Δεν βρίσκει " Καζαντζίδη " (κασετόφωνο) η θηροφυλακη γιατί δεν υπάρχει.Με το κινητό κάνουν τα πάντα σήμερα.Και με καλύτερο ηχο.Το ξέρουν πια το κόλπο
Σημερα γίνονταν σφαγη από τουφεκια...Απο τσιχλες οσες βαρεσαμε το ξημερωμα, γτ μετα βγηκε και ο ηλιος και ανεβηκε ο υδράργυρος...Δήμαινα σήμερα παίζει οι κυνηγοί να ήμασταν περισσότεροι από τις τσίχλες!!!
Κάτσαμε όπου να ναι ή μάλλον όπου βρήκαμε...τρία άτομα κάναμε τρείς τσίχλες!!!
Κινηθήκαμε περίπου στο μέσο όρο των πουλιών που χτυπήθηκαν... ωστόσο κάποιοι πιο πονηροί από εμάς κάνανε αρκετά πουλάκια με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών μέσων!!!
Η θυροφυλακή έκανε τον καθιερωμένο έλεγχο αλλά δεν κατάφερε να βρει τίποτα και όταν αποχώρησε άρχισε πάλι το τουφεκίδι κι εμείς οι υπόλοιποι κοιταζόμασταν σαν μαλάκες λες και ήμασταν σε άλλο μέρος!!!!
Και εις άλλα με υγεία!!!
Πλέον μόνο περπατητό με τον σκυλάκο μου!!!!
Λέω πως το μεγάλο πρόβλημα του νομού είναι η ξηρασία. Το ποτάμι είναι μήνες στεγνό,τα βουνά χωρίς χιόνια και αν πάει έτσι δε θάχουμε νερό όχι για πότισμα, αλλά ούτε για να πιούμε. Τα ντοπιάρικα τρυγόνια του Αυγούστου ελάχιστα, τσίχλες μπήκανε και φύγανε, τα παπιά..δε σφάξανε. Κοντολογίς αν τα χιόνια δε φτάσουνε στην Αττική να θεωρηθούμε...ευάλωτη ομάδα εμείς οι κυνηγοί φτερωτών.Τελικά κυνήγι βρίσκω μόνο στο φόρουμ. Μάζεμα ελιάς, Νότια Λακωνία, σήμερα, απογευματινό καρτέρι, σε έναν παραδοσιακό τσιχλότοπο, που βρέθηκα και 25 ημέρες πριν. Τα πουλιά που είδα πολύ λιγότερα σήμερα. Και δεν ήμουν εγώ ο άτυχος (2 ντουφεκιές) . Οι ντουφεκιές που ακούστηκαν από όλα τα καρτέρια της περιοχής δεν ήταν πάνω από 20. Κάτι δεν πάει καλά. Ίσως οι συνεχόμενες βροχές, ίσως οι νοτιάδες. Πάντως και τροφή υπάρχει σε αφθονία και η θερμοκρασία στη διαδρομή (Τρίπολη, Σπάρτη) ήταν στις 10-12 ή ώρα, γύρω στους 8 βαθμούς. 200 χιλιόμετρα διαδρομή στο βουνό και δεν είδα ούτε μια στον αέρα. Μόνο κίσσες. Να είστε όλοι καλά.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ πουλια χτυπηθηκαν αρκετα στο καρτερι φιλε μου χωρις μηχανακια, αλλα τα πουλια παιζανε δυστυχως μονο σε ορισμενα σημεια.Δήμαινα σήμερα παίζει οι κυνηγοί να ήμασταν περισσότεροι από τις τσίχλες!!!
Κινηθήκαμε περίπου στο μέσο όρο των πουλιών που χτυπήθηκαν... ωστόσο κάποιοι πιο πονηροί από εμάς κάνανε αρκετά πουλάκια με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών μέσων!!!
Η θυροφυλακή έκανε τον καθιερωμένο έλεγχο αλλά δεν κατάφερε να βρει τίποτα και όταν αποχώρησε άρχισε πάλι το τουφεκίδι κι εμείς οι υπόλοιποι κοιταζόμασταν σαν μαλάκες λες και ήμασταν σε άλλο μέρος!!!!
Και εις άλλα με υγεία!!!
ετσι ακριβως στα πρωτα τα καρτερια πανω ψηλα ,για οσους ξερουν την περιοχη και το απογευμα πολλα πουλια.ΚΑΛΗΜΕΡΑ πουλια χτυπηθηκαν αρκετα στο καρτερι φιλε μου χωρις μηχανακια, αλλα τα πουλια παιζανε δυστυχως μονο σε ορισμενα σημεια.
Στέφανε.....Αρχίστε να γράφεται ανταποκρίσεις με περιοχες και οχι περιφερεια Κοζάνης, Κεντρικη Μακεδονια και Β.Ελλαδα, να παει και αλλου ο κοσμος (δεν απαντω επι προσωπικου αλλα για Δημαινα ακουσαν στην Δημαινα μαζευτηκαν!)..
Παρολα αυτα αν ειχε πουλια αρκετα θα επαιζαν με τοσα τουφεκια...ε πουλια δεν ειχε! Τωρα στα ψηλότερα καρτερία ισως η κατασταση να ηταν διαφορετική ποιος ξερει. Ορεξη να εχουμε και θα πάμε και αλλα ΣΚ...
Σχετικα με τους "νταλαρες" δεν ειπα οτι οποιος βαρεσε πουλια ειχε μηχανακι, αλλα το Σαββατο το ακουγα να κελαηδαει με την βροχη ας πουμε, πως να το κανουμε...
Δεξια μου στα 150 μετρα την Κυριακη, ειχαν πιασει απο νωρις το καρτερι σε ρεμα 2 ατομα. Ε εγω πηρα 5-6 πουλια, αυτοι πρεπει να πηραν (απο τις τουφεκιες που ακουγα) 15 χωρις νταλαρα..Ηταν καλύτερο το ποστο απλά..
Εμεις πρέπει να καθόμασταν κοντά και να χαζεύαμε τους άλλους εκεί στα ψηλά που ντουφεκουσαν μόνοι τους...Δήμαινα σήμερα παίζει οι κυνηγοί να ήμασταν περισσότεροι από τις τσίχλες!!!
Και εις άλλα με υγεία!!!
Δεν ακουγόταν κανένας κραχτης είναι η αλήθεια...Και μετά όταν του λες ότι κάνουν πλάτες σε μερικούς θίγονται κιολας. Δηλαδή δεν μπόρεσαν να βρουν τον κραχτη που όλοι εσείς ακούγατε??? Ελεος!
Αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές και δεν είναι κράχτης!Όμως σε ένα συγκεκριμένο σημείο τουφεκουσαν διαρκώς και εμείς απ' έξω θεατές...
Δεν έχεις αδικο,τα πουλιά στο συγκεκριμένο μέρος έχουν φάει πολύ "ξύλο" και δούλεψε ένα συγκεκριμένο σημείο πυκνό και λογγομενο...Αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές και δεν είναι κράχτης!
Γραμμή βολής στο Καραούλι....και κάνουν πουλιά 2 ή 3 καρτέρια από τα 10. Γραμμή βολής στο Κατσιμήδι....και κάνουν πουλιά 2 καρτέρια από τα 7.
Γραμμή βολής στο Καπανδρίτι και κάνουν πουλιά 5 καρτέρια από τα 40!
Είναι οι ρημάδες....που μπορεί να παίζουν ή να περνάνε σε ένα σημείο μόνο!
Εχεις δικιο.Να λεμε και κανα μερος...Αρχίστε να γράφεται ανταποκρίσεις με περιοχες και οχι περιφερεια Κοζάνης, Κεντρικη Μακεδονια και Β.Ελλαδα, να παει και αλλου ο κοσμος (δεν απαντω επι προσωπικου αλλα για Δημαινα ακουσαν στην Δημαινα μαζευτηκαν!)..
Παρολα αυτα αν ειχε πουλια αρκετα θα επαιζαν με τοσα τουφεκια...ε πουλια δεν ειχε! Τωρα στα ψηλότερα καρτερία ισως η κατασταση να ηταν διαφορετική ποιος ξερει. Ορεξη να εχουμε και θα πάμε και αλλα ΣΚ...
Σχετικα με τους "νταλαρες" δεν ειπα οτι οποιος βαρεσε πουλια ειχε μηχανακι, αλλα το Σαββατο το ακουγα να κελαηδαει με την βροχη ας πουμε, πως να το κανουμε...
Δεξια μου στα 150 μετρα την Κυριακη, ειχαν πιασει απο νωρις το καρτερι σε ρεμα 2 ατομα. Ε εγω πηρα 5-6 πουλια, αυτοι πρεπει να πηραν (απο τις τουφεκιες που ακουγα) 15 χωρις νταλαρα..Ηταν καλύτερο το ποστο απλά..
Το εγραψα και προηγουμένως, στα 150 μετρα διπλα μου δεν ειχαν κανεναν κραχτη και βαρεσαν τις τριπλασιες τουφεκιες απο μενα...Απλα στις 6 που εφτασα ηταν ηδη καβατζωμενοι και ειχαν πιασει το καρτέρι...Ηταν καλο το ποστο ή οπως γραφεις η γραμμη βολης!Αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές και δεν είναι κράχτης!
Γραμμή βολής στο Καραούλι....και κάνουν πουλιά 2 ή 3 καρτέρια από τα 10. Γραμμή βολής στο Κατσιμήδι....και κάνουν πουλιά 2 καρτέρια από τα 7.
Γραμμή βολής στο Καπανδρίτι και κάνουν πουλιά 5 καρτέρια από τα 40!
Είναι οι ρημάδες....που μπορεί να παίζουν ή να περνάνε σε ένα σημείο μόνο!
Όλοι λέτε βαραγαν και μεις από 5 τσίχλες κλπα αφού ακούς έχει βάλει ο άλλος δίπλα κρςχτη τι περιμένετε;;;Καλημέρα σας. Εγώ που είμαι κοντά μια φορά πήγα Δήμαινα όταν πρώτο έβγαλε άδεια πριν 10 + χρόνια. Έκτοτε ούτε μια φορά κ δεν ξέρω αν ποτέ πάω. Ο άλλος μόλις μας είδε πείρε το κραχτη κ τον έβαλε πέντε ελιές πιο δίπλα τη να πω.
Στέφανε, επειδή βρέθηκα και εγώ στα Δήμαινα πριν 3 βδομάδες αλλά και από γενική παρατήρηση: οι πολλές τουφεκιές είναι σίγουρα ένδειξη ότι υπάρχουν πολλά τουφέκια, όχι κατ' ανάγκη ότι περνούν και πολλά πουλιά. Έβλεπα μία τσίχλα να περνά αλώβητη από γραμμές κυνηγών και να γίνεται πόλεμος για ένα πουλί και μόνο! Σίγουρα σε κάποια σημεία περνούσαν περισσότερες απ' ό,τι σε άλλα. Όμως το ατελείωτο μπαμ μπουμ, που και εγώ έζησα, δεν συνεπαγόταν τόσα πολλά πουλιά όσο θα νόμιζε κάποιος αν δεν έβλεπε τι πραγματικά συνέβαινε. Είμαι σίγουρος ότι στα καλά καρτέρια εκεί ο κόσμος μπορεί και να διανυκτερεύει και, ακόμα και δεν συμβαίνει αυτό, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σου έρθει ο άλλος και να σου στηθεί στα 20 μέτρα. Οπότε ... περπάτημα και πάλι περπάτημα (για μένα τουλάχιστον).Το εγραψα και προηγουμένως, στα 150 μετρα διπλα μου δεν ειχαν κανεναν κραχτη και βαρεσαν τις τριπλασιες τουφεκιες απο μενα...Απλα στις 6 που εφτασα ηταν ηδη καβατζωμενοι και ειχαν πιασει το καρτέρι...Ηταν καλο το ποστο ή οπως γραφεις η γραμμη βολης!