Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σταμάτησε η βροχή και πεταχτηκα δύο ώρες και περπάτησα εδώ κοντα. Μυρτιές , σκινα και παλιουρια ανάμεσα σε οργωμενα και χερσα. Πουλιά είχε όχι πολλά άλλα έστω και ένα έφευγε από το κάθε σημειο. Πήρα 5 τσιχλες και 5 κοτσυφια με 19 φυσίγγια. Δεν έχασα κανενα. Μου εφυγε η μαγκιά από την λασπη. Νιώθω λες και περπάτησα 5 ώρες και όχι 2. Θα μπορούσα περισσότερα γιατί σε αυτά που έφευγαν προς τα πλημμυρισμενα δε εριχνα αφου αν έπεφταν δεν θα μπορούσα να τα παρω. Σε αυτά τα χωραφια περσι έναν μπάρμπα που μάζευε χόρτα τον έβγαλε η πυροσβεστική!!!! Μέχρι την μέση είχε βουλιάξει ο καημενος!!!!

Δεν εριξε Στελιο.....εριξε μια οταν ειχε πεσει το πουλι.....μιλαμε για περιπτωση
Και όχι μοναδική δυστυχώς. Και άμα στο κάνουν σε τσιχλα ας πάει στο διάβολο. Ένας μας το έκανε στα τρυγόνια που δεν βρίσκουμε και πολλα.

Παιδια....πηγαμε για τσιχλες...στη Μαγουλα.....11χλμ.....5 πουλια 2 ατομα!!! Τουφεκαω μια τσιχλα πολυ μακρυνη με το full την βλεπω πεφτει....μου φωναζει ο συγκυνηγος μπραβο πολυ ωραια τουφεκια.....και μετα απο κλασματα δευτερολεπτου ακουγεται μια τουφεκια....παω προς το σημειο και βλεπω εναν μπαρμπα....μου λεει τι ψαχνεις .....του λεω την τσιχλα....μου λεει δικια μου ειναι εγω την τουφεκισα.....ωπα λεω απο μεσα μου...του λεω αυτη που τουφεκισα εγω?.....μου λεει απο την δικια μου τουφεκια επεσε......οκ λεω.....μου λεει πες στον φιλο σου να φερει το σκυλι.....του λεω δεν ειναι καλο σκυλι.....καλη συνεχεια και φυγαμε!!!
Έλα βρε Αλεξ, του μπάρμπα ήταν η τσίχλα, αφού την είδε να πέφτει κοντά του χαχαχαχαχα τι μου θύμισες
Ρίχνω σε Πέρδικα κάτω από 20μετρα κ σχεδόν τη διαλύω.
Ένας συνάδελφος που ήταν 40 μέτρα πίσω μου κ ψηλότερα έριξε κ αυτός κ ήρθε κ τη ζήτησε.
Του την έδειξα έτσι όπως ήταν μισό διαλυμένη κ τον ρώτησα, αυτό το εκανες εσυ από εκεί πάνω??
Απάντησε Ναι χαχαχαχα κ του την έδωσα. Ούτως ή άλλως δεν ήταν για τσουκάλι.

Παιδια....πηγαμε για τσιχλες...στη Μαγουλα.....11χλμ.....5 πουλια 2 ατομα!!! Τουφεκαω μια τσιχλα πολυ μακρυνη με το full την βλεπω πεφτει....μου φωναζει ο συγκυνηγος μπραβο πολυ ωραια τουφεκια.....και μετα απο κλασματα δευτερολεπτου ακουγεται μια τουφεκια....παω προς το σημειο και βλεπω εναν μπαρμπα....μου λεει τι ψαχνεις .....του λεω την τσιχλα....μου λεει δικια μου ειναι εγω την τουφεκισα.....ωπα λεω απο μεσα μου...του λεω αυτη που τουφεκισα εγω?.....μου λεει απο την δικια μου τουφεκια επεσε......οκ λεω.....μου λεει πες στον φιλο σου να φερει το σκυλι.....του λεω δεν ειναι καλο σκυλι.....καλη συνεχεια και φυγαμε!!!
Πάλι καλά που δεν σου ζήτησε να την μαδησεις κιόλας για να την πάρει έτοιμη :(

Επιστροφή από τα κοντινά των Δερβενοχωρίων
Από τις 07.30 έριχνε ένα ψιλόβροχο κατά τις 08.00 ξεσκιστηκε γίναμε μπουγελο
Από πουλιά ελάχιστα και όσα έχουν μείνει με τον παραμικρό ήχο γίνονται καπνός
Απολογισμός
IMG_20220213_092551.jpg

Και όχι μοναδική δυστυχώς. Και άμα στο κάνουν σε τσιχλα ας πάει στο διάβολο. Ένας μας το έκανε στα τρυγόνια που δεν βρίσκουμε και πολλα.
Εν τω μεταξυ μου λεει...τον βλεπεις τον αλλον στον δρομο.....ναι του λεω....ρε αν εχεις το Θεο σου μου εκλεψε μια τσιχλα....αλλα σιγα μην τσακωθω για την τσιχλα.sarcastic.δεν ειμαι τετοιος ρε φιλε.....με κουφανε.....

Επιστροφή από περπάτημα πλησίον Αγίου Βασιλείου. Πουλιά σε κάποια σημεία πολλά και σε κάποια άλλα ανύπαρκτα. Κλαμπάνι αρκετό, να μαστε καλά... Πρέπει να πήρα τις μισές από όσες επιχείρησα. Χορτάσαμε περπάτημα τουλάχιστον αφού ο καιρός ευτυχώς μας τη χάρισε
XtoEfxv.jpg

Εδώ και τέσσερα κυνήγια σταθερά το LM, δε φταίει το τσοκ, λογικά εγώ θα φταίω κυρίως, απλά όσο θυμάμαι τις φάσεις δε μπορώ να καταλάβω τι έκανα λάθος (ή διαφορετικό από άλλες επιτυχημένες τουφεκιές) σε επωμιση-κινηση-προσκοπευση.

Αγαπητέ Bill, καμιά βολά (όταν είμαστε "σφιγμένοι", αγχωμένοι ή δεν έχουμε καλή ισορροπία/θέση του σώματός μας κτλ.), μάς συμβαίνει ακριβώς την κρίσιμη στιγμούλα του τραβήγματος της σκανδάλης να σταματάμε ασυνείδητα κι ασυναίσθητα το swing μας, την κίνηση του όπλου μας, με αρνητική συνέπεια η ντουφεκιά μας να πηγαίνει πίσω από το πουλί...

Λοιπόν παίδες, εχτές πρωί ξανανέβηκα στα έλατα για καμιά λατοκυριαρίνα...
Τα πουλιά που είδα ήτανε σαφώς πιότερα απ΄ τα προψές στο ίδιο μέρος, αλλά δυστυχώς, ιδιαιτέρως ψηλωμένα και μακρινά... Φανήκανε κι αρκετά μπουλουκάκια από δαύτες (κυριαρίνες), πέρα από τα μοναχικά, μεμονωμένα πουλιά... Επίσης, είδα κι άκουσα και μία μακρινή, ξεμοναχιασμένη κοκκινούλα.
Με πολλή υπομονή (έτσι απαιτεί, άλλωστε, το συγκεκριμένο κυνήγι, αλλά κι όλα τα καρτερίσια) κατάφερα, έως το μεσημεράκι, να φέρω χάμω 10 πουλιά στο σύνολο: 7 κυργιάρες & 3 κότσυφες, οι οποίοι παρεμπιπτόντως παραμένουν αρκετοί εκεί στα ψηλά, κι ας προηγήθηκαν ισχυροί και παρατεταμένοι παγετοί με χιόνια... Όλα τα καταρριφθέντα, ευτυχέστατα, μπήκανε στο γιλεκάκι μου! Η μία τσαρτσάρα κανονικό θηριάκι ήτανε! Πολύ βαριά κι ογκώδης με λιπάκι στα καπούλια της! Σίγουρα απ' τις πιο ευμεγέθεις κυργιάρες που έχω χουφτώσει...!
Πάντοτε με πυρομαχικά τα trapάκια της NSI, τα Japan (σε 7μισό νουμεράκι φυσικά, περί τα 300 σκάια ανά φουσεκάκι).

Εψές πάλι, αλλά το απόγιομα, πήγα για το σύνηθές μου καρτεράκι, αλλά διάλεξα ένα πιο "πονηρό" κι ακυνήγητο πόστο, καθότι στα πιο κλασικά πόστα ήτανε ήδη δύο ξένοι κυνηγοί (ξένοι=όχι ντόπιοι).
Τελικά, επωφελής η (αναγκαστική) επιλογή μου ταύτη, καθώς επέρασαν έστω και αργά, στο σούρουπο, αρκετά τσιχλοκότσυφα... Έκαψα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καμιά 20αριά φουσέκια κι έφερα χάμω 9 πουλάκια (8 τσιχλίτσες & 1 κότσυφα)! Τα πιότερα έπεσαν με ντουμπλεδάκι, δηλ. με τη δεύτερη ντουφεκιά. Εν τέλει, με την πολύτιμη συνεισφορά του φακού μου κεφαλής, περισυνέλλεξα τις 6 τσιχλίτσες καθώς και τον 1 κότσυφα.
Για την ιστορία, οι δύο συνάδελφοι που κάθονταν στα κλασσικά και χιλιοκυνηγημένα πόστα καμιά 200αριά μέτρα από εμένα, έριξαν και οι δύο μαζί 6-7 όπλα όλα κι όλα κι έφυγαν κατηφείς κι άπραγοι... Μού φώναξαν κιόλα την ώρα που είχα πάρει φωτιά απ' τις αλεπάλληλες ντουφεκιές μου στο σούρουπο: "Αμάν ρε φίλε! Τον τσιχλομαγνήτη έχεις? Άσε και καμία για εμάς! Ντουφεκιά δεν σταυρώσαμε...!!!" Εγώ τότε τούς αποκρίθην: "Το κατά δύναμιν βρε παιδιά! Το κατά δύναμιν!"
Κι εδώ (στο απογεματινό) με πυρομαχικά, τα σκοπευτικά της NSI, τα Japan Skeet σε 9μισό νουμεράκι φυσικά (περί τα 500 σκάγια ανά φυσέκιο).
Και όπλο, πάντα εφέτο το Caesar Guerini Essex, 66εκ. κάννες, 4 και 3 άστρα μαμίσια τσοκ.

Last edited:
Για να ξεστοκαρω φυσίγγια με το Verney Carron έχω βγει, αλλά έχω χαζέψει!!!!
View attachment 42230

Όμορφο, λεπτοπρόφιλο & σικάτο το δικαννάκι, με όμορφο ξύλο στο κοντάκι...!!!
Να το χαρείς δεόντως Παναγιώτη...!

Last edited:
Λοιπόν παίδες, εχτές πρωί ξανανέβηκα στα έλατα για καμιά λατοκυριαρίνα...
Τα πουλιά που είδα ήτανε σαφώς πιότερα απ΄ τα προψές στο ίδιο μέρος, αλλά δυστυχώς, ιδιαιτέρως ψηλωμένα και μακρινά... Φανήκανε κι αρκετά μπουλουκάκια από δαύτες (κυριαρίνες), πέρα από τα μοναχικά, μεμονωμένα πουλιά... Επίσης, είδα κι άκουσα και μία μακρινή, ξεμοναχιασμένη κοκκινούλα.
Με πολλή υπομονή (έτσι απαιτεί, άλλωστε, το συγκεκριμένο κυνήγι, αλλά κι όλα τα καρτερίσια) κατάφερα, έως το μεσημεράκι, να φέρω χάμω 10 πουλιά στο σύνολο: 7 κυργιάρες & 3 κότσυφες, οι οποίοι παρεμπιπτόντως παραμένουν αρκετοί εκεί στα ψηλά, κι ας προηγήθηκαν ισχυροί και παρατεταμένοι παγετοί με χιόνια... Όλα τα καταρριφθέντα, ευτυχέστατα, μπήκανε στο γιλεκάκι μου! Η μία τσαρτσάρα κανονικό θηριάκι ήτανε! Πολύ βαριά κι ογκώδης με λιπάκι στα καπούλια της! Σίγουρα απ' τις πιο ευμεγέθεις κυργιάρες που έχω χουφτώσει...!
Πάντοτε με πυρομαχικά τα trapάκια της NSI, τα Japan (σε 7μισό νουμεράκι φυσικά, περί τα 300 σκάια ανά φουσεκάκι).

Εψές πάλι, αλλά το απόγιομα, πήγα για το σύνηθές μου καρτεράκι, αλλά διάλεξα ένα πιο "πονηρό" κι ακυνήγητο πόστο, καθότι στα πιο κλασικά πόστα ήτανε ήδη δύο ξένοι κυνηγοί (ξένοι=όχι ντόπιοι).
Τελικά, επωφελής η (αναγκαστική) επιλογή μου ταύτη, καθώς επέρασαν έστω και αργά, στο σούρουπο, αρκετά τσιχλοκότσυφα... Έκαψα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καμιά 20αριά φουσέκια κι έφερα χάμω 9 πουλάκια (8 τσιχλίτσες & 1 κότσυφα)! Τα πιότερα έπεσαν με ντουμπλεδάκι, δηλ. με τη δεύτερη ντουφεκιά. Εν τέλει, με την πολύτιμη συνεισφορά του φακού μου κεφαλής, περισυνέλλεξα τις 6 τσιχλίτσες καθώς και τον 1 κότσυφα.
Για την ιστορία, οι δύο συνάδελφοι που κάθονταν στα κλασσικά και χιλιοκυνηγημένα πόστα καμιά 200αριά μέτρα από εμένα, έριξαν και οι δύο μαζί 6-7 όπλα όλα κι όλα κι έφυγαν κατηφείς κι άπραγοι... Μού φώναξαν κιόλα την ώρα που είχα πάρει φωτιά απ' τις αλεπάλληλες ντουφεκιές μου στο σούρουπο: "Αμάν ρε φίλε! Τον τσιχλομαγνήτη έχεις? Άσε και καμία για εμάς! Ντουφεκιά δεν σταυρώσαμε...!!!" Εγώ τότε τούς αποκρίθην: "Το κατά δύναμιν βρε παιδιά! Το κατά δύναμιν!"
Κι εδώ (στο απογεματινό) με πυρομαχικά, τα σκοπευτικά της NSI, τα Japan Skeet σε 9μισό νουμεράκι φυσικά (περί τα 500 σκάγια ανά φυσέκιο).
Και όπλο, πάντα εφέτο το Caesar Guerini Essex, 66εκ. κάννες, 4 και 3 άστρα μαμίσια τσοκ.
Δεν παίζεσαι!!! Χαράς την υπομονή σου!! Τον φακό κεφαλής μην μου πεις ότι τον φοράς από την αρχή του καρτεριού!! .sarcastic..yelling.

Status
Not open for further replies.
Back