Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βόρεια Ελλάδα??? Γιατί εδώ κάνουμε αίτηση ακόμη για να δούμε μαυρο! 1/50 ειναι η αναλογία τους με τις τσιχλε

Κατέβα Πελοποννήσο να χαρείς ;)
που Νίκο;
εγώ δεν πάω περπατητό λόγω ελαιοσυγκομιδής (άλλων) και συνεχούς βροχής.
έχω να βαρέσω τσίχλα από τον Οκτώβριο. τώρα τρώω αυτές που ε΄έχω στο ψυγείο.

που Νίκο;
εγώ δεν πάω περπατητό λόγω ελαιοσυγκομιδής (άλλων) και συνεχούς βροχής.
έχω να βαρέσω τσίχλα από τον Οκτώβριο. τώρα τρώω αυτές που ε΄έχω στο ψυγείο.
Παιδιά τον Οκτώβριο που ανέβαινα αλπικα για περδικα πέρασαν χιλιάδες πουλια.. τα πουλια έχουν περάσει στις ελιές.

Γτ υπάρχει ο Κύριος ή οι Κύριοι που "μεγαλώνουν σκυλιά" και τα θέλουν όλα δικά τους!Άμα μπορούσαν και το βουνό να ήταν δικό τους θα το έκαναν
Αγαπητε ωραιο συμπερασμα εβγαλες μονο που δεν εχει καμια σχεση με την εννοια των παραπανω
κλασικη νοοτροπια τσουβαλιασματος με καποιες συμπεριφορες κατακριτεες
Και για μην υπάρξουν παρεξηγήσεις
Όλοι μας κάνουμε έξοδα πολλοί από εμάς μεγαλώνουμε σκυλιά και όλοι μας θυσιάζουμε πράγματα για να πάμε για κυνήγι και να φέρουμε καθόλα νόμιμα αποτελέσματα πίσω στα σπίτια μας.
Επειδή και πολλοί επίσης ξέρουν ποιο είναι το ηθικό και ποιο το ανήθικο θέλω να πιστεύω ότι έχουν την ικανότητα να επιλέξουν κιόλας αναλόγως τι θα κανουμε .
Συμφωνω κανεις δεν ειπε κατι αντιθετο
Το αν περπαταμε στο βουνό και μας φέρνει η τύχη "και μόνο" κάποιο θήραμα που ξεπερνά τα όρια της έρευνας μας ή την ικανότητα της έρευνας είτε τη δική μας είτε του σκύλου μας στη τελική και είναι και νόμιμα όλα αυτά νομίζω ότι θα είμαστε και μαζοχες να μην το καρπωθουμε...
Δηλαδη οταν πας για κυνηγι με τα κυνηγοσκυλα σου
ειτε ειναι ιχνηλατες ειτε φερμας
οτι θηραμα βρεθει στο διαβα σου απο τσιχλα -περδικα-μπεκατσα -ορτυκι εως λαγος και αγριογουρουνο
τουφεκας διχως αυριο για να μην χαρακτηριστεις μαζοχας ?
Ωραια φαση

Το 302 magnum 71cm 3* ο καλύτερος συνδυασμό
Το 302 magnum 71cm 3* ο καλύτερος συνδυασμός
Έχω την 302 extra που είναι και ο μηχανισμός ενισχυμένος. Η κάνη ήταν 76 magnum full chock. Την έκοψα στα 61 cm ,εκεί μου είπε ο οπλουργος κόβεται, και την έχω με εξωτερικά τσοκ.

Έχω την 302 extra που είναι και ο μηχανισμός ενισχυμένος. Η κάνη ήταν 76 magnum full chock. Την έκοψα στα 61 cm ,εκεί μου είπε ο οπλουργος κόβεται, και την έχω με εξωτερικά τσοκ.το μεγαλυτερο εγγλημα που εκανες δεν της πειραζουν αυτες της κανες λαθος μεγαλο δεν βγαινουν τωρα τετοια κανουλια

μπορεί να περιμένεις ώρες μέχρι τη δύση και να σου περάσουν 1-2-3 πουλιά και το έρμο το μισάωρο να αρχίσουν να ανεβαίνουν δεκάδες...
εγώ κρατάω χρόνο από τη στιγμή που δω τον ήλιο να δύει, αλλά άντε να ψάξεις καμιά χτυπημένη με τον φακό άντε να πας στο αμάξι να τακτοποιηθείς κ.λ.π. σε παίρνει η νύχτα......
Αυτό συμβαίνει σε εμένανε πάντα...!

Αγαπητε ωραιο συμπερασμα εβγαλες μονο που δεν εχει καμια σχεση με την εννοια των παραπανω
κλασικη νοοτροπια τσουβαλιασματος με καποιες συμπεριφορες κατακριτεες

Συμφωνω κανεις δεν ειπε κατι αντιθετο

Δηλαδη οταν πας για κυνηγι με τα κυνηγοσκυλα σου
ειτε ειναι ιχνηλατες ειτε φερμας
οτι θηραμα βρεθει στο διαβα σου απο τσιχλα -περδικα-μπεκατσα -ορτυκι εως λαγος και αγριογουρουνο
τουφεκας διχως αυριο για να μην χαρακτηριστεις μαζοχας ?
Ωραια φαση
Και από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι όταν πάω με το σκύλο μου στο βουνό ασχολούμαι με ότι άλλο θήραμα εκτός αυτού που κυνηγω με το σκυλί μου?Από πού το έβγαλες εσύ αυτό το συμπέρασμα?
Εδώ αναφερόμαστε για την περίπτωση όταν περπατάμε μόνοι μας στο βουνό ή όταν έρχεται κάτι άλλο εκεί που καρτερευουμε!Φυσικα και δεν θα σηκώσω όπλο είτε σε ξένο θήραμα από άλλον κυνηγό ή άλλο σκύλο ή σε άλλο θήραμα εκτός αυτού που κυνηγω με το σκυλί ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΤΟ ΣΚΥΛΙ μου!
Όταν είμαι μόνος μου για περπατητο τσίχλας και μου βγει ή μου έρθει οτιδήποτε άλλο ΝΟΜΙΜΑ φυσικά και θα το χτυπήσω μα και φυσικά δεν είμαι μαζοχας.Για κυνήγι έχω βγει και δεν χαλάω τίποτα!Ούτε και κανενός είναι δεμένα τα θηράματα στη φύση!Καταλαβαινομαστε?

Και από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι όταν πάω με το σκύλο μου στο βουνό ασχολούμαι με ότι άλλο θήραμα εκτός αυτού που κυνηγω με το σκυλί μου?Από πού το έβγαλες εσύ αυτό το συμπέρασμα?
Το αν περπαταμε στο βουνό και μας φέρνει η τύχη "και μόνο" κάποιο θήραμα που ξεπερνά τα όρια της έρευνας μας ή την ικανότητα της έρευνας είτε τη δική μας είτε του σκύλου μας
στη τελική και είναι και νόμιμα όλα αυτά νομίζω ότι θα είμαστε και μαζοχες να μην το καρπωθουμε

ΥΓ
Εγώ Φίλε μου που είμαι Μαζοχας όταν πάω πχ για τσίχλες και κατά τύχη σηκωθει κάποιος λαγός από το πυκνό
προτιμώ να πάρω την επόμενη φορά τα σκυλιά μου και να πάω στο ίδιο μέρος να τον κυνηγήσω μαζί τους
και ας μην τον καρπωθω
παρά να τον τουφέκισω έτσι απλά γιατί έτυχε να προγκηξει μπροστά μου
Το ίδιο θα έκανα και με την μπεκάτσα την πέρδικα το ορτύκι κτλ από την στιγμή που ασχολιομουν με την φέρμα

Last edited:
Και σήμερα στο απογιοματινό καρτεράκι...
Τα τσιχλάκια περάσανε κατά το τελευταίο μισάωρο... Νωρίτερα, καθόλου τσίχλες, μόνο μικρόπουλα...
Τελικώς, έριξα κάτω 11. Το πόσες έβαλα στο γιλέκο... "άλλο καπέλο"...
Βλέπετε, το συγκεκριμένο καρτέρι προσφέρεται, μεν, για αρκετές έως πολλές τσιχλοντουφεκιές (και μπηχτές και ζυγιασμένες), αλλά το μείον εκεί, είναι ότι το μέρος αυτό δεν ευνοεί καθόλου την (εύκολη) ανεύρεση των καταρριφθέντων (εντελώς ανισόπεδος τόπος με πυκνούρες και ρεματιές...) Βέβαια, έχουνε υπάρξει και απογεύματα που εκεί έχω περισυλλέξει τα περσσότερα σκοτωμένα τσιχλάκια, αλλά μάλλον από καθαρή τύχη, διότι έτυχε κι έπεσαν σε εύκολα, καθαρά σημεία...
Επίσης, το ευχάριστο σήμερα, πως πήρα έναν μεγάλον κηρομύτη κότσυφα, που μου πέρασε σαν "νίντζα" που λέει κι ο καλός "συναγωνιστής" DimDre...
Tα κοτσύφια πάντως, συνεχίζουνε (για την ώρα τουλάχιστον) να κάνουνε αισθητή την απουσία τους στα απογευματινά μου... Ιδιαιτέρως λιγοστά, έως και καθόλου...

Last edited:
Τα τσιχλάκια περάσανε κατά το τελευταίο μισάωρο... Νωρίτερα, καθόλου τσίχλες, μόνο μικρόπουλα...
Βλέπετε, το συγκεκριμένο καρτέρι προσφέρεται, μεν, για αρκετές έως πολλές τσιχοντουφεκιές (και μπηχτές και ζυγιασμένες), αλλά το μείον εκεί, είναι ότι το μέρος αυτό δεν ευνοεί καθόλου την (εύκολη) ανεύρεση των καταρριφθέντων (εντελώς ανισόπεδος τόπος με πυκνούρες και ρεματιές...) Βέβαια, έχουνε υπάρξει και απογεύματα που εκεί έχω περισυλλέξει τα περσσότερα σκοτωμένα τσιχλάκια, αλλά μάλλον από καθαρή τύχη, διότι έτυχε κι έπεσαν σε εύκολα, καθαρά σημεία...
Επίσης, το ευχάριστο σήμερα, πως πήρα έναν μεγάλον κηρομύτη κότσυφα, που μου πέρασε σαν "νίντζα" που λέει κι ο καλός "συναγωνιστής" DimDre...
Tα κοτσύφια πάντως, συνεχίζουνε (για την ώρα τουλάχιστον) να κάνουνε αισθητή την απουσία τους στα απογευματινά μου... Ιδιαιτέρως λιγοστά, έως και καθόλου...
Αμάν Νικόλαε.Κατσε και ένα απόγευμα στην τηλεόραση .Τις ρημαξες εφέτος τις πιτσιλωτες.

Βλέπετε, το συγκεκριμένο καρτέρι προσφέρεται, μεν, για αρκετές έως πολλές τσιχοντουφεκιές (και μπηχτές και ζυγιασμένες), αλλά το μείον εκεί, είναι ότι το μέρος αυτό δεν ευνοεί καθόλου την (εύκολη) ανεύρεση των καταρριφθέντων (εντελώς ανισόπεδος τόπος με πυκνούρες και ρεματιές...) Βέβαια, έχουνε υπάρξει και απογεύματα που εκεί έχω περισυλλέξει τα περσσότερα σκοτωμένα τσιχλάκια, αλλά μάλλον από καθαρή τύχη, διότι έτυχε κι έπεσαν σε εύκολα, καθαρά σημεία...
Νικο χρονια σου πολλα για χτες,τωρα για τις τσιχλες ρε φιλε τις εχεις ρημαξει καθε μερα,θα τις αφανισεις ετσι οπως πας,ασε και καμια να ερθει και σε μας!

Το αν περπαταμε στο βουνό και μας φέρνει η τύχη "και μόνο" κάποιο θήραμα που ξεπερνά τα όρια της έρευνας μας ή την ικανότητα της έρευνας είτε τη δική μας είτε του σκύλου μας
στη τελική και είναι και νόμιμα όλα αυτά νομίζω ότι θα είμαστε και μαζοχες να μην το καρπωθουμε

ΥΓ
Εγώ Φίλε μου που είμαι Μαζοχας όταν πάω πχ για τσίχλες και κατά τύχη σηκωθει κάποιος λαγός από το πυκνό
προτιμώ να πάρω την επόμενη φορά τα σκυλιά μου και να πάω στο ίδιο μέρος να τον κυνηγήσω μαζί τους
και ας μην τον καρπωθω
παρά να τον τουφέκισω έτσι απλά γιατί έτυχε να προγκηξει μπροστά μου
Το ίδιο θα έκανα και με την μπεκάτσα την πέρδικα το ορτύκι κτλ από την στιγμή που ασχολιομουν με την φέρμα
Εντάξει φίλε σεβαστό αλλά οι περισσότεροι νομίζω δεν έχουν τη πολυτέλεια να έχουν διαφορετικά σκυλιά για το κάθε κυνήγι.Καταλαβαινω τι ακριβώς και πως το λες και το σέβομαι!Προσωπικά θεωρώ το κυνήγι σε βρίσκει ύστερα από πολλές και διάφορες αποφάσεις εμπειρίες συγκυρίες κλπ κλπ κλπ.Οπως και να έχει πρέπει να υπάρχει σεβασμος στο θήραμα και στη φύση!Και το κάθε τι "μας χαρίζεται από εκείνη"να το τιμάμε όπως του αρμόζει.
Ευχαριστώ

Βλέπετε, το συγκεκριμένο καρτέρι προσφέρεται, μεν, για αρκετές έως πολλές τσιχλοντουφεκιές (και μπηχτές και ζυγιασμένες), αλλά το μείον εκεί, είναι ότι το μέρος αυτό δεν ευνοεί καθόλου την (εύκολη) ανεύρεση των καταρριφθέντων (εντελώς ανισόπεδος τόπος με πυκνούρες και ρεματιές...) Βέβαια, έχουνε υπάρξει και απογεύματα που εκεί έχω περισυλλέξει τα περσσότερα σκοτωμένα τσιχλάκια, αλλά μάλλον από καθαρή τύχη, διότι έτυχε κι έπεσαν σε εύκολα, καθαρά σημεία...
τα εχεις καψει τα τσιχλακια... δεν τα λυπασαι? .sarcastic.

Ναι αλλά με full chock άφηνα την τσίχλα να πάει 25 μέτρα και μετά έριχνα. Τόσο σφιχτά τσοκ σε περιορίζουν σε συγκεκριμένα είδη κυνηγιού.
Τώρα με 3* είναι θάνατος στις περισσότερες περιπτώσεις.
Απάντηση στον #sarantis
αμα ξερεις το οπλο σου ντουφεκας και κοντα και μακρια με το φουλ εγω ενα οπλο εχω ρεμινκτον 1100 76 φουλ και την κυνηγαω απο το 1991
απαντησηστον 52λευτερη

Εννοείται οτι εάν γίνεις ένα με το όπλο και αυτό το καταφέρνεις και με την μακροχρόνια τριβή ντουφέκας αλλά το πολύ κοντά με φουλ το ξεχνάς κοντά λες τα 15 + γιατί πιο κοντά αν και όταν είσαι εύστοχος δεν παίρνεις θήραμα προσωπικά επειδή γουστάρω πολύ και επιδιώκω το πολύ κοντά όπως και το πολύ μακριά οι νορμάλ τουφεκιές δε μου αρέσουν για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις θέλεις εξειδικευμένα όπλα και ταοκ εφόσον εσύ το υποστηρίζεις σκοπευτικά το όλο έργο γιατί είναι εξίσου δύσκολες και οι πολύ κοντινές και οι πολύ μακρινές τις ρίχνουν όλοι θα μου πεις αλλά το να ρίχνεις 20 φυσίγγια για 4/5 πουλιά και άλλο για 10 και παραπάνω.

@Νικόλαος Ρεντίφης άλλαξε καρτερι αδερφε. Είναι αμαρτία να χάνεις τόσα πουλια. Οι κουναβοι και οι αλουπες θα σου στήσουν αγαλμα!!!! Και στο λέω εγώ που έχω την ίδια τρέλα με εσένα στο απογευματινό!!!

Απόψε δεν πήγα αν και το πρώτο ελαφρύ πασπαλισμα απο χιόνι στην κορυφή της Διρφυς με πριζωνε. Καλά έκανα γιατί δεν έπεσαν παρά ελάχιστα τουφέκια και αυτά πολύ αργα. Αφήστε που έχω και γεννητούρια στον σταβλο και πρέπει να τα προσέχω πιο πολύ τα ζα...

Status
Not open for further replies.
Back