Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η αλήθεια είναι ότι κατά βάθος και εγώ αυτό πίστευα...
Να σαι καλά Αλεξ.Ισως πάρω κανένα Pentagon:D:D:D
Να παρεις ειναι φοβερα, τωρα εχω το artaxes και δυο χρονιες φορουσα το Herkules που ειναι fleece, το artaxes ειναι καλυτερο ειναι softshel 100% αδιαβροχο και αντιανεμικο.
Αλλα εχει και μπουφαν φοβερα, Χρηστο δεν ειναι για τετοια πειραματα η φασσα...το εχουμε πει πολλες φορες οτι ειναι πουλια του διαολου....yel.
Οπως ειχε πει φετος και ενας πολυ χοντρος μπαρμπας, ψοφημια...θα με πεθανεται....χαχαχα

Θεωρείται ότι με ένα κόκκινο ή πορτοκαλί μπουφαν (επειδή σκέφτομαι να αγοράσω ενα) στο κυνήγι της φάσας θα έχω θεμα;
Ρωτάω γιατί έχω ακουσει διάφορες αποψεις και αυτές διίστανται...Άλλος μου λέει ότι οι φάσες δεν αναγνωρίζουν τα χρώματα καθώς τα βλέπουν όλα γκρι,άλλο μου λέει ότι θα έχω θεμα διοτι το πορτοκαλί το βλεπουν από χιλιόμετρα και άλλος ότι οι φάσες σε αντιλαμβάνονται μόνο όταν σε δουν να κινείσαι.
Τελικά τι ισχυει;
Το μπουφάν αυτό στα περισσότερα θα με βολέψει αρκετά μόνο στην φάσα φοβάμαι μην έχω θέμα.
Υ.γ το ενδεχόμενο να το πάρω και να το φοράω στα άλλα κυνήγια και οταν πηγαινω για φάσες να βάζω ένα χακί το έχω σκεφτεί, απλά επειδη το συγκεκριμένο μπουφάν είναι πολύ καλύτερο από το χακί που έχω θα ήθελα να το φοράω και στην φασα.
Χρήστο κόκκινα κ πορτοκαλιά στην φάσσα ισούται με ιεροσυλία ......
Δές πώς πρέπει νάναι ένας original φασσάς ....
ALEX ακούς - βλέπεις ...;).sarcastic..big smile.

Θεωρείται ότι με ένα κόκκινο ή πορτοκαλί μπουφαν (επειδή σκέφτομαι να αγοράσω ενα) στο κυνήγι της φάσας θα έχω θεμα;
Ρωτάω γιατί έχω ακουσει διάφορες αποψεις και αυτές διίστανται...Άλλος μου λέει ότι οι φάσες δεν αναγνωρίζουν τα χρώματα καθώς τα βλέπουν όλα γκρι,άλλο μου λέει ότι θα έχω θεμα διοτι το πορτοκαλί το βλεπουν από χιλιόμετρα και άλλος ότι οι φάσες σε αντιλαμβάνονται μόνο όταν σε δουν να κινείσαι.
Τελικά τι ισχυει;
Το μπουφάν αυτό στα περισσότερα θα με βολέψει αρκετά μόνο στην φάσα φοβάμαι μην έχω θέμα.
Υ.γ το ενδεχόμενο να το πάρω και να το φοράω στα άλλα κυνήγια και οταν πηγαινω για φάσες να βάζω ένα χακί το έχω σκεφτεί, απλά επειδη το συγκεκριμένο μπουφάν είναι πολύ καλύτερο από το χακί που έχω θα ήθελα να το φοράω και στην φασα.
Χρήστο καλημέρα, ούτε κατά διάνοια δεν θα το κάνεις :D
Και στην μπεκάτσα και στο λαγό οπότε περνάνε κάνουν γύρισμα από την προηγούμενη ραχη.... Όχι να πλησιάζουν κιόλας....
Δεν ξέρω αν βλέπουν χρώματα ή όχι (προσωπικά πιστεύω βλεπουν) αλλά με φωτεινά χρώματα μας ξεχωρίζουν εύκολα... Πολύ εύκολα.

Τελικά τι ισχυει;
Δύσκολη απάντηση . Βασικά ουδέ εγώ πάω με πορτοκαλί κι ούτε θα το έκανα . Τώρα αν βλέπουν χρώματα κι αυτό δύσκολο να απαντηθεί . Μια φορά πέρσι κ μια φέτος σε καρτέρι για γουρούνια με πορτοκαλί μπουφάν κ καπελάκι ήρθαν κι κάθισαν πάνω από το δέντρο κι εγώ ήμουν από κάτω . Κυνηγούσαν τα σκυλιά κι δεν μπορούσα να ρίξω . Κούνουσα χέρια όπλο .. τπτ αυτές . .yel. .hair. . Αν πας μόνο για κυνήγι φασσες βάλε παραλλαγή να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου

Στη φασσα και στα υδροβια δεν πρεπει να ξεχωριζεις απο το περιβαλλον σου, ειτε λογω χρωματος ειτε λογω σχηματος ειτε λογω κινησης.
σαν ματι η εμπειρια μου λεει οτι τα κορακοειδη εχουν τη μεγαλυτερη οξυτητα απο ολα, αλλα πολλες φορες ειναι πιο απροσεχτα (και ακυνηγητα)
Η λευκοτητα του προσωπου ειναι το ν1 που μας προδιδει. ( ειμαι απολυτως βεβαιος οτι οι τσιχλες το εχουν συνδυασει με το μπαμ )

Άντε και μια ωραία ερώτηση να ζωντανέψει λίγο η "Φάσσα".

Έχω διαβάσει κατά καιρούς απο πολλούς "ψαγμένους" εμπόρους την ατάκα:"βάλτε σε όλα τα κυνήγια πορτοκαλί,μην το φοβάστε, τα πουλιά δεν βλέπουν χρώματα..."
Πράγμα που θεωρώ γελοίο, το οτι έτυχε μια φορά που κυνηγούσαμε ειτε λαγό είτε μπεκάτσα και ήμασταν σαν τη σημαδούρα και μας πήραν σβάρνα οι φασσες δεν σημαίνει απαραίτητα οτι δεν μας είδαν, πιστεύω πως είτε απλα μας αγνόησαν είτε απλά συνήθισαν την παρουσία του πορτοκαλί σε εκείνη την περιοχή επειδή δεν τις τουφέκισαν...
Είναι δεδομένο πως τα περιστεροειδή εχουν 5 οπτικούς κώνους, (ο άνθρωπος εχει 3) πράγμα που σημαίνει πως οχι απλα βλέπει χρώματα, αλλα εχει και πιο πλούσιο φάσμα,(βλεπει και το ultraviolet φάσμα).
Ουσιαστικά το οτι μας βλέπει καλύτερα οταν φοράμε πορτοκαλί ειναι στάνταρ, απο εκει και πέρα θεωρώ πως φάσσα έχει 3 οπτικά κριτήρια για να αλλάξει πορεία,
1ο και βαρύτερο ειναι η κίνηση, αν κουνηθείς και είσαι εκτεθειμένος "τελειωσες"
2ο ειναι η "αγνωστη" φιγούρα, όσο πιο ξεκάρφωτα καθόμαστε και δεν "δενουμε" με το περιβάλον τοσο πιο εύκολα θα στρίψει...
και 3ο το χρώμα...αλλιώς ειναι οταν θα κουνήσεις λιγο το χέρι οταν σε πλησιάζουν και φοράς παραλλαγή, και αλλιώς όταν θα είσαι με τα πορτοκαλί.

Φυσικά όμως εαν ξέρεις το μέρος που κυνηγάς, ξερεις απο που ερχονται τα πουλιά και εχεις καλή φυλάχτρα που σε κανει αόρατο μεχρι τη στιγμή της τουφεκιάς, τοτε πας και με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια!

Μπορεί να αλλάζουμε εδώ κ δύο εβδομάδες νομό για να τις κυνηγησουμε εξαιτίας χιονιού, μπορεί να μας έβγαλαν την πίστη, εχθές όμως έσπασε ο διαολος το ποδαρι του. Πονηρεμενα τα πουλιά αλλα η δυημερη παρακολουθηση με τον φίλο KostAnd δικαιώθηκε με πολλές τουφεκιες κ μεγάλη κάρπωση!!!

https://www.ihunt.gr/content/στα-φασσοκαρτερα-με-κοκκινα-ρουχα
Ουτε κ εγω θα φοραγα πορτοκαλι ρουχα σε κανενα καρτερι δεντροβιων πουλιων..
Ομως πιστευω οτι το Α κ το Ω ειναι η καλη καλυψη κ η ακινησια..κ ειδικα στην φασσα,κορακοειδη,αγριοπεριστερα στηλη αλατος..

Παίδες υπάρχει επιστημονική έρευνα που αναφέρει ξεκάθαρα πως η φάσσα και κάποια άλλα πουλιά ξεχωρίζουν το κόκκινο κ το πορτοκαλί.
Θεόδωρε μπορείς να κάνεις εσύ όπως όλοι μας βέβαια το πείραμα .
Να βάλουμε τα φωσφοριζέ μας να βρούμε καί ένα περασματάκι με πουλιά καί να κάτσουμε να αγναντεύουμε τη φύση ....sarcastic.

Μπορεί να αλλάζουμε εδώ κ δύο εβδομάδες νομό για να τις κυνηγησουμε εξαιτίας χιονιού, μπορεί να μας έβγαλαν την πίστη, εχθές όμως έσπασε ο διαολος το ποδαρι του. Πονηρεμενα τα πουλιά αλλα η δυημερη παρακολουθηση με τον φίλο KostAnd δικαιώθηκε με πολλές τουφεκιες κ μεγάλη κάρπωση!!!
fgr2.terror.

Κάλυψη και παραλλαγή είναι απαραίτητα. Αμα δεν υπάρχει παραλλαγή ή κάτι πιο συμβατό με το περιβάλλον αναιρείται και η κάλυψη αντικειμενικά. Τώρα αν πχ σε κυνήγι που είναι απαραιτητο το γιλέκο σήμανσης σκάσουν πουλιά, είναι θέμα τύχης.
Μέχρι και φιγούρες ξεχωρίζουν.

Μια ερώτηση προς τους ειδικούς του θέματος (αρχάριος γαρ). Μέχρι τι ώρα παίζουν οι φάσσες πριν μαζευτούν για κούρνια; Σκεφτόμουν μήπως πεταχτώ αύριο μεσημέρι μετά τη δουλειά στο σημείο που τις βρήκα την προηγούμενη Κυριακή το πρωί. Το νωρίτερο που θα μπορώ να είμαι εκεί είναι 2:45. Έχει νόημα ή να καθίσω στ'αυγά μου;

Status
Not open for further replies.
Back