Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τελείωσε σήμερα ένα πολύ ωραίο τετραήμερο στο χωριό. Εκανα 3 απογευματινά και 2 πρωινά. Τα καλά απογευματινά καρτέρια ήταν πιασμένα πάντα, αρκέστηκα σε πιο δεύτερα χωρίς να με νοιάζει και τόσο.Εχω παρατηρήσει όσο μεγαλώνω τόσο λιγότερο με νοιάζει. Έκανα συνολικά 24 στο χέρι και 7-8 χαμένα. Περίπου 6 μ.ο την φορά τα περισσοτερα κοτσύφια και λιγότερες τσίχλες. Έριξα φυσίγγια imperial ισπανικά 8 αρια και cheddite tordo 8 & 9 με τσοκ 3 στην fabarm. Και τα 2 φυσίγγια έδωσαν θεαματικές και σε πολλές περιπτώσεις μακρινές τουφεκιές και ηταν ο λογος που είχα τόσα χαμένα.

Με πολλή υπομονή (έτσι απαιτεί, άλλωστε, το συγκεκριμένο κυνήγι, αλλά κι όλα τα καρτερίσια) κατάφερα, έως το μεσημεράκι, να φέρω χάμω 10 πουλιά στο σύνολο...
Δηλαδή αγαπητέ Νικόλαε πόσες ώρες κάθισες στο καρτέρι περίπου;

Με τη σημερινή υγρασία ήταν για πεταμα, δε ξερω με πιο ξηρό καιρό πως συμπεριφέρονται..
Αφού σου αρέσει να δοκιμάζεις, αξίζει σε υγρασία και κρύο να δοκιμάσεις τα super tordo 32 gr με sipe της Λάμπρο είναι.Ηταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα φέτος αυτό το φυσιγγακι. Εγώ το Α1 και το Hit 8 τα έχω για καλές καιρικές συνθήκες ( που είναι και οι περισσότερες μέρες στην περιοχή μου) αλλά όχι για κρύο και υγρασία.

Αφού σου αρέσει να δοκιμάζεις, αξίζει σε υγρασία και κρύο να δοκιμάσεις τα super tordo 32 gr με sipe της Λάμπρο είναι.Ηταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα φέτος αυτό το φυσιγγακι. Εγώ το Α1 και το Hit 8 τα έχω για καλές καιρικές συνθήκες ( που είναι και οι περισσότερες μέρες στην περιοχή μου) αλλά όχι για κρύο και υγρασία.
Τα έχω σε 8 άρια και δεν τα έχω ανοίξει καν..Καλη ιδέα.. Με καλές συνθήκες είναι εξίσου καλά η όχι;

Τα έχω σε 8 άρια και δεν τα έχω ανοίξει καν..Καλη ιδέα.. Με καλές συνθήκες είναι εξίσου καλά η όχι;
Αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί. Προσωπικά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει με καλό καιρό οπότε δεν γνωρίζω.

Πήγαινε Καθενους αύριο και περπατα 4 ώρες και κάνε οριο. Το ιδιο και Θεολογο και Πουρνο και βορεια των Ψαχνων. Το καρεκλάκι μην το πάρεις μαζί σου ομως γιατί θα ρίξεις 5-6 τουφεκιές το πρωι στην καλύτερη και θα έρθεις να μας πεις ότι δεν έχει πουλιά και ότι πλέον είναι είδος υπό εξαφάνιση τα τσιχλοκοτσυφα. Επίσης εμείς οι επαρχιώτες που λες κυνηγάμε κατά 99% στον τόπο μας και αν παρακολουθείς το φόρουμ ξέρεις καλά από που είναι ο καθένας αρα βγάζεις και τα συμπεράσματα σου για το πως να κινηθεις. Αλλά ρε φιλε συντεταγμένες για καρτερια και περιοχές που έχει βρει κάποιος με κόπο η από τύχη δεν θα σου πει κανένας και ποτε.
Πατριώτη συμπάθα με, αλλά σε ένα φόρουμ σαν αυτό, εκτός από την ψυχολογική δράση που έχει η επικοινωνία σαν μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο καθένας την αντιλαμβάνεται και την βιώνει διαφορετικά, υπάρχει και το πρακτικό κομμάτι του αθλήματος, που σκοπό έχει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μελών, για να αποφεύγονται οι φόλες και τα έξοδα.Εκείνοι λοιπόν που πρέπει να ξυπνήσουν 2-3 ώρες πριν τον επαρχιώτη και να διαθέσουν, ξενύχτηδες και σαφώς σε χειρότερη φυσική κατάσταση, τον λιγοστό τους χρόνο και τα χρήματα τους, για να απολαύσουν μερικές ωραίες στιγμές έξω στην φύση και να ξεδώσουν από την ζούγκλα της πόλης, περιμένουν μια συναδελφική πληροφόρηση από τους επαρχιώτες και όχι μόνο απολογισμούς κάρπωσης κλπ, τόσο απλά!
Το να γράφεις από που ποστάρεις στο προφίλ σου,αφενός σε χαρακτηρίζει, αφετέρου βοηθάς όλους τους παραπάνω να αποφασίσουν πως να κινηθούν για μια επιτυχημένη εξόρμηση.
Κανείς δεν ζητάει να μάθει καρτέρια κλπ κοτέτσια, αλλά είναι εγωιστικό να ανατρέχει κάποιος στα post για να ανακαλύψει από το ιστορικό τον τόπο που ποστάρεις.
Τώρα αν μπορείς να φθάσεις με 4ωρο περπατητό μόνος και έρημος το όριο, όταν τα πουλιά δεν σηκώνονται ούτε με κανόνι σε παραπέμπω στο προηγούμενο post της απάντησης σου, σχετικά με περπατητό σε τετράδες μέσα σε πευκώνες και ρέματα.... που από ότι φαίνεσαι είναι και αποδοτικότερο.....
Πληροφοριακά τώρα για τους υπόλοιπους, περισσότερα πουλιά υπήρχαν, λόγω ψύχους, χθες σε παραθαλάσσια μέρη, όπως τα πολιτικά, πάρα στα ορεινά όπως γίδες, καθενοί, κοντοδεσπότη, μακρυκάπα, Άγιος Θανάσης, Λούτσα, Άτταλη, κλπ...

Αυτο φιλε που μου τυχαινει συχνα ειναι ενω η τσιχλα εχει πεσει διπλα τους, ρωταω "την ειδες;", και 60-70% θα μου πουν όχι! Δε ρωταω για κανεναν αλλον λογο αλλα για να μην ψαχνω και πολυ ωρα... επίσης δεν μπορω ν καταλαβω γιατί το κανουν? Για να με εχουν περισσοτερη ωρα να σκαλιζω διπλα τους, και να τους διωχνω πουλια? Ειλικρινά πρεπει να το θεωρουν καποιας μορφης γρουσουζια να σου πουν! Δεν εξηγείται αλλιως!
Σκοτώνω την τσίχλα κ πέφτει μέσα στην καρότσα 4x4 του συναδέλφου που καθόταν παρακάτω.
Άφαντη η τσίχλα. Τον ρωτάω αν την είδε κ φυσικά η απάντηση ήταν όχι.
Τι να πεις από εκεί κ πέρα.
Πάω για πέρδικες σε γνωστό τόπο κ βρίσκω πολύ κόσμο. Φεύγω κ σε 2 χιλιόμετρα για καλή μου τύχη στην άκρη του χωματόδρομου βλέπω καμία 10αρια πουλια να τρέχουν κ να ανεβαίνουν το βουνό. Σταματάω βγάζω το σκυλι κ τη στιγμή που γεμίζω το οπλο πετάνε κ περνάνε στα 20 μέτρα μπροστά μου με πορεία προς τα κάτω.
Παίρνω 3 οι οποίες πέφτουν από την κάτω πλευρά του δρόμου δίπλα κ πάνω σε έναν κυνηγό ο οποίος δεν ειδε τπτ κ αυτός. Τις βρήκα κ τις 3 δίπλα του ομως ο τύπος δεν ειδε τπτ.
Σε άλλο κυνήγι σκοτώνω Πέρδικα κ πέφτει καθαρά σκοτωμένη στο πόδι ενος συναδέλφου. (τον χτύπησε στο πόδι)
Πάω να την πάρω ο συνάδελφος ακίνητος κ στα πόδια μας γεμάτο πουπουλα. Τον ρωτάω κ απαντάει δεν είδα τπτ. Τον ξαναρωτάω κ αρχίζω να ψάχνω. Τη βρήκα δέκα μέτρα πιο πάνω.
Σε άλλη Πέρδικα έρχεται να με "βοηθήσει" να τη βρω ένας συναδελφος( δεν είχα σκυλί) κ τι κάνει ρε παίδες????
Ρίχνει μια τουφεκια στο χώμα, τη σκότωσα λέει κ πιάνει τη σκοτωμένη περδικα τη βάζει σακίδιο κ δρόμο. Κ γαμω τις βοήθειες χαχαχαχα πως δεν τον έσπασα στο ξύλο ένας θεός ξέρει.
Κ άλλα πολλα, τι να πρωτογραψω
Πουστια εοεοεο σε όλο της το μεγαλείο.
Δυστυχώς έτσι εχουν τα πράγματα ιδίως εδώ στην Ελλάδα.

Πατριώτη συμπάθα με, αλλά σε ένα φόρουμ σαν αυτό, εκτός από την ψυχολογική δράση που έχει η επικοινωνία σαν μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο καθένας την αντιλαμβάνεται και την βιώνει διαφορετικά, υπάρχει και το πρακτικό κομμάτι του αθλήματος, που σκοπό έχει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μελών, για να αποφεύγονται οι φόλες και τα έξοδα.Εκείνοι λοιπόν που πρέπει να ξυπνήσουν 2-3 ώρες πριν τον επαρχιώτη και να διαθέσουν, ξενύχτηδες και σαφώς σε χειρότερη φυσική κατάσταση, τον λιγοστό τους χρόνο και τα χρήματα τους, για να απολαύσουν μερικές ωραίες στιγμές έξω στην φύση και να ξεδώσουν από την ζούγκλα της πόλης, περιμένουν μια συναδελφική πληροφόρηση από τους επαρχιώτες και όχι μόνο απολογισμούς κάρπωσης κλπ, τόσο απλά!
Το να γράφεις από που ποστάρεις στο προφίλ σου,αφενός σε χαρακτηρίζει, αφετέρου βοηθάς όλους τους παραπάνω να αποφασίσουν πως να κινηθούν για μια επιτυχημένη εξόρμηση.
Κανείς δεν ζητάει να μάθει καρτέρια κλπ κοτέτσια, αλλά είναι εγωιστικό να ανατρέχει κάποιος στα post για να ανακαλύψει από το ιστορικό τον τόπο που ποστάρεις.
Τώρα αν μπορείς να φθάσεις με 4ωρο περπατητό μόνος και έρημος το όριο, όταν τα πουλιά δεν σηκώνονται ούτε με κανόνι σε παραπέμπω στο προηγούμενο post της απάντησης σου, σχετικά με περπατητό σε τετράδες μέσα σε πευκώνες και ρέματα.... που από ότι φαίνεσαι είναι και αποδοτικότερο.....
Πληροφοριακά τώρα για τους υπόλοιπους, περισσότερα πουλιά υπήρχαν, λόγω ψύχους, χθες σε παραθαλάσσια μέρη, όπως τα πολιτικά, πάρα στα ορεινά όπως γίδες, καθενοί, κοντοδεσπότη, μακρυκάπα, Άγιος Θανάσης, Λούτσα, Άτταλη, κλπ...
Καταρχήν Πολιτικά πέρα από μαύρες δεν είχε τίποτα μετά. Λάθος πληροφορίες σου εδωσαν. Και Καθενους είχε περπατητο και Άγιο Αθανάσιο είχε απογευματινό και περπατητο όπως είχε και αποψε. Κοντοδεσποτη είναι όλα καμμένα και απαγορεύεται ακομη να κυνηγησεις. Του χρονου ληγει η τριετια . Όσο για την απόδοση στο περπατητο 7/10 τα κανω ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ και μια χαρά τα πάω νομιζω όπως βλέπεις και εδώ μεσα. Όσο για τις πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να βρεις τα πουλιά σύρε ρώτα αυτούς που στον Παλιουρα χθες κάηκαν το απόγευμα και σήμερα οι 2 είχαν γίνει 8 και εγώ έριξα περισσότερες τουφεκιές από όλους αυτούς μαζι. Θέλω να πω ότι η πληθώρα που θα βρω εγώ σήμερα αύριο μπορεί να είναι παρελθόν η και το αντίθετο. Δεμένα τα πουλιά δεν τα έχει κανείς. Επισης ρε αδερφέ λες ότι λέμε μόνο για απολογισμούς καρπωσης. Ε τι να σου πω , ότι ξέρω ότι έχει πριν παω???? Πως θα γίνει αυτο δηλαδη? Πάω έχει το λεω. Δεν έχει παλι το λεω όπως και πολλοί άλλοι εδώ μεσα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι παραπανω περιμένεις να μάθεις από εμάς τους επαρχιώτες?

Αλλο ενα 3ωρο απογευματινό περπατητό με τον συνκυνηγό μου, τα πουλια λιγο πιο αρκετα εκει, αλλα τα πιο πολλα εφευγαν μπροστα...με σωστα κλησίματα των πυκνών
(οσο μπορούσαμε) πηραμε λιγα πουλακια ο καθε ενας....7 εγώ κ κανενα χαμένο
(παραξενο)...big smile. κ αλλα 5 ο φιλος +4 χαμενα με Αrtemis 32gr No9...

20220213_175041.jpg

Το δικαννο το εχω βολευτεί τελικα παρα πολυ...:)
ΕΓΩ φυσιγγια ιδιογώμοση Prima-V 28gr No9 στα 3* και GP μισόταπο 30gr No9.5 στα 5*...φωτιαααά...!!

Υ.Γ. Ευχαριστήθεικα 2 ψηλωμένες σε ύψος μπασιμάτων....εκλεισαν διακόπτες...;)
Ώρα να μαζευτούμε κ σπίτι μας λίγο...:p

γιασας παιδεςςςς,,μετα απο καμια 10αρια μερες αποχης απο το κυνηγι λογο υγειας του πατεραμου ευτηχως ολα οκ οκ εκανα ενα απογευματινο καρτερακι,,λιγα τσιχλονια παιξανε και αυτες ητανε ολες κοκινουλες,,τελικα κρατησαμε 15 πουλακια και δυο χαμενα,,,

Φόλα μεγάλη σήμερα στο καρτέρι ο πατέρας.2 πουλιά στο σούρουπο πήρε...Πιο πριν ατουφέκιστος ούτε ένα δεν είδε.
6 κοτσύφια και 3 τσιχλες απόψε μονοτουφεκα ολα με τα 28άρια no10. Σε καρτερι που πάω μόνο κάθε Κυριακή. Ανάμεσα Λούτσα Άγιο Αθανάσιο δύο που περπάτησαν μου είπαν ότι ήταν σχετικά καλα. Από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά τα κοτσύφια μας εχουν τιμήσει με την παρουσία τους και μπορώ να πω ότι είναι περισσότερα από όσα είχαν φανεί τα τελευταία 3 χρόνια μαζι!

6 κοτσύφια και 3 τσιχλες απόψε μονοτουφεκα ολα με τα 28άρια no10. Σε καρτερι που πάω μόνο κάθε Κυριακή. Ανάμεσα Λούτσα Άγιο Αθανάσιο δύο που περπάτησαν μου είπαν ότι ήταν σχετικά καλα. Από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά τα κοτσύφια μας εχουν τιμήσει με την παρουσία τους και μπορώ να πω ότι είναι περισσότερα από όσα είχαν φανεί τα τελευταία 3 χρόνια μαζι!
Είσαι γάτα!! Ξέρεις και επιλέγεις καλά μέρη!!!

Απόγευμα κάνα διωράκι με τον πατέρα μου, ελαφρύ περπατητό αρχικά και μετά καρτεράκι.
Λίγα τα πουλιά, στο καρτέρι έδειξαν αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, τελείως διαφορετικές πορείες απ' τις συνηθισμένες, σούρουπο και χαμηλά.
Εν τέλει 3 τσίχλες ο πατέρας μου και μία χαμένη και 8 πουλιά εγώ (το ένα κηρομύτης) και κανένα χαμένο.
Για το τσοκάκι δεν θα τα ξαναπώ, θα ξέρετε ότι πλέον η καραμπίνα μου είναι σταθερού τσοκ LM.
Δεδομένων των συνθηκών περάσαμε ωραία τουλάχιστον!

γιασας παιδεςςςς,,μετα απο καμια 10αρια μερες αποχης απο το κυνηγι λογο υγειας του πατεραμου ευτηχως ολα οκ οκ εκανα ενα απογευματινο καρτερακι,,λιγα τσιχλονια παιξανε και αυτες ητανε ολες κοκινουλες,,τελικα κρατησαμε 15 πουλακια και δυο χαμενα,,,
Σιδερένιος ο πατέρας Σάκη και πάντα ζεστές κάννες!

Περπατητό χτες στα Μέγαρα λίγα τα πουλιά εκτός από κάποια σημεία που ήταν συγκεντρωμένα πολλά μαζί!! Φοβισμένα πολύ πάντως και φεύγανε μακριά!!!
Με το ζόρι πήραμε 5 πουλιά μαζί με τον ξάδερφό μου!!!Το θετικό είναι ότι τα δύο δεν θα τα βρίσκαμε αλλά ο Μπρούνο έδωσε ρεσιτάλ έρευνας και το καταχάρηκα!!!

Είσαι γάτα!! Ξέρεις και επιλέγεις καλά μέρη!!!
Όταν κυνηγάς 22 χρόνια την ευρύτερη περιοχή ξέρεις που να πας και ποτε να πας. Σ/Κ τα κλασικά απογευματινά δεν θα κάνεις μπαμ γιατί όλη μερα έχουν περπατησει τις εκτάσεις μπροστά 2 και 3 παρεες. Άρα πιάνεις σε σημεία που δεν μπορεί να τα περπατήσει κανενας. Δεν θα περάσουν πολλά άλλα κάτι θα γινει. Απόψε 16 πέρασαν και τα 9 που βγήκαν καλά τα πηρα.

Όταν κυνηγάς 22 χρόνια την ευρύτερη περιοχή ξέρεις που να πας και ποτε να πας. Σ/Κ τα κλασικά απογευματινά δεν θα κάνεις μπαμ γιατί όλη μερα έχουν περπατησει τις εκτάσεις μπροστά 2 και 3 παρεες. Άρα πιάνεις σε σημεία που δεν μπορεί να τα περπατήσει κανενας. Δεν θα περάσουν πολλά άλλα κάτι θα γινει. Απόψε 16 πέρασαν και τα 9 που βγήκαν καλά τα πηρα.
Πασάς στα Γιάννενα.Το έχω ξαναπει έχεις πιάσει για τα καλά το νόημα γενικώς.Καμιά μανίτα βρίσκεις ακόμα, τα ξεχάσαμε και αυτά.Απόλαυσε την θρυλάρα πάλι!!!

Status
Not open for further replies.
Back