Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γιατί όχι σκύλο;
Γιατί τα προγκαει τα πουλια και θα έχουν φύγει τα περισσότερα .Πρέπει να πάει κάποιος εκεί που βγαίνουν τα πουλιά εννοείται ήρεμα και δίχως να ντουφεκισει να στηθεί και να ξεκινήσουν οι άλλοι μετα δεξιά αριστερά και ότι μπορούν ντουφεκανε αλλά τη ζημιά θα την κάνει ο στημένος αφού όλα θα βγουν επάνω του και φτάνοντας θα ψάξουν όλοι μαζί να βρουν τα πουλιά αν είναι αρκετά καλό είναι να μείνει ακίνητος και να βάλει σημάδια μέχρι να έρθουν οι άλλοι γιατί αν έχεις βαρεσεί 5/6/8 πουλιά και δεν είναι πεντακάθαρα δεν θα τα βρεις αν αρχίσεις και ψάχνεις μόνος θα χάσεις και τα σημάδια .Αν το κάνεις με σκυλι δεν θα βαρεσεις ούτε το 1/3 των πουλιών με αυτό το τρόπο της παγαναις.Απαιραιτητα συνεργασία χωρίς φωνές καλή γνώση του τόπου και όχι σκύλο .Όταν είχε πουλακια σε περιοχές να βαράνε στο καρτέρι 10και 15 .3Ατομα με περπατητο 8με 12 εύκολα το τριψήφιο νουμερο .Κάτι τέτοιο πρέπει να κάνουν και οι Ιταλοί εγώ βέβαια το έχω μάθει από Έλληνες παλιούς που δεν ζουν ποια χτυπούσαν πολλά πουλιά αλλά ήταν και δυνατά ντουφέκια να φανταστεις ο ένας είχε φτιάξει κοντάκι μόνος του ρυθμισμένο να ψηλοριχνει όταν έβγαινε μπροστά και τις περιμενε τις θέριζε ειδικά ροαγιαλ γι'αυτό μου λέγε το χω φτιάξει έριχνε πάνω τους είχε έτοιμη την προσκοπευση το ίδιο εριχνε και στα ορτυκια τα έβλεπε πάνω στη κανη όταν τράβαγε είχε ασχοληθεί όμως και με το τραπ ήταν δυνατο ντουφεκι.

Γιατί τα προγκαει τα πουλια και θα έχουν φύγει τα περισσότερα .Πρέπει να πάει κάποιος εκεί που βγαίνουν τα πουλιά εννοείται ήρεμα και δίχως να ντουφεκισει να στηθεί και να ξεκινήσουν οι άλλοι μετα δεξιά αριστερά και ότι μπορούν ντουφεκανε αλλά τη ζημιά θα την κάνει ο στημένος αφού όλα θα βγουν επάνω του και φτάνοντας θα ψάξουν όλοι μαζί να βρουν τα πουλιά αν είναι αρκετά καλό είναι να μείνει ακίνητος και να βάλει σημάδια μέχρι να έρθουν οι άλλοι γιατί αν έχεις βαρεσεί 5/6/8 πουλιά και δεν είναι πεντακάθαρα δεν θα τα βρεις αν αρχίσεις και ψάχνεις μόνος θα χάσεις και τα σημάδια .Αν το κάνεις με σκυλι δεν θα βαρεσεις ούτε το 1/3 των πουλιών με αυτό το τρόπο της παγαναις.Απαιραιτητα συνεργασία χωρίς φωνές καλή γνώση του τόπου και όχι σκύλο .Όταν είχε πουλακια σε περιοχές να βαράνε στο καρτέρι 10και 15 .3Ατομα με περπατητο 8με 12 εύκολα το τριψήφιο νουμερο .Κάτι τέτοιο πρέπει να κάνουν και οι Ιταλοί εγώ βέβαια το έχω μάθει από Έλληνες παλιούς που δεν ζουν ποια χτυπούσαν πολλά πουλιά αλλά ήταν και δυνατά ντουφέκια να φανταστεις ο ένας είχε φτιάξει κοντάκι μόνος του ρυθμισμένο να ψηλοριχνει όταν έβγαινε μπροστά και τις περιμενε τις θέριζε ειδικά ροαγιαλ γι'αυτό μου λέγε το χω φτιάξει έριχνε πάνω τους είχε έτοιμη την προσκοπευση το ίδιο εριχνε και στα ορτυκια τα έβλεπε πάνω στη κανη όταν τράβαγε είχε ασχοληθεί όμως και με το τραπ ήταν δυνατο ντουφεκι.
Σχολείο είσαι! Ευχαριστώ για την απάντηση.

Όταν κυνηγάς συλλογικά και ομαδικά τότε το αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο.
Η παγάνα πλέον φαίνεται ότι είναι ο νέος τρόπος κυνηγίου στην τσίχλα, μιας και τα πουλιά δεν πετάνε όπως παλιότερα και πηγαίνουν από πυκνό σε πυκνό.
Οτι βαρέσεις μπαίνει στον κουβά και μοιράζεται ισομερώς στα άτομα που συμμετέχουν.
Για αποτελέσματα που φθάνουν το όριο, απαιτούνται 10+ άτομα, ώστε να κυκλωθεί επαρκώς ο τόπος.
Έτσι βγαίνουν και οι φώτο με τα πολλά Πουλιά. Ότι βλέπεις στις φωτογραφίες, είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και όχι ατομική κάρπωση.
Οι Ιταλοί έρχονται 50 άτομα με πούλμαν, εμείς δεν είναι δυνατό να κάνουμε τέτοιες μαζώξεις μεταξύ φίλων και γνωστών το σαββατοκύριακο και οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι, όπως η συμφωνία για τον τόπο, τα έξοδα, ο χρόνος κλπ.
Πουλιά υπάρχουν, αλλά εκτός ενός ψαγμένου απογευματινού κυρίως, την ημέρα μη περιμένεις νούμερα,και ιδιαίτερα αν είσαι Αθηναίος και δεν ξέρεις τις φωλιές, που πολλοί επαρχιώτες από το φόρουμ τις έχουν επτασφράγιστο μυστικό και δεν λένε ούτε καν τον νομό που πετυχαίνουν τα όρια και τα λοιπά ασύλληπτα.......
Πήγαινε Καθενους αύριο και περπατα 4 ώρες και κάνε οριο. Το ιδιο και Θεολογο και Πουρνο και βορεια των Ψαχνων. Το καρεκλάκι μην το πάρεις μαζί σου ομως γιατί θα ρίξεις 5-6 τουφεκιές το πρωι στην καλύτερη και θα έρθεις να μας πεις ότι δεν έχει πουλιά και ότι πλέον είναι είδος υπό εξαφάνιση τα τσιχλοκοτσυφα. Επίσης εμείς οι επαρχιώτες που λες κυνηγάμε κατά 99% στον τόπο μας και αν παρακολουθείς το φόρουμ ξέρεις καλά από που είναι ο καθένας αρα βγάζεις και τα συμπεράσματα σου για το πως να κινηθεις. Αλλά ρε φιλε συντεταγμένες για καρτερια και περιοχές που έχει βρει κάποιος με κόπο η από τύχη δεν θα σου πει κανένας και ποτε.

Αλλά ρε φιλε συντεταγμένες για καρτερια και περιοχές....
Κοιτα να δεις τι γινεται φιλε Δημητρη και λοιποι συναδελφοι...
Εψαξα, βρηκα μερη απομερα για τσιχλα, ορτυκι και μπεκατσα...
Επειδη ειμαι ολιγαρκης τα μερη αυτα δεν τα εκαψα.
Μια φορα ειπα να παρω μαζι εναν καλο φιλο....
Πηγε καλα εκεινη η μερα, το ευχαριστηθηκε, χαρηκα και εγω γιαυτο...ομως δεν αντεξε στον πειρασμο να το πει και αυτος σε καποιον δικο του...
Το μερος καηκε....
Ειπα, αυτο το λαθος δεν θα το ξανακανω!
Και ομως, το ξαναεκανα....
ΥΓ Ποτε στη ζωη μου δεν εχω ρωτησει καποιον να μου πει συγκεκριμενο μερος και ποτε δεν εχω παει εκει που με πηγε αλλος !
Κρεατοσυλεκτης, δοξα το θεο δεν εγινα ποτε!

Όσο περπατάς πουλιά βαράς όλο και κάτι θα συναντήσεις τώρα κάποιος που έχει ψάχτει βρει κάποιο καλό καρτέρι και παίρνει πουλάκια καλό είναι να μην το λέει γιατί ελάχιστοι είναι αυτοί που θα το κρατήσουν και μετά θα γίνει Ομόνοια .Προσωπικά εγώ τα λέω αυτα που έχω βρει μόνος σε αυτά που με έχουν πάει δεν πήγαινα ούτε τον πατέρα μου όταν ζούσε και επειδή ήταν άνθρωπος με αξίες και καταλάβαινε μου το χε και πει αν σου λέει κάποιος πάμε αλλά μόνο οι δυο μας τελείωσε δεν θέλω να έρθω θα πάω αλλού εξάλλου το σόι και η παρέα ήταν μεγάλη .Αλλα μιλαμε για τόπους που είχε πουλιά και δεν υπήρχε κανείς άλλος όχι μη το πούμε αλλού και το πρωί να έχει εκεί 50 ντουφεκια γιατί τι κρατάς μυστικό μη γίνουν 52.

Όταν κυνηγάς συλλογικά και ομαδικά τότε το αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο.
Η παγάνα πλέον φαίνεται ότι είναι ο νέος τρόπος κυνηγίου στην τσίχλα, μιας και τα πουλιά δεν πετάνε όπως παλιότερα και πηγαίνουν από πυκνό σε πυκνό.
Οτι βαρέσεις μπαίνει στον κουβά και μοιράζεται ισομερώς στα άτομα που συμμετέχουν.
Για αποτελέσματα που φθάνουν το όριο, απαιτούνται 10+ άτομα, ώστε να κυκλωθεί επαρκώς ο τόπος.
Έτσι βγαίνουν και οι φώτο με τα πολλά Πουλιά. Ότι βλέπεις στις φωτογραφίες, είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και όχι ατομική κάρπωση.
Οι Ιταλοί έρχονται 50 άτομα με πούλμαν, εμείς δεν είναι δυνατό να κάνουμε τέτοιες μαζώξεις μεταξύ φίλων και γνωστών το σαββατοκύριακο και οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι, όπως η συμφωνία για τον τόπο, τα έξοδα, ο χρόνος κλπ.
Πουλιά υπάρχουν, αλλά εκτός ενός ψαγμένου απογευματινού κυρίως, την ημέρα μη περιμένεις νούμερα,και ιδιαίτερα αν είσαι Αθηναίος και δεν ξέρεις τις φωλιές, που πολλοί επαρχιώτες από το φόρουμ τις έχουν επτασφράγιστο μυστικό και δεν λένε ούτε καν τον νομό που πετυχαίνουν τα όρια και τα λοιπά ασύλληπτα.......
Εξασφαλισμένο δεν είναι τίποτα ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες ναι συμφωνώ
Ξέρω μεριές που φύσαγε ο τόπος από πουλιά αλλά ήταν τόσο πονηρεμένα και καμμένα που με το πρώτο μπαμ τα περισσότερα έπιαναν τον λόγγο και δεν έβγαιναν από την στιγμή που καταλάβαιναν ανθρώπινη παρουσία
Μόνο ένας τρόπος υπήρχε να βγούνε, ο παράνομος τρόπος με κράχτη

Εγώ Γιάννη ειλικρινά δεν κατάλαβα, τα πουλιά ποιός τα ξεπετάει ειδικά αν είναι μεγάλοι ελαιώνες ή πορτοκαλεώνες, μήπως ξέχασες εκείνους που μπαίνουν μέσα και βαράνε τα τενεκέδια;

Έρχεται η Παρασκευή κ δεν μπορώ που να πάω αύριο. Πάω κάπου που έχει κόσμο, δεν μπορώ να περπατήσω τα ρεματα. Πάω κάπου που δεν έχει, δεν ανεμίζει τίποτα. Υπομονή 3 σκ γιατί αρρωστησα φέτος. Παντειχι αποφασίσαμε με τον πατέρα, επειδή είναι κοντά. Ελπίζω να έχει τπτ γτ πήρα 1000 Άρτεμις.

Έρχεται η Παρασκευή κ δεν μπορώ που να πάω αύριο. Πάω κάπου που έχει κόσμο, δεν μπορώ να περπατήσω τα ρεματα. Πάω κάπου που δεν έχει, δεν ανεμίζει τίποτα. Υπομονή 3 σκ γιατί αρρωστησα φέτος. Παντειχι αποφασίσαμε με τον πατέρα, επειδή είναι κοντά. Ελπίζω να έχει τπτ γτ πήρα 1000 Άρτεμις.
Καλοχώρι; Καλόριχτα Κώστα!!! Πόσο έχουν φτάσει 6,5;

Προηγούμενη Κυριακή από την άλλη μεριά προς το Βαθύ είχε κάποια πουλιά από ότι έμαθα από έναν γνωστό. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι πιστεύω θα ρίξετε τις τουφεκιές σας στο περπατητο στο Καλοχώρι.

Καλοχώρι; Καλόριχτα Κώστα!!! Πόσο έχουν φτάσει 6,5;
Γειά σου φίλε, ευχαριστώ! Ναι 6,5. Πήρα 4 κούτες 10αδες και έδωσα μόνο 5 ευρώ μεταφορικά. Άριστος επαγγελματίας! Ναι Καλοχώρι λέω να πάω. Αν ξέρεις κάτι, μην μου το κρύψεις! Χαχα

Status
Not open for further replies.
Back