Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όλα τα αυτογεμη είναι τσαποστελιαρα μπροστά σε μια δικακαναρα ...και ας κυνηγάω με αυτα.....ένα browning synergy είναι ο μεγάλος έρωτας μου αλλά no €€
Όχι ρε Λιακο , όλα τα όπλα καλά είναι αρκεί να είναι και καλός αυτός που τραβάει την σκανδαλη. Υπάρχουν και αυτογεμη που τα κοιτάς και σου πέφτει το σαγονι. Πάντως εγώ δηλωνω πως αν αξιωθω να πάρω κι άλλο τουφέκι αυτό θα είναι πλάγιο. Αν μπορώ να το βρω με σταθερά 4* και 2* 71+ cm κάνες και δισκανδαλο θα είναι το ιδανικο. Έτσι κι αλλιώς με ένα πλάγιο με 1-3 ξεκίνησα και κυνηγούσα με αυτό 3 χρόνια και μετά από άπειρες αστοχίες και χιλιαδες καμένα φυσίγγια ΑΠΟΛΛΩΝ στον γάμο του καραγκιόζη καταφερα να γίνω αξιοπρεπής στο κυνηγι της τσιχλας.

Την έχω δει τη συζήτηση αλλά πιστεύω το πώς χρησιμοποιεί ο κάθε ένας το όπλο του εξαρτάται καθαρά προσωπικά από αυτόν και το τι αποσκοπεί γιατί είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να εκμεταλλευτούν όλες τις δυνατότοτηες του όπλου τους.

όλα τα όπλα καλά είναι αρκεί να είναι και καλός αυτός που τραβάει την σκανδαλη.
Ε βέβαια, και αν υπάρχει κάποιος δεν βολεύεται με τα δυο φυσίγγια του δικαννου, δεν πρόκειται να σωθεί απο καμια καραμπινα....... Κάθε άλλο....

Πάντως εγώ δηλωνω πως αν αξιωθω να πάρω κι άλλο τουφέκι αυτό θα είναι πλάγιο.
Μπράβο βρε.. .yel.

Τα δικά μου εχουν ως εξής....
Ένα πλαγιοκαννο με απλους εξολκεις κ μια καραμπίνα, και τα δυο οπλα όλα αυτά τα χρόνια έχουν κυνηγησει σε περπατητα, μπασιματα, και απογευματινα παλαιοτερα...
Ποτε δεν σκέφτηκα ότι σημερα θα παρω την καραμπίνα γιατι θελω να χτυπησω....περισσότερες τσιχλες, αυτό δεν ισχυει....
Σημασία έχει να υπάρχουν πουλια στον τοπο, το ότι θα φυγουν κ ατουφεκιστα (κ με τα δυο όπλα) αυτό είναι δεδομένο κ μέσα στο προγραμμα, κ ειναι κατι που δεν με απασχολεί κ ιδιαίτερα δε όταν μιλάμε για τσίχλες...

Last edited:
Αν βαστάει η τσέπη και δε θες να περνάει τίποτε αντουφεκιστο παίρνεις την testa rossa και από όπου ψωνίζεις φύσιγγα μόλις σε βλέπουν θα κάνουν τεμεναδες.
Και αυτή κάποτε θα αδειάσει, και μέχρι να γεμισει θα φυγουν πολλες τσιχλες, κ αντε παλι ξανά τα ίδια.....
Μια "ταινία" θέλει κ εναν να την κραταει....
Εμείς δεν θέλουμε κυνήγι, πολεμο θέλουμε κ τα θηράματα οι εχθροί μας..

Να....σοβαρευτω κ λιγο...
Γιάννη δεν θα τρελαθω επειδή δεν κατάφερα να τουφεκισω όσες τσιχλες σήκωσα μέσα από τα ποδια μου....
Η γιατι ενώ ψαχνω να βρω μια χτυπημένη τσίχλα στο καρτέρι, περνανε καποιες άλλες από πανω μου.....
Και στην τελική οποιος μπορεί ας κάνει κ αλλιώς.....

Last edited:
Την έχω δει τη συζήτηση αλλά πιστεύω το πώς χρησιμοποιεί ο κάθε ένας το όπλο του εξαρτάται καθαρά προσωπικά από αυτόν και το τι αποσκοπεί γιατί είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να εκμεταλλευτούν όλες τις δυνατότοτηες του όπλου τους.
ΤΟΝ ΣΎΝΔΕΣΜΟ ΤΟΝ ΑΝΉΡΤΗΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΈΡΟΥΜΕ ΕΚΕΊ ΤΗΝ ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΕΔΏ ΥΠΟΥΙΘΕΤΑΙ ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ ΚΙΧΛΙΔΕΣ topic.

Όχι ρε Λιακο , όλα τα όπλα καλά είναι αρκεί να είναι και καλός αυτός που τραβάει την σκανδαλη. Υπάρχουν και αυτογεμη που τα κοιτάς και σου πέφτει το σαγονι. Πάντως εγώ δηλωνω πως αν αξιωθω να πάρω κι άλλο τουφέκι αυτό θα είναι πλάγιο. Αν μπορώ να το βρω με σταθερά 4* και 2* 71+ cm κάνες και δισκανδαλο θα είναι το ιδανικο. Έτσι κι αλλιώς με ένα πλάγιο με 1-3 ξεκίνησα και κυνηγούσα με αυτό 3 χρόνια και μετά από άπειρες αστοχίες και χιλιαδες καμένα φυσίγγια ΑΠΟΛΛΩΝ στον γάμο του καραγκιόζη καταφερα να γίνω αξιοπρεπής στο κυνηγι της τσιχλας.
έχεις καμία καραμπίνα για τράμπα; topic.

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα.
Όσον αφορά την κουβέντα για τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα δίκαννου (πλάγιου ή sp) και αυτογεμούς, ως κάτοχος και χρήστης όλων των ειδών έχω να πω τα εξής:
Ένα sp ανεξαρτήτως κόστους έχει το τρομερό πλεονέκτημα ότι δεν θα μας παρατήσει ποτέ σύξυλους από εμπλοκές σε κανένα κυνηγότοπο, ανεξαρτήτως καιρικών ή τοπικών συνθηκών (βροχή, βάλτος κ.λπ.). Επίσης αν αυτό είναι και καλοζυγισμένο και σου έρχεται το κοντάκι του τότε για μένα υπερτερεί κατά πολύ, παρά το ένα λιγότερο φυσίγγι που δέχεται.
Όσον αφορά τα πλάγια, ωραία και καλά είναι και πάνω από όλα παραδοσιακά, αλλά θέλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για να προσαρμοστείς μαζί τους, ειδικά αν κυνηγάς τσίχλα ή άλλα πτερωτά...Τουλάχιστον έτσι πιστεύω, παρά του ότι είμαι κάτοχος ενός τιμιότατου κατά τα άλλα baikal με σταθερά τσοκαρίσματα * & ***. Για άλλα θηράματα δεν ξέρω αν είναι καταλληλότερα καθώς δεν έχω εμπειρία επ' αυτού...
Τώρα όσον αφορά τα αυτογεμή το μεγαλύτερο πλεονέκτημα τους σε σχέση με τα άλλα δύο είδη δεν είναι το ένα επιπλέον φυσίγγι, αλλά η πιο μακριά σκοπευτική γραμμή τους, λόγω της μεγαλύτερης βάσης (πάντα μιλάω για ίδιο μήκος καννών)....

Nα σου πω κάτι και άμα θέλεις το πιστευεις. Οι άλλοι δύο που κυνηγάμε μαζί τους θεωρώ σχετικά καλά τουφεκιά στην τσιχλα και κυνηγάνε με αυτογεμη. Στα πουλιά είμαστε ίσια και πολλές φορές τους περναω κατά πολυ. Ειδικά με τον ξάδερφο μου μας θεωρώ ισαξιους σκοπευτικα. Δεν νιώθω να υστερω με το δικανο αν και συμφωνώ ότι το τρίτο φυσιγγι δίνει πλεονέκτημα ειδικα όταν πετάγονται πολλά πουλιά από ένα σκινο. Το μονοκανο είναι άλλη φάση ακόμα πιο extreme και όσοι κυνηγάνε με τέτοιο έχουν τον σεβασμό μου.Στην τελική ο καθένας κάνει τις επιλογές του και πορεύεται με αυτες. Εγώ έχω παρκαρει τα αυτογεμη μου και ευχαριστιέμαι παρα πολυ το κυνήγι με το δικανο.
Με δικαννο (πλαγιο μπαικαλ) ειμαι ενα πουλι στα δυο φυσιγγια (εχει τυχει και καλυτερα αλλα εστω το πιο συνηθες)...Με την καραμπίνα σπανια φτανω αυτη την αποδοση..
Επισης με το δικαννο δεν εχω βρει φυσιγγια να μην "τραβανε", με την καραμπινα δυσκολα πειραματίζομαι γτ εχω φαει φολες με φυσιγγια (ασχετα τι λετε μερικοι οτι ποτε δε φταιει το φυσιγγι)...
Παρολα αυτα φετος ημουν 9 στα 10 κυνηγια με την καραμπινα..
Αρα οπως την βρισκει ο καθενας.terror.

Για μένα καλύτερο είναι αυτό που ευχαριστιέσαι περισσότερο, όπως ορίζει την ευχαρίστηση ο καθένας μας.
Προσωπικά έχω να πω ότι πρόσφατα αγόρασα ένα από τα φθηνότερα αυτογεμή της αγοράς και πρόλαβα να ρίξω 120-130 τουφεκιές. Ποτέ δεν θυμάμαι στη πολύχρονη κυνηγετική μου ζωή να έχω ευχαριστηθεί άλλο περισσότερο. Ευχαρίστηση για μένα στο κυνήγι είναι η εύκολη/ευχάριστη/ξεκούραστη χρήση του όπλου και βέβαια το ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η ευστοχία.
Καθαρά προσωπικά και για τον τρόπο που κυνηγάω.

Αχ βαχ...
Έτσι έκανα και εγώ πριν 1 ωριτσα. 30+.....
Το ίδιο κ εγώ καποτε... Καταθλιψη χαχα...
Πάρε ρε Δημήτρη τον Χρήστο στην θάλασσα να τον μάθεις να ρίχνει καμία πετονια,να έχει εναλλακτική λυση για να μην βογγάει...
Αλλά πρόσεξε μην σου πεσει μέσα.... .yelling.

Πάρε ρε Δημήτρη τον Χρήστο στην θάλασσα να τον μάθεις να ρίχνει καμία πετονια,να έχει εναλλακτική λυση για να μην βογγάει...
Πήγαινα με τον γιατρό και ένα άλλο φιλαράκι για κανένα ψαράκι με ένα τέτοιο δεν ξέρω νούμερα κλπ.Είχα πιάσει πέρκα και άλλα.Αλλά θέλει να ασχοληθείς και να πάρεις τα κατάλληλα μέσα μην πολεμάς με τα ψέματα...images.jpeg

Πήγαινα με τον γιατρό και ένα άλλο φιλαράκι για κανένα ψαράκι με ένα τέτοιο δεν ξέρω νούμερα κλπ.Είχα πιάσει πέρκα και άλλα.Αλλά θέλει να ασχοληθείς και να πάρεις τα κατάλληλα μέσα μην πολεμάς με τα ψέματα...View attachment 43599
Σιγά ρε, ένα καλάμι και ένα μηχανάκι οικονομικό για να κανεις την πλακα σου θέλεις αλλά να μπορείς και να βγάλεις και καμία μισοκιλη χρυσοφρυδα άμα κατσει!!! Πρώτα είναι η καλή παρέα ,μπυρες+πιτογυρα και μετά τα ψαρια!

Πήγαινα με τον γιατρό και ένα άλλο φιλαράκι για κανένα ψαράκι με ένα τέτοιο δεν ξέρω νούμερα κλπ.Είχα πιάσει πέρκα και άλλα.Αλλά θέλει να ασχοληθείς και να πάρεις τα κατάλληλα μέσα μην πολεμάς με τα ψέματα...View attachment 43599
Για να λές ένα τέτοιο και κάτι άλλα δεν το κάνεις και πολύ κέφι
Πιθανόν να είναι ακριβότερο το ψάρεμα από το κυνήγι εάν ασχοληθείς σοβαρά με εξοπλισμούς κλπ κλπ.....

Κολυμπάει ρε συ. Εκτός από γεράκι στις τσιχλες είναι και δελφίνι στην θάλασσα! Εγώ με τις τσιχλες θέλω δεν θέλω τις έχω μέσα στα μούτρα μου μέχρι να φυγουν. Τι ωραια και νωχελικά που πέρναγαν αποψε οι ρουφιανες!!!!! Πάλι μέσα από το χωριό ερχοντουσαν....

Status
Not open for further replies.
Back