ωχ εμπλοκή η maxus του Φίλιππα ;![]()
Δε καταλαβες καλα. Απειλει τις τσιχλες να μιλησουν, που ειναι οι αλλες
ωχ εμπλοκή η maxus του Φίλιππα ;![]()
Γιάννη στο πρωινό καρτέρι πήρατε πουλιά?Χτες ήταν μια ωραία μέρα με αρκετά πουλάκια, καλή παρέα και ωραίες τουφεκιές. 18 στο χέρι( 17 τσίχλες και μια σταρήθρα ) και 5 χαμένα.
2 πράγματα με έκαναν να ευχαριστηθώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μια τουφεκιά που πήρα 2 κότσυφες μαζί, έφυγε Ο ένας από μια ελιά και καθώς τον έβαλα στο στο στόχο ο άλλος ένας εμφανίστηκε από πίσω του...
Και το δεύτερο ότι έριξα 12 δικά μου φυσίγγια τα οποία πήγαν πάρα πολύ καλά σε σε σχέση με τα αγορασμένα με 8 πουλιά στις 12 τουφεκιέςΜε σκοτώματα καθαρά χωρίς αίματα η ζωντανά και σε πολύ καλές αποστάσεις ,το αρνητικό η κούραση από την λάσπη που έκανε κάθε βήμα δύσκολο που με έκανε να χάσω μερικά πέναλτι.
Εδωσα και 2 φυσιγγια μου και σε ένα φίλο να τα δοκιμάσει και οι εντυπώσεις ήταν άριστες και από αυτόν.
![]()
![]()
Αυτό να μας λέτε παιδιά, γιατί είναι η πιο καθαρή εικόνα αν είχε η δεν είχε πουλιά.Γιάννη στο πρωινό καρτέρι πήρατε πουλιά?
ιδια εντυπωση για το euromix απο φιλο (εγω δεν το εχω ριξει ποτε). εγινε πιο δυνατο μου λεει, μαλλον μετα την αποτυχια της περισινης και προπερσινης παραγωγης του.Καλησπέρα παιδες.
Βγήκαμε και εμείς εχθές.
Σταματωντας για ένα πρωινό καφέ στα Olympus στην εθνική οδό είδα παραααα πολλούς συναδέλφους.
Τα πουλιά στο περπατητο σχετικά λίγα και δύσκολα, παρολα αυτά είχα κάποια για βολή.
Το απόγευμα σε άλλο μέρος για καρτέρι είδαμε πάρα πολλά πουλιά αλλά τα περισσότερα σε απαγορευτικες αποστασεις.
Όσο πέρναγε η ώρα βέβαια όπως ήταν αναμενόμενο χαμηλωνανε.
Εκεί που ήθελα να καταληξω.
Δοκίμασα 3 διαφορετικά φυσιγγια.
Το πρώτο που το δουλεύω καιρό είναι το lambro mezzo 32/αναμεικτα 8/9 που δεν με απαγοητευει σχεδόν ποτε.
Το δευτερο είναι το lambro tordo 32gr/8,5 διασπορας που το θεωρώ εξαιρετικό φυσιγγι και τις λίγες φορές που το έχω δουλέψει μου έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις.
Και το τριτο που το άφησα τελευταιο είναι το lambro euromix 31/αναμεικτα 7/8 που ήθελα να δουλέψω στο καρτέρι.
Να σημειώσω ότι κυνηγάω με πλαγιοκανο σχετικά ελαφρύ, κοντά στα 3kg.
Βάζοντας και στις δύο κάννες από ένα euromix περιμενω υπομονετικά στο καρτέρι.
Περνάει η πρώτη κυρία σε απόσταση βολής ακολουθώ την γραμμή της προσπερνάω και τραβάω την σκανδάλη.
Έφαγα τέτοιο κλώτσημα σαν να έριχνα ρουκετα.
Λέω θα έτυχε.
Για να μην σας παιδευω αυτό έγινε σε όσες βολές εριξα.
Δεν ξέρω αν έχουν κάποιο θέμα τα συγκεκριμένα αλλά και ο κρότος και το κλώτσημα είναι απαράδεκτα για ένα φυσιγγι 31γρ.
Θα έριχνα το βάρος στην πυρίτιδα αλλά έχω ρίξει πολλά φυσίγγια με την συγκεκριμένη gm3 και δεν είχαν τέτοιο θέμα.
Φτου φτου ...παναγιτσα μου.....ωχ εμπλοκή η maxus του Φίλιππα ;![]()
Τάσο πουλιά είχε γιατί εγώ με τα αδερφό μου πήραμε 20 πουλιά καρτέρι. Δεν είχε τα απίστευτα πουλιά αλλά μπορούσαμε εύκολα να είχαμε κάνει άλλα 5 ο καθένας. Και καθόμασταν σε πολύ μέτρια καρτέρια. Στα καλά καρτέρια θα έπιασαν το όριο μέχρι τις 11 θεωρώ με αυτά που είδα.Αυτό να μας λέτε παιδιά, γιατί είναι η πιο καθαρή εικόνα αν είχε η δεν είχε πουλιά.
Αθεν εγώ το λέω για κακό,όχι για καλό.ιδια εντυπωση για το euromix απο φιλο (εγω δεν το εχω ριξει ποτε). εγινε πιο δυνατο μου λεει, μαλλον μετα την αποτυχια της περισινης και προπερσινης παραγωγης του.
αυτος το βρισκει πολυ καλο , στα γουστα του τωρα.
Ε ναι τότε είχε. Ευτυχώς που άλλαξε το σκηνικό δηλαδή κι ελπίζω να παραμείνουν κι όχι να εξαφανιστούν πάλι. Πιστεύω να είμαι τελείως καλά το σκ και να ανέβω μια Πελασγια να ξεδωσω!Τάσο πουλιά είχε γιατί εγώ με τα αδερφό μου πήραμε 20 πουλιά καρτέρι. Δεν είχε τα απίστευτα πουλιά αλλά μπορούσαμε εύκολα να είχαμε κάνει άλλα 5 ο καθένας. Και καθόμασταν σε πολύ μέτρια καρτέρια. Στα καλά καρτέρια θα έπιασαν το όριο μέχρι τις 11 θεωρώ με αυτά που είδα.
Κωστα μου κανει εντυπωση που βρηκες πιο σκληρο το euromix απο το lambro dispesante 32gr..Δεν ξέρω αν έχουν κάποιο θέμα τα συγκεκριμένα αλλά και ο κρότος και το κλώτσημα είναι απαράδεκτα για ένα φυσιγγι 31γρ.
Θα έριχνα το βάρος στην πυρίτιδα αλλά έχω ρίξει πολλά φυσίγγια με την συγκεκριμένη gm3 και δεν είχαν τέτοιο θέμα.
Τάσο πρίν 2 εβδομάδες σε απογευματινό τσίχλας έριξα Lambro mezzo 30gr No:9/10 με τη Fabarm 2* κ τις κάπνιζε τέλεια μέχρι τα 35m πάνω κάτω.....Ελάχιστα αίματα κ όλα ξερά τα πουλιά. Σίγουρα πολύ μαλακότερο κ πιο φονικό από το mezzo32.Mπραβο σε ολους τους τσιχλαδες δια τις επιτυχιες των..Ανελπιστα αποτελεσματα για τα φετινα δεδομενα..
Ολα δειχνουν οτι παμε να "σωθουμε" στα τελειωματα...
Εδω δεν εχει αλλαξει κατι..οι μπεκατσαδες που ρωταω δεν σηκωνουν πουλια στα πυκνα..
Σημερα ψιχαλιζει..μου εχει σπασει τα νευρα ο κωλοκαιρος ετουτες τις μερες..κ αυριο δινει βροχες..θηριο στο κλουβι..
Κωστα μου κανει εντυπωση που βρηκες πιο σκληρο το euromix απο το lambro dispesante 32gr..
Δεν εχω ριξει τα euromix τελευταια ομως το διασπορας αυτο δεν το λες κ ιδιαιτερα μαλακο..ειναι πολυ καλο ομως..
Εχεις ενα ωραιοτατο πλαγιοκαννο κ δεν αξιζει να το καταπονεις,μαζι με τον ωμο σου καταπονειται κ το οπλο κ ειναι κριμα..Αν μπορουσαν να μας μιλησουν τα οπλα θα ειχαν σωθει αρκετα..
Οχι πως φταις εσυ βεβαια..οτι σου περισεψε δωστα σε κανα φιλο..
Επισης μπορεις αντι του mezzo 32 να δοκιμασεις το 30αρι το οποιο το βρηκα πολυ μαλακο σε σχεση με το αντιστοιχο 28αρι..
Μια χαρά δυνατός θα είσαι και θα πας να το ευχαριστηθείς!Ε ναι τότε είχε. Ευτυχώς που άλλαξε το σκηνικό δηλαδή κι ελπίζω να παραμείνουν κι όχι να εξαφανιστούν πάλι. Πιστεύω να είμαι τελείως καλά το σκ και να ανέβω μια Πελασγια να ξεδωσω!
Γιάννη στο πρωινό καρτέρι πήρατε πουλιά?
Φύγατε νωρίς! Μετά άρχισαν να παίζουν τα πουλιά. Αφού γουστάρετε πιο πολύ το περπατητό όμως καλά κάνατε.εγώ όχι μια τουφεκιά έριξα ο Φιλιππας πήρε 5 πουλάκια έχασε τα 2 νομίζω δεν πέρασε τίποτε από εκεί που ήμασταν άσε που δεν είμαστε και του καρτεριού
Τάσο καλησπέρα.Mπραβο σε ολους τους τσιχλαδες δια τις επιτυχιες των..Ανελπιστα αποτελεσματα για τα φετινα δεδομενα..
Ολα δειχνουν οτι παμε να "σωθουμε" στα τελειωματα...
Εδω δεν εχει αλλαξει κατι..οι μπεκατσαδες που ρωταω δεν σηκωνουν πουλια στα πυκνα..
Σημερα ψιχαλιζει..μου εχει σπασει τα νευρα ο κωλοκαιρος ετουτες τις μερες..κ αυριο δινει βροχες..θηριο στο κλουβι..
Κωστα μου κανει εντυπωση που βρηκες πιο σκληρο το euromix απο το lambro dispesante 32gr..
Δεν εχω ριξει τα euromix τελευταια ομως το διασπορας αυτο δεν το λες κ ιδιαιτερα μαλακο..ειναι πολυ καλο ομως..
Εχεις ενα ωραιοτατο πλαγιοκαννο κ δεν αξιζει να το καταπονεις,μαζι με τον ωμο σου καταπονειται κ το οπλο κ ειναι κριμα..Αν μπορουσαν να μας μιλησουν τα οπλα θα ειχαν σωθει αρκετα..
Οχι πως φταις εσυ βεβαια..οτι σου περισεψε δωστα σε κανα φιλο..
Επισης μπορεις αντι του mezzo 32 να δοκιμασεις το 30αρι το οποιο το βρηκα πολυ μαλακο σε σχεση με το αντιστοιχο 28αρι..
Εχεις δικιο σε αυτο..το ερωτημα ειναι αν δεν επαρκουν οι θηροφυλακες εκει γιατι δεν ερχονται ενισχυσεις κ απο αλλου?τι περιμενουν?Κυριακή έξοδο αλλά λίγα πράγματα γιατί πλέον αν μια μέρα υπάρχουν λίγα πουλιά την επόμενη η γαγγραινα των ιταλων δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Πλέον εξελίσσεται σε μάστιγα και να δείτε δεν είναι μακριά η μέρα που θα γίνουμε Αλβανία με απαγόρευση ολική. Έτσι ξεκίνησε πριν χρόνια στην Αλβανία αφανισαν τα πάντα και να η απαγόρευση. Εμείς έχουμε σειρά θα το δείτε...
Είναι γελοία η αντιμετώπιση από όλους τους φορείς και ο ελεγχος συνήθως είναι αν εχουν άδεια... Για πρώτη φορά προχθες συνέλαβαν κάποιους για μη επιτρεπτό όριο. Τι να λέμε εδώ και θυροφυλακες παίρνουν μεροκαματο οι ντόπιοι ξέρουν...Εχεις δικιο σε αυτο..το ερωτημα ειναι αν δεν επαρκουν οι θηροφυλακες εκει γιατι δεν ερχονται ενισχυσεις κ απο αλλου?τι περιμενουν?
Γιατι απο οτι διαβαζω στον κυνηγετικο τυπο ειναι σοβαρο το θεμα..