Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
1 μήνας μένει μέχρι την έναρξη στο βουνό. Ειπα το απόγευμα να πάω στο καρτερακι μου το πονηρό σε μια κούρνια που εχουν οι ντοπιαρες μέσα στο ρεμα δίπλα στο χωράφι μου στο βουνό. 15 κομμάτια πέρασαν σε 2αδες και 3αδες.

View attachment 30862
Κριθαρια η στάρια έχουν βάλει φέτος Γρηγόρη? Για πολλά κριθαρια έχω μάθει αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να κάνω καμιά βόλτα να τις χαζεψω λίγο...

Κριθαρια η στάρια έχουν βάλει φέτος Γρηγόρη? Για πολλά κριθαρια έχω μάθει αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να κάνω καμιά βόλτα να τις χαζεψω λίγο...
Στον Παρνωνα όλες οι καλλιέργειες είναι πατάτα και ρεβυθι. Στα δικά μου κτήματα για φυσική χλωρη αζωτουχα λίπανση ρίχνω βικο, βρωμη και κριθάρι. Το αλεθω το Μάη με τη φρέζα και αφήνω ζώνες μόνο για τροφή σε ζαρκάδια, λαγούς και φάσες. Επίσης αν μένουν αθεριστα δεν μου μπαίνουν οι τσοπάνηδες μέσα η αν μπουν τρώνε καμπάνα που αλλάζουν στάνη και βουνό μαζί, όχι απλά μονοπάτι μετά.

Μαζί με το ρέμα δίπλα με τα ψηλά δέντρα και το νερό που ποτιζω όσες φάσες, τσίχλες και ο, τι άλλο είναι το μαζεύω ένα γύρω στη μεριά μου.

Στον Παρνωνα όλες οι καλλιέργειες είναι πατάτα και ρεβυθι. Στα δικά μου κτήματα για φυσική χλωρη αζωτουχα λίπανση ρίχνω βικο, βρωμη και κριθάρι. Το αλεθω το Μάη με τη φρέζα και αφήνω ζώνες μόνο για τροφή σε ζαρκάδια, λαγούς και φάσες. Επίσης αν μένουν αθεριστα δεν μου μπαίνουν οι τσοπάνηδες μέσα η αν μπουν τρώνε καμπάνα που αλλάζουν στάνη και βουνό μαζί, όχι απλά μονοπάτι μετά.

Μαζί με το ρέμα δίπλα με τα ψηλά δέντρα και το νερό που ποτιζω όσες φάσες, τσίχλες και ο, τι άλλο είναι το μαζεύω ένα γύρω στη μεριά μου.
Είχα την εντύπωση ότι μιλούσες για το σύνορο Αρκαδίας Ηλείας, όχι Αρκαδίας Λακωνίας... Τα γουρούνια δεν στα κάνουν ισιωμα όλα??
Πάντως έχω παρατηρήσει ότι τα αθεριστα τα γουστάρουν πολύ περισσότερο οι φάσσες, ειδικά αυτά που τα καταστρέφουν τα γουρούνια κ πατάνε μονοπάτια μέσα για να κατεβαίνουν για βοσκή...
Ωραία φάση έχεις φτιάξει, μπράβο

Είχα την εντύπωση ότι μιλούσες για το σύνορο Αρκαδίας Ηλείας, όχι Αρκαδίας Λακωνίας... Τα γουρούνια δεν στα κάνουν ισιωμα όλα??
Πάντως έχω παρατηρήσει ότι τα αθεριστα τα γουστάρουν πολύ περισσότερο οι φάσσες, ειδικά αυτά που τα καταστρέφουν τα γουρούνια κ πατάνε μονοπάτια μέσα για να κατεβαίνουν για βοσκή...
Ωραία φάση έχεις φτιάξει, μπράβο
Μπαίνουν και αυτά και κάνουν τις σούζες τους μέχρι και τον Ιούνιο, αλλά όπως είπες βοηθάνε να είναι το μέρος πιο κατακερματισμενο και πιο ελκυστικό και φυσικό για τα άλλα ζωα. Μετά τον Ιούνιο βάζω ρεύμα περιμετρικά και φεύγουν. Οι λαγοί περνάνε από κάτω άνετα,τα ζαρκάδια από πάνω! Αλλά δεν κάνουν ζημιές αυτά τα ζωάκια. Τα γουρούνια τρώνε τα καρύδια και τα κάστανα μεχρι και της τελευταιας φλοιδας και ξύνονται σε κορμους και τους τραυματιζουν χαλοντας και το δέντρο και την αξια της ξυλείας του όταν μεγαλώσει. ..

Γι αυτό σε λένε τσακαλο!!

1 μήνας μένει μέχρι την έναρξη στο βουνό. Ειπα το απόγευμα να πάω στο καρτερακι μου το πονηρό σε μια κούρνια που εχουν οι ντοπιαρες μέσα στο ρεμα δίπλα στο χωράφι μου στο βουνό. 15 κομμάτια πέρασαν σε 2αδες και 3αδες.

View attachment 30862
Μπράβο ρε τσακαλε!!!

Εφτιαξα τα σκυλια πρωι πρωινκαι εφυγα για το βουνο περιμετρικα τησνπεριοχης που θα εξορμησω αυριο για να δω λιγο τι παιζει χωρις να ενοχλησω
Οι γαλαζιες ηταν μαζεμενες μεσα στα εξοχικα του ορεινου χωριου και με το ζορι πετουσαν .sarcastic.
Δεν ειναι παλαβα τα ζωντανα, στην δροσια το φαι και την υσηχια των περιβολιων ειναι
Οι κατασκηνωσεις με θορυβους και φωτα μια βδομαδα πριν τα διωχνουν
Στο φευγα ειδα και ενα τρυγονακι

Ξημερωματα βρισκω και μια γιαγουλα στο δρομο που ηθελε βοηθεια

Ηθελε να την παω πιο κατω στο περιβολι της και με γεμισε με τις ευχες της

υπεροχο πρωινο
Τωρα εκδρομουλα με τα μικρα

View attachment 31163και μια φασσουλα για τον μικρο να σπάσει το κουλούρι σήμερα άιντε σπιτι τώρα γρ έσπασα τα πόδια μου
Ωραία φότο παντα τέτοια φιλαρακια μου ευχομαι ολόψυχα μασ τσακισε η κρίση και ο κορονοιοσ επιτέλους να Ξεσκασουμε λιγο καλή Φάσο χρόνια να έχουμε

Αντε καλη μερα μας και καλη χρονια να εχουμε.shake hands.
Εχω πιασει το ποστο μου σχεδον μια ωρα , ειναι το χειροτερο ποστο που διαλεγω επιτηδες τοσα χρονια και οσο και το προλαβα
Ο ξαδερφος που ηθελε ενα απο τα καλα τα ποστα ηρθε 12μιση και με το ζορι να βρει να κατσει με ασφαλεια
Μεχρι και τους δρομους εχουν κλεισει με αυτοκινητα για να μην ερθει κοσμος
Και μαλλον αν βαρεσουνε κανα πουλακι θα μαστε τυχεροι με τοση φασαρια που εχουν κανει τοσες μερες εδω
Αντε να δουμε πως περνα η ωρα τωρα
:)

Attachments

• 0CCF84FF-6F40-4014-97A0-54A659872593.jpeg
    0CCF84FF-6F40-4014-97A0-54A659872593.jpeg
    205,1 KB · Προβολές: 42
Αντε καλη μερα μας και καλη χρονια να εχουμε.shake hands.
Εχω πιασει το ποστο μου σχεδον μια ωρα , ειναι το χειροτερο ποστο που διαλεγω επιτηδες τοσα χρονια και οσο και το προλαβα
Ο ξαδερφος που ηθελε ενα απο τα καλα τα ποστα ηρθε 12μιση και με το ζορι να βρει να κατσει με ασφαλεια
Μεχρι και τους δρομους εχουν κλεισει με αυτοκινητα για να μην ερθει κοσμος
Και μαλλον αν βαρεσουνε κανα πουλακι θα μαστε τυχεροι με τοση φασαρια που εχουν κανει τοσες μερες εδω
Αντε να δουμε πως περνα η ωρα τωρα
:)
Καλή έναρξη και στους αδερφούς Κυπριους. Ακόμα τουφεκας Χρυσανθε??????

Τα πουλιά μέσα σε μια μέρα πονηρεψαν και εκεί που την πρώτη μέρα πετούσαν σαν τα σπουργιτάκια την επομενη ήταν πολύ καχύποπτα και ψηλωμενα χωρίς να τουφεκιστουν.
Πάντως ο αριθμός τους αρκετά καλός για τα εδώ δεδομένα. Πέρσι τέτοιο καιρό ήταν γύρω στα 12 με 15 πουλιά και φέτος πάνω από 40.
Θα ξαναπάω τέλος της επόμενης εβδομάδας για να μην τα πιέσω πολύ και εξαφανιστούν.

Status
Not open for further replies.
Back