Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Την καλύτερη καταδρομική μου την ειχε κάνει θηροφύλακας στα Καλύβια. Ειχε αφήσει το τζιπ πολυ μακριά κι εμφανιστηκε ξαφνικά πισω απο ενα πουρνάρι. Χωρις διακριτικά επάνω του μου λεει μονος σου είσαι; Λέω εσενα τι σε νοιάζει; Μου λέει δωσε μου την άδεια. Του λέω τι εισαι εσυ να σου δείξω αδεια. Μετα εβγαλε βαριεστημένα την ταυτότητα μου την εδειξε, εψαξε σακίδιο δε βρήκε τίποτα κι έφυγε.

Δήμαινα σήμερα παίζει οι κυνηγοί να ήμασταν περισσότεροι από τις τσίχλες!!!
Κάτσαμε όπου να ναι ή μάλλον όπου βρήκαμε...τρία άτομα κάναμε τρείς τσίχλες!!!
Κινηθήκαμε περίπου στο μέσο όρο των πουλιών που χτυπήθηκαν... ωστόσο κάποιοι πιο πονηροί από εμάς κάνανε αρκετά πουλάκια με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών μέσων!!!
Η θυροφυλακή έκανε τον καθιερωμένο έλεγχο αλλά δεν κατάφερε να βρει τίποτα και όταν αποχώρησε άρχισε πάλι το τουφεκίδι κι εμείς οι υπόλοιποι κοιταζόμασταν σαν μαλάκες λες και ήμασταν σε άλλο μέρος!!!!
Και εις άλλα με υγεία!!!
Πλέον μόνο περπατητό με τον σκυλάκο μου!!!!
Σημερα γίνονταν σφαγη από τουφεκια...Απο τσιχλες οσες βαρεσαμε το ξημερωμα, γτ μετα βγηκε και ο ηλιος και ανεβηκε ο υδράργυρος...
Χθες που ηταν μεγαλύτερη η φολα λόγω βροχης κιολας, ακουγα έναν νταλαρα...Σημερα δεν πήρα χαμπαρι κατι στην πλευρα που καθόμουν...
6 πουλακια εγω βρηκα τα 5..

Αυτά υπήρχαν και θα υπάρχουν και είναι γνωστά σε όλους .Γιατί λειτουργεί όλο το σύστημα λάθος το χω ξαναγράψει υπάρχουν πολύ απλά πράγματα εάν θέλεις να τα σταματήσεις αυτά χωρίς πολλά πολλά .Νόμος υπεράριθμα πουλιά η μηχανάκι κατάσχεση όπλου και άδεια μετά από 5 χρόνια χωρίς δικαίωμα αναίρεσης έφεσης τίποτα και τη δεύτερη φορά για παντα.Απαγόρευση πωλήσεων ηχομιμητικων συσκευών για κανένα λόγο οποίος πιαστεί κλείσιμο το μαγαζί για ένα χρονο και 50000€ πρόστιμο .Εισαγωγή όπλου στην Ελλάδα με σφραγισμένη αποθήκη που να μην μπορεί να πάρει πάνω από τρία φυσίγγια .Και μετά αστούς όλους να κυνηγούν όπως θέλουν και μπλόκο σε διασταύρωση στο φεύγα και ας βάλει όποιος θέλει μηχανάκι και ότι θέλει .θα βάζει μηχανάκι και στις 25 θα σταματάει μόνος του γιατί αν μου βρουν τα πουλιά η το μηχανάκι ξεχνάω το κυνήγι να δείτε πως γίνονται όλα μέλι γάλα .Αλλά ο Κράχτης και τα ομοιώματα έπρεπε να επιτρέπονται σε φάσα και παπί και στο φεύγα ας είχαν φύλακα στο κάθε υδροβιότοπο να ελενχε τον αριθμό εφόσον ίσχυαν οι παραπάνω νόμοι που έγραψα .

Τελικά κυνήγι βρίσκω μόνο στο φόρουμ. Μάζεμα ελιάς, Νότια Λακωνία, σήμερα, απογευματινό καρτέρι, σε έναν παραδοσιακό τσιχλότοπο, που βρέθηκα και 25 ημέρες πριν. Τα πουλιά που είδα πολύ λιγότερα σήμερα. Και δεν ήμουν εγώ ο άτυχος (2 ντουφεκιές) . Οι ντουφεκιές που ακούστηκαν από όλα τα καρτέρια της περιοχής δεν ήταν πάνω από 20. Κάτι δεν πάει καλά. Ίσως οι συνεχόμενες βροχές, ίσως οι νοτιάδες. Πάντως και τροφή υπάρχει σε αφθονία και η θερμοκρασία στη διαδρομή (Τρίπολη, Σπάρτη) ήταν στις 10-12 ή ώρα, γύρω στους 8 βαθμούς. 200 χιλιόμετρα διαδρομή στο βουνό και δεν είδα ούτε μια στον αέρα. Μόνο κίσσες. Να είστε όλοι καλά.

Τελικά κυνήγι βρίσκω μόνο στο φόρουμ. Μάζεμα ελιάς, Νότια Λακωνία, σήμερα, απογευματινό καρτέρι, σε έναν παραδοσιακό τσιχλότοπο, που βρέθηκα και 25 ημέρες πριν. Τα πουλιά που είδα πολύ λιγότερα σήμερα. Και δεν ήμουν εγώ ο άτυχος (2 ντουφεκιές) . Οι ντουφεκιές που ακούστηκαν από όλα τα καρτέρια της περιοχής δεν ήταν πάνω από 20. Κάτι δεν πάει καλά. Ίσως οι συνεχόμενες βροχές, ίσως οι νοτιάδες. Πάντως και τροφή υπάρχει σε αφθονία και η θερμοκρασία στη διαδρομή (Τρίπολη, Σπάρτη) ήταν στις 10-12 ή ώρα, γύρω στους 8 βαθμούς. 200 χιλιόμετρα διαδρομή στο βουνό και δεν είδα ούτε μια στον αέρα. Μόνο κίσσες. Να είστε όλοι καλά.
Λέω πως το μεγάλο πρόβλημα του νομού είναι η ξηρασία. Το ποτάμι είναι μήνες στεγνό,τα βουνά χωρίς χιόνια και αν πάει έτσι δε θάχουμε νερό όχι για πότισμα, αλλά ούτε για να πιούμε. Τα ντοπιάρικα τρυγόνια του Αυγούστου ελάχιστα, τσίχλες μπήκανε και φύγανε, τα παπιά..δε σφάξανε. Κοντολογίς αν τα χιόνια δε φτάσουνε στην Αττική να θεωρηθούμε...ευάλωτη ομάδα εμείς οι κυνηγοί φτερωτών.

Κινηθήκαμε περίπου στο μέσο όρο των πουλιών που χτυπήθηκαν... ωστόσο κάποιοι πιο πονηροί από εμάς κάνανε αρκετά πουλάκια με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών μέσων!!!
Η θυροφυλακή έκανε τον καθιερωμένο έλεγχο αλλά δεν κατάφερε να βρει τίποτα και όταν αποχώρησε άρχισε πάλι το τουφεκίδι κι εμείς οι υπόλοιποι κοιταζόμασταν σαν μαλάκες λες και ήμασταν σε άλλο μέρος!!!!
Και εις άλλα με υγεία!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ πουλια χτυπηθηκαν αρκετα στο καρτερι φιλε μου χωρις μηχανακια, αλλα τα πουλια παιζανε δυστυχως μονο σε ορισμενα σημεια.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ πουλια χτυπηθηκαν αρκετα στο καρτερι φιλε μου χωρις μηχανακια, αλλα τα πουλια παιζανε δυστυχως μονο σε ορισμενα σημεια.
ετσι ακριβως στα πρωτα τα καρτερια πανω ψηλα ,για οσους ξερουν την περιοχη και το απογευμα πολλα πουλια.

Καλημέρα σύντροφοι!

Αυτό που έγινε φέτος με το Δήμαινα...είναι για γέλια! Πήγαμε κάποιοι στην αρχή....βρήκαμε πουλιά.....και από τότε μαθαίνω...έχει γίνει Παγκράτι! Σε όποιο Social και να κοιτάξω.....όλοι ρωτάνε για τα Δήμαινα! Εκτοτε δεν ξαναπάτησα!

Παρόλα αυτά.....τουφέκια αλλού δεν βρίσκεις! Όλοι στα Δήμαινα! Ρε παιδιά...έχει και αλλού πουλιά! Για παράδειγμα....ακόμα και στην Αττική το κέφι σου το κάνεις!

Στα δικά μας.....Σαββάτο μέιναμε μέσα.....λόγο καιρού! Κυριακή για μπεκάτσα στην Φθιώτιδα.....χάσαμε πάλι με 1-0!

Καλή συνέχεια σε όλους!

Αρχίστε να γράφεται ανταποκρίσεις με περιοχες και οχι περιφερεια Κοζάνης, Κεντρικη Μακεδονια και Β.Ελλαδα, να παει και αλλου ο κοσμος (δεν απαντω επι προσωπικου αλλα για Δημαινα ακουσαν στην Δημαινα μαζευτηκαν!)..
Παρολα αυτα αν ειχε πουλια αρκετα θα επαιζαν με τοσα τουφεκια...ε πουλια δεν ειχε! Τωρα στα ψηλότερα καρτερία ισως η κατασταση να ηταν διαφορετική ποιος ξερει. Ορεξη να εχουμε και θα πάμε και αλλα ΣΚ...
Σχετικα με τους "νταλαρες" δεν ειπα οτι οποιος βαρεσε πουλια ειχε μηχανακι, αλλα το Σαββατο το ακουγα να κελαηδαει με την βροχη ας πουμε, πως να το κανουμε...
Δεξια μου στα 150 μετρα την Κυριακη, ειχαν πιασει απο νωρις το καρτερι σε ρεμα 2 ατομα. Ε εγω πηρα 5-6 πουλια, αυτοι πρεπει να πηραν (απο τις τουφεκιες που ακουγα) 15 χωρις νταλαρα..Ηταν καλύτερο το ποστο απλά..

Καλημέρα σας. Εγώ που είμαι κοντά μια φορά πήγα Δήμαινα όταν πρώτο έβγαλε άδεια πριν 10 + χρόνια. Έκτοτε ούτε μια φορά κ δεν ξέρω αν ποτέ πάω. Ο άλλος μόλις μας είδε πείρε το κραχτη κ τον έβαλε πέντε ελιές πιο δίπλα τη να πω.

Αρχίστε να γράφεται ανταποκρίσεις με περιοχες και οχι περιφερεια Κοζάνης, Κεντρικη Μακεδονια και Β.Ελλαδα, να παει και αλλου ο κοσμος (δεν απαντω επι προσωπικου αλλα για Δημαινα ακουσαν στην Δημαινα μαζευτηκαν!)..
Παρολα αυτα αν ειχε πουλια αρκετα θα επαιζαν με τοσα τουφεκια...ε πουλια δεν ειχε! Τωρα στα ψηλότερα καρτερία ισως η κατασταση να ηταν διαφορετική ποιος ξερει. Ορεξη να εχουμε και θα πάμε και αλλα ΣΚ...
Σχετικα με τους "νταλαρες" δεν ειπα οτι οποιος βαρεσε πουλια ειχε μηχανακι, αλλα το Σαββατο το ακουγα να κελαηδαει με την βροχη ας πουμε, πως να το κανουμε...
Δεξια μου στα 150 μετρα την Κυριακη, ειχαν πιασει απο νωρις το καρτερι σε ρεμα 2 ατομα. Ε εγω πηρα 5-6 πουλια, αυτοι πρεπει να πηραν (απο τις τουφεκιες που ακουγα) 15 χωρις νταλαρα..Ηταν καλύτερο το ποστο απλά..
Στέφανε.....

Προσωπικά είμαι από αυτούς που δίνουν πληροφορίες.....και δεν ακολουθούν πληροφορίες! Με άλλα λόγια....πότε δεν πάω κάπου επειδή διάβασα από άλλους ή στο διαδίκτυο ότι έχει πουλιά σε μια περιοχή! Ξέρω τι θα συναντήσω αν ακολουθήσω πληροφορίες.

Πάντα κάνω τα δικά μου πλάνα....και συνήθως γράφω τα αποτελέσματα καλά ή κακά! Αναφορικά με την Αργολίδα....λίγο αν ψάξεις...θα δεις ότι από τους πρώτους που έγραψαν ήμουν εγώ.

Μετά βγήκε και στο facebook το μέρος...και πλέον....αναμένουμε και πούλμαν! Δεν λέω....ελεύθερο κυνήγι είναι....και ο κάθένας έχει το δικαιώμα να κάνει ότι θέλει.

Όταν όμως....σε μια περιοχή τα τουφέκια είναι περισσότερα από τα πουλιά.....εμένα δεν με συγκίνει! Λίγοι θα ξέρατε...ότι η ΝΑ Αττική εχτές έδωσε πολύ καλύτερα νούμερα σε όσους ξέρουν που θα περπατήσουν....χωρίς να ταξιδέψουν 3 ώρες και χωρίς να έχουν αλλά 100 άτομα γύρω τους.

Σχετικά με τους "νταλάρες"....δυστηχώς θα συμφωνήσω με όσους αναφέρουν τα "κινητά". Υπάρχουν και αρκετοί ανάμεσα μας που τα χρησιμοποιούν.

Καλή συνέχεια σε όλους!

Και εις άλλα με υγεία!!!
Εμεις πρέπει να καθόμασταν κοντά και να χαζεύαμε τους άλλους εκεί στα ψηλά που ντουφεκουσαν μόνοι τους...
Μήπως πέρασες και μου μίλησες,καθόμουν στο γωνιακό καρτέρι επάνω στο δρόμο...

Και μετά όταν του λες ότι κάνουν πλάτες σε μερικούς θίγονται κιολας. Δηλαδή δεν μπόρεσαν να βρουν τον κραχτη που όλοι εσείς ακούγατε??? Ελεος!
Δεν ακουγόταν κανένας κραχτης είναι η αλήθεια...
Όμως σε ένα συγκεκριμένο σημείο τουφεκουσαν διαρκώς και εμείς απ' έξω θεατές...

Όμως σε ένα συγκεκριμένο σημείο τουφεκουσαν διαρκώς και εμείς απ' έξω θεατές...
Αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές και δεν είναι κράχτης!

Γραμμή βολής στο Καραούλι....και κάνουν πουλιά 2 ή 3 καρτέρια από τα 10. Γραμμή βολής στο Κατσιμήδι....και κάνουν πουλιά 2 καρτέρια από τα 7.

Γραμμή βολής στο Καπανδρίτι και κάνουν πουλιά 5 καρτέρια από τα 40!

Είναι οι ρημάδες....που μπορεί να παίζουν ή να περνάνε σε ένα σημείο μόνο!

Γραμμή βολής στο Καραούλι....και κάνουν πουλιά 2 ή 3 καρτέρια από τα 10. Γραμμή βολής στο Κατσιμήδι....και κάνουν πουλιά 2 καρτέρια από τα 7.

Δεν έχεις αδικο,τα πουλιά στο συγκεκριμένο μέρος έχουν φάει πολύ "ξύλο" και δούλεψε ένα συγκεκριμένο σημείο πυκνό και λογγομενο...

Εχεις δικιο.Να λεμε και κανα μερος...
Γενικα φετος,εχει πουλια η αποκεντρωμενη διοικηση Στερεας Ελλαδα-Θεσσαλιας που σημειωνεται με μωβ χρωμα.
Αντε να μαθευτει σιγα σιγα να γινει "παιχνιδι"....

Attachments

• GreeceDioikiseis.png
    GreeceDioikiseis.png
    18,3 KB · Προβολές: 18

Το εγραψα και προηγουμένως, στα 150 μετρα διπλα μου δεν ειχαν κανεναν κραχτη και βαρεσαν τις τριπλασιες τουφεκιες απο μενα...Απλα στις 6 που εφτασα ηταν ηδη καβατζωμενοι και ειχαν πιασει το καρτέρι...Ηταν καλο το ποστο ή οπως γραφεις η γραμμη βολης!

Καλημέρα σας. Εγώ που είμαι κοντά μια φορά πήγα Δήμαινα όταν πρώτο έβγαλε άδεια πριν 10 + χρόνια. Έκτοτε ούτε μια φορά κ δεν ξέρω αν ποτέ πάω. Ο άλλος μόλις μας είδε πείρε το κραχτη κ τον έβαλε πέντε ελιές πιο δίπλα τη να πω.
Όλοι λέτε βαραγαν και μεις από 5 τσίχλες κλπα αφού ακούς έχει βάλει ο άλλος δίπλα κρςχτη τι περιμένετε;;;

Η τον δίνεις στην θυροφιλακη η φτιάχνεις καφέ και τον χαζεύεις βάλε και όπλο στο αμάξι και Γεια σας....
Μην παραπονιέσται αν δεν κάνετε αυτό που πρέπει

Το εγραψα και προηγουμένως, στα 150 μετρα διπλα μου δεν ειχαν κανεναν κραχτη και βαρεσαν τις τριπλασιες τουφεκιες απο μενα...Απλα στις 6 που εφτασα ηταν ηδη καβατζωμενοι και ειχαν πιασει το καρτέρι...Ηταν καλο το ποστο ή οπως γραφεις η γραμμη βολης!
Στέφανε, επειδή βρέθηκα και εγώ στα Δήμαινα πριν 3 βδομάδες αλλά και από γενική παρατήρηση: οι πολλές τουφεκιές είναι σίγουρα ένδειξη ότι υπάρχουν πολλά τουφέκια, όχι κατ' ανάγκη ότι περνούν και πολλά πουλιά. Έβλεπα μία τσίχλα να περνά αλώβητη από γραμμές κυνηγών και να γίνεται πόλεμος για ένα πουλί και μόνο! Σίγουρα σε κάποια σημεία περνούσαν περισσότερες απ' ό,τι σε άλλα. Όμως το ατελείωτο μπαμ μπουμ, που και εγώ έζησα, δεν συνεπαγόταν τόσα πολλά πουλιά όσο θα νόμιζε κάποιος αν δεν έβλεπε τι πραγματικά συνέβαινε. Είμαι σίγουρος ότι στα καλά καρτέρια εκεί ο κόσμος μπορεί και να διανυκτερεύει και, ακόμα και δεν συμβαίνει αυτό, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σου έρθει ο άλλος και να σου στηθεί στα 20 μέτρα. Οπότε ... περπάτημα και πάλι περπάτημα (για μένα τουλάχιστον).

Status
Not open for further replies.
Back