Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν καταλαβες...το καρτερι ηταν δικο μας καρτερι, δικα μας ατομα...η μανουρα εγινε μεταξυ μας! Του γουρουνι τυχαια περνουσε απο εκει, δεν ειχαν προλαβει ακομα τα σκυλιά να το κυνηγησουν γτ μολις ειχαν αμολυσει σε αλλο σημειο...
Η μανουρα εγινε γτ οπως ειπες και εσυ "ηταν αδικη για τα σκυλια τετοια καρπωση" κτλ κτλ, για αυτο ειπα οτι μου θυμίζεις το περιστατικο
ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ

μη πάμε στο άλλο άκρο..... θα μπορούσαν κάλλιστα να βάλουν τα σκυλιά στον ντορό του γουρουνιού και τα σκυλιά να φτάσουν στο σκοτωμένο... μια χαρά εκπαίδευση

από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα είχαμε κυνηγόσκυλα (ιχνηλάτες και δείκτες), ποτέ μου δεν μου κακοφάνηκε που άλλοι βαρούσαν τυχαία χωρίς σκυλιά λαγούς, πέρδικες, μπεκάτσες....... αλλά (ακόμα και τώρα που δεν έχω σκύλο) αμα καταλάβω κάποιον να σκοτώνει νύχτα λαγούς με τα φώτα ή καρτέρι μπεκάτσας μου 'ρχεται να του πιω το αίμα.......

από θηροφύλακες δεν έχω παράπανω από δασικούς χμ... έτσι κι έτσι.....
σε περπατητό τσίχλας έχω σηκώσει και βαρέσει μπεκάτσα, σε καρτέρι τσίχλας δεν έχω βαρέσει μπεκάτσες που μου πέρασαν.
κάποιος είπε πως οι τσίχλες δεν περνάν τις ώρες της μπεκάτσας ΑΜ ΔΕ!
αν φάνε τουφεκίδι, μαύρη νύχτα πάνε για κούρνια!
μπορεί να περιμένεις ώρες μέχρι τη δύση και να σου περάσουν 1-2-3 πουλιά και το έρμο το μισάωρο να αρχίσουν να ανεβαίνουν δεκάδες...
εγώ κρατάω χρόνο από τη στιγμή που δω τον ήλιο να δύει, αλλά άντε να ψάξεις καμιά χτυπημένη με τον φακό άντε να πας στο αμάξι να τακτοποιηθείς κ.λ.π. σε παίρνει η νύχτα......

Δεν φτάνει που πληρώνουμε τόσα και συντηρούμε τόσους....να είσαι και νόμιμος και να σε αντιμετωπίζουν σαν παράνομο την ίδια στιγμή που οι πραγματικά παράνομοι οργιάζουν.

Κάπου εκεί σου κόβονται τα πόδια.

Εγώ πάντως σαν νέος κυνηγός αλλά και αργότερα που έπεσα σε κάποια παραπτώματα μια χαρά μου τη χαρισαν διότι οι άνθρωποι κατάλαβαν πως δεν είμαι ιστορία.

Την πρώτη φορά που έβγαλα άδεια νόμιζα ότι 20 Αυγούστου κυνηγάω όπου θέλω απλώς δεν χτυπάω τα θηράματα που δεν έχουν ανοίξει.

Μπαμ μπουμ μπαμ μπουμ εγώ στα κοτσύφια Όχι σε ζώνη διαβάσεις.

Απέναντι οι χωριάτες με τα λαγοσκυλα βόλτα είχαν φάει φρίκη.

Περνούν τη θυροφυλακη τηλ.
Έρχονται δύο θηροφύλακες λέει ο ένας φίλε το όπλο κατασχετε μήνυση κτλ....

Τι λες ρε φίλε του λέω εγω;
20 Αυγούστου δεν είναι σημερα;
Σήμερα του λέω δεν ανοίγει το κυνήγι για κοτσύφο τσιχλες κτλ;

Ε....Και πήρε χαμπάρι ο άνθρωπος ότι δεν ήξερα που πάνε τα 4 και ότι δεν ήμουν ιστορία.

Πολύ γέλιο τώρα που το σκέφτομαι.
Ευτυχώς είχα αδειάσει κανένα κουτί φυσίγγια και δεν είχα πιάσει ούτε κοτσύφο.

Και μια άλλη φορά βγάζω άδεια και δεν πάω καθόλου πέρδικα επειδή είχα φουλ δουλειά.
Κανένα ρεπό ούτε καν Κυριακή.

Οπότε είχα απελπιστεί και μια πέμπτη ακυρώνεται μια δουλειά εκεί που δουλευα και λέω εγώ θα πάω.
Δε γαμιεται γιατί την έβγαλα την άδεια.

Πάω πέρδικα λοιπόν πέμπτη κάνω 2 βρίσκω τη μια κατεβαίνω στο δρόμο να γυρίζω πίσω στο αμαξι δασαρχείο.

Ρε πουστη μια φορά παρανομισα και μου έκατσε δασαρχείο που δεν το έχω δει εκεί έκτοτε ποτέ ξανά.

Έπιασες τίποτα μου λέει.
Λέω Ναι μια πέρδικα.

Καταιβαινει από το αμάξι βλέπει το όπλο τρισφαιρο μου λέει πέμπτη περδικα;

Του λέω φίλε έχω βγάλει άδεια και δεν έχω πάει καθόλου.
Σήμερα έκατσε ένα ρεπό και πήγα.

Του λέω δουλεύω εκεί μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι δε λέω ψέματα.

Μου λέει φύγε δε σε είδα δε με είδες.

Οπότε έχω δει ότι κρίνουν σωστά.
Διότι έλεγα αλήθεια και τις δύο φορές.

Και όλα παίζουν σημασία.
Του είπα αμέσως ότι είχα πιάσει πριν με ελέγξει.

Αν φέρει πειν έβλεπε την καραμπινα 5σφαιρη δεν με γλίτωνε τίποτα.

Φροντίζω κι εγώ έκτοτε να ειμαι ολοσωστος διότι δεν θέλω ούτε καν παρατήρηση να μου κάνουν.

Οπότε προσωπικά δεν έχω παράπονο από θηροφυλακες και δασαρχείο.
Στελιο επειδη τα λεω χυμα, να πουμε και τα στραβα χυμα...
Στο περιστατικο με την περδικα σε καταλαβαίνω απολυτα ΑΛΛΑ: αν σε εγραφαν δεν θα επρεπε να βγαλεις τσιμουδια..
Σε καμια περίπτωση δεν ειμαι "νομολαγνος" αλλα ο καθενας ξερει τι πρεπει και τι δε πρεπει, και απο κει και περα αναλαμβανει τις ευθυνες του...
Αμα με τσακώσουν με 10φυσιγγια στην καραμπινα, δε θα ερθω να πω μα γουρουνια κυνηγαμε εχει γεμισει ο τοπος τι σε πειραξε εσενα....
Παντως σχετικα με την Θηροφυλακη εχω ουδετερες εμπειρίες, καθως οσες φορες ελεγχθηκα δεν ειχα κανει καποια "παρανομια" οποτε μια χαρα εγινε ελεγχος και πηγαν παρακατω...Σιγουρα εχω πολλες αρνητικες "μαρτυριες" αλλα εφοσον δεν ημουν στην φαση παντα κραταω μια πισινη για το τι πραγματικα συνέβη...

Στελιο επειδη τα λεω χυμα, να πουμε και τα στραβα χυμα...
Στο περιστατικο με την περδικα σε καταλαβαίνω απολυτα ΑΛΛΑ: αν σε εγραφαν δεν θα επρεπε να βγαλεις τσιμουδια..
Σε καμια περίπτωση δεν ειμαι "νομολαγνος" αλλα ο καθενας ξερει τι πρεπει και τι δε πρεπει, και απο κει και περα αναλαμβανει τις ευθυνες του...
Αμα με τσακώσουν με 10φυσιγγια στην καραμπινα, δε θα ερθω να πω μα γουρουνια κυνηγαμε εχει γεμισει ο τοπος τι σε πειραξε εσενα....
Παντως σχετικα με την Θηροφυλακη εχω ουδετερες εμπειρίες, καθως οσες φορες ελεγχθηκα δεν ειχα κανει καποια "παρανομια" οποτε μια χαρα εγινε ελεγχος και πηγαν παρακατω...Σιγουρα εχω πολλες αρνητικες "μαρτυριες" αλλα εφοσον δεν ημουν στην φαση παντα κραταω μια πισινη για το τι πραγματικα συνέβη...
Συμφωνώ μαζί σου.
Γι αυτό και μίλησα όμορφα με τους ανθρώπους ούτε τσαμπουκά ούτε τίποτα.

Λάθος ήμουν.

Άσχετα ότι δεν είχα πάει ούτε μια φορά πέρδικα.
Ήταν πέμπτη και απαγορεύεται.

Αλλά άνθρωποι είναι και αυτοί και ξέρουν ποιον πρέπει να γράψουν.

Εξάλλου αν ήμουν όντως του τύπου να κυνηγάω οπότε θέλω κάπου θα με συναντούσαν ξανά.
Και τότε σίγουρα δε θα μου τη χαριζαν.

Αλλού ήθελα να καταλήξω εγώ.
Ότι τα όργανα ξέρουν ποιος έκανε μια βλακεία και ξέρουν ποιον είναι αυτοί που κάνουν ζημιά.

Παρόλα αυτά εγώ δεν αποθρασυνθηκα επειδή μου τι χάρισαν αλλά συνετηστικα διότι όπως είπε κάποιος φίλος πιο πάνω πάω για να ηρεμήσω οχι για να με κυνηγανε κλέφτες κι αστυνόμοι.

Είπαμε οποίος θέλει ας κυνηγηση την τύχη του, το κυνήγι είναι ευχαρίστηση και όχι σκάσιμο αν με πιάσουν αν με ακούσουν όχι πάω για να αποσυμπιεστω δεν πάω να βάλω και άλλες σκοτουρες στο κεφάλι μου.
+1000000!!

Δεν ειναι παρανομο αλλα δεν της αξιζει τετοια θηρευση οπως και του λαγου της περδικας κα

Πρώτη μερα στο γουρουνι φετος εγινε ολοκληρη μανουρα στην παρεα ,γτ ενα καρτερι μας βαρεσε ενα γουρουνι πριν προλαβουν να αμολυσουν ολα τα σκυλιά!
Μιλαμε για ωρα 8.30 το πρωί τωρα, απλα τον παιζαμε πρωτη μερα και αργησαμε!
Και ερωτω εγω το εξης απλο: περπατας για τσιχλα και σου στέλνει ο Θεός εναν λαγο, και εσυ δεν τον βαρας? Ε γιατι να σου ξαναστειλει ρε φιλε μου?!.sarcastic.
Γτ υπάρχει ο Κύριος ή οι Κύριοι που "μεγαλώνουν σκυλιά" και τα θέλουν όλα δικά τους!Άμα μπορούσαν και το βουνό να ήταν δικό τους θα το έκαναν
Και για μην υπάρξουν παρεξηγήσεις
Όλοι μας κάνουμε έξοδα πολλοί από εμάς μεγαλώνουμε σκυλιά και όλοι μας θυσιάζουμε πράγματα για να πάμε για κυνήγι και να φέρουμε καθόλα νόμιμα αποτελέσματα πίσω στα σπίτια μας.
Επειδή και πολλοί επίσης ξέρουν ποιο είναι το ηθικό και ποιο το ανήθικο θέλω να πιστεύω ότι έχουν την ικανότητα να επιλέξουν κιόλας αναλόγως τι θα κανου .Το αν περπαταμε στο βουνό και μας φέρνει η τύχη "και μόνο" κάποιο θήραμα που ξεπερνά τα όρια της έρευνας μας ή την ικανότητα της έρευνας είτε τη δική μας είτε του σκύλου μας στη τελική και είναι και νόμιμα όλα αυτά νομίζω ότι θα είμαστε και μαζοχες να μην το καρπωθουμε...

Last edited:
Και αν σας πω ότι στα 40+ xρόνια που βγάζω άδεια, έχω ελεγχθεί ΜΙΑ μόνο φορά θα σας φανεί περίεργο ή θα το θεωρήσετε ως κάτι φυσικό; Και αν είναι φυσικό, τότε θα ήταν αφύσικο να μην οργιάζει η λαθροθηρία.

Και αν σας πω ότι στα 40+ xρόνια που βγάζω άδεια, έχω ελεγχθεί ΜΙΑ μόνο φορά θα σας φανεί περίεργο ή θα το θεωρήσετε ως κάτι φυσικό; Και αν είναι φυσικό, τότε θα ήταν αφύσικο να μην οργιάζει η λαθροθηρία.
Και εγώ στα 40+ χρόνια που βγάζω άδεια, με ελέγξαν μόνο τα τελευταία 3-4 χρόνια 5 φορές! Τα προηγούμενα ποτέ!
Ίσως να είναι και θέμα περιοχής.

Ομως ποσες φορες οι τσιχλοκυνηγοι δεν εχουν αντιληφθει, οτι αναλογα τον καιρο και το φυσιγγι, αλλες φορες φτανουν ενα ή δυο το πολυ σκαγια για να πεσει επιτοπου
Ότι καιρό κ αν έχει κ εφόσον την πετυχει σε καίριο σημείο θα πεσει κ με "μισό" σκάγι που λέει ο λόγος...
ενω αλλες με ιδιο αριθμο σκαγιων ή και περισσοτερων ,στα ιδια σημεια, θα διανυσει ακομα και 500 μετρα για να πεσει νεκρο;
Στα ιδια σημεία? Εξαρτάται τι "σημεία" θα είναι αυτά......

Σε αυτές τις περιπτωσεις μόνο όταν μπεις στον κόπο να μαδησεις το θήραμα θα καταλάβεις αν φταίει το φυσίγγι η αν έχει γίνει λάθος επιλογή φυσιγγιου...

Εχω αναφέρει παλιο περιστατικο που αγριοπεριστερο επεσε μπροστά μου ζωντανό αλλά ανυμπορο να κινηθεί έχοντας δεχθεί καταστηθα πάνω από τέσσερα διαμπερη τραυματα από σκάγια ν6.....

Προπέρσινη περιπτωση, τσίχλα τραβερσατη στο περπατητο τρώει τουφεκια γυρω στα 15μ κ βλέπω ότι την "έφαγε καλά" αντί να πεσει επιτόπου βουτάει κάτω κ πεταει γλυφωντας το έδαφος κ γυρω στα 10μ πεφτει ξερή.. Τι διαπίστωσα?
Τρία διαμπερη τραυματα από σκάγια ν7 παρακαλω...
(Που αν ήταν σε άλλα σημεία θα είχε καταφέρει να διανύσει αρκετά μεγαλυτερη απόσταση..)

Επισης,Αξίζει να μπείτε στο go outdoor. gr να διαβάσετε μια παλια αφήγηση του Θ.Κυριτσακα σε κυνήγι ορτυκιου στην Λάρισα το 95 να δείτε τι "επαθε" με σκοπευτικα φυσίγγια των 28γρ...

Και θα κλείσω με τα λόγια του Αντώνη Δεστεφανι(αν κ αυτά είναι γνωστά σε πολλους) :

Ο αριθμος των σκαγιων που πρεπει να δεχθεί ένα θήραμα για να υποστεί σοκ δηλαδή ακαριαίο θάνατο είναι 3 έως 4 σκάγια.
Αυτό είναι δεδομένο από παρα πολλα πειραματα.
Ο τραυματισμος κ ιδιαίτερα τα διαμπερη τραυματα, που προέρχονται από μεγάλη ενέργεια σκαγιων, δεν επιφέρουν στιγμιαία καμια όχληση στο θήραμα(δεν αναφέρομαι σε πληγματα οργάνων).
Ο θάνατος του είναι βέβαιος, αφου δεν έχει καμία δυνατότητα να καταφύγει στο γιατρό η στο φαρμακείο, για να επουλωσει το τραυμα η να αποφυγει την μόλυνση και την αιμορραγία.

Last edited:
Οκ, Κώστα, εγώ ομολογώ ότι δεν μπορώ να αντισταθώ....
Ούτε κι εγώ.

Ειλικρινά σας λεω δεν έχω όρεξη να γράφω κατεβατά τέτοιες μέρες...
Αλλά θα το κάνω γιατί μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι....
Τα έχω ξαναπεί αλλά θα τα ξαναπω όσες φορές κ αν χρειαστεί...

Καθόμαστε εδώ μέσα κ συζητάμε για τα αυτονόητα...
Τι θα πει έχω σκυλί η δεν έχω σκυλί?
Όλοι οι νόμιμοι κυνηγοί που πληρωνουν χρηματα για την άδεια τους έχουν το δικαίωμα να παρουν το μερτικό τους από την φυση....
Ο φερματζης θα πρεπει να την χαρισει στον λαγό επειδή δεν έχει λαγοσκυλα?

Δεν έχω το "παραμικρο" με όσους αρέσκονται να κυνηγάνε με σκυλο αλλά θα έπρεπε να βλέπουν με σεβασμό κ όλους εκείνους που για τον Α Β λόγο κυνηγάνε χωρίς σκυλο κ σε πολλες περιπτωσεις να τους βγάζουν κ το καπέλο, και όχι να θεωρουν ότι τους περνουν τα θηράματα η ότι δεν τα δικαιουνται....

Εν ολίγοις...
Και εγώ που θα βγω κυνήγι με το ταπεινό μου baikal και αλλος που θα βγει με την cosmi και τα πανακριβα σκυλιά του έχουμε τα ίδια δικαιώματα ως προς το θήραμα κ την καρπωση...

Αυτοί που ΔΕΝ έχουν δικαίωμα κ εκτός αυτου προκαλουν κ τεράστια ζημιά στην φυση είναι μόνο οι λαθροθηρες......

Ειλικρινά σας λεω δεν έχω όρεξη να γράφω κατεβατά τέτοιες μέρες...
Αλλά θα το κάνω γιατί μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι....
Τα έχω ξαναπεί αλλά θα τα ξαναπω όσες φορές κ αν χρειαστεί...

Καθόμαστε εδώ μέσα κ συζητάμε για τα αυτονόητα...
Τι θα πει έχω σκυλί η δεν έχω σκυλί?
Όλοι οι νόμιμοι κυνηγοί που πληρωνουν χρηματα για την άδεια τους έχουν το δικαίωμα να παρουν το μερτικό τους από την φυση....
Ο φερματζης θα πρεπει να την χαρισει στον λαγό επειδή δεν έχει λαγοσκυλα?

Δεν έχω το "παραμικρο" με όσους αρέσκονται να κυνηγάνε με σκυλο αλλά θα έπρεπε να βλέπουν με σεβασμό κ όλους εκείνους που για τον Α Β λόγο κυνηγάνε χωρίς σκυλο κ σε πολλες περιπτωσεις να τους βγάζουν κ το καπέλο, και όχι να θεωρουν ότι τους περνουν τα θηράματα η ότι δεν τα δικαιουνται....

Εν ολίγοις...
Και εγώ που θα βγω κυνήγι με το ταπεινό μου baikal και αλλος που θα βγει με την cosmi και τα πανακριβα σκυλιά του έχουμε τα ίδια δικαιώματα ως προς το θήραμα κ την καρπωση...

Αυτοί που ΔΕΝ έχουν δικαίωμα κ εκτός αυτου προκαλουν κ τεράστια ζημιά στην φυση είναι μόνο οι λαθροθηρες......
Έτσι είναι αδερφέ Τάσο. Σε νόμιμη ημέρα και ώρα για το κάθε θηραμα ειναι δικαιωμα του κάθε κυνηγού να το καρπωθεί με σκύλο η χωρίς. Ένας μια φορά ελεγε ότι πρέπει να απαγορεύεται να βαράς μπεκατσα άνευ σκύλου σε περπατητο και σαν επιχείρημα ελεγε ότι κανείς δεν βαράει ορτυκια στα περπατητα του....τρυγονιου!!!! Βλέπω και μερικούς μεγαλοκυνηγους με σκυλαρες που γυρνάνε όλη νυχτα με τα φώτα η στήνονται την αυγή και το σούρουπο για μπεκατσα. Ας το αφήσουμε γιατί δεν τελειώνει αυτό το θέμα ποτε.
Όσο για την θηροφυλακη εγώ σε ετήσια βάση θα δεχθώ 7-8 ελέγχους. Ηδη φετος εχω δεχθει 3. Ότι μπορούν κάνουν εδώ γυρω. Φροντιζω να ειμαι νομιμος μεχρι αηδίας διαβάζοντας τα πάντα γύρω από το κυνήγι και την νομοθεσία του. Δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση κουτοπονηριά και διαστρέβλωση του νόμου όπως συμφέρει τον θηροφυλακα. Θα αντιδράσω και εντονα.

Status
Not open for further replies.
Back