Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μια ερώτηση προς τους ειδικούς του θέματος (αρχάριος γαρ). Μέχρι τι ώρα παίζουν οι φάσσες πριν μαζευτούν για κούρνια; Σκεφτόμουν μήπως πεταχτώ αύριο μεσημέρι μετά τη δουλειά στο σημείο που τις βρήκα την προηγούμενη Κυριακή το πρωί. Το νωρίτερο που θα μπορώ να είμαι εκεί είναι 2:45. Έχει νόημα ή να καθίσω στ'αυγά μου;
Απο τις 15:00 - 15:30 αρχιζουν σιγα σιγα να πηγαινουν για κουρνια αρα κατι θα πρλαβεις, αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα τις βρεις παλι εκει.
Ειναι πολυ περιεργα πλασματα...

Μια ερώτηση προς τους ειδικούς του θέματος (αρχάριος γαρ). Μέχρι τι ώρα παίζουν οι φάσσες πριν μαζευτούν για κούρνια; Σκεφτόμουν μήπως πεταχτώ αύριο μεσημέρι μετά τη δουλειά στο σημείο που τις βρήκα την προηγούμενη Κυριακή το πρωί. Το νωρίτερο που θα μπορώ να είμαι εκεί είναι 2:45. Έχει νόημα ή να καθίσω στ'αυγά μου;
Εδω στα μέρη μου συνήθως το πανηγύρι τελειώνει περίπου 3:30, το πολύ 4.
Απο εκεινη την ωρα και μετα παίζουν μόνο μπουλούκια ψιλωμένα που τραβάνε προς την κούρνια.
Μπορεί όμως να τύχει μερα που θα ειναι νυστικά τα πουλια και απ την πίνα να επιμένουν στη βοσκή και ως πιο αργά...Αλλα λίγες φορες θα σου τύχει αυτό..

Απο τις 15:00 - 15:30 αρχιζουν σιγα σιγα να πηγαινουν για κουρνια αρα κατι θα πρλαβεις, αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα τις βρεις παλι εκει.
Εδω στα μέρη μου συνήθως το πανηγύρι τελειώνει περίπου 3:30, το πολύ 4.
Απο εκεινη την ωρα και μετα παίζουν μόνο μπουλούκια ψιλωμένα που τραβάνε προς την κούρνια.
Μπορεί όμως να τύχει μερα που θα ειναι νυστικά τα πουλια και απ την πίνα να επιμένουν στη βοσκή και ως πιο αργά...Αλλα λίγες φορες θα σου τύχει αυτό..
Ευχαριστώ για την πληροφορία! Θα δω, αναλόγως την όρεξη! Το καλό είναι ότι 200 μέτρα πιο ψηλά έχει απογευματινό πέρασμα από τσίχλες οπότε ίσως το κάνω μικτό το κυνήγι ;)

Ελα ρε ,αλήθεια ; Κι εγω νόμιζα πως είναι μόνο καριόλες ..yelling.

Last edited:
Χθες έριξε μια καλη βροχή και καθάρισε επιτέλους το 80% του χιονιού..
Βγήκα κατα τις 9 μια βόλτα εδω στα κοντά αλλα στο μισάωρο με επιασε η βροχή παλι... αραξα λίγο στο καρτέρι, ειδα ενα 80ρι στα 200 μετρα να πιανει σε κατι ξερά και περίμενα να δω μηπως παίξουν και αλλα πουλια, τελικά με τη βροχή ήρθε και μια ομίχλη και δεν έβλεπες περα απ τα 30 μετρα... και αν δεν εχω δει βοσκή απ την προηγούμενη μερα, σε ομίχλη προσωπικά δεν καθομαι να τις ψάξω γιατι δεν εχει νόημα....Τελικα περάσανε 4 μπροστά μου και κράτησα τη μια... σκέφτηκα πως ίσως παιξουν και αλλες μετα απο αυτές αλλα τελικά τσάμπα το νερο...
Ο μόνος που το ευχαριστήθηκε ηταν ο σκύλος!! :P :P

Χθες έριξε μια καλη βροχή και καθάρισε επιτέλους το 80% του χιονιού..
Βγήκα κατα τις 9 μια βόλτα εδω στα κοντά αλλα στο μισάωρο με επιασε η βροχή παλι... αραξα λίγο στο καρτέρι, ειδα ενα 80ρι στα 200 μετρα να πιανει σε κατι ξερά και περίμενα να δω μηπως παίξουν και αλλα πουλια, τελικά με τη βροχή ήρθε και μια ομίχλη και δεν έβλεπες περα απ τα 30 μετρα... και αν δεν εχω δει βοσκή απ την προηγούμενη μερα, σε ομίχλη προσωπικά δεν καθομαι να τις ψάξω γιατι δεν εχει νόημα....Τελικα περάσανε 4 μπροστά μου και κράτησα τη μια... σκέφτηκα πως ίσως παιξουν και αλλες μετα απο αυτές αλλα τελικά τσάμπα το νερο...
Ο μόνος που το ευχαριστήθηκε ηταν ο σκύλος!! :p :p
Τώρα που έλιωσε το χιόνι κάπου θα τις στριμώξεις.Είναι και ήρεμες μετά από τόσες μέρες απαγορεύσης, οπότε πιστεύω θα κάνεις ωραία κυνήγια.

Ωραίος Ηλία αλλά τέτοιες μέρες δεν είναι να κουνιέσαι για τα καριόλια :D
Κώστα με τέτοιο καιρό όσες φορές είχα βρει πουλιά απ την προηγούμενη μέρα, έπιανα καρτέρι λίγο πριν απο εκει που πηγαίνανε και δεν σταματάγανε να περνάνε... τρώνε εμπλοκή απ την κακοκαιρία και ή θα πανε στην πιο κοντινή βοσκή που ξέρουν, η ριχνουν άγκυρα όλα μαζι και δεν κουνάνε μεχρι να ανοίξει ο καιρος... :P
Σημερα δυστυχώς δεν μας έκατσε...κ απ ότι βλέπω μεχρι παρασκευή δίνει βροχές και ΣΚ χιόνια...
Αντε να δούμε...

Πληροφορίες στη Γαλλία τώρα χιλιάδες πουλιά μιλάμε για απίστευτα κοπάδια φασσεσ λέτε να έρθουν Ελλάδα .fff.
Μακαρι να ροβολησουν προς τα δω αλλα δυστυχώς σε μας κατεβαίνουν από περιοχές βόρεια των Βαλκανίων , όποτε χλωμό το βλέπω.

Πληροφορίες στη Γαλλία τώρα χιλιάδες πουλιά μιλάμε για απίστευτα κοπάδια φασσεσ λέτε να έρθουν Ελλάδα .fff.
Τα είδα κ εγώ τα βίντεο απ τον ανταποκριτή.
"Εσωτερικές" μετακινήσεις μάλλον φίλε, αλλα και να μην ήταν, εκείνα τα πουλιά δεν παίζουν μπαλα στα δικά μας γήπεδα...

Τα είδα κ εγώ τα βίντεο απ τον ανταποκριτή.
"Εσωτερικές" μετακινήσεις μάλλον φίλε, αλλα και να μην ήταν, εκείνα τα πουλιά δεν παίζουν μπαλα στα δικά μας γήπεδα...
Σε ποιο βίντεο αναφέρεσαι Ηλία; Βάλε να το δούμε να χαζεψουμε και εμείς λίγο :)

Σε ποιο βίντεο αναφέρεσαι Ηλία; Βάλε να το δούμε να χαζεψουμε και εμείς λίγο :)
Βασίλη το βρήκα, από εναν φωτογράφο είναι που ανεβάζει συνέχεια φάσσες.(κυρίως φωτογραφίες, πιο σπανια βίντεο)
Ειχε ανέβει χθες το συγκεκριμένο σε ένα γαλλικό γκρουπ στο fb και αναφέρανε όλοι κατι σαν "η γαλλία εγινε μπλε" λόγο της εντονης εμφάνισης των πουλιών τις τελευταίες 2-3 μέρες.

Στο βίντεο δεν φαίνεται όλο αυτό βέβαια, αλλα ηταν η αφορμή να αναφερθεί η κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Βασίλη το βρήκα, από εναν φωτογράφο είναι που ανεβάζει συνέχεια φάσσες.(κυρίως φωτογραφίες, πιο σπανια βίντεο)
Ειχε ανέβει χθες το συγκεκριμένο σε ένα γαλλικό γκρουπ στο fb και αναφέρανε όλοι κατι σαν "η γαλλία εγινε μπλε" λόγο της εντονης εμφάνισης των πουλιών τις τελευταίες 2-3 μέρες.

Στο βίντεο δεν φαίνεται όλο αυτό βέβαια, αλλα ηταν η αφορμή να αναφερθεί η κατάσταση που επικρατεί εκεί.
Αντε ρε,καλοθρεμενα Γαλλικα ψαρονια ειναι:D

Εγώ πάντως για τσίχλες πήγα και σήμερα ... ;):D
IMG-20190126-173301.jpg

Φυσίγγι Ρουμελιώτης 30 Νο 9, από την πάνω κάννη (Brain MR). Έχασα την ευκαιρία της ζωής μου να κάνω ντουμπλέ σε φάσσες, αλλά έμεινα να κοιτάζω την πρώτη να δω που θα πέσει, και όταν γύρισα στη δεύτερη ήταν αργά ... Με το BL και 9αρια φοβήθηκα μήπως την τραυματίσω μόνο, και δεν έριξα ...:cool:

Γύριζα προς το αυτοκίνητο σήμερα μετά το ψάξιμο για μπεκάτσες όταν ξαφνικά με κάβαλάνε δύο ξεκωλα και είμαι με το όπλο στην πλάτη, σβελτα κατεβάζω και σημαδεύω τη μια που ήταν ήδη μακριά και ρίχνω βλέποντας να σκάει ο κώλος της και να συνεχίζει να παίρνει μέτρα χωρίς να δείχνει λαβωμένη, την ξαναβάλω στο σημάδι και σβήνει στον αέρα. Είναι από τις τουφεκιές που με μια είσαι Οκ και γεμάτος.... Έκατσα καμία ώρα ακόμη αλλά απόκοιμηθηκαμε και είπαμε να φύγουμε...
IMG-20190126-130437.jpg

IMG-20190126-130500.jpg

Status
Not open for further replies.
Back