Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πασάς στα Γιάννενα.Το έχω ξαναπει έχεις πιάσει για τα καλά το νόημα γενικώς.Καμιά μανίτα βρίσκεις ακόμα, τα ξεχάσαμε και αυτά.Απόλαυσε την θρυλάρα πάλι!!!
Όχι , μανιτες λίγες μάζεψα φετος. Χόρτασα πέρσι με το lock down μανιτες και χορτα. Φέτος έχω ευχαριστηθεί τα τσιχλοκοτσυφα και στο μάτι και στο χερι. Και έχουν φάει γεροντάκια και milfακια πολύ μεζεδάκι και θα έχω και εγω μέχρι με το καλό να μας ξαναερθουν τα τσιχλακια!

Σήμερα πηγαμε με τον πατέρα στις 4 το μεσημέρι για περπατητό στην Μάνδρα/Μαγούλα. Σύνολο 11 πουλάκια. Μια χαρά για 10 λεπτά απ το σπίτι γτ κ μακριά όταν πάμε, λιγότερα παίρνουμε χαχα. Φυσίγγια αρτεμις νο8, τα πάντα ξερά. Έχω πάρει κ 9αρι αλλά δεν τα ρίχνω γτ μένω πίσω, καθώς συνήθισα το νο8. Αυτά τα φυσίγγια τα ρίξαμε κ με κρύο κ με ζέστη κ είναι τρομερά. Δύο πουλιά που τουφεκισα με τα νο9, σε απόσταση 15 κ 20 μέτρα(4*), είχαν πάρει από 12 και 8 σκάγια..και δεν εννοώ ότι τουφεκαω καλά.

Σήμερα θυμήθηκα τα παιδικα μου χρόνια.. Κυνηγουσα από ριζολια σε ριζολια τις ζωντανές.. Σχεδόν όλες βασικά.. Είπα να δοκιμάσω τα Α1 speciale lambro στο αυτογεμες. Τι νειλα ήταν αυτή σήμερα. Όλες κουτσοφτερουγες. Η αποθέωση ήταν με ένα κοτσυφα. Τον περνει η πρωτη ντουφεκια και αρχίζει τις σβουρες πισω απο μια ελιά. Ξαφνικά απογειώνεται σαν ελικοπτεράκι κατακόρυφα και προς το μέρος μου. Τον ντουφεκαω ξανά ανατινάζεται και πέφτει κάτω με ένα συννεφο από πουπουλα στον αέρα. Τον δυαλυσα λέω, κρίμα. Πάω να τον μαζέψω και παθαινω σόκ. Ήταν ζωντανός!!!! Είμαι περιεργος να μάθω αν έχει άλλος διαφορετική εμπειρία με αυτό το φυσιγγι.
Και εγώ τα πηρα δυο κουτιά και το μετάνιωσα πικρά.

Και εγώ τα πηρα δυο κουτιά και το μετάνιωσα πικρά.
Ποιά ρε παιδια? Τα 32 η τα 34??? Και να εκφράσω και την απορία που εξέφρασα και χθες στον @Dr V .... λαμπρο και ζωντανα???? Πως γινεται?????

Ποιά ρε παιδια? Τα 32 η τα 34??? Και να εκφράσω και την απορία που εξέφρασα και χθες στον @Dr V .... λαμπρο και ζωντανα???? Πως γινεται?????
Εγώ πήρα τα 32 με κόκκινο κάλυκα τρομάρα τους.

Εγώ πήρα τα 32 με κόκκινο κάλυκα τρομάρα τους.
Τα έριξα και εγω Φίλιππα για δοκιμη. Το καλοκαίρι σε κοράκια έβγαλαν εντυπωσιακές τουφεκιές αλλά στα μπσιματα της τσίχλας οχι. Και τα άλλα τα σούπερ τορντο απλά δεν....

Απογευματινο περπατητο με 2 φιλους. Λιγα τα πουλια και τα περισσοτερα εβγαιναν απο μακρια. 17 πουλια στο συνολο τα 6 δικα μου και 4 χαμενα τα οποια επεσαν σε πολυ πικνες βατσινιες. Δοκιμη νεων φυσιγγιων με πολυ καλες εντυπωσεις και τα 2. Navaro 32γρ ν7 και Gm3 Special (Κυργιας) 32γρ ν7 με 3* τσοκ στην Outlander.

273584369_290783876483307_7561882830833123012_n.jpg273987228_3112188045765436_652703723707047687_n.jpg

Απογευματινο περπατητο με 2 φιλους. Λιγα τα πουλια και τα περισσοτερα εβγαιναν απο μακρια. 17 πουλια στο συνολο τα 6 δικα μου και 4 χαμενα τα οποια επεσαν σε πολυ πικνες βατσινιες. Δοκιμη νεων φυσιγγιων με πολυ καλες εντυπωσεις και τα 2. Navaro 32γρ ν7 και Gm3 Special (Κυργιας) 32γρ ν7 με 3* τσοκ στην Outlander.

View attachment 42268View attachment 42269
το gm3 πως σου φανηκε?

το gm3 πως σου φανηκε?
Ελαφρυ φυσιγγι Βαγγελη και αρκετα γρηγορο θα ελεγα σε σχεση με αυτα που ειχα συνηθισει. Δεν εριξα πολλα απο αυτα διοτι χρησιμοποιησα περισσοτερο τα navaro, αλλα 4 τουφεκιες που εκανα ηταν στα 40+- μετρα με τα πουλια να πεφτουν στουπια. Ο φιλος που κυνηγαμε μαζι απο την αλλη οσα πουλια τουφεκισε τα μαδουσε και δεν μπορουσε να παρει. Δεν μπορω να το εξηγησω. Δεν θα τα επερνα ξανα βεβαια γιατι η τιμη τους ειναι 10ε+- αναλογα το μαγαζι (10ε τα πηρα εγω απο τοπικο μαγαζι). Τα πηρα διοτι δεν υπηρχε αλλο στοκ απο navaro ν7.

Και τα άλλα τα σούπερ τορντο απλά δεν....
Είχα ρίξει και είχα πάρει μία τσίχλα στο θεό τότε στα έλατα με το φιλαράκι μέσα από μία θηρία καστανιά.Φουλ υγρασία και ξερή.Λέω καλά θα 'ναι.Με τα χιόνια ένα απόγευμα στο καρτέρι που έριχνε χιόνι αλλά δεν έπιανε, έκαψα 21-22 φυσίγγια που είχα και νόμιζα ότι δεν είχαν σκάγια μέσα...Τρόμαξα να πάρω 5 πουλιά.o_O

Last edited:
Αυτο φιλε που μου τυχαινει συχνα ειναι ενω η τσιχλα εχει πεσει διπλα τους, ρωταω "την ειδες;", και 60-70% θα μου πουν όχι! Δε ρωταω για κανεναν αλλον λογο αλλα για να μην ψαχνω και πολυ ωρα... επίσης δεν μπορω ν καταλαβω γιατί το κανουν? Για να με εχουν περισσοτερη ωρα να σκαλιζω διπλα τους, και να τους διωχνω πουλια? Ειλικρινά πρεπει να το θεωρουν καποιας μορφης γρουσουζια να σου πουν! Δεν εξηγείται αλλιως!

Ζηλοφθονία & κουτοπονηριά συνάδερφε!!! Ζηλοφθονία & κουτοπονηριά!!! Να πάρ' η οργή!!! Να πάρει!!! :confused:.no.

Ζηλοφθονία & κουτοπονηριά συνάδερφε!!! Ζηλοφθονία & κουτοπονηριά!!! Να πάρ' η οργή!!! Να πάρει!!! :confused:.no.
Δυστυχώς όλους μας πιάνει αυτό το πράγμα.Έτσι είναι ο άνθρωπος δεν μπορείς να τον ψυχολογήσεις.Τουλάχιστον πες το και ας είναι και πέτρα η καρδιά σου...

Καλησπέρα. Συμπαθάτε με για προχθές που "πέταξα" σκέτη μια φωτογραφία χωρίς να γράψω δυο λόγια. Αλλά ήμουν στο δρόμο, γυρνώντας στο σπίτι, και χωρίς γυαλιά δεν μπορούσα να γράψω! Και στο σπίτι δεν έχω σήμα! :(
Λοιπόν πέρασαν μερικά πουλιά από νωρίς, αλλά κλαμπάνισα 4 στην αρχή, μετά πήρα σερί τα υπόλοιπα 3.
Φυσικά έριχνα μόνο στα κοντινά, μέχρι τα 20 περίπου μέτρα, αφού η κάννη είναι κύλινδρος και τα φυσιγγάκια μόλις 14 γρ. σε Νο.9,5 και 10.

Το Σάββατο σαφώς πιο λίγα τα πουλιά, πήρα την πρώτη γύρω στις 5.00', και αστόχησα ασυγχώρητα σε άλλη μια πολύ κοντά. Μετά υπήρξε παύση μέχρι τις 6.10' ... εκτός από 2, που πέρασαν η μια όταν έβγαζα ένα χαρτομάντηλο να σκουπίσω τη μύτη μου ... και η άλλη ενώ άναβα τσιγάρο !!! Κλαμπάνισα κι άλλες 3-4 που πέρασαν το σούρουπο και τέλος !! .hair.
1644778530511.jpg
Σήμερα το πρωί έκανα μια μικρή βόλτα, αν και όπως έχω ξαναγράψει, ο τόπος δεν προσφέρεται για περπατητό, άσε που και οι λίγες που είδα φεύγανε από τα 30++ μέτρα ! Τελικά έριξα σε μία, σε αρκετή απόσταση, υπολογίζω 25 με 30 μέτρα. Φάνηκε να πήρε σκάγια γιατί άρχισε να πεταρίζει στριφογυρίζοντας στο ίδιο σημείο, όπλισα αμέσως και ξαναέριξα. Έπεσε πάνω σε μια ελιά, δεν είδα να πέσει χάμω, πήγα κοντά και είδα ότι είχε σκαλώσει ψηλά σε ένα κλαδάκι, νεκρή. Δεν μπορούσα να ανέβω ή να τινάξω το κλαδί. Κοίταξα να βρω κάποιο ξύλο, αλλά πού να βρω τόσο μακρύ (3-4 μέτρα) για να τη φτάσω! Δεν μου πήγαινε όμως και να την αφήσω, οπότε άρχισα να πετώ πέτρες μήπως και τη ρίξω !!!:p:)
Έριξα καμιά 15αριά πέτρες ... και αφού έφαγε 3 ... τελικά ξεσκάλωσε κι έπεσε!!! .my man.
IMG_20220213_095625.jpg

γιασας παιδεςςςς,,μετα απο καμια 10αρια μερες αποχης απο το κυνηγι λογο υγειας του πατεραμου ευτηχως ολα οκ οκ εκανα ενα απογευματινο καρτερακι,,λιγα τσιχλονια παιξανε και αυτες ητανε ολες κοκινουλες,,τελικα κρατησαμε 15 πουλακια και δυο χαμενα,,,
...βάλε φως στο κουνιστό σου να βλέπουμεεεε!.sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back