Έλα Στεφανε τωρα ήρθε η ωρα να γράψουμε οι πιο πολλοί ρε συ! Το πρωί εγω δεν πήγα γιατί έπρεπε σήμερα να ασχοληθώ με τα μαμουνια μου. Φίλοι που πήγαν Πολιτικά και πέριξ ψιλοφολα. Ότι έκαναν νωρίς το πρωι. Καθενους άκουγα κάτι τουφεκιες. Τελείωσα με μέλισσες και ζώα και στις 16:10 πήγα και περπατησα 40 λεπτά πίσω από το καρτερι που ήθελα να καθίσω αποψε. Είχε κάτι πουλάκια αλλά λακαγαν απο μακριά. Με 2 ντουμπλεδες έκανα 4 κοτσυφια και προς το τέλος 3 τσιχλες αλλά βρήκα τις 2. Πηρα τον καφε μου μετά και αραξα στο καρτερι. Ότι τουφεκισα έπεσε και το βρήκα!!! 20+ πουλιά πέρασαν σχετικά αργα. Φυσιγγι Ρουμελιώτης 28αρι no10 που τα πήγε πολύ καλα.Σε κάτι καρτερια δεξιά μου έπεσε τουφεκιδι καλο. Αν δεν βρέχει αύριο ντου από το πρωι.Για καμια τσίχλα δεν γράφεται ομως σημερα και ανησυχώ! Εκτος αν το καιτε ακόμα απο το πρωι και δεν μιλατε!
Φονικοτατο!!!! Στα τρυγόνια δεν το αλλάζω με τιποτα. Μαλακό και ούτε overkill που έχουν αντίστοιχα κυνηγετικά του Ρουμελιώτη.
Έτσι θελουν! Και μπράβο στον Βασίλη που τον έβαλε στην θέση του. Εδώ ένας έφτιαξε αρχικά ένα καλύβι που όλο και το αναβαθμιζε εξαφανίζοντας θάμνους και πευκα. Το καρτερι είναι στα 248 μέτρα από την ιδιοκτησία του μετρημενο με αποστασιομετρο ενός φίλου που έχει μουρλα με την σκοποβολή με αεροβολο. Μια μέρα ήρθε και έβριζε και ρεκαζε σαν το γελαδι. Τον γράψαμε στα παπαρια μας και του είπαμε να φωναξει θηροφυλακα και αστυνομία γιατί εμείς δεν το κουνάμε από εκεί και ο φίλος μου του έδωσε και τα τηλέφωνα των θηροφυλακων. Πήρε τηλέφωνο αυτος και μετά από 20 λεπτά ήρθαν τα παλικαρια. Του βαράει την απόσταση ο συνονόματος με το αποστασιομετρο και έδειξε το παραπανω νουμερο. Κύριε είναι σε νομιμη απόσταση του είπαν αλλά αυτός χτυπιοταν για να μας διώξουν. Φορτώνω και εγώ λοιπόν και του αμολαω ευγενικά την παπατζα. Κύριε έχετε άδεια για το κτισμα? Και τι σε νοιάζει εσένα? Ο αδερφός μου είναι διευθυντής στην πολεοδομία του λεω , να κάνω ένα τηλεφωνακι???? Χλωμιασε ο τύπος και με ρώταγε ποιανού ειμαι!!! Αυτού που έχει τον κωλο πισω του είπα και έφυγε κακήν κακώς. Φυσικά σε όσους ήξερα ότι πάνε εκεί τους ενημερωσα και σε οποιον έκανε φασαρία του ζητούσε άδεια για το κτισμα ώσπου το πήρε απόφαση και το βουλωσε. Μην χαρίζετε καστανό σε κανένα καραγκιόζη....Επρεπε να του φωναξεις κ να του πεις πως εισαι της πολεοδομίας.....σα το σαλιγκαρι θα τρυπωνε μεσα ο ρεμπεσκές....σταδιάλα...![]()
Λάμπρο και ζωντανά???? Έλα ρε συ!!!!!Απόγευμα σε άλλο μέρος με πολυμελή παρέα, είχε πολύ κόσμο η περιοχή. Σε μια στιγμή συνάντησα και τον @Bokarinho με το φιλαράκι του, που πήγαιναν για το καρτέρι. Εμείς 5 άτομα κάναμε 34 πουλιά, τα δέκα περίπου κοτσύφια. Τα χαμένα όλων μαζί ήταν κάπου στα 12-13. Αν θυμάμαι σωστά οι καρπώσεις ήταν 5-6-7-7-9.
Εγώ συγκεκριμένα είχα 6 χέρι, 5 τσίχλες και έναν κιτρινομύτη, δυστυχώς και 4 χαμένα, ένα στο περπατητό και 3 στο καρτέρι, που μου έκαναν εντύπωση, γιατί ήταν καλοσημαδεμένα πουλιά, που έτρωγαν την τουφεκιά, αλλά κρατούσαν και έπεφταν στη ρεματιά πίσω μου ζωντανά.
Φυσίγγια έριχνα Τορντο πορτοκαλί νο8, αλλά δε μπορώ αμέσως να τα κατηγορήσω, γιατί άλλες φορές φέτος με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο.
Τα Α1 Σπεσιαλ όμως μου αρέσουν κατά τι περισσότερο.
Άρα καλά μου τα είπαν οι δικοί μου για τα Πολιτικά! Καθενους είχε κοσμο? Έπαιζαν καθολου?Καλησπερα, σημερινη εξόρμηση αρχικά στα πολιτικά το πρωί είχε αρκετές μαύρες που δυστυχώς μετά δεν κινήθηκαν, αλλαγή τόπου για περπατητο στους καθενους κατά τόπους αρκετά τα τσίχλακια που σωσαν την παρτίδα!!
όλοι Λάμπρο ρίχναμε σε διάφορους τύπους και ένας έκτος που προστέθηκε αργότερα και έκανε και αυτός 5 καρτεράτα.Λάμπρο και ζωντανά???? Έλα ρε συ!!!!!
Αυτοματιαστηκες!!!! Πόσες φορές έχει τύχει αυτό!!! Να παίρνεις τα πρώτα κοντά-μακριά μονοτουφεκα και ενώ φτιάχνεις ψυχολογία να χάνεις 3-4 πέναλτι και έρχεται η κατηφόρα χωρίς επιστροφή!!!Καρτέρι μετά το ολοήμερο κλάδεμα σε ωραίο πονηρό μέρος στη μέση ενός πρόσφατα ανοιγμενου πυκνου. Παίρνω 7 στα 7 μονοντουφεκα ως τις 5:30. Λεω ω ρε μανα μου τι σημάδι έχω πάμε για μεγάλα πράματα σημερα... Η αλαζονεία τιμωρείται ομως... Μεγαλοπρεπεστατο 15-0 σε πουλιά και 25-0 σε βολές ως τη ληξη... Κατι στιγμές ήθελα να σηκωθώ να φύγω από το καρτερι, η να δωσω στο σκύλο να ντουφεκα. .. Πιο πιθανό ήταν να πάρει καμία...
View attachment 42183
Από κυνηγούς λίγα πραγματα, που και που έβγαινε καμία αλλά όχι κάτι τρομερόΆρα καλά μου τα είπαν οι δικοί μου για τα Πολιτικά! Καθενους είχε κοσμο? Έπαιζαν καθολου?
Μερικά ήταν πέναλτι με τον τερματοφυλακα δεμένο στον πάγκο και τον διαιτητή να σου επιτρέπει να κανεις μπάσιμο αλλά χάντμπολ με τα χέρια και εσύ να γλιστράς και τις τρεις φορές που σηκώνεσαι και να χάνεις και τη μπάλα... Τα χάλια των χαλίων...Αυτοματιαστηκες!!!! Πόσες φορές έχει τύχει αυτό!!! Να παίρνεις τα πρώτα κοντά-μακριά μονοτουφεκα και ενώ φτιάχνεις ψυχολογία να χάνεις 3-4 πέναλτι και έρχεται η κατηφόρα χωρίς επιστροφή!!!
Μπράβο Βασίλη, αυτό χρειάζεται να κάνουμε όλοι, ούτε φωνές ούτε βρισιές, ούτε τσαμπουκάδες, ούτε υποχώρηση όμως. Νόμιμα και ωραία, αλλιώς θα κυνηγάμε σαν κλέφτες και θα ακούμε ότι ανοησία πιστεύει ο κάθε άσχετος καταπατητής που πραγματικά βλάπτει τη φύση...Σήμερα το κυνήγι κατέληξε στο ΑΤ της περιοχής μου, όπου κατέθεσα επώνυμη καταγγελία εξύβρισης, από έναν κύριο με μεμονωμένη βίλα, όπου κυνηγούσα άνω των 150 μέτρων από αυτήν και με την πρώτη τουφεκιά, προς αντίθετη κατεύθυνση, άρχισε να με υβρίζει χυδαιοτατα. Με έβριζε γιατί κυνηγούσα λέει εκτός σεζόν και στα 200 μέτρα απ' το σπίτι του....από κει να καταλάβετε ότι είναι απλά ανίδεοι και θέλουν με το θράσος και τη λεκτική βία να μας εκδιώξουν.
Σε εμένα δεν περνάνε αυτά όμως και όπως δήλωσα και στον αξιωματικό υπηρεσίας, αν δεν ζητήσει συγγνώμη εγγράφως με τη σύσταση τους, θα συνεχιστεί και με άλλα ένδικα μέσα η υπόθεση.
Συνάδελφοι δεν ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα, μας βρήκαν εδώ, δεν τους βρήκαμε. Θα φροντίζετε να είστε νόμιμοι μέχρι τελείας και θα απαντάτε καταλλήλως διά της νόμιμης οδού. Πρέπει σιγά σιγά να καταλάβουν ότι βρισιδια, νταηλικια και απειλές δεν περνάνε, όταν είμαστε 10000% νόμιμοι.
Στα θηραματικα, κακή επιλογή μέρους, λίγα πουλιά, 4 χέρι (2 κοτσύφια παχιά πάλι) και 2 χαμένα.
Ωραίος!!!! Νο10 πρώτη φορά φέτος; Πως σου φάνηκε;Έλα Στεφανε τωρα ήρθε η ωρα να γράψουμε οι πιο πολλοί ρε συ! Το πρωί εγω δεν πήγα γιατί έπρεπε σήμερα να ασχοληθώ με τα μαμουνια μου. Φίλοι που πήγαν Πολιτικά και πέριξ ψιλοφολα. Ότι έκαναν νωρίς το πρωι. Καθενους άκουγα κάτι τουφεκιες. Τελείωσα με μέλισσες και ζώα και στις 16:10 πήγα και περπατησα 40 λεπτά πίσω από το καρτερι που ήθελα να καθίσω αποψε. Είχε κάτι πουλάκια αλλά λακαγαν απο μακριά. Με 2 ντουμπλεδες έκανα 4 κοτσυφια και προς το τέλος 3 τσιχλες αλλά βρήκα τις 2. Πηρα τον καφε μου μετά και αραξα στο καρτερι. Ότι τουφεκισα έπεσε και το βρήκα!!! 20+ πουλιά πέρασαν σχετικά αργα. Φυσιγγι Ρουμελιώτης 28αρι no10 που τα πήγε πολύ καλα.Σε κάτι καρτερια δεξιά μου έπεσε τουφεκιδι καλο. Αν δεν βρέχει αύριο ντου από το πρωι.
View attachment 42182
Γρηγόρη η ψυχολογία παίζει σίγουρα ρόλο, αλλά ίσως να φταίει και κάτι ακόμα που δεν του δίνουμε σημασία. Βραδυάζει και καμιά φορά τα φυσίγγια αλλάζουν συμπεριφορά, ή βάζουμε ένα χοντρύτερο ρούχο και η επώμιση αλλάζει ...Καρτέρι μετά το ολοήμερο κλάδεμα σε ωραίο πονηρό μέρος στη μέση ενός πρόσφατα ανοιγμενου πυκνου. Παίρνω 7 στα 7 μονοντουφεκα ως τις 5:30. Λεω ω ρε μανα μου τι σημάδι έχω πάμε για μεγάλα πράματα σημερα... Η αλαζονεία τιμωρείται ομως... Μεγαλοπρεπεστατο 15-0 σε πουλιά και 25-0 σε βολές ως τη ληξη... Κατι στιγμές ήθελα να σηκωθώ να φύγω από το καρτερι, η να δωσω στο σκύλο να ντουφεκα. .. Πιο πιθανό ήταν να πάρει καμία...
View attachment 42183
Καρτέρι μετά το ολοήμερο κλάδεμα σε ωραίο πονηρό μέρος στη μέση ενός πρόσφατα ανοιγμενου πυκνου. Παίρνω 7 στα 7 μονοντουφεκα ως τις 5:30. Λεω ω ρε μανα μου τι σημάδι έχω πάμε για μεγάλα πράματα σημερα... Η αλαζονεία τιμωρείται ομως... Μεγαλοπρεπεστατο 15-0 σε πουλιά και 25-0 σε βολές ως τη ληξη... Κατι στιγμές ήθελα να σηκωθώ να φύγω από το καρτερι, η να δωσω στο σκύλο να ντουφεκα. .. Πιο πιθανό ήταν να πάρει καμία...
View attachment 42183
Δεν πέφτουμε!!! Προχωράμε!!! Έπεσε η κούραση από το κλάδεμα μετά.Μερικά ήταν πέναλτι με τον τερματοφυλακα δεμένο στον πάγκο και τον διαιτητή να σου επιτρέπει να κανεις μπάσιμο αλλά χάντμπολ με τα χέρια και εσύ να γλιστράς και τις τρεις φορές που σηκώνεσαι και να χάνεις και τη μπάλα... Τα χάλια των χαλίων...