Υλικά για ιδιογόμωση

Δε γράφει ακριβως.γράφει 1.50 με 1,60.εγώ θα σου κραταω συγκεντρωτηρες και σκάγια 9αρια τη τέταρτη καο θα το κάνουμε όπως νομίζεις.εγώ θα έλεγα 1,60.γράφει επίσης ρελιασμα στα 58,00.αλλά και 57.7 η 8 δε νομιζω να πειραζει

Κάνε μου ρε φίλε τη χάρη και μπες στο κένταυρο να δεις και το ρελιαστο που γράφει για τρυγόνια με 30γρ.γιατί με αυτά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου και θα ήθελα να το συζ.τη τεταρτη.εκεί γράφει και για τα τσιχλοφυσεκα.στην παρουσίαση της πυριτ.c7

Θελει 24αρη. Ζ2Μ24 εχω, και ισως εχω και GT24. Xαρτακι ομως για κλεισιμο.

Περσυ αν θυμασαι σε ενα περασμα τσιχλων στο Βαφε, εριχνα και τετοια ρελιαστα

Kατα καιρους τα εχω δοκιμασει σχεδον ολα οσα γραφει. Οχι μεγαλες ποσοτητες, 10-20 φυσιγγια τη φορα, αλλα γενικα σαν πυριτιδα ειναι πολυ καλη, οποτε τα φυσιγγια συνηθως εβγαιναν αξιοπρεπεστατα. Μονο στα χαρτινα μου εβγαινε η τουφεκια με εντονο λακτισμα οποτε δεν τα ξαναγεμισα

Όσα φυσιγγια του εμπορίου με Gm3 έχω ρίξει η απόδοση ήταν πολύ καλη!
Αν κρίνω από το πως την χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές σε Ελλάδα και Ιταλία θα έλεγα ειναι η δημοφιλέστερη πυρίτιδα για τσιχλοκοτσυφα..
Δεν ακούω όμως πολλούς ιδιογωμοτες να την χρησιμοποιούν..
Κάνω λάθος?Έχει κάτι ιδιαιτερο στην χρήση?Νομίζω δεν θεωρείτε ακριβή μπαρούτι.

Kαι στην Ιταλια παντως για τσιχλοκοτσιφα και τετοια κυριως S4 και Sipe χρησιμοποιουν, με τις τροποποιημενες της B&P να επονται. Δε ξερω το λογο που πολυς κοσμος δεν γεμιζει μονοβασικες, ισως θεωρουν(θεωρουμε) οτι ειναι ανεπαρκεις σε δυσκολους καιρους. Δοκιμες φυσικα εχουν δειξει οτι τα πραματα δεν ειναι ακριβως ετσι, αλλα οπως και σε ολα τα χομπυ, υπαρχουν και πραγματα που ο καθενας μας θεωρει περιπου ως δεδομενα, ασχετα αν οι δοκιμες πολλες φορες αποδεικνυουν το αντιθετο.

Κάνω λάθος?Έχει κάτι ιδιαιτερο στην χρήση?Νομίζω δεν θεωρείτε ακριβή μπαρούτι.
H GM3 ακουγεται οτι ειναι λιγο ασταθης απο παρτιδα σε παρτιδα κ ανεβαζει πολυ ευκολα πιεσεις... Μια χαρα πυριτιδα ειναι κ βγαζει κ πολυ ωραιες τουφεκιες, λιγο "σκληρη" ειναι για μενα στην αισθηση αλλα αυτα ειναι υποκειμενικα... Εγω πιστευω οτι γεμιζεται αναλογικα το ιδιο σε φυσιγγια με τις αλλες μονοβασικες, απλα ειναι πολλες κ μοιραζεται η χρηση τους...

Δε ξερω το λογο που πολυς κοσμος δεν γεμιζει μονοβασικες, ισως θεωρουν(θεωρουμε) οτι ειναι ανεπαρκεις σε δυσκολους καιρους.
Εγω παντως που φετος εριξα φυσιγγι με Aquilla στα 31 γρ ακομα και σε μερες με παγο, αρνητικες θερμοκρασιες και 100% υγρασια ακομα και σε μερες με βροχη και αερα τα πηγε εξαιρετικα με φοβερες καταβολες... Βεβαια παραηταν γρηγορο φυσιγγι για καλο καιρο κ στις τσιχλες ειχαμε πολλα διαμπερη αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα, δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα... Σιγουρα παντως οι μονοβασικες δεν υστερουν σε περιεργες κλιματολογικες συνθηκες με το καταλληλο στησιμο... Απλα για μενα ειναι λιγοτερο ελαστικες στη χρηση τους σε σχεση με τροποποιημενες μονοβασικες και διβασικες... Δηλαδη, αν θα αποδιδουν με δυσκολες συνθηκες δεν θα αποδιδουν τοσο καλα με καλες και το αντρισττροφο... Οι διβασικες και οι τροποποιημενες υπερτερουν για μενα σε αυτο...

Εγω παντως που φετος εριξα φυσιγγι με Aquilla στα 31 γρ ακομα και σε μερες με παγο, αρνητικες θερμοκρασιες και 100% υγρασια ακομα και σε μερες με βροχη και αερα τα πηγε εξαιρετικα με φοβερες καταβολες...
Δυστηχως δεν κατάφερα να το "βρω"το φυσίγγι που λες,
Είχα "παρμενες"τσιχλες που συνέχισαν να πετάν..Σίγουρα έπεσαν κάπου πιο πέρα.
Όμως να τονίσω ότι το εριξα μερες με λιακάδα.Ουτε υγρασίες,πάγους,βροχες κλπ..
Είμαι πεισματάρης όμως κ του χρόνου θα ξαναδοκιμαστει απογευματινο σε μεγάλο υψόμετρο με κρύο κλπ κλπ:)
Αρκεί να έχει τσιχλες...:(

Last edited:
Δε γράφει ακριβως.γράφει 1.50 με 1,60.εγώ θα σου κραταω συγκεντρωτηρες και σκάγια 9αρια τη τέταρτη καο θα το κάνουμε όπως νομίζεις.εγώ θα έλεγα 1,60.γράφει επίσης ρελιασμα στα 58,00.αλλά και 57.7 η 8 δε νομιζω να πειραζει

Eυριπιδη μια συνταγη με C7 που δουλευεται πολυ στην Ιταλια για τσιχλες ειναι 1.65χ32.5, SuperG22,616, 58mm.

Κακες πυριτιδες δεν υπαρχουν, απλα οι περισσοτεροι εξ' υμων, χωρις να βγαζω την ουρα μου απεξω, εχουμε τα κολληματα μας. Πχ εγω με τις διβασικες, και την PSB1 που ακομα παλευω. Ετσι ξεκινωντας να γεμισεις καποια πυριτιδα, εισαι προκατηλλειμενος και δεν τις δινεις ουτε το χρονο ουτε τις δοκιμες που πρεπει με αποτελεσμα αρκετες να αραχνιαζουν στα ραφια μας. Κατα καιρους εχω δοκιμασει φοβερα υλικα, την F2x28 πχ, την C7 παλιοτερα, την G3000, αλλα και την Α1, αλλα πλεον οταν παω να γεμισω, το χερι μου παει στην ΜΒ παντοτε. Ξερω πως τα υλικα που εχουν ξεμεινει ειναι σουπερ, τι να περιμενω οταν θα τα ριξω, αλλα αυτο το κολλημα παει το χερι μου εκει.

Δυστηχως δεν κατάφερα να το "βρω"το φυσίγγι που λες,
Είχα "παρμενες"τσιχλες που συνέχισαν να πετάν..Σίγουρα έπεσαν κάπου πιο πέρα.
Όμως να τονίσω ότι το εριξα μερες με λιακάδα.Ουτε υγρασίες,πάγους,βροχες κλπ..
Ουτε εμενα με "βολεψε" με τη ζεστη Τασο, ηταν απο τα λιγα φυσιγγια που επρεπε να πιεζω τον εαυτο μου να τουφεκαω με το που η καννη μου εφτανε ακριβως επανω στην τσιχλα... Σαν εικονα στο μυαλο μου ειχα οτι η τουφεκια εμενε πισω κ ομως το θηραμα καπνιζε... Στις δυσκολες συνθηκες το φυσιγγι ερχονταν σε ισσοροπια για τα γουστα μου...

παυλο το 616 σ αυτη τη συνταγη αντικαθισταται απο το cx2000?
Θα παρεισ τελειωσ διαφορετικο φυσηγγι.το 616 ειναι χαμιλησ πρόσ ισχυρησ υσχιοσ.το cx2000 ειναι ισχυρο.σε μερικα οπλα το 616 συμπεριφερεται.πιο υσχιρο και απο το cx2000.τουλαχιστον στην ανακρουση αυτο ειναι θεμα μεταλον τησ κανησ κωνου και αυλου.

Eυριπιδη ζητησε του Federal 12s3 .sarcastic.

Έχουμε βγει εκτός θέματος και θα μας χεσ £€₩νε αλλά το χω απορία οι ταπες αυτές κάνουνε για ευρωπαϊκές πυρίτιδες και κάλυκες η υπάρχει πρόβλημα.
Κωνσταντίνε, για να μη μας ... χεσ £€₩νε, σου απαντώ εδώ ... Προχθές έκανε ο Βίκτωρας στο σκοπευτήριο κάτι δοκιμές φυσίγγια που είχε γεμίσει με τα συγκεκριμένα βύσματα και από ότι είδαμε μια χαρά κάνουνε! Έβγαλε πολύ ωραίες τουφεκιές. Μου έδωσε ένα και το έσφαξα το βράδυ και είδα ότι το βύσμα Federal έχει φούστα με διάμετρο γύρω στα 18,2 - 18,3 mm και αρκετά ψηλή που με λίγη πίεση ανοίγει κι άλλο, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα ελλιπούς έμφραξης. Από την άλλη, το βύσμα Remington (power piston) που είχα μετρήσει παλιότερα είχε πολύ στενότερη φούστα, λιγότερο από 18 mm. Δεν ξέρω, ίσως και οι κάλυκες Remington να είναι πιο στενοί εσωτερικά προς τον πυθμένα από τους κάλυκες Federal. Ούτως ή άλλως, αν δεν υπάρχει σημαντική διαρροή κόκκων πυρίτιδας μέσα στους ευρωπαικούς κάλυκες, δεν υπάρχει θέμα γιατί τη στιγμή της πυροδότησης η φούστα ανοίγει αρκετά και σφραγίζει το χώρο καύσης.
Αυτό που δεν ταιριάζει με τίποτα είναι τα ευρωπαικά βύσματα με αμερικανικούς κάλυκες. Είχα ξαναγράψει ότι δοκίμασα κάποτε να βάλω Gualandi σε κάλυκα Remington και η φούστα του μετά μεγάλης βίας πήγε μέχρι τη μέση περίπου του κάλυκα!!!

Back