Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πως γινεται σε ολα τα κυνηγια να στερουμαστε θηραματων ετσι ενω αλλες χωρες κατουριουνται στα πουλια δε το καταλαβαινω.
Κεντρικη Ευρωπη, Ιβηρικη χερσονησος, Βορειο Αφρικανικα παραλια,Τουρκια, οι Βαλκανικες Χωρες πανω απο μας, Και γενικα σε εμας ειναι νεκρη φυση
δεν πεταει και δεν κινειται τιποτα.Γαλλια πανε για γουρουνια τουε περνανε λαγοι,ζαρκαδια. Ισπανια πανε για περδικες καρτερισιες τους περνανε φασσες.
Τι μιζερια ειναι αυτη?

Πως γινεται σε ολα τα κυνηγια να στερουμαστε θηραματων ετσι ενω αλλες χωρες κατουριουνται στα πουλια δε το καταλαβαινω.
Κεντρικη Ευρωπη, Ιβηρικη χερσονησος, Βορειο Αφρικανικα παραλια,Τουρκια, οι Βαλκανικες Χωρες πανω απο μας, Και γενικα σε εμας ειναι νεκρη φυση
δεν πεταει και δεν κινειται τιποτα.Γαλλια πανε για γουρουνια τουε περνανε λαγοι,ζαρκαδια. Ισπανια πανε για περδικες καρτερισιες τους περνανε φασσες.
Τι μιζερια ειναι αυτη?
Κυνηγετικη παιδεια,τροφή και σωστη διαχείρισηo_O

Κυνηγετικη παιδεια,τροφή και σωστη διαχείρισηo_O
Ακριβως συναδελφε απο το πανεμορφο νησι μας.
Η διαχειριση θελει σκεψη και μελετη που εμεις δεν κανουμε ενω η απαγορευση ειναι η ευκολη λυση που υιοθετουμε και λεμε οτι κανουμε κατι αλλα στην ουσια
πισω παμε

Καπανδρίτη σήμερα για καμια ώρα έγινε καλό παιχνίδι. Μπήκανε αρκετά πουλάκια....σύνολο 12 με 9 στο χέρι, κάπως ψηλά τα πουλιά αλλά με τα σκοπευτικά του Ρουμ 8no οι τουφεκιές ήταν απόλαυση!!!! Σε μια στιγμή κανουν ένα ντου 4-5 φάσες σχεδόν μ βγάλανε τα μάτια...ε και τους έκλασα τα "μέζεα"!!!!
ΥΓ: Πιστεύω όσοι παίξανε μπάλα σε παραλιακά μέρη κάνανε καλύτερη δουλειά λόγο ανέμου (ΒΑ).

Στο σημερινό απογεματινό κάτι φάνηκε (σε πλήρη αντίθεση με το χτεσινό)...! 2 κοτσυφάκια (εισαγόμενα) και 2 τσιχλίτσες ήρθαν σπίτι...! Η μία τσιχλίτσα... "θηριάκι"...! Ούτε καλοθρεμμένη Γεναροφλεβαριάτικη να ήτανε βρε παιδάκι μου...! Tα υπόλοιπα "στεγνά"...!
Φυσίγγι: 28γρ. J&B (Τσιπούρας) σε Νο 10. Μπαρούτι: G2000.
Και θυμηθείτε: το (πολύ) ψιλό σκάι είναι... σκέτο "δηλητήριο" για τα μικρά θηράματα (και όχι μόνο...)!!!

Στο σημερινό απογεματινό κάτι φάνηκε (σε πλήρη αντίθεση με το χτεσινό)...! 2 κοτσυφάκια (εισαγόμενα) και 2 τσιχλίτσες ήρθαν σπίτι...! Η μία τσιχλίτσα... "θηριάκι"...! Ούτε καλοθρεμμένη Γεναροφλεβαριάτικη να ήτανε βρε παιδάκι μου...! Tα υπόλοιπα "στεγνά"...!
Φυσίγγι: 28γρ. J&B (Τσιπούρας) σε Νο 10. Μπαρούτι: G2000.
Και θυμηθείτε: το (πολύ) ψιλό σκάι είναι... σκέτο "δηλητήριο" για τα μικρά θηράματα (και όχι μόνο...)!!!
Στόν αέρα το 10άκι έχει πρόβλημα Νικόλα .

Τέτοια φόλα σήμερα στα Δερβενοχώρια πραγματικά δεν την περίμενα...
Την πρώτη ώρα μόνο έπεσαν μαζεμένες τουφεκιές σε ένα σημείο και μετά επικράτησε ησυχία.Πουλιά από μπασίμο στο μέρος δεν είδα,μόνο λίγες πιασμένες.
Φάνηκαν και 2-3 κυριαρίνες και μια τριάδα κοκκινότσιχλες.
Το θετικό είναι ότι όσοι βγήκαν πιο παραλιακά είδαν αρκετά πουλιά .
9QSFIZ9.jpg
μπράβο ρε Γιάννη
τα πουλιά φέτος μπαίνουν(όσα μπαίνουν) συνέχεια από θάλασσα,στην Αν. Αττική τουλάχιστον :)

Και όχι μόνο και σε μεγαλουτσικες αποστασεις έχουμε θέματα
To 10άρι σε 1η ντουφεκιά είναι ασυναγώνιστο .
Άργησε πολύ να αρχίσει να καθιερώνεται σιγά-σιγά καί στην Ελλάδα .
Αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες επιτυχίας .
Όπως έγραψα πιό πάνω έχει ένα θεματάκι στον αέρα όπου χρησιμοποιώ 81/2 σε 28 γρ .

Καλησπέρα. Από 5 και τέταρτο μέχρι 6 παρά 5' απόψε στο καρτέρι, άκαπνος - κυριολεκτικά και μεταφορικά ... αφού ούτε τουφεκιά έριξα, και από τη βιασύνη είχα ξεχάσει να πάρω και τα τσιγάρα μου ... :(:D
Πέντε - έξι τσίχλες περάσανε, όλες το τελευταίο δεκάλεπτο, σε διάφορες κατευθύνσεις μακριά μου. Περνά μια μπροστά μου, τραβέρσα προς τα αριστερά, σε μια 40αριά μέτρα απόσταση, σηκώνω το τουφέκι να τη σημαδέψω - όχι πως θα της έριχνα, γιατί περνούσε πάνω από πυκνά, απλά έτσι - δεν πρόλαβα να επωμίσω και κάνει βουτιά αστραπιαία και χάνεται ανάμεσα στους κουμάρους !!! Ένας θεός ξέρει πόσα τουφέκια είχε δει να τη σημαδεύουν και πόσες φορές άκουσε σκάγια να σφυρίζουν δίπλα της μέχρι να φτάσει εδώ κάτω !!! :D.yel.
Και άλλη μια μετά εμφανίστηκε από το πουθενά και πέρασε 2 μέτρα από τη μούρη μου, με αιφνιδίασε και γύρισα και την κοίταζα σαν χάνος να φεύγει ευθεία, χωρίς να σηκώσω το τουφέκι !!! Νόμισα ότι δεν θα την προλάβαινα έγκαιρα και θα έπεφτε έξω από το χωράφι, στο πυκνό ... Αλλά μετά που ξανασκέφτηκα τη φάση, μάλλον είχα αρκετό περιθώριο, να της την ανάψω στον κώλο ... και να την πάρω πριν περάσει το φράχτη ...
.hair..sarcastic.

Σε παραλία έγινε πάρτι, 3 λεπτά πιο πάνω....τίποτα. Σκέφτομαι να την αράξω στο βότσαλο και να ρίξω και δύο καλάμια να ψαρεύουν....:)
Εγώ φέτος έχω παρατηρήσει ότι μπορεί σε μικρές σχετικά αποστάσεις ο ένας να τουφεκαει και ο άλλος τίποτα. Αυτό ίσως να σημαίνει ότι τα πουλιά ακολουθούν ένα μονοπάτι και στη συνέχεια βιδώνουν στο έδαφος. Αύριο και την Κυριακή έχω ελπίδες για κάτι καλό.

Εγώ φέτος έχω παρατηρήσει ότι μπορεί σε μικρές σχετικά αποστάσεις ο ένας να τουφεκαει και ο άλλος τίποτα. Αυτό ίσως να σημαίνει ότι τα πουλιά ακολουθούν ένα μονοπάτι και στη συνέχεια βιδώνουν στο έδαφος. Αύριο και την Κυριακή έχω ελπίδες για κάτι καλό.
Πάντα έτσι ήταν τα μπασιματα Βασίλη, γιάυτο και πολλές φορές προσπαθώντας να υποβαθμίσουμε αυτή την πορεία των πουλιών, το ρίχνουμε στα....κασετόφωνα!

Status
Not open for further replies.
Back