Καλησπέρα, απογευματινό κατρεράκι εξπρές χθες με φουλ μαΐστρο. Λίγα πουλάκια περάσαν, έριξα σε 4 και καρπώθηκα 2 και τις βρήκα εύκολα. Η αναποδιά: επειδή σουρούπωνε δεν τις έβαλα κατευθείαν στο σακίδιο, αλλά τις άφησα δίπλα του μαζί με τους ριγμένους κάλυκες, να να μαζέψω όλα μαζί στο τέλος. Γυρίζω σπίτι, τράβάω μια φωτογραφία για το HL, βλέπω στην μια τσίχλα μια τρυπάρα στο στήθος όλο αίμα (φαίνεται στην αριστερή τσίχλα). Σκέφτομαι την χτύπησε κι ο συγκεντρωτήρας, μπράβο περίπτωση! Καθαρίζω τα πουλιά το βράδυ, και βλέπω το πουλί στο στήθος και στην κοιλιά φαγωμένο

Εντωμεταξύ τα πουλιά τα μάζεψα κατευθείαν από κει που έπεσαν και τα είχα όλη την ώρα στα πόδια μου. Σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω τι έχει γίνει, και καταλαβαίνω ότι την έφαγε ποντίκι που μύρισε το αίμα και βγήκε από την ξερολιθιά που είχα στην πλάτη μου! Έπρεπε να βγάλω άλλη μια φώτογραφία, άλλα αηδίασα και τις πέταξα και τις δύο... Κρίμα τα πουλάκια ρε γαμώτο...
Προσοχή συνάδελφοι να ασφαλίζουμε τα θηράματα από απρόσκλητους επισκέπτες (ποντίκια, φίδια κτλ) για να μην έχουμε δυσάρεστες συνέπειες. (παθός - μαθός, που λέει κι σοφή παροιμία!)
View attachment 37304