Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πρωινή εξόρμηση με ένα φίλο στην Κορινθία (Χιλιομόδι). Θερμοκρασία περίπου 3 βαθμοί, χωρίς αέρα μόλις ξημέρωσε καλά. Μέχρι της 8 30 έπινα τον καφέ μου σκεφτόμενος την επιστροφή, αφού κυριολεκτικά δεν πέταγε τίποτα. Ούτε μικρόπουλα. Από τις 8 30 άρχισε αεράκι με χιονόνερο που δυνάμωνε και εξελίχθηκε σε χιονόπτωση. Ευτυχώς τότε άρχισαν να πετάνε κάποιες τσίχλες (και μια φάσα) και σώθηκε η παρτίδα, αφού ρίξαμε από 15 περίπου ντουφεκιές ο καθένας. Πάντως 2 ώρες μέσα σε συνεχή αραιή η πυκνότερη χιονόπτωση με κάποιες ντουφεκιές που και που, ήταν πραγματικά πανέμορφα. Αξίζει πάντως να πω ότι μετά από δυο τρεις ανεπιτυχείς ντουφεκιές στην αρχή, χρησιμοποίησα καμιά δεκαριά φυσίγγια που είχα (πάνω από 15 χρόνια), του Θεοδωρίδη JK6, Νο 9, με μάλλινη τάπα και ότι έχω ξαναγράψει και έχω πει για το φυσίγγι αυτό , επιβεβαιώθηκε πάλι. Ναι είναι η σιγουριά που σου δίνει (ευεργετική στο κυνήγι) αυτό που θεωρείς καλό, αλλά φίλοι πραγματικά ήταν ένα άριστο φυσίγγι. Δεν έχω βρει καλύτερο μέχρι και σήμερα.

3 τσιχλακια κάτω σήμερα.
Τα βρήκα και τα 3 όμως....Μια φασα χτύπησα φέτος και πήγε κι έπεσε στο πολύ πυκνό ενώ δίπλα ήταν τεράστιο πεντακάθαρο χωράφι.

Μισό δευτερόλεπτο πιο νωρίς να την έβλεπα ρε γαμωτο.

Η βολή ήταν γύρω στα 40 μέτρα και της έριξα με 10ρακι ναβαρο που είχα για τις τσιχλες.

Μου κάνει τρομερή εντύπωση ο τρόπος που έπεσε σε τέτοια απόσταση.

Κανονικά σε τέτοια απόσταση με τέτοιο φυσίγγι δεν θα έπρεπε να ρίξω καθόλου.
Όμως ο ενθουσιασμός μου λόγω του ότι δεν τις συναντάω συχνά με έκανε και της την σβουριξα ακαριαία.

Μετά μπήκα μέσα στο πυκνό να τη βρω και έγινα άστα.....Χωρίς μάλιστα αποτέλεσμα.

Οταν έφυγα είδα στο δρόμο έναν μικρό λαγό την ώρα που νυχτωνε και πήγαινε μπάλα!

Πιο κάτω είδα και έναν μεγάλο ο οποίος καθόταν στα 10 μέτρα και δεν έφευγε.
Που και που ξεκουνουσε σαν το κουνέλι και πήγαινε δύο τρία μέτρα πιο πέρα.

Δεν έφυγε ποτέ.
Έφυγα εγώ πρώτος μετά από κανένα δίλεπτο.

Αυτά...Για σήμερα.
Θυληκος το πιο πιθανον Στελιο
Καπου εκει πιο κατω εχει λαγουδακια που ετοιμασοταν να παει να θηλασει…

Συνάδελφοι ήμουν Βαθύκοιλo το Σάββατο και όντως είχε αρκετά πουλιά (25 τσιχλοκότσιφα στο χέρι και 5 χαμένα τα περισσότερα καρτέρι)
Έμεινα από φυσίγγια στις 12:30. (3 κουτάκια s4 είχα μαζί μου)

Υ.Γ. Μου είπαν οτί στο Αχίλλειο 10 χλμ από κει που ήμουν γίνεται χαμός από τσιχλοκότσιφα)
Συνάδελφε πέρνα απο τη σχετική ενότητα να μας συστηθείς και να σε γνωρίσουμε καλύτερα.
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/to-know-us-better-Γνωριμία.17/page-593

Ρε παιδιά αν έχετε πάει και εσείς πολιτικά τις μέρες που έχει θα είχατε αηδιάσει με κάτι μουρλους!!! Φανταστείτε πέρναγε η τσίχλα στα 200 μέτρα και αν δε αδειαζαν τη καραμπίνα δε σταματάγαν για εμένα αυτοί χαλάνε τα πουλιά!!! Ααα και το αστείο έρχεται ένας άσχετος μια ώρα μετά από εμένα και έκατσε πίσω μου και μου λέει ότι του βαράω τα πουλιά ενώ ήμουν 1 ώρα πιο μπροστά στο μέρος από αυτόν ξεφτίλες

Εδώ πέρα παίδες τίποτα μόνο βροχή με συνέφια χθες όλη μέρα ασταμάτητα και σήμερα ήλιο πεντακάθαρος ο καιρός ελπίζω τουλάχιστον μετά από το χθεσινό να περασει κάνα πουλάκι σήμερα να σπάσει η κάντε μια γιατί 3 μέρες συνεχόμενη αποτυχία

Έμπλεξα με τις ελιές φέτος, μόλις τις μαζέψω το ένα Σ/Κ, κάνει μια κακοκαιρία με αέρα και χαλάζι, και τις ρίχνει πάλι και θέλουν ξανά μάζεμα το άλλο Σ/Κ ! Να μην πάρω ανάσα, να μην κάνω ένα κυνήγι χωρίς άγχος !!! :(
Παρασκευή απόγευμα, δουλειά μέχρι τη νύχτα, δεν πρόλαβα να πάω στο καρτέρι.
Σάββατο απόγευμα σχόλασα λίγο νωρίτερα, πάω κατά τις 5.30'. Σταματώ στο δρόμο, δεν είχα το κουράγιο να ανέβω 2-3 πεζούλες πιο πάνω που κάθομαι συνήθως. Μέχρι τις 6.00' τίποτα. Μετά άρχισαν να περνάνε που και που. Κατάφερα να ρίξω 5 τουφεκιές, κατέρριψα 3, αλλά πήρα 2 !!! Η άλλη έπεσε σε γκρεμό, συγκεκριμένα στο πρανές του δρόμου, με απότομη κλίση και ύψος πάνω από 10 μέτρα. Έσκασε στην άκρη της πρώτης πεζούλας και κύλισε 3 μέτρα παρακάτω όπου σταμάτησε σε ένα τόσο δα κουμαράκι !!! Μισό μέτρο παραδίπλα να ήταν, θα κυλούσε μέχρι κάτω στο δρόμο δίπλα μου !! Με την κούραση που είχα, τρέμανε τα πόδια μου, δεν ήταν δυνατόν, και δεν τόλμησα, ούτε από κάτω να σκαρφαλώσω, ούτε από πάνω να κατεβώ να την πάρω. Αν είχα κανένα σχοινί, ίσως ... Πάει στο διάολο! Να ρισκάρω να γκρεμοτσακιστώ για μια τσίχλα πάει πολύ !!!
Κυριακή απόγευμα, αφού τέλειωσα εγκαίρως από το ελαιουργείο, πάω πάλι την ίδια ώρα περίπου, στο ίδιο σημείο. Αν και λίγο πιο ξεκούραστος, ήμουν πιο άστοχος !! :( Από 6 κατέρριψα τις 2. Αλλά πάλι η μία έπεσε στον ίδιο γκρεμό, και έμεινε σε ένα θαμνάκι λίγο πιο κάτω από την προηγούμενη. Αυτή τη φορά αποφάσισα να ανέβω να την πάρω, πήγα από πιο πέρα και λοξά-λοξά, σκαρφαλώνοντας με χέρια και με πόδια, σιγά-σιγά κατάφερα να τη φτάσω ... Την πέταξα στο δρόμο, και πάλι "στα τέσσερα και ... με την όπισθεν" κατάφερα να γυρίσω κάτω ... σώος και αβλαβής !!! Αλλά δε νομίζω να το ξανακάνω !!! :rolleyes:
Δευτέρα, κακός χαμός από τον αέρα, ΝΔυτικός, 9-10 μποφόρ ??? ... σήκωνε πέτρες, χαλασμός κόσμου !!! Δεν κρατήθηκα όμως και ξαναπήγα, παρόλο που δεν ήλπιζα τίποτα το ιδιαίτερο. Πράγματι το κλαμπάνι πήγε σύννεφο, σε 6-7 που μου πέρασαν κάπως βολικά. Τελικά κατάφερα και κράτησα μία, την τελευταία που πέρασε !!!
IMG_20220205_182945.jpg IMG_20220206_181356.jpg IMG_20220207_181622.jpg

Μέτρια τα πράγματα σήμερα. Όλα τα πουλιά το τελευταίο εικοσάλεπτο. Πριν περάσει η τελευταία τσίχλα είχε ήδη περάσει μπεκάτσα... Γενικά πάντως δεν ακούστηκαν τουφέκια στην ευρύτερη περιοχή
HcAiTh9.jpg

Πήγε ο πατέρας μου περπατητό για κοτσύφια κυρίως,διότι τα έχει μανία και αυτός.Πήρε 5 πουλάκια και πέρασε ένα πονηρό μέρος που έχουμε ξανασηκώσει μπεκάτσα και του σήκωσε το σκυλί μία.Έφυγε ύπουλα και ενώ είχε πάρει έναν κότσυφα της έριξε μία, που είχε εκείνη την ώρα στο όπλο, μέσα από τις ελιές και δεν την πήρε.Το χάρηκε πάντως.Καρτέρι δεν κάθησε γιατί είχε να κλείσει τις 《κωλο》κοτες....big smile.

Αναμεσα Βασιλικο και Ερετρια.
Μετά την πλατεία φεύγοντας από Ερέτρια αριστερά επάνω στη πλαγιά μένει ένας φίλος βλέπω τσίχλες μου λέει πάνω από το σπίτι αλλά αν πάω μάλλον για κοψιδια και τσίπουρο με βλέπω μαζί του παρά για τσίχλες από την αυλή.

Status
Not open for further replies.
Back