Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έκλεισα κι εγώ Μ αυτές σήμερα ευτυχώς. Μου μπήκαν από άλλη κατεύθυνση που συνήθως μπαίνουν ψηλωμενες. Στα βελανιδιά υπήρχαν ήδη πουλιά από πολύ νορις το πρωί γιατί τις είχα εντωπησει ξημέρωμα και άκουγα που γουργουριζαν. 3 κατάφερα να πάρω εκ των οποίων η μία χαμένη. Δε μπορώ να πω ότι έχασα κάτι από τις δυνατότητες που έδιναν τα πουλιά σήμερα στην περιοχή.
Με την Ιταλίδα και το **** gem τα percorso έγραψαν ξανά ιστορία σε νο 6...δεν το περίμενα
IMG-20190220-100626.jpg

IMG-20190220-085713.jpg

Και ένας αντάρτικος καφές για πολύ τρέλα
IMG-20190220-090013.jpg

Έπειτα άρχισα το ξεπούλημα να μη λερώνω και στο σπίτι να περνάει και η ώρα καθώς μετά τις 10 όλα πουλιά κόψαν κάθε κίνηση και ίσως ειχαν πέσει σε γνωστό απαγορευμένο.. μετά πλάκωσαν τα περιστέρια να φύγουν τα ανεπιθύμητα φυσίγγια. Κρίμα που δεν είχε περισσότερα πουλιά να δοκιμάσω τα gorilla 34 τα οποία κατά τύχην χθες έπεσαν στα χέρια μου. Στα περάσματα λοιπόν.

Last edited by a moderator:
Και του χρόνου μάγκες!!!
Πολύ περίεργη η χρονιά φέτος, ενώ τα πουλιά παίζανε σε μεγαλύτερους αριθμούς, παίζανε πιο αραιά, ενώ πέρσι ειχε λιγότερα, ειχε κοτέτσια με σταθερή κίνηση σχεδον παντα(τουλάχιστον στα μερη μου)
Όπως και να'χει ηταν μια χρονια που σε γενικές γραμμές μας έδωσε αρκετές ευκαιρίες για καλά κυνήγια,παρόλο που δεν μπορεσα να τις εκμεταλλευτώ όλες.
Αντε και του χρόνου!!!

Μέτα από πολλές ταλαντεύσεις και με ελάχιστες ελπίδες να τις συναντήσω ο κύβος ερίφθει arg;a το βράδυ. Ετσι γύρω στις 5 παρά πήρα το δρόμο για τα ψηλά.
Οι πολλές και πυκνές ομίχλες που βρήκα στον δρόμο με καθυστέρησαν αρκετά στο ταξίδι. Φτάνοντας κοντά στην περιοχή ,το χιόνι άρχισε να είναι όλο και περισσότερο στο δρόμο.Απο κάποιο σημείο και μετά το χιονι ήταν πανω απο 25 εκατοστά και παγωμένο.Ετσι δεν το ρίσκαρα και συνέχισα με τα πόδια . Με όλα αυτά όμως είχα αργήσει και η ώρα ήταν 7.20. Εκείνη τη στιγμή και ενώ προχωρούσα γρήγορα σε χωματόδρομο χτυπάει το τηλέφωνο .Ηταν απο τη δουλειά .Την ώρα που το έβγαζα απο την τσέπη ,με καβαλούσε ήδη η πρώτη καριολίτσα.
Ωραία ξεκινήσαμε ....
Προς στιγμή προβληματίζομαι μήπως πρέπει να καθίσω εκει στο δρόμο ή να προχωρήσω για εκει που ήθελα να πάω.Συνεχίζω καμιά 70μ και σταματάω.Εκεινη τη στιγμή περνάνε άλλες 10 απο κει που με καβάλησε η πρώτη.Απο κάτω μου βλέπω άλλες 10,Σαστίζω και μενω ακίνητος μπροστά απο μια αρια .Βλέπω μακριά μια τριάδα και αποφασίζω να ρίξω.Με το δευτερο τη βλέπω να διπλώνει και να πέφτει πισω από λόφο και σε πλαγιά..Συνεχίζω να βλέπω πουλιά για 20 λεπτά παντού,αλλά κανένα σε απόσταση βολής. Αν ειχα μείνει στο σημείο που με καβάλησε η πρώτη,θα ειχα κάνει σιγουρα 5 η και 6 ντουφεκιές.
Αφού η κατάσταση ηρέμησε ,αρχίζω το ψαξιμο να βρω αυτή που τουφέκισα ,μα τίποτα.Ουτε το σκάσιμο της δεν έβρισκα.Έψαχνα μιση ώρα χωρίς αποτέλεσμα .
Κατηφορίζω και κάθομαι εκει που ήθελα για μια ώρα .Βλέπω ψηλά στην πλαγιά τα πουλιά να έχουν γυρίσει και μετα απο κατι κύκλους τα χάνω.Κατάλαβα οτι εχουν πιάσει σε ενα σημείο που ει ναι σαν παταράκι στην πλαγιά. Απο κεινα τα τυφλά σημεία που μπορει να γίνεται χαμός και να μην φαίνονται.Η ώρα περνάει και δεν κουνιέται τίποτα.Ανηφορίζω να παω προς τα κει να δω και το μερος.Πλησιάζοντας , βλέπω μια χοντροκώλα παχουλή ουκρανέζα να περνάει μέσα στις βελανιδιές .Την περιμένω σε ενα άνοιγμα και με ενα 6αρακι τη βλέπω να προσγειώνεται σαν αεροπλάνο.Ακούω να σκάει σε χιόνι μεσα σε πυκνό με μικρά ανοίγματα. Έψαχνα απο 10,45 εως 12 15. Μιάμιση ώρα και δεν μπορούσα να βρω ούτε πούπουλο. Έσπασα τα πόδια μου και ο ιδρώτας ειχε φτάσει στο γιλέκο. Ειλικρινά έσπασαν τα νεύρα μου.Είναι απο τις στιγμές που η χαρά του κυνηγίου μετατρέπεται σε εκνευρισμό και κει τελειώνουν όλα.έλω να σηκωθω να φυγω .Εκείνη τη στιγμή ακούω ενα βουητό σαν να περνάει φάντομ.Είναι καμιά 20αρια καριόλες που έρχονται απο πολύ ψηλά με κλειστά φτερά και βουτάνε σαν οβίδες.
Μάλλον πέφτοντας χώθηκε κάπου στο χιόνι και δεν την έβλεπα.Ειχε μεγάλες πέτρες ,και βλάστηση που σε συνδυασμό με το χιόνι δυσκόλευε πολύ την κατάσταση.Σε λίγο και αρκετά ψηλά ακούω ενα θρόισμα .Κοιτάω και βλέπω ένα κοπάδι γύρω στα 50 πουλιά με πορεία προς τον Βορρά. Έκατσα να πάρω μια ανάσα και με πολλές ψαλμωδίες και μπινελίκια γύρισα στο αμάξι να πιω νερό και να φύγω.Όμως με έτρωγε ....Αποφάσισα να εξαντλήσω το χρόνο που ειχα στη διαθεσή μου μέχρι τις 3,45 .Δεν ειδα τίποτα άλλο και εκει τελείωσαν όλα αφου έπρεπε να γυρίσω πίσω λόγω "ανωτέρας βίας".Προγραμματισμένης μαγνητικής ήθελα να πω ...:D
Ωραίες εικόνες ,ωραίο μέρες και με πουλάκια τελικά .Κρίμα όμως που δεν μπόρεσα να βρω τα δύο πουλιά που χτύπησα που θα ήταν και μια δικαιωση.
Και του χρόνου τωρα ναμαστε καλά και να ξαναβρεθούμε με τις αγαπημένες μας καριόλες .

bkw1vQx.jpg
Καλά έκανες Δημήτρη και πήγες στο βουνό, τουλάχιστον γέμισες με εικόνες και είδες και πουλάκια.
Όσον αφορά το θέμα της κάρπωσης και των επιτυχιών , πιστεύω αν ήσουν μαζί με δεύτερο άτομο και όχι μόνος σου, θα ήταν καλύτερα.

Υ.Γ.
κάτω από αυτό που έγραψες στο χιόνι θα μπορούσες να συμπληρώσεις "ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ" :D:D:D

Έκλεισα κι εγώ Μ αυτές σήμερα ευτυχώς. Μου μπήκαν από άλλη κατεύθυνση που συνήθως μπαίνουν ψηλωμενες. Στα βελανιδιά υπήρχαν ήδη πουλιά από πολύ νορις το πρωί γιατί τις είχα εντωπησει ξημέρωμα και άκουγα που γουργουριζαν. 3 κατάφερα να πάρω εκ των οποίων η μία χαμένη. Δε μπορώ να πω ότι έχασα κάτι από τις δυνατότητες που έδιναν τα πουλιά σήμερα στην περιοχή.
Με την Ιταλίδα και το **** gem τα percorso έγραψαν ξανά ιστορία σε νο 6...δεν το περίμενα
IMG-20190220-100626.jpg

IMG-20190220-085713.jpg

Και ένας αντάρτικος καφές για πολύ τρέλα
IMG-20190220-090013.jpg

Έπειτα άρχισα το ξεπούλημα να μη λερώνω και στο σπίτι να περνάει και η ώρα καθώς μετά τις 10 όλα πουλιά κόψαν κάθε κίνηση και ίσως ειχαν πέσει σε γνωστό απαγορευμένο.. μετά πλάκωσαν τα περιστέρια να φύγουν τα ανεπιθύμητα φυσίγγια. Κρίμα που δεν είχε περισσότερα πουλιά να δοκιμάσω τα gorilla 34 τα οποία κατά τύχην χθες έπεσαν στα χέρια μου. Στα περάσματα λοιπόν.
Μπράβο φίλε μου !!! Με υγεία και αναμονή μέχρι τα περάσματα !!!

Μπραβο σε οσους καταφεραν και τις ανταμωσαν μεχρι τελους τις καριολιτσες, εμενα μαλλον με καταραστηκαν οι ρουφιανες και τελειωσε το κυνηγι μου την Παρασκευη...με 40 πυρετο ουτε στην τουαλετα δεν ειχα κουραγιο να παω...:(:(:(
Ραντεβου ξανα σε μερικους μηνες παλι να πεσει τρελο καψιμο παλι.yel.

Και του χρόνου μάγκες!!!
Πολύ περίεργη η χρονιά φέτος, ενώ τα πουλιά παίζανε σε μεγαλύτερους αριθμούς, παίζανε πιο αραιά, ενώ πέρσι ειχε λιγότερα, ειχε κοτέτσια με σταθερή κίνηση σχεδον παντα(τουλάχιστον στα μερη μου)
Όπως και να'χει ηταν μια χρονια που σε γενικές γραμμές μας έδωσε αρκετές ευκαιρίες για καλά κυνήγια,παρόλο που δεν μπορεσα να τις εκμεταλλευτώ όλες.
Αντε και του χρόνου!!!
Ηλία και του χρόνου φίλε μου !!!
Αυτό που λες το παρατήρησα και εγώ φέτος, πιο πολλά πουλιά αλλά μαζεμένα, με μαζικές μετακινήσεις και χωρίς να απλώσουν σε όλες τις περιοχές.
Καλά να είμαστε και θα μας ξανάρθουν !!!

Μπραβο σε οσους καταφεραν και τις ανταμωσαν μεχρι τελους τις καριολιτσες, εμενα μαλλον με καταραστηκαν οι ρουφιανες και τελειωσε το κυνηγι μου την Παρασκευη...με 40 πυρετο ουτε στην τουαλετα δεν ειχα κουραγιο να παω...:(:(:(
Ραντεβου ξανα σε μερικους μηνες παλι να πεσει τρελο καψιμο παλι.yel.
Άλεξ καλή ανάρρωση φίλε μου από την ίωση ....."γαλοπούλας" :D:D:D
Σε αναμονή λοιπόν για τη νέα σεζόν.......

Καλά έκανες Δημήτρη και πήγες στο βουνό, τουλάχιστον γέμισες με εικόνες και είδες και πουλάκια.
Όσον αφορά το θέμα της κάρπωσης και των επιτυχιών , πιστεύω αν ήσουν μαζί με δεύτερο άτομο και όχι μόνος σου, θα ήταν καλύτερα.

Υ.Γ.
κάτω από αυτό που έγραψες στο χιόνι θα μπορούσες να συμπληρώσεις "ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ" :D:D:D
Απο χθες αυτο έλεγα Κωστα.Αν ήμασταν 2 ή3 άτομα τα πράγματα θα ηταν καλύτερα .
Οσο για το γραφόμενα στο χιονι ,σκέφτηκα το ιδιο που λες και συ, αλλά ειχα μπει ήδη. στο αυτοκίνητο :D
Και δω που τα λέμε αλήθεια είναι.;)

Απο χθες αυτο έλεγα Κωστα.Αν ήμασταν 2 ή3 άτομα τα πράγματα θα ηταν καλύτερα .
Οσο για το γραφόμενα στο χιονι ,σκέφτηκα το ιδιο που λες και συ, αλλά ειχα μπει ήδη. στο αυτοκίνητο :D
Και δω που τα λέμε αλήθεια είναι.;)
Και εκτός του ότι θα ήταν καλύτερα από θέμα κάρπωσης με παρέα, αισθάνεσαι και μεγαλύτερη ασφάλεια.
Μόνος μες στα βουνά και τα λαγκάδια ....δεν είναι και ότι καλύτερο Δημήτρη o_O

Και εκτός του ότι θα ήταν καλύτερα από θέμα κάρπωσης με παρέα, αισθάνεσαι και μεγαλύτερη ασφάλεια.
Μόνος μες στα βουνά και τα λαγκάδια ....δεν είναι και ότι καλύτερο Δημήτρη o_O
Μαθημένος ειμαι....sarcastic.
Εχω κάνει κατι 15ημερα και βαλε ,μονος απ το χάραμα ως τη νύχτα....

Νταξει εφιάλτης μου είχαν γίνει γιατί το πεδίο που είναι πιο κοντά που μπορεί να πάω το έχω κάνει ακτινογραφία τα τελευταία χρονια και όλο και ανακάλυπταν φέτος νέα πράματα σε συνάρτηση με τις κλιματολογικές συνθήκες και τη συμπεριφορά των πουλιών. Είναι να ξες θα μπορούσα να κάνω πολλά περισσότερα αλλά όταν είσαι κουρασμένος με κυνήγια μιαςμερας χωρίς σωστά αντανακλαστικά ούτε 30 λίτρα καφέ δεν σε σοζουν. Καλή συνέχεια λοιπόν

Μάριε, 1050 bar του χρόνου τα μονοημερα κυνήγια σου καλύτερα να τα κάνεις μαζί μας...   ένα κυνήγι του Γενάρη

IMG-f300a67df8818c4af99b9e5e0840ed1d-V-1.jpg
Ωραίο κυνήγι τις κάνατε παιδιά!!! Τόσες πρέπει να ήταν όλες όσες έβλεπα εγώ στα κυνήγια μου φέτος .sarcastic.

και του χρονου φασσαδες ,ηπειρο δεν πηγαν καθολου καλα τα πραγματα πολυ λιγα πουλια ισα ισα να σου κρατανε το ενδιαφερον,και του χρονου να ειμαστε καλα.
Όπως ακριβώς το έγραψες....τις έβλεπα σε κάθε έξοδο και έπαιρνα 1-2 αλλά μέχρι εκεί....λίγα πουλιά!! Παρόλα αυτά εγώ προσωπικά τις ευχαριστήθηκα, ίσως γιατί τις είχα σαν συμπλήρωμα στην έξοδο για μπεκάτσες και τις αντάμωνα σε κάθε έξοδο. Σαν κάρπωση για τα δεδομένα τις χρονιάς κακή δεν την λες 31 στα πάτρια και 12 στα γυναικοπάτρια!!
Και του χρόνου με υγεία να τις ξανανταμώσουμε με καλυτερες προοπτικές ;)

Status
Not open for further replies.
Back