί μια χαρα να σταθεί στο δικαστήριο. Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία υπέρ σας. Το γνωστό κομάντο της παροχής ήθελε να με γράψει σε περιοχή που ειχε κρατήσει χιόνι μόνο όπου δεν το εβλεπε ο ηλιος , 90% δηλαδή ξεχιονο! Του δίνω το όπλο και αρχίζω να τραβάω βίντεο ενημερώνοντας τον ότι θα χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο. Επίσης του είπα ότι μετά την αθώωση μου θα του κάνω εγώ μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Γουρλωσε τα ματάκια του και μου την "χαρισε"....

Ούτε μπινελίκι ούτε τιποτα. Η φωτογραφία έχει ημερομηνία και ώρα και μπορεί μια χαρα να σταθεί στο δικαστήριο. Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία υπέρ σας. Το γνωστό κομάντο της παροχής ήθελε να με γράψει σε περιοχή που ειχε κρατήσει χιόνι μόνο όπου δεν το εβλεπε ο ηλιος , 90% δηλαδή ξεχιονο! Του δίνω το όπλο και αρχίζω να τραβάω βίντεο ενημερώνοντας τον ότι θα χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο. Επίσης του είπα ότι μετά την αθώωση μου θα του κάνω εγώ μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Γουρλωσε τα ματάκια του και μου την "χαρισε"....
Δεν φτάνει που πληρώνουμε τόσα και συντηρούμε τόσους....να είσαι και νόμιμος και να σε αντιμετωπίζουν σαν παράνομο την ίδια στιγμή που οι πραγματικά παράνομοι οργιάζουν.

Κάπου εκεί σου κόβονται τα πόδια.

Εγώ πάντως σαν νέος κυνηγός αλλά και αργότερα που έπεσα σε κάποια παραπτώματα μια χαρά μου τη χαρισαν διότι οι άνθρωποι κατάλαβαν πως δεν είμαι ιστορία.

Την πρώτη φορά που έβγαλα άδεια νόμιζα ότι 20 Αυγούστου κυνηγάω όπου θέλω απλώς δεν χτυπάω τα θηράματα που δεν έχουν ανοίξει.

Μπαμ μπουμ μπαμ μπουμ εγώ στα κοτσύφια Όχι σε ζώνη διαβάσεις.

Απέναντι οι χωριάτες με τα λαγοσκυλα βόλτα είχαν φάει φρίκη.

Περνούν τη θυροφυλακη τηλ.
Έρχονται δύο θηροφύλακες λέει ο ένας φίλε το όπλο κατασχετε μήνυση κτλ....

Τι λες ρε φίλε του λέω εγω;
20 Αυγούστου δεν είναι σημερα;
Σήμερα του λέω δεν ανοίγει το κυνήγι για κοτσύφο τσιχλες κτλ;

Ε....Και πήρε χαμπάρι ο άνθρωπος ότι δεν ήξερα που πάνε τα 4 και ότι δεν ήμουν ιστορία.

Πολύ γέλιο τώρα που το σκέφτομαι.
Ευτυχώς είχα αδειάσει κανένα κουτί φυσίγγια και δεν είχα πιάσει ούτε κοτσύφο.

Και μια άλλη φορά βγάζω άδεια και δεν πάω καθόλου πέρδικα επειδή είχα φουλ δουλειά.
Κανένα ρεπό ούτε καν Κυριακή.

Οπότε είχα απελπιστεί και μια πέμπτη ακυρώνεται μια δουλειά εκεί που δουλευα και λέω εγώ θα πάω.
Δε γαμιεται γιατί την έβγαλα την άδεια.

Πάω πέρδικα λοιπόν πέμπτη κάνω 2 βρίσκω τη μια κατεβαίνω στο δρόμο να γυρίζω πίσω στο αμαξι δασαρχείο.

Ρε πουστη μια φορά παρανομισα και μου έκατσε δασαρχείο που δεν το έχω δει εκεί έκτοτε ποτέ ξανά.

Έπιασες τίποτα μου λέει.
Λέω Ναι μια πέρδικα.

Καταιβαινει από το αμάξι βλέπει το όπλο τρισφαιρο μου λέει πέμπτη περδικα;

Του λέω φίλε έχω βγάλει άδεια και δεν έχω πάει καθόλου.
Σήμερα έκατσε ένα ρεπό και πήγα.

Του λέω δουλεύω εκεί μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι δε λέω ψέματα.

Μου λέει φύγε δε σε είδα δε με είδες.

Οπότε έχω δει ότι κρίνουν σωστά.
Διότι έλεγα αλήθεια και τις δύο φορές.

Και όλα παίζουν σημασία.
Του είπα αμέσως ότι είχα πιάσει πριν με ελέγξει.

Αν φέρει πειν έβλεπε την καραμπινα 5σφαιρη δεν με γλίτωνε τίποτα.

Φροντίζω κι εγώ έκτοτε να ειμαι ολοσωστος διότι δεν θέλω ούτε καν παρατήρηση να μου κάνουν.

Οπότε προσωπικά δεν έχω παράπονο από θηροφυλακες και δασαρχείο.

Αμα ειναι να λεμε και παλαβά μεταξυ μας τωρα οκ!!!! Παιδια οκ σέβομαι οτι καποιοι προσπαθούν, προπονουν τα σκυλια τους, κυνηγουν κτλ κτλ, αλλα τι δεν αξιζει? Και της αξιζει της μπεκατσας το μπιπερ στα 500 μετρα φερμα απο τον ιδιοκτήτη του σκυλου?
Η αξιζει στο γουρουνι να το κυνηγαν 20 σκυλια, ενω αμα το πετυχεις μπροστα σου σε περπατητο δεν του αξιζει!?
Ειπαμε κραταμε μετρο και καποιους βασικους άγραφους κανονες, αλλα μην γίνουμε ρομαντικοι!
Πέστα μεγάλε!!!!
Είναι ηθικό να βαράμε τις "μαύρες" τσίχλες, γιατί; επειδή είναι πολλές;
Κατά τα άλλα πρέπει να αισθανόμαστε άσχημα αν μας σηκωθεί μπεκατσα απόγευμα και την βαρεσουμε, ενώ θα αισθανθούμε κυνηγαρες αν μια παρέα δύο κυνηγών με τέσσερα σκυλιά, μπιμπερ και GPS, στριμώξουν μια μπεκατσούλα και την βαρεσουν.
Όσο για τον θηροφυλακα, είναι προκλητικός και προτείνω την επόμενη φορά να τον μηνυσετε για παράβαση καθήκοντος.

Status
Not open for further replies.
Back