Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μακαρε απ την εμπειρια σου πια μερα θα προτεινες για τα μερη σου? Σαββατο ή Κυριακη? Μην μου πεις κ τις δυο, δεν γινεται!!
δεν μπορώ να το πω με σιγουριά
θα έλεγα Κυριακή γιατί δεν δουλεύω ;)
έλα να πιούμε και καφέ :)

Και στο δια ταύτα....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έπειτα από αρκετή επιμονή Η σήμερινη μέρα μας δικαιώσε.
Το προηγούμενο βράδυ ο φίλος μου ο Δημήτρης και μετά την παπαρα της Δευτέρας...ο ένας περιμενε από τον άλλο αν θα ανέβουμε.... Και τελικά ανεβήκαμε. Πουλιά δεν είχε πολλά, άλλα είχαν μια ροή. Αν και αρκετά ήταν ψηλομενα με κάποιες βελτιώσεις που το παλεύω εδώ και κάποιες μέρες σε όπλο και κοντακι μπόρεσα και κρατισα αρκετά πουλιά. Μέτρα δεν θα πω αλλά σιγουρα βάρεσε της πιο μακρινές μου τσίχλες. Είχε και μπασιμο από κοτσύφια μας ήρθαν και φασσες.... Ε και τι άλλο να θέλει κανείς, αδειασαμε της ζώνες μας και γεμίσαμε της πουλιαστρες και το μυαλό μας με όμορφες εικονες
Πολλά μπράβο σας,μια πολύ γεμάτη κυνηγετικά ημέρα!

Και στο δια ταύτα....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έπειτα από αρκετή επιμονή Η σήμερινη μέρα μας δικαιώσε.
Το προηγούμενο βράδυ ο φίλος μου ο Δημήτρης και μετά την παπαρα της Δευτέρας...ο ένας περιμενε από τον άλλο αν θα ανέβουμε.... Και τελικά ανεβήκαμε. Πουλιά δεν είχε πολλά, άλλα είχαν μια ροή. Αν και αρκετά ήταν ψηλομενα με κάποιες βελτιώσεις που το παλεύω εδώ και κάποιες μέρες σε όπλο και κοντακι μπόρεσα και κρατισα αρκετά πουλιά. Μέτρα δεν θα πω αλλά σιγουρα βάρεσε της πιο μακρινές μου τσίχλες. Είχε και μπασιμο από κοτσύφια μας ήρθαν και φασσες.... Ε και τι άλλο να θέλει κανείς, αδειασαμε της ζώνες μας και γεμίσαμε της πουλιαστρες και το μυαλό μας με όμορφες εικονες
Αυριο να γεμισετε απο δυο πουλιαστρες, τη μια με τσιχλες και την αλλη με γαλαζιες πορνες.sarcastic.

Σε ευχαριστω για την ανταποκριση.Εκανες κατι? Περασε και τιποτα πιο χαμηλα ντουφεκισιμο?
Και που πηγαν τα πουλια μετα ρε αλεξιε???? Απο εμας δεν περασε τιποτα!!!!!!!!!!! Ειναι γνωστη η πορεια τους μετα το καπανδριτι αλλα δεν ειδα τσικ!!!!!!!

Το εζησα και αυτο 26
βαθμους και να τουφεκαμε τσιχλες απογευματινο!:)( περασαν αρκετα πουλακια)

Στα δικά μου μέρη πάντως δεν "δουλεύει" το απογευματινό... Ούτε θυμάμαι να έχω ακούσει τουφεκιές ποτέ όπως τα πρωινά... Περνάνε όπως το πρωί οι μπασιματιάρες ή έχουν την συμπεριφορά των πιασμένων;

Στα δικά μου μέρη πάντως δεν "δουλεύει" το απογευματινό... Ούτε θυμάμαι να έχω ακούσει τουφεκιές ποτέ όπως τα πρωινά... Περνάνε όπως το πρωί οι μπασιματιάρες ή έχουν την συμπεριφορά των πιασμένων;
Πιασμενα πουλια στα βατα και στο ντυμενο για κουρνιο

Τα απογεματινά μου πάντως εμένανε, συνεχίζουν να είναι σκέτη απελπισία εφέτος...!!! Αυτή η νέκρα στα απογεματινά, μού είναι πρωτόγνωρη/πρωτοφανής πάντως, για τέτοια εποχή...!!!
Δεν έχει αρκετά τσιχλάκια πιασμένα ο τόπος, και έτσι, ανεβαίνουν πολύ λίγα για κούρνια...!
Φίλος πήγε 2 βολές για περπατητό τελευταία, και με διαβεβαίωσε και αυτός για την έλλειψη τσιχλοκότσυφων...!

Διαβάζω προσεκτικά τα σχόλια και ομολογώ πως συμπέρασμα δεν βγάζω. Εγώ νομίζω ότι θα είναι αν όχι η χειρότερη, μια από τις χειρότερες χρονιές για τα αποδημητικά και ιδίως για τσιχλοκότσυφα. Μετά από 3 εξόδους στην βόρεια Αττική (αντουφέκιστος) και μια απέναντι από την Εύβοια το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου (κρίμα τα χιλιόμετρα), βρίσκομαι στην Νοτιοανατολική Λακωνία (ιδιαιτέρα πατρίδα) εδώ και μια εβδομάδα. Ο καιρός είναι ασφαλώς για ψάρεμα και μπάνιο και όχι για κυνήγι. Κίσσες, καρακάξες, αλκυόνες??, ψαρόνια, παπί, αγριογούρουνα είδα. Τσίχλα, κοτσύφι, κοκκινολαίμηδες, κοκκινόκωλους όχι. Σήμερα αφού τέλειωσαν οι ελιές, πήγα (χωρίς όπλο μη γίνω ρεζίλι) σε γνωστό καλούτσικο απογευματινό καρτέρι στη περιοχή. Ούτε κυνηγός υπήρχε, ούτε ντουφεκιά ακούστηκε σε όλο τον κάμπο, ούτε ένα πουλί (ούτε μικρά) δεν ανέβηκε. Αν η ακραία για την εποχή καλοκαιρία, έχει κρατήσει τα πουλιά βόρεια (δύσκολο), ίσως υπάρχει μικρή ελπίδα να μην είναι η χειρότερη χρονιά. Δεύτερη συνεχόμενη κακή (χειρότερη) χρονιά είναι σπάνιο, αλλά μάλλον έγινε.
Ευτυχώς που πήγα προχθές για ψάρεμα και έπιασα ένα υπέροχο ψάρι.
Καλό βράδυ σε όλους.

Διαβάζω προσεκτικά τα σχόλια και ομολογώ πως συμπέρασμα δεν βγάζω. Εγώ νομίζω ότι θα είναι αν όχι η χειρότερη, μια από τις χειρότερες χρονιές για τα αποδημητικά και ιδίως για τσιχλοκότσυφα. Μετά από 3 εξόδους στην βόρεια Αττική (αντουφέκιστος) και μια απέναντι από την Εύβοια το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου (κρίμα τα χιλιόμετρα), βρίσκομαι στην Νοτιοανατολική Λακωνία (ιδιαιτέρα πατρίδα) εδώ και μια εβδομάδα. Ο καιρός είναι ασφαλώς για ψάρεμα και μπάνιο και όχι για κυνήγι. Κίσσες, καρακάξες, αλκυόνες??, ψαρόνια, παπί, αγριογούρουνα είδα. Τσίχλα, κοτσύφι, κοκκινολαίμηδες, κοκκινόκωλους όχι. Σήμερα αφού τέλειωσαν οι ελιές, πήγα (χωρίς όπλο μη γίνω ρεζίλι) σε γνωστό καλούτσικο απογευματινό καρτέρι στη περιοχή. Ούτε κυνηγός υπήρχε, ούτε ντουφεκιά ακούστηκε σε όλο τον κάμπο, ούτε ένα πουλί (ούτε μικρά) δεν ανέβηκε. Αν η ακραία για την εποχή καλοκαιρία, έχει κρατήσει τα πουλιά βόρεια (δύσκολο), ίσως υπάρχει μικρή ελπίδα να μην είναι η χειρότερη χρονιά. Δεύτερη συνεχόμενη κακή (χειρότερη) χρονιά είναι σπάνιο, αλλά μάλλον έγινε.
Ευτυχώς που πήγα προχθές για ψάρεμα και έπιασα ένα υπέροχο ψάρι.
Καλό βράδυ σε όλους.
Τι ψάρι? Μην μας αφήνεις έτσι?

Ευχαριστω για την πρόσκληση..Μπορεί να γίνει κάποτε κ αυτό..
Για μπεκατσα δεν θα φέρω φυσίγγια..θα μου φτιάξεις έξι χειροποίητα παραδοσιακά όπως εσύ ξέρεις κ ότι υλικά θες..κ αν έχεις κ χάρτινο κάλυκα ακόμα καλύτερα..

Το κυνήγι είναι μια μεγάλη παράδοση..καλή κ η τεχνολογία δεν λέω..αλλά έμενα με νικάει το πρώτο..
Θεωρώ ότι αξίζει μερικές φορες την σεζόν ο κάθε κυνηγός να κάνει μερικά άλματα προς τα πισω..
Και κάτι άλλο..ακούω πολλούς να λένε έχω το τάδε όπλο του πατέρα μου η το παππού μου εκεί σε μια γωνια ακουμπισμένο(ίσως κ αραχνιασμενο) για να τον θυμαμε..ναι ωραία..αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό..
Παρτο μια μέρα κ πήγαινε ρίξε δέκα τουφεκιες στα ιδισ μέρη που πιθανώς να κυνηγουσατε μαζί κσποτε..κάποιος ίσως να σε βλέπει εκεί από ψηλά κ να καμαρώνει..
Το αποτέλεσμα αυτής της εξόρμησης δεν έχει καμια απολύτως ημασία..
Όταν γυρίσεις σπίτι θα νιώσεις άλλος άνθρωπος..
topic.
:).well done.

Συμπεριφορά πιασμενων,και φεύγουν από την βοσκή και τα ντυμένα για τα σημεια της κουρνιας!

Τo like για τους σκύλαρους! .RESPECT.

Ξεκιναω χθες για περπατιτο στον καμπο κατω απο το χωριο μου φτανω 15:40 αλαξω παπουτσια φωρτονο φυσιγγια 28 κ λιγα 30 n9 κ 10 βαζω κ το ic στην sx3 κ ξεκιναω
κικλες ακουγοταν αρκετε κ κοτσιφακια ωραια λεω στα πρωτα χωραφια υπαρχει μια λουτσα μεγαλη ακουγοταν νεροκοτε κατσε να δω για κανα παπακι μπενω σε ενα διπλανο χωραφι παρατιμενο βατσινες κ.τ.λ ωστε αν σηκωθει κανενα να βγει προς το παραλιλο χωματοδρομο η στα χωραφια τα καθαρα αν το χτυπησω να το παρω, αφου προσπαθω να μπω σηκωνετε ενα παπακι φευγει χωρις να εχω δινατοτιτα βολης κ παει πορεια δεξεια προς το δρομο για κατι αλλες λουτσες πιο κατω θα παω να το ξαναβρω στο τριοτο χωραφι ειχε διοδο απο το καναλι προς το χωματοδρομο, πηγενοντας προς το χωραφι πεταγονται 2 κιχλες τουφεκαω τι μια πεφτη στο χωραφι που ηθελα να μπω,πηδαω φραχτη παω την περνω ,στα 50 μετρα ηταν το ανοιγμα να περασω στο χωματοδρομο παω ακρη ακρη στο φραχτη που ειχε βατσινιες μεχρι το καναλι που πυκνονε κατα πολυ σηκωντε κικλες ολες προς δρομο χωρις να μπορω να τουφεκισω τα νευρα μου:mad: παω γρηγορα προς ανοιγμα βλεπω δεν ειχε νερο μονο τιγκα βατσιες πατιμενες αριστερα δεξια η βατσουνιες με μουργια 2 μετρα υψος ,ασφαλιζω κληστρο με φυσιγγι παταω βατσινιες κ παω για σαλτω προς το δρομο βλεπω τα βατα αριστερα ανασηκωνονται κ το χαρακτηριστικο φυσιμα ΓΡΟΥΝ πηδαω απενταντι σαβουργιαζομαι μετα γονατα σηκωνομαι ελατηριο προσπαθω να βαλω δραμια κ προχωραω παραλιλα με το καναλι αλλα ο γαμπρος μου την εκανε απο τα χωραφια πολυ πιο κατω ενα μην εχω τα μονοβολα μαζι πεφτουν τα σχετικα καντιλια ,.fiurius.
Στεκομε να ηρεμησω απο την αδρεναλινη κ να σηνηδητοποιησω οτι πηδηξα πανω απο το γρουν βλεπω παντελονη σκησμενο πελεκιμενο γονατο αντε λεω πιος ακουει τι γυναικα,αφου εχω ηρεμηση πηρε 10λεπτο συνεχειζω για κιχλες κ για τι λουτσα να ξαναβρω το παπι,πηγενοντας προς τις λουτσα γινετες παρτυ απο κοστιφια πεταγετε ενας προς το δρομο τον περνω κ παει κ πεφτη μες τις βατσινιες στο καναλι τον μουτζονω εγω να ξαναπαω στο καναλι λεω
συνεχιζω για τι λουτσα βαζω χοντρα ακουω τουφεκιδια απο το δρομο που ειχα ξεκινηση 2 ηταν με το τζιπ 2 με τα ποδια πολεμος λεμε
μπαινω στο χωραφι διπλα απο τι λουτσα παω σιγα σιγα να πλησιασω στην ακρη σηκωνετε το παπι πριν πλησιασω ακρη 30 μετρα απο μενα τρεχω να βγω στο ξεφοτο το βλεπω εχει παρει μετρα το παπι αι γα&&&& σου λεω σημερα εκεινη την ωρα ερχετε κ το τζιπ απο μπροστα εχει κανει τι γυρα κ τουφεκανε μεσα απο το αμαξι τσιχλες
οπως ειμαι φευγω για το αμαξι κ ριχνω ευαγγελια.hair..threat. φτανω αμαξι βλεπω αλλους 4 εχουν κατσει για απογευματινο τους χαιρεταω με βλεπουν που ειμαι με σκησμενο παντελονι νευριασμενος κ μου λεει ενας φιλε τωρα ηρθαμε εχει τσιχλε εχει εχει του λεω μπενω στο αμαξι κ αντε γεια
Ωραίο απόγευμα φίλε χαχαχα
Δεν υπάρχει στάνταρ στο κυνήγι ..... Όλη η γοητεία εκεί είναι.

Πάνε αύριο πιο προσεκτικός και ψιλιασμενος.

Status
Not open for further replies.
Back