Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ πάλι απογευματινό σήμερα..... Λίγα τα πουλιά γενικά. Δύο στο χέρι κ δύο χαμένα.....Ψιλόβροχο με 8οC και 81% υγρασία.
Με ψιλοπρόδοσε κ λίγο η Αquilla σε 6 πουλιά. :(
Αλλά οκ...!!
Πόσο την κάνεις Κώστα ; 1.65/32 ;
Οι μονοβασικές χ32 στην πολλή υγρασία έχουν λίγο θέμα .

Επιστροφη απο ολοημερο καρτερι,πρωινο, περπατητο ,απογευματινο Λιβανατες και αταλαντη με τα πιο πολλα πουλια μεχρι και σημερα.Τα πραγματα εχουν αλλαξει επιτελους εδω και 8 μερες.Αλλο ενα ρεσιταλ φυσιγκιων απο γνωστο Πειρεωτη κατασκευαστη, αλλα και μαρουσιοτη που δεν χρειαζονται διαφημιση.Μπραβο σε ολα τα παιδια που βγηκαν σημερα και για τις επιτυχιες τους.

Καλησπέρα και από μένα ,κατέβηκα Σ.Κ Αρχαία το Σάββατο το πρωί ,πρόλαβα να πάω για παπια σε επιτρεπόμενο μέρος με ιδανικές συνθήκες ψιλόβροχο και μαιστρο δεν είδαμε κανένα ,η ημέρα συνέχισε με πολλή βροχή άραξα στο πατρικό στο τζάκι,και σήμερα πρωί πήγαμε για τσιχλοκοτσυφα σε γνωστό μέρος που πάντα βρίσκαμε πουλάκια πολύ ελάχιστες παίξανε το πρωί πήραμε 4 και 2 χαμένες ,στο περπατητο ελάχιστα πουλιά μετά από μια ώρα γυρίσαμε πίσω έχοντας ρίξει από 10 φυσίγγια περίπου ο καθένας .κάποιες άλλες περιοχές όπως είδα δούλεψαν καλά τι να πω είναι και θέμα τύχης συγχαρητήρια στα παιδιά που βρήκαν πουλιά η χρονιά πάντως προσωπικα πιστεύω είναι από τις χειρότερες για κάποια θηραματα.thinkthink

Άλλη μια σήμερα το πρωί σε μια σύντομη βόλτα γιατί μετά έπρεπε να πάω σε μια κηδεία στο χωριό μου. Πυκνή ομίχλη και βοριαδάκι. Βασικά περισσότερο για τις π...τάνες τις κουρούνες βγήκα, που μου φάγανε τα αυτιά πρωί πρωί με τα κρωξίματα τους, αλλά από τα 100 μέτρα με έβλεπαν κι άλλαζαν πορεία ... .hair.
IMG-20190113-094058.jpg

μ
Επιτέλους εχθές κάναμε ένα ωραίο κυνήγι μετά από πολύ καιρό!
Τα πουλιά ήταν πολλά και με συνεχή παιχνίδι στα καρτέρια.
Κατάφερα και χτύπησα 16 τσίχλες αλλά το μέρος ήταν πολύ δύσκολο με αποτέλεσμα στην πουλιάστρα να βάλω τις 10! :(
Ανάλογη κάρπωση και από τους υπόλοιπους της παρέας.
Τα πουλιά ήταν αρκετά χαμηλωμένα με αποτέλεσμα να βιδώσω στην Maxus το IC Carlson's και να με δικαιώσει στο έπακρο με ακαριαία σκοτώματα μέχρι τα 35 μέτρα.
Τα Fantom CSB-1 σε νούμερο 8 για άλλη μια φορά με άφησαν πλήρως ικανοποιημένο με σχετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες!

ΜΠΡΑΒΟ Γιωργαρα . . . . . . .congrats..congrats..congrats.

Τσοκ είχα βάλει κύλινδρο optima plus,που έβγαινε αρνητική σύσφιξη..αυλός 18,4-έξοδος τσοκ 18,6..
Βρε Γιάννη, ταιριάζει το τσοκάκι για κάννες με τεχνολογία optima plus της Βeretta, στα σπειρώματα της Benelli σου της Centro...; Βιδώνεται - ξεβιδώνεται σίγουρα καλά...; Οι εφαρμογές είναι απόλυτες...; Πολύ παράξενο μου φαίνεται...!!!
Άλλες οι κάννες των Beretta (διάμετρος αυλού 18.6mm και λοιπά τεχνικά...), και άλλες των Benelli (18.4mm)...!!!

Last edited:
τα πουλιά το 90% στο Θεό ...Κάποια στιγμή πέρασαν 11 μαζί...........χορτάσαμε μπανιστηρι
Για να ήτανε τόοοοοσο ψηλωμένες Περικλή και μπουλουκιασμένες... μάλλον επρόκειτο για οριζόντια ή κάθετη μετακίνηση/μετατόπιση πληθυσμού...!!!

Last edited:
Βασικά περισσότερο για τις π...τάνες τις κουρούνες βγήκα, που μου φάγανε τα αυτιά πρωί πρωί με τα κρωξίματα τους, αλλά από τα 100 μέτρα με έβλεπαν κι άλλαζαν πορεία ... .hair.
Όντως Στέλιο, παμπόνηρα πτηνά δαύτα...!!! Πολύ δύσκολα χαμηλώνουν και ζυγώνουν στα ντουφέκια...!!! "Ραντάρ" έχουν οι κ@ριόλες...!!! Κι εγώ, όσες φορές τις βλέπω, είναι πάντοτε εκτός βεληνεκούς...! Μια μονάχα φορά θυμάμαι πριν καμιά δεκαετία, μου βγήκε σε τσιχλοκάρτερο στα 10 μέτρα μία και... έφαγε όλη την ντουφεκιά μες στη μούρη της...!!! Τήνε φχαριστήθηκα αυτήνανε...!!! Οι εξαδέλφες τους δε, οι καρακάξες και οι κάργιες (χτυπάω από καμιά κατά καιρούς) είναι λιγάκι πιο... "απρόσεκτες"...! :confused::confused::confused:
topic.

Last edited:
Εδώ τα δικά μου
xWRr9UN.jpg
Mike μπράβο, ιδιαιτέρως για τη φασσούλα...!!! Παρεμπιπτόντως, η φάσσα φαίνεται σαν να "κοιμάται"...!!! Εντελώς άθικτη και "ατσαλάκωτη"...! Τι της έκανες...; Την "υπνώτισες" μήπως...;

Mike μπράβο, ιδιαιτέρως για τη φασσούλα...!!! Παρεμπιπτόντως, η φάσσα φαίνεται σαν να "κοιμάται"...!!! Εντελώς άθικτη και "ατσαλάκωτη"...! Τι της έκανες...; Την "υπνώτισες" μήπως...;
Την υπνώτισα με Rem Express No 6! Έχω κι εγώ μια περιέργεια να δω πόσα σκάγια έχει πάρει. Θα δω όταν ξεπουπουλιαστεί. Πάντως έπεσε σαν στουπί!

Μία όμορφη κυνηγετική μέρα και σήμερα....τελικά η χρονιά πάει απο το καλό στο καλύτερο....:)

Χτες ήταν μια ωραία μέρα με αρκετά πουλάκια, καλή παρέα και ωραίες τουφεκιές. 18 στο χέρι( 17 τσίχλες και μια σταρήθρα ) και 5 χαμένα.
2 πράγματα με έκαναν να ευχαριστηθώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μια τουφεκιά που πήρα 2 κότσυφες μαζί, έφυγε Ο ένας από μια ελιά και καθώς τον έβαλα στο στο στόχο ο άλλος ένας εμφανίστηκε από πίσω του...:).ha ha..big smile..big smile..sarcastic..my man.
Και το δεύτερο ότι έριξα 12 δικά μου φυσίγγια τα οποία πήγαν πάρα πολύ καλά σε σε σχέση με τα αγορασμένα με 8 πουλιά στις 12 τουφεκιές:) Με σκοτώματα καθαρά χωρίς αίματα η ζωντανά και σε πολύ καλές αποστάσεις ,το αρνητικό η κούραση από την λάσπη που έκανε κάθε βήμα δύσκολο που με έκανε να χάσω μερικά πέναλτι.
Εδωσα και 2 φυσιγγια μου και σε ένα φίλο να τα δοκιμάσει και οι εντυπώσεις ήταν άριστες και από αυτόν.

20190113-130144.jpg

20190113-130138.jpg

Χτες ήταν μια ωραία μέρα με αρκετά πουλάκια, καλή παρέα και ωραίες τουφεκιές. 18 στο χέρι( 17 τσίχλες και μια σταρήθρα ) και 5 χαμένα.
2 πράγματα με έκαναν να ευχαριστηθώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μια τουφεκιά που πήρα 2 κότσυφες μαζί, έφυγε Ο ένας από μια ελιά και καθώς τον έβαλα στο στο στόχο ο άλλος ένας εμφανίστηκε από πίσω του...:).ha ha..big smile..big smile..sarcastic..my man.
Και το δεύτερο ότι έριξα 12 δικά μου φυσίγγια τα οποία πήγαν πάρα πολύ καλά σε σε σχέση με τα αγορασμένα με 8 πουλιά στις 12 τουφεκιές:) Με σκοτώματα καθαρά χωρίς αίματα η ζωντανά και σε πολύ καλές αποστάσεις ,το αρνητικό η κούραση από την λάσπη που έκανε κάθε βήμα δύσκολο που με έκανε να χάσω μερικά πέναλτι.
Εδωσα και 2 φυσιγγια μου και σε ένα φίλο να τα δοκιμάσει και οι εντυπώσεις ήταν άριστες και από αυτόν.

20190113-130144.jpg

20190113-130138.jpg

Όταν σε ρώτησα στο αμάξι για τα φυσίγγια ήθελα να μάθω και τη συνταγή, όταν έχεις χρόνο.

Βρε Γιάννη, ταιριάζει το τσοκάκι για κάννες με τεχνολογία optima plus της Βeretta, στα σπειρώματα της Benelli σου της Centro...; Βιδώνεται - ξεβιδώνεται σίγουρα καλά...; Οι εφαρμογές είναι απόλυτες...; Πολύ παράξενο μου φαίνεται...!!!
Άλλες οι κάννες των Beretta (διάμετρος αυλού 18.6mm και λοιπά τεχνικά...), και άλλες των Benelli (18.4mm)...!!!
Καλημερα σας! Μπραβο σε ολους για τις εξορμησεις σας! Και σε μας εδω ήταν φανερό οτι τα πουλιά ήταν περισσότερα από άλλες φορες! Είχε αρκετά πουλιά! Και αυτό ειναι ενθαρρυντικό! Το μέρος που κυνηγάω ειναι στα χαμηλά..τα βουνά έχουν χιόνι αρκετό γύρω-γύρω.
Τωρα Νικολαε σε αυτό που λες,είχα ρωτήσει οπλουργο και μου είπε κανένα θέμα δεν υπάρχει! Το τσοκ βιδώνει κανονικά και οι εφαρμογες απόλυτες.απλα περισσεύει 2 πόντους περιπου απ έξω από την κανη.αλλα εκείνο το σημείο ειναι αρκετά παχύ δεν έχει θέμα ρήξης οπως μου είπε και ο οπλουργος.βγάζει και πολυ ωραίες τουφεκιές ,αρκετά καλύτερες από τα μάμα(Mobil)..τσεκαρισμενο στο κυνήγι,στον πίνακα και σε πιάτα πολλά φορες.στην FRANHCI 612 που είχα που έπαιρνε και αυτή mobil τσοκ είχα μόνιμα ένα optima plus πάνω που έβγαινε περιπου LM σύσφιξη και θέριζε..αξεχαστα θυμάμαι ένα λαγο σε παρά πολυ μεγάλη απόσταση με nitro Remington φυσίγγι που τον θέρισε..

Status
Not open for further replies.
Back