Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το απογευματινό μου το άφησα με αρκετά έως πολλά πουλάκια παραπροχθές, δηλ. την περασμένη Δευτέρα, τελευταία ημέρα του Γενάρη...
Έκτοτε δεν ματαπήγα λόγω παλιόκαιρου... Αύριο όμως θα ματαπάω όπως και δήποτε! Θα καλυτερεύσει αισθητά ο καιρός...
Σήμερα το απογεματάκι λοιπόν, πήγε ένα φιλαράκι στο ίδιο μέρος που πάω κι εγώ και στήθηκε για καμιά ντουφεκιά...
Φυσούσε δυνατά ένας Β/ΒΑ και έκανε και ψόφο...!
Μου τηλ. πριν καμιά ώρα για να μου ειπεί τι έκαμε... Ε, λοιπόν, μου είπε ότι είδε να ανεβαίνουν πολύ αργά στην ώρα, όλα κι όλα, 4-5 πουλάκια (3-4 τσιχλάκια + 1 κοτσύφι)...!!! Αυτό ήτανε όλο κι όλο...!!! Και πράγματι, εγώ από το σπίτι μου, που έχω ακουστική, αλλά και οπτική επαφή με τα συγκεκριμένα τσιχλοκάρτερα (περίπου 1.300 μέτρα απόσταση), δεν άκουσα πάνω από 4-5 ντουφεκιές όλες κι όλες στο σούρουπο κι απορούσα τι διάολο συμβαίνει...!
Ομολογώ ειλικρινά, δεν την περίμενα καθόλου αυτήν την αποψινή "καραφτώχεια" (και δεν πίστευα στ' αυτιά μου όταν μού τα 'λεγε!), δεδομένου τού ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες (μέχρι και την περασμένη Δευτέρα) περνούσαν μπόλικα τσιχλοκότσυφα το απόγευμα απ' το συγκεκριμένο μέρος...
Πιθανολογώ, λοιπόν, πως χθες-προχθές συνέβη κάποια μετατόπιση του τσιχλοπληθυσμού της συγκεκριμένης περιοχής προς κάπου αλλού... Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο να ήτανε μία "τραγική" σύμπτωση αυτή η αποψινή "φόλα"...
Αλλά θα περιμένω να ειδώ κι εγώ ο ίδιος αύριο το απόγευμα που θα πάω, για να βγάλω πιο ασφαλές συμπέρασμα...
Τι να μας πεις και εσυ???? Θα πας αύριο και θα πάρεις διψηφιο!!! Αφού έχεις τον τσιχλομαγνητη!!! Πάντως τα πουλιά σταθερά σε ένα μέρος για πολύ καιρό δύσκολα να μεινουν. Μετακινούνται συνεχώς. Σήμερα είδα πουλιά αλλο αν δεν πέρασαν καλα. Προχθές στο ίδιο καρτερι ένας γνωστός έφυγε με ένα πουλί και τρία καμμένα φυσίγγια. Κάθε μέρα , άλλη μερα...

Καλησπέρα κύριοι! Έχουμε ανταπόκριση από Πελοπόννησο, Πρέβεζα, αν έχουν ξεκινήσει τα επιστροφια;
Επιστροφια??? Με τέτοιο καιρο Κώστα είναι πάρα πολύ δυσκολο. Έχουμε χειμώνα νομίζω ακόμη μπροστα.
Όπως το πάει ο καιρός, θα γεμίσει ο κόσμος τσιχλες το Μάρτη και θα τις κοιτάμε... Και δεν έχω βαρέσει ακόμα παχιά τσίχλα... Τις στέγνωσαν και τα κρύα πολύ, νομίζω θα τους πάρει καιρό να ετοιμαστούνε για πάνω....

Με δυνατό χιονόνερο κατά διαστήματα και πολύ αέρα αποψε μια παρατήρηση έχω να κανω. Τα πουλιά έχουν πονηρεψει παρα πολυ. Περνάνε όλα μαζί και οποίο πάρει ο χαρος. Τέσσερα κύματα από 15-20 πουλιά το καθένα πέρασε αποψε και 5-6 σχεδόν νυχτα μοναχα τους. 7 κράτησα με 11 φυσίγγια. Αύριο μεσημεριανό περπατητο.
Και πάλι την έκανες KillDim!

Στο μέσο όρο αδερφουλη. Μια χαρα και παράπονο κανενα! Εξάλλου με τέτοιες καιρικές συνθήκες το ευχαριστιέμαι όσο δεν μπορείς να φανταστεις!!!
Το φαντάζομαι!!! Δώσε πόνο έχεο ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση!

Όπως το πάει ο καιρός, θα γεμίσει ο κόσμος τσιχλες το Μάρτη και θα τις κοιτάμε... Και δεν έχω βαρέσει ακόμα παχιά τσίχλα... ΤιςΈτσι στέγνωσαν και τα κρύα πολύ, νομίζω θα τους πάρει καιρό να ετοιμαστούνε για πάνω....

Όπως το πάει ο καιρός, θα γεμίσει ο κόσμος τσιχλες το Μάρτη και θα τις κοιτάμε... Και δεν έχω βαρέσει ακόμα παχιά τσίχλα... Τις στέγνωσαν και τα κρύα πολύ, νομίζω θα τους πάρει καιρό να ετοιμαστούνε για πάνω....
Έτσι γίνεται πάντα. Έρχονται μόλις λήξει η περίοδος.
σ.σ. Πάντα έλεγα ότι η κυν. περίοδος για τη τσίχλα (μόνο) πρέπει να τελειώνει στις 10 Μάρτη.

Εννοείται αυτό Γρηγορη. Ακόμα και άλλες χρονιές που ουσιαστικά ο Φλεβάρης ήταν πιο ανοιξιάτικος σε θερμοκρασίες και από τον Απρίλιο, αυτό γινοταν. Ο κύριος όγκος των πουλιών ανεβαίνει από 10 Μαρτίου και μετά ενώ βλέπω τσιχλες ακόμα και αρχές Απριλίου. Μέχρι και 15/4 πηγαίνοντας στα μελίσσια εχω σηκώσει τσιχλες και όχι μια φορα μονο.

Το φαντάζομαι!!! Δώσε πόνο έχεο ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση!
Δεν πειραζει. Πρέπει να υπάρχει το τέλος. Να φύγουν τα πουλιά και να πάνε να γεννήσουν με το καλό και να ησυχάσουμε και εμεις. Να ξαραχνιασουμε και τα καλάμια τον Μάρτιο σιγά σιγα!!!

Τα επιστροφια ειναι το Μαρτη (ο κυριος ογκος τους) και μαλιστα το δευτερο δεκαημερο, και απο καταγραφες μου των τελευταιων ετων κορυφωνονται γυρω απο την 17η Μαρτιου (αστειο φαινεται , αλλα τα δεδομενα μου γυροφερνουν σε αυτη την ημερομηνια). Αττικη παντα

Τα επιστροφια ειναι το Μαρτη (ο κυριος ογκος τους) και μαλιστα το δευτερο δεκαημερο, και απο καταγραφες μου των τελευταιων ετων κορυφωνονται γυρω απο την 17η Μαρτιου (αστειο φαινεται , αλλα τα δεδομενα μου γυροφερνουν σε αυτη την ημερομηνια). Αττικη παντα
Εδώ έβλεπα τσίχλα μέχρι 28-29 Απρίλη...

Μιλαω για αφιξη και εγκατασταση εστω 10 μερες, οχι για περασματα σημερα ειναι -αυριο οχι, Μετα τις 25-27/3 αρχιζει η αναχωρηση

Το απογευματινό μου το άφησα με αρκετά έως πολλά πουλάκια παραπροχθές, δηλ. την περασμένη Δευτέρα, τελευταία ημέρα του Γενάρη...
Έκτοτε δεν ματαπήγα λόγω παλιόκαιρου... Αύριο όμως θα ματαπάω όπως και δήποτε! Θα καλυτερεύσει αισθητά ο καιρός...
Σήμερα το απογεματάκι λοιπόν, πήγε ένα φιλαράκι στο ίδιο μέρος που πάω κι εγώ και στήθηκε για καμιά ντουφεκιά...
Φυσούσε δυνατά ένας Β/ΒΑ και έκανε και ψόφο...!
Μου τηλ. πριν καμιά ώρα για να μου ειπεί τι έκαμε... Ε, λοιπόν, μου είπε ότι είδε να ανεβαίνουν πολύ αργά στην ώρα, όλα κι όλα, 4-5 πουλάκια (3-4 τσιχλάκια + 1 κοτσύφι)...!!! Αυτό ήτανε όλο κι όλο...!!! Και πράγματι, εγώ από το σπίτι μου, που έχω ακουστική, αλλά και οπτική επαφή με τα συγκεκριμένα τσιχλοκάρτερα (περίπου 1.300 μέτρα απόσταση), δεν άκουσα πάνω από 4-5 ντουφεκιές όλες κι όλες στο σούρουπο κι απορούσα τι διάολο συμβαίνει...!
Ομολογώ ειλικρινά, δεν την περίμενα καθόλου αυτήν την αποψινή "καραφτώχεια" (και δεν πίστευα στ' αυτιά μου όταν μού τα 'λεγε!), δεδομένου τού ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες (μέχρι και την περασμένη Δευτέρα που είχα πάει τελευταία βολά) περνούσαν μπόλικα τσιχλοκότσυφα το απόγευμα απ' το συγκεκριμένο μέρος...
Πιθανολογώ, λοιπόν, πως χθες-προχθές συνέβη κάποια μετατόπιση του τσιχλοπληθυσμού της συγκεκριμένης περιοχής προς κάπου αλλού... Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο να ήτανε μία "τραγική" σύμπτωση αυτή η αποψινή, απογευματινή "φόλα"...
Αλλά θα περιμένω να ειδώ κι εγώ ο ίδιος αύριο το απόγευμα που θα πάω, για να βγάλω πιο ασφαλές συμπέρασμα...
Τι συμπέρασμα να βγάλεις Νικόλαε ?
Αν δεν το κατάλαβες τις σκότωσες όλες .
Τώρα τηλεόραση τα απογεύματα.

Status
Not open for further replies.
Back