Toξημερωμα μας βρήκε με θερμοκρασιας κοντα στο μηδεν και φυσικα ξαστεριά. Ξεκινησα για το ίδιο μερος που ειχα παει και την Παρασκευή,πιστευοντας πως ο δρόμος θα ειναι σε καλύτερη κατασταση λογω και της θερμοκρασιας ,αλλά και της χθεσινής λιακάδας.Γελαστηκα όμως και αφου μπήκα δεν ειχε γυρισμό.Βαθιές ροδιές απο χθες απο τους τους γουρουναδες ,πολύ λάσπη και ακομη χειροτερα απο τα γελαδια .Διανύοντας καπου 3χλμ και αφου βρήκα πλάτωμα σταμάτησα και το πηρα με τα ποδια .Η λασπουριά χειροτέρευε και ήταν εινα μιγμα λάσπης ,ουύρων και κοπριάς απο τα γελαδια.. Τα μπινελίκια φυσικα δεν έλειψαν .
Φτανοντας ,αποφασισα να κάτσω σε πολύ κλειστο σημείο,αφου ετσι κι αλλιως ξερω πως μονο 10 πουλια υπαρχουν και αφού το σημειο ειναι καλό,να περιμενω εκει τις 10 ομορφονιές.
Αφου η ώρα πηγε 8,με αιφνιδιάζουν 3 καριόλες που γλείφοντας τα δέντρα ,έσκασαν πανω μου και μηέεχοντας περιθώριο για πολλά και μόνο η κίνηση που έκανα τις γυρισε. Ηρθαν πολύ στρωτά δυστυχώς.
Η ωρα περνούσε και εμφανιζότανι,ακομη και οταν ξεπρόβαλε ο ήλιος απο το βουνό.Αποφασίζω να κατηφορίσω κι αλλο στις μεγα΄λες ρεματιές.Ρίχνω ενα φυσιγγι να δω αν ειναι χαμηλά μέσα και όντως ,ηταν εκεί. Τις παρακολουθώ λίγη ώρα και βλέπω οτι δεν έχουν σκοπο να μετακινηθούν . Απο κει που ήμουν ήταν πολύ δυσκολο να κατέβω εκει κατω και έτσι αποφασίζω να ανέβω στο αυτοκινητο.Το παιρνω και με δυσκολια μεν, αλλα καταφερα να βγω απο τόση λασπουριά .Τοσο ο Ομπάμα αλλλά και τα maxxis δεν με πρόδωσαν.Κανω λοιπόν εναν κύκλο γυρω στα 7 χλμ και βρίσκομαι στην απεναντι πλευρά. Αφηνω το αμάξι και κατηφοριζω γυρω στα 3χλμ και μπαίνω μεσα στην ρεματιά πλησιαζοντας το μερος που βρίσκοντας οι πουλάδες. Αριές ,και πλατάνια . Τρομαγμένες απο τις παγάνες του ΣΚ βρηκαν καταφύγιο εκει μεσα. Συνηθως τον χειμωνα με πολύ χαμηλές θερμοκρασιες και χιόνια πιάνουν εκει χαμηλά. Ηταν τοτε που για πάρτι τους μεχρι και σχοινιά κουβαλούσα μαζί για να κατέβω,
Τις παρακολουθούσα κάμποση ώρα και μια τετράδα σηκωνεται απο αλλο σημειοκι ερχεται προς το μέρος μου,.Προλαβαινω με το πρώτο και το τριτο και κρατάω τις δυο. Τότε σηκώθηκαν και οι αλλες και κάνοντας ενα κυκλο επιστρεφουν πάλι εκει μέσα. Δεν περασε πολυ ωρα και καταφερνω άλλες δυο μονές με που γυρόφερναν με διαφορα μισής ώρας . Απο κει και μετα σηκώθηκαν και τράβηξαν καταπάνω ολη την τεράστια ρεματιά και τις έχασα.
Πράσινο φίδι τις έφαγε.Δενδρογαλιά ήταν ,ανακοντα ΄ήταν ,δεν ξέρω,
Μαζι τους τέλειωσα γιατί θα με αποτελειωσουν αυτες. Αυτα άλλωστε ειναι και τα μοναδικά πουλιά σε όλη την περιοχή και το σημειο πολύ δυσκολο .
Κουρασμένος και ξεθεωμένος ,πήρα τον ανήφορο για τον Ομπάμα και γυρίσαμε στο στέκι μας .Οπότε απόψε μετα απο τόσο τεντωμα αλλά και με τις δουλειες που ειχα μέχρι το νύχτωμα,νομίζω πως δικαιούμαι λίγο ζυγούρι ψητο.Απο κεινο το ωραιο ξερετε .....