Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα παιδιά σκοπευτικά έσκισα και τα φυσίγγια κένταγαν!!!

Όταν η στατιστική τα φέρνει στα μέτρα σου, χωρίς να χρειάζεται να πεις ψέματα:
View attachment 42050

Έχουμε κόντρα με τον @ΣΤΕΛΙΟΣ αν θα πιάσουμε το όριο αθροιστικά, σε όλα τα καρτέρια της χρονιάς! :)
Γιάννη αν δεν κάνω λάθος είχες γράψει ότι είσαι Φωκίδα μεριά Τολοφώνα δεν παίζει τίποτα;

Σήμερα παιδιά σκοπευτικά έσκισα και τα φυσίγγια κένταγαν!!!

Όταν η στατιστική τα φέρνει στα μέτρα σου, χωρίς να χρειάζεται να πεις ψέματα:
View attachment 42050

Έχουμε κόντρα με τον @ΣΤΕΛΙΟΣ αν θα πιάσουμε το όριο αθροιστικά, σε όλα τα καρτέρια της χρονιάς! :)
Μία και να καίει :)
Γιάννη καλησπέρα, βλέπω που δεν έχετε σχεδόν καθόλου τσίχλες στα μέρη σας και δεν μπορώ να το πιστέψω.
Αν έχω καταλάβει σωστά την περιοχή σας (Προς Ιτέα) κάποτε είχαν πολλές ...

Γιάννη καλησπέρα, βλέπω που δεν έχετε σχεδόν καθόλου τσίχλες στα μέρη σας και δεν μπορώ να το πιστέψω.
Πολύ σωστά, είχανε.
Πριν να πιάσει τα 18 ο @Νικόλαος Ρεντίφης και αρχίσει τα καρτερια.
Έκτοτε τις θυμούνται απ' τις φωτογραφίες

Ειμαστε και μεις που περπαταμε για τσιχλα 10χλμ μουρλοι δε λεω...Αλλα και σεις που επιμένετε να τις ψαχνετε στα απογευματινά η τα πρωινα καρτερια που πλεον δεν ανεβοκατεβαινει τπτ δεν πατε πισω....yelling.
Γραφει σε προηγουμενα posts ενας συνκυνηγος (stapap νομιζω) εδω "Καθενους μια τουφεκια μονο..." (Απο ότι καταλαβαίνω καρτερι εννοει), και ειμαι σιγουρος πως αμα παω Σαββατο ενα τριωρο περπατητο θα φυγω με μια 20αρια!
Έτσι είναι φίλε μου, αλλά δεν μπορούν να περπατούν όλοι. Είτε γιατί δεν έχουν παρέα, είτε γιατί βαραίνουν τα χρόνια, είτε γιατί συμβαίνουν και τα δύο, όπως σε μένα για παράδειγμα.
Όταν πριν από 45 χρόνια που ξεκίνησα τη δραστηριότητά μας, τις αποστάσεις που διάνυα τις έβλεπα στο χάρτη. Και αυτό (σημαντικά περιορισμένο) ίσχυσε μέχρι και πριν 5-6 χρόνια.
Να είστε καλά εσείς που το μπορείτε και εμείς (οι γεροντότεροι) σας βλέπουμε και ειλικρινά σας χαιρόμαστε.

Γιάννη αν δεν κάνω λάθος είχες γράψει ότι είσαι Φωκίδα μεριά Τολοφώνα δεν παίζει τίποτα;
Το καλοκαίρι είχαμε μια μεγάλη πυρκαγιά :( , από Άγιο Σπυρίδωνα μέχρι Αγίους Πάντες και μέχρι Αμυγδαλιά βόρεια, που έκαψε πολύ τόπο, ελαιώνες και σφιχτά μέρη με πουρνάρι και θάμνους, μέρη που κράταγαν πουλιά. Φέτος δεν είχε και ελιές και έδεσε το γλυκό. Τολοφώνα δύο φορές πήγα φέτος για απογευματινό, αλλά ήταν πολύ φτωχά τα πράγματα, τουλάχιστον τις μέρες που πήγα.

Ναι, πιο παλιά θυμάμαι μαζεύαμε ελιές και από τις 3-3:30 στα καρτέρια στα πρανή του ελαιώνα της Άμφισσας, γινόταν πόλεμος. Τα τελευταία χρόνια είναι φτωχά από τσίχλα, μόνο οι γουρουνάδες χαίρονται! Λόγω υποχρεώσεων, δεν πηγαίνω πολλά περπατητά, πιο πολύ τοπικά καρτεράκια. Οπότε δεν είμαι και ο πιο κατάλληλος να σας δώσω την ολική εικόνα.

Ναι, πιο παλιά θυμάμαι μαζεύαμε ελιές και από τις 3-3:30 στα καρτέρια στα πρανή του ελαιώνα της Άμφισσας, γινόταν πόλεμος. Τα τελευταία χρόνια είναι φτωχά από τσίχλα, μόνο οι γουρουνάδες χαίρονται! Λόγω υποχρεώσεων, δεν πηγαίνω πολλά περπατητά, πιο πολύ τοπικά καρτεράκια. Οπότε δεν είμαι και ο πιο κατάλληλος να σας δώσω την ολική εικόνα.
Ρόδα είναι και θα γυρίσει.Υπομονή...

Έτσι είναι φίλε μου, αλλά δεν μπορούν να περπατούν όλοι. Είτε γιατί δεν έχουν παρέα, είτε γιατί βαραίνουν τα χρόνια, είτε γιατί συμβαίνουν και τα δύο, όπως σε μένα για παράδειγμα.
Όταν πριν από 45 χρόνια που ξεκίνησα τη δραστηριότητά μας, τις αποστάσεις που διάνυα τις έβλεπα στο χάρτη. Και αυτό (σημαντικά περιορισμένο) ίσχυσε μέχρι και πριν 5-6 χρόνια.
Να είστε καλά εσείς που το μπορείτε και εμείς (οι γεροντότεροι) σας βλέπουμε και ειλικρινά σας χαιρόμαστε.
Μακαρι Λεον να μπορουμε να περπαταμε, και να σηκώνουμε και πουλια για τους υπολοιπους στα καρτερια! Παντα ότι γράφω, το γραφω με σεβασμο στους "γηραιοτερους" ειτε ηλικιακα ειτε "σωματικα" με την εννοια των τραυματισμών κτλ..
Ασχετο τωρα..: ρε παιδια οι Ιταλοι πως γαμιουνται τοσο και μαζευουν τοσες τσιχλες στο καρτερι? Παιζουν με παγανα? Εμεις ολο γκρινια ειμαστε, και αυτοι πάνε απο όριο σε οριο!

Ναι, πιο παλιά θυμάμαι μαζεύαμε ελιές και από τις 3-3:30 στα καρτέρια στα πρανή του ελαιώνα της Άμφισσας, γινόταν πόλεμος.
Την περασμενη εβδομαδα πηγα Ιτεα , Αμφισσα και μου εκανε εντυπωση που δεν ειδα μια τσιχλα να πετα στους ελαιωνες!
Τα βουνα πανω χιονισμενα

Ασχετο τωρα..: ρε παιδια οι Ιταλοι πως γαμιουνται τοσο και μαζευουν τοσες τσιχλες στο καρτερι? Παιζουν με παγανα? Εμεις ολο γκρινια ειμαστε, και αυτοι πάνε απο όριο σε οριο!
Φαντάζομαι χωρίς να το ξέρω στο 100% ότι όποιος πληρώνει πρέπει να δει και αποτέλεσμα ανεξάρτητα με τι τρόπο θα έρθει αυτό το αποτέλεσμα νόμιμο ή παράνομο
Αν πάνε συνέχεια από όριο σε όριο στο καρτέρι ενώ γύρω γύρω δεν, ή είναι γουρλίδες και μεγάλοι γνώστες ή κάτι άλλο παίζει

Φαντάζομαι χωρίς να το ξέρω στο 100% ότι όποιος πληρώνει πρέπει να δει και αποτέλεσμα ανεξάρτητα με τι τρόπο θα έρθει αυτό το αποτέλεσμα νόμιμο ή παράνομο
Αν πάνε συνέχεια από όριο σε όριο στο καρτέρι ενώ γύρω γύρω δεν, ή είναι γουρλίδες και μεγάλοι γνώστες ή κάτι άλλο παίζει
Όταν κυνηγάς συλλογικά και ομαδικά τότε το αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο.
Η παγάνα πλέον φαίνεται ότι είναι ο νέος τρόπος κυνηγίου στην τσίχλα, μιας και τα πουλιά δεν πετάνε όπως παλιότερα και πηγαίνουν από πυκνό σε πυκνό.
Οτι βαρέσεις μπαίνει στον κουβά και μοιράζεται ισομερώς στα άτομα που συμμετέχουν.
Για αποτελέσματα που φθάνουν το όριο, απαιτούνται 10+ άτομα, ώστε να κυκλωθεί επαρκώς ο τόπος.
Έτσι βγαίνουν και οι φώτο με τα πολλά Πουλιά. Ότι βλέπεις στις φωτογραφίες, είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και όχι ατομική κάρπωση.
Οι Ιταλοί έρχονται 50 άτομα με πούλμαν, εμείς δεν είναι δυνατό να κάνουμε τέτοιες μαζώξεις μεταξύ φίλων και γνωστών το σαββατοκύριακο και οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι, όπως η συμφωνία για τον τόπο, τα έξοδα, ο χρόνος κλπ.
Πουλιά υπάρχουν, αλλά εκτός ενός ψαγμένου απογευματινού κυρίως, την ημέρα μη περιμένεις νούμερα,και ιδιαίτερα αν είσαι Αθηναίος και δεν ξέρεις τις φωλιές, που πολλοί επαρχιώτες από το φόρουμ τις έχουν επτασφράγιστο μυστικό και δεν λένε ούτε καν τον νομό που πετυχαίνουν τα όρια και τα λοιπά ασύλληπτα.......

Όταν κυνηγησεις μια τσάντα που λίγοι το κάνουν εγώ έχω κυνηγήσει έτσι σε περπατητο αρκετές φορές και γνωρίζεις καλά τον τόπο και την κίνηση των πουλιών μαζεύεις πολλά πουλιά απλά τι μια πας και στέκεσαι και ντουφέκας εσύ την άλλη ο άλλος σίγουρα όμως στα δυνατά σημεία πρέπει να βγαίνει μπροστά να τουφεκαει ο καλύτερος γιατί μπορεί να του βγουν 15 πουλιά αν είναι να πάρεις αντί για 5 , 1η 2 χέσε μέσα .Γι'αυτό εκεί δε θέλει εγωισμόυς και κόντρες ούτως η άλλως μια τσάντα πάμε όλους τους συμφερει να μαζευτούν περισσότερα πουλιά και όλοι θα τουφεκισουν .Και εννοείται πως το σωστό περπατητο για να πάρεις πουλιά μια τσάντα θέλει 3 όπλα και δε θέλει σκυλί και θέλει πλήρη γνώση του τόπου που βγαίνουν τα πουλιά δηλ.Αυτα που γράφω είναι δοκιμασμένα όχι τα άκουσα αλλά τα έχω κάνει.

Όταν κυνηγησεις μια τσάντα που λίγοι το κάνουν εγώ έχω κυνηγήσει έτσι σε περπατητο αρκετές φορές και γνωρίζεις καλά τον τόπο και την κίνηση των πουλιών μαζεύεις πολλά πουλιά απλά τι μια πας και στέκεσαι και ντουφέκας εσύ την άλλη ο άλλος σίγουρα όμως στα δυνατά σημεία πρέπει να βγαίνει μπροστά να τουφεκαει ο καλύτερος γιατί μπορεί να του βγουν 15 πουλιά αν είναι να πάρεις αντί για 5 , 1η 2 χέσε μέσα .Γι'αυτό εκεί δε θέλει εγωισμόυς και κόντρες ούτως η άλλως μια τσάντα πάμε όλους τους συμφερει να μαζευτούν περισσότερα πουλιά και όλοι θα τουφεκισουν .Και εννοείται πως το σωστό περπατητο για να πάρεις πουλιά μια τσάντα θέλει 3 όπλα και δε θέλει σκυλί και θέλει πλήρη γνώση του τόπου που βγαίνουν τα πουλιά δηλ.Αυτα που γράφω είναι δοκιμασμένα όχι τα άκουσα αλλά τα έχω κάνει.
Γιατί όχι σκύλο;

Status
Not open for further replies.
Back