Υλικά για ιδιογόμωση

Oι λογοι που γεμιζουμε δεν ειναι (προσωπικα παντα) λογοι οικονομιας. Η ιδιογομωση συμφερει στα φυσιγγια οπως ειπαν ανω των 33-34 γρ, και στα σκοπευτικα των 28γρ και κατω. Ομως, αυτο που αποκομιζεις γεμιζοντας φυσιγγια ειναι εντελως διαφορετικο και δε μετριεται με ευρω.
Προσωπικα το χρημα που εχω επενδυσει για υλικα κυριως, και καποια μηχανηματα επειτα, δεν περιμενω να το αποσβεσω απο το κερδος, δεν ειναι αλλωστε αυτος ο σκοπος μου. Αυτο που κυριως ηθελα ειναι η επαφη μου με μια πτυχη του κυνηγιου χαμενη για πολλους, αλλα τοσο σημαντικη οσο και το κυνηγι. Ετσι για μενα κυνηγι δεν ειναι οι 2-3 ωρες του καρτεριου αλλα πολλες περισσοτερες.

βρε παιδια αν το 90% ριχνουμε τσιχλοφυσιγγα k sporting δλδ 28-32..αντε 34 για καμια πιο δυσκολη ημερα, με 5 εως 6,5 βρισκεις αριστα φυσιγγια για το 90% των κυνηγετικων ημερων... αν βαλεις στην ιδιογομωση τα τζαμπα λεφτα απο τις γεμισιες που δεν βγαινουν καλες + κανα 500αρικο ανετα για μηχανηματα, οποτε κερδος δεν βγαινει αχαχαχα , μονο η χαρα της δημιουργιας!

Πρώτα απο όλα τολη η ιδιογομωση ειναι μεγάλο μεράκι,συνήθως ο ιδιογομωτης βάζει το οικονομικό στην ακρη προκειμένου να φτιάξει ενα καλό φυσίγγι.
Και όταν το καταφέρει τοτε εχει ενα σταθερό φυσίγγι που ξερει πολυ πολυ καλά με τι το γέμισε..
Το ίδιο ειναι να αγοράσεις ενα σάντουιτς απο την καντίνα και το ίδιο ειναι να πάρεις τα υλικά και να το φτιάξεις σπίτι?
Να μην μιλήσουμε για κόντρα δόσης κλπ(μέσα στα πλαίσια ασφαλείας πάντα)..Κάτι τέτοιο δεν θα συναντήσουμε σε κανένα φυσίγγι του εμπορίου..

Αυτο. Το γεμισμα φυσιγγιων στο σπιτι, ειναι περιπου σαν το μαγειρεμα. Μπορει να μη σου βγει παντα καλο, αλλα ξερεις πως το φτιαξες εσυ, και την επομενη φορα μπορεις να το φτιαξεις ακριβως οπως σου αρεσει, με υλικα που θα ξερεις την ποιοτητα τους

ξεκινοντασ την ιδιογομωση το κερδοσ δεν με ενδιαφερε και τοσο οσο η μαγια να φτιάχνεισ δικα σου φυσηγγια.μετα απο πολλα χρονια δοκιμον σχεδον με ολλεσ τησ πυρητιδεσ τησ αγωρασ και πολλα πεταμενα ευρω.εχω κατασταλαξη σε 3σεταπ. Τα οποια δεν αλλαζω για κανενα εμπορικό αλλα δυστυχώς εχουν ακριβηνη τα υλικά και εχω μιδενιση τα πειράματα .δεν υπάρχουν πλέον λεφτα για πεταμα οσο και τρέλα να εχουμε.για φετοσ παντοσ θα φτιαξω καμια χιλιαδα.μπαρουτεσ εχω καλυκεσ λιγουσ θελω καλα να είμαστε

Last edited by a moderator:
Ναι αλλα για φαντασου και πάλι τι θα γινόταν..:)
10 διαφορετικές πυρίτιδες,20 διαφορετικοί συγκεντρωτηρες,5-6 διαφορετικά καψουλια,κάλυκες σε διάφορα χρώματα και ύψη μετάλλου.
Οπως καταλαβενεις 100% σιγουροτατη..αποτυχία...sarcastic..sarcastic.

10 διαφορετικές πυρίτιδες,20 διαφορετικοί συγκεντρωτηρες,5-6 διαφορετικά καψουλια,κάλυκες σε διάφορα χρώματα και ύψη μετάλλου.
Τάσο μην το λες αυτό έχεις το μεράκι όπως το χω και γω, όπως πολύ σωστά αναφέρουν τα παιδιά παραπάνω στην αρχή ασχολείσαι με μια δυο πυριτιδες και γεμισιες που σε ενδιαφέρουν για τα κυνήγια σου και με την βοήθεια των υπολοίπων τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Εγώ θα το κάνω το βήμα στο μέλλον και βλέπουμε δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε.

Μμμμμμ... Πολλοι λογοι για πειραματισμο και δημιουργια... Μπορει παντα το αγαπημενο μας φαγητο να φτιαχνεται με μερικαυλικα που ξερουμε να δουλευουμε αλλα οσο βλεπεις πραγματα στην "κουζινα" τοσο θα μαγευρευεις κ θα μαθαινεις... ;)

Βλέπω συζητήσεις γύρο από συνταγές γομώσεων αλλά και από γνωστούς που γεμίζουν και δεν αναφέρεται καθόλου η πυρίτιδα C7.
Και το λέω διότι ένα από τα καλύτερα 32άρια που έχω ρίξει είναι το NSI Classica το οποίο έχει την συγκεκριμένη.
Για ποιόν λόγο δεν προτιμάτε αυτή η πυρίτιδα;

Και το λέω διότι ένα από τα καλύτερα 32άρια που έχω ρίξει είναι το NSI Classica το οποίο έχει την συγκεκριμένη.
Aυτο ηταν το καλυτερο λογω συγκεντρωτηρα... ;) Γενικα εμενα μου αρεσει σαν πυριτιδα απο διαφορα εμπορικα που εχω ριξει αλλα δεν ετυχε να πεσει στα χερια μου... ακομα.... :)

Εμενα ειναι απο τις αγαπημενες μου. Και λογω classica αλλα και επειδη την δουλευα παλια παρα πολυ στο 36αρι. Το οτι δεν τη γεμιζω πλεον δεν εχει να κανει με το αν την προτιμω ή οχι. Σε δοκιμες παντως που καναμε περσι τον Σεπτεμβρη ειδα ωραια πραματα απο ενα 31γρ γεμισμενο με C7 καινουρια ομως

Βλέπω συζητήσεις γύρο από συνταγές γομώσεων αλλά και από γνωστούς που γεμίζουν και δεν αναφέρεται καθόλου η πυρίτιδα C7.
Ηταν απο τις πρωτες πυριτηδες που γεμισα πριν 20 χρονια περιπου,ακομα θυμαμαι 1.75/33 και 1.70/32 με καψουλι 2000 και μεταχιρισμενο καλυκα,ομως ηταν η παλια c7 και τοτε δεν ρελιαζα απλως διπλο πατημα στη lyman και βουρ για κυνηγι.η σημερινη δουλευει απο 31-33 με 1.60/1.65 εχει γινει ποιο ταχυκαυστη σε σχεση με τη παλια(αντιγραφη τις Α1) απο οτι λενε ατομα που τη δουλευουν.

Τασο αποτυχια δεν ειναι το ψαξιμο εχει και αυτο τη χαρη του,για καποιους οπως και εγω ειναι το μισο κυνηγι.......φαντασου μονο τη χαρα τις δημιουργιας μια μερα που βρεχει και εισαι στο γραφειακι σου με τη ζυγαρια και μαγειρευεις πυριτηδες και υλικα

ειναι πολυ ακριβη δεν συνφερει για τσυχλοκοτσιφα

Γιωργο ανεξαρτητα απο τα γραφομενα σου μ αρεσει που το βλεμμα σου ειναι στο μελλον.
Το λεω λογω της νεας σου φωτογραφιας στην υπογραφη σου.

Back