H GM3 ακουγεται οτι ειναι λιγο ασταθης απο παρτιδα σε παρτιδα κ ανεβαζει πολυ ευκολα πιεσεις... Μια χαρα πυριτιδα ειναι κ βγαζει κ πολυ ωραιες τουφεκιες, λιγο "σκληρη" ειναι για μενα στην αισθηση αλλα αυτα ειναι υποκειμενικα... Εγω πιστευω οτι γεμιζεται αναλογικα το ιδιο σε φυσιγγια με τις αλλες μονοβασικες, απλα ειναι πολλες κ μοιραζεται η χρηση τους...Κάνω λάθος?Έχει κάτι ιδιαιτερο στην χρήση?Νομίζω δεν θεωρείτε ακριβή μπαρούτι.
Εγω παντως που φετος εριξα φυσιγγι με Aquilla στα 31 γρ ακομα και σε μερες με παγο, αρνητικες θερμοκρασιες και 100% υγρασια ακομα και σε μερες με βροχη και αερα τα πηγε εξαιρετικα με φοβερες καταβολες... Βεβαια παραηταν γρηγορο φυσιγγι για καλο καιρο κ στις τσιχλες ειχαμε πολλα διαμπερη αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα, δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα... Σιγουρα παντως οι μονοβασικες δεν υστερουν σε περιεργες κλιματολογικες συνθηκες με το καταλληλο στησιμο... Απλα για μενα ειναι λιγοτερο ελαστικες στη χρηση τους σε σχεση με τροποποιημενες μονοβασικες και διβασικες... Δηλαδη, αν θα αποδιδουν με δυσκολες συνθηκες δεν θα αποδιδουν τοσο καλα με καλες και το αντρισττροφο... Οι διβασικες και οι τροποποιημενες υπερτερουν για μενα σε αυτο...Δε ξερω το λογο που πολυς κοσμος δεν γεμιζει μονοβασικες, ισως θεωρουν(θεωρουμε) οτι ειναι ανεπαρκεις σε δυσκολους καιρους.
Δυστηχως δεν κατάφερα να το "βρω"το φυσίγγι που λες,Εγω παντως που φετος εριξα φυσιγγι με Aquilla στα 31 γρ ακομα και σε μερες με παγο, αρνητικες θερμοκρασιες και 100% υγρασια ακομα και σε μερες με βροχη και αερα τα πηγε εξαιρετικα με φοβερες καταβολες...
Δε γράφει ακριβως.γράφει 1.50 με 1,60.εγώ θα σου κραταω συγκεντρωτηρες και σκάγια 9αρια τη τέταρτη καο θα το κάνουμε όπως νομίζεις.εγώ θα έλεγα 1,60.γράφει επίσης ρελιασμα στα 58,00.αλλά και 57.7 η 8 δε νομιζω να πειραζει
Ουτε εμενα με "βολεψε" με τη ζεστη Τασο, ηταν απο τα λιγα φυσιγγια που επρεπε να πιεζω τον εαυτο μου να τουφεκαω με το που η καννη μου εφτανε ακριβως επανω στην τσιχλα... Σαν εικονα στο μυαλο μου ειχα οτι η τουφεκια εμενε πισω κ ομως το θηραμα καπνιζε... Στις δυσκολες συνθηκες το φυσιγγι ερχονταν σε ισσοροπια για τα γουστα μου...Δυστηχως δεν κατάφερα να το "βρω"το φυσίγγι που λες,
Είχα "παρμενες"τσιχλες που συνέχισαν να πετάν..Σίγουρα έπεσαν κάπου πιο πέρα.
Όμως να τονίσω ότι το εριξα μερες με λιακάδα.Ουτε υγρασίες,πάγους,βροχες κλπ..
Θα παρεισ τελειωσ διαφορετικο φυσηγγι.το 616 ειναι χαμιλησ πρόσ ισχυρησ υσχιοσ.το cx2000 ειναι ισχυρο.σε μερικα οπλα το 616 συμπεριφερεται.πιο υσχιρο και απο το cx2000.τουλαχιστον στην ανακρουση αυτο ειναι θεμα μεταλον τησ κανησ κωνου και αυλου.παυλο το 616 σ αυτη τη συνταγη αντικαθισταται απο το cx2000?
Eυριπιδη ζητησε του Federal 12s3![]()
Κωνσταντίνε, για να μη μας ... χεσ £€₩νε, σου απαντώ εδώ ... Προχθές έκανε ο Βίκτωρας στο σκοπευτήριο κάτι δοκιμές φυσίγγια που είχε γεμίσει με τα συγκεκριμένα βύσματα και από ότι είδαμε μια χαρά κάνουνε! Έβγαλε πολύ ωραίες τουφεκιές. Μου έδωσε ένα και το έσφαξα το βράδυ και είδα ότι το βύσμα Federal έχει φούστα με διάμετρο γύρω στα 18,2 - 18,3 mm και αρκετά ψηλή που με λίγη πίεση ανοίγει κι άλλο, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα ελλιπούς έμφραξης. Από την άλλη, το βύσμα Remington (power piston) που είχα μετρήσει παλιότερα είχε πολύ στενότερη φούστα, λιγότερο από 18 mm. Δεν ξέρω, ίσως και οι κάλυκες Remington να είναι πιο στενοί εσωτερικά προς τον πυθμένα από τους κάλυκες Federal. Ούτως ή άλλως, αν δεν υπάρχει σημαντική διαρροή κόκκων πυρίτιδας μέσα στους ευρωπαικούς κάλυκες, δεν υπάρχει θέμα γιατί τη στιγμή της πυροδότησης η φούστα ανοίγει αρκετά και σφραγίζει το χώρο καύσης.Έχουμε βγει εκτός θέματος και θα μας χεσ £€₩νε αλλά το χω απορία οι ταπες αυτές κάνουνε για ευρωπαϊκές πυρίτιδες και κάλυκες η υπάρχει πρόβλημα.