Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ωραίος και πολύ ωραίο το σκυλάκι.
Καλύτερα όμως θα ήταν να ήταν ελεύθερο.
Απ ότι κατάλαβα σε αυλή είστε.

Βέβαια εσύ ξέρει καλύτερα, απλά δεν δείχνει καλά στην φώτο με την αλυσίδα.
Τα λές πολύ σωστά! Η Bella διαβιώνει μέσα στο σπίτι μου ελεύθερη και χωρίς αλυσίδες. Η φωτογραφία έχει ταβηχτεί όντας δεμένη στην αυλή του σπιτιού που διαμέναμε λόγο του ότι υπήρχε πάντα η πιθανότητα να την "κάνει" μιας και γύρω κυκλοφορούσαν κάτι θηριώδη τσοπανόσκυλα τα οποία θα μπορούσαν να την κατασπαράξουν σε δευτερόλεπτα.

Επιστροφή από χωριό, κυνήγησα και σήμερα το πρωί και τελικά γύρισα σήμερα παρότι έχω και αύριο άδεια αλλά μία ότι η χρονιά στα μπασίματα φάσσας φέτος είναι από τις χειρότερες και το ότι αύριο δείνει όλη μέρα βροχή με έκανε να τα μαζέψω και να φύγω!!!
Κυνηγετικά τώρα εκτός από την Παρασκευή που είχε λίγο ενδιαφέρον από τσιχλοκότσυφα και λίγες φάσσες οι υπόλοιπες μέρες ήτανε απογοήτευση!!!
Από ότι μίλησα με τους ντόπιους μόνο μία μέρα την προηγούμενη εβδομάδα φάνηκε ικανοποιητικός αριθμός από φάσσες!!! Τσίχλες και ειδικά κοτσύφια μπήκανε αρκετά όπως και πολλά κοπάδια δενδρότσιχλες αλλά οι τελευταίες πέταγαν μεσούρανα!!!
Σήμερα ήταν η χειρότερη μέρα απ'όλες αφού δεν πέταξαν ούτε τα πιασμένα κοτσύφια που πέταγαν τις προηγούμενες μέρες!!!
Τώρα θα περιμένω τα Χριστούγεννα και μετά, να δούμε αν θα ντοπιάσουνε καθόλου πουλιά!
Βελάνι πάντως έχει πάρα πολύ η Αριά!!!

Ανατολικό Ζαγόρι σήμερα από το πρωί, όπου κι αν πήγα δεν είδα ούτε μία φάσσα . Οσο για βελόνι ανύπαρκτο τόσο στην οξεία όσο και στη βελανιδιά.
Τα πουλιά ακόμη δεν πιάσανε τα βουνά . Φετος ειναι πολλά τα πουλια και είναι στον κάμπο.

Τα φυσίγγια ήταν όλα δράμα..:rolleyes:
Καλημέρα φίλε μου!

Με αφορμή αυτό που έγραψες θέλω να πω πως πράγματι τα φυσίγγια υποφέρουν σε περίεργες συνθήκες. Ενδεικτικά θέλω να αναφέρω ότι φέτος με έπεισαν να δοκιμάσω το B&P mygra στα 34γρ νο7,5. Ένα φυσίγγι πανάκριβο με χάλκινα σκάγια μέσα.

Σε μια φάσα που είδα καθαρά τα σκάγια (μιας και είναι πορτοκαλί και σε μπλέ γαλανό φόντο ήταν ορατά) όλη η ντουφεκία πήγε επάνω στο πουλί. Όταν όμως λέμε όλη....εννοούμε ΟΛΗ! Το πουλί με τα φτερά ανοιχτά δέχτηκε όλη την μπάλα με τα σκάγια! Η ντουφεκία μου ήταν βασιλική! Royal που λένε!

Η απόσταση δεν ήταν μεγαλύτερη από 25 με 30 μέτρα.....και το πουλί απλά το είδα να τραντάζεται έντονα....όμως συνέχισε να πετάει κανονικά! Ελάχιστα πούπουλα είδα να πέφτουν λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Με άλλα λόγια....ότι φυσίγγι και να πάρεις.....υπάρχουν συνθήκες που δεν θα δουλέψει.

Για την ιστορία όμως....είδα ο φίλος μου να κατεβάζει φάσα με NSI 28γρ No 8 τραβέρσα στα 30 μέτρα περίπου...και να πέφτει ξερή!

Εϊναι από τα παράξενα της ιστορίας!

Καλή συνέχεια σε όλους!

Γνωμη μου ειναι οτι για να δεις τα σκαγια στα 25 μετρα, η ταχυτητα των μαλλον θα ηταν εξαιρετικα χαμηλη.
Δεν έχεις άδικο σε αυτό. Όμως αυτό δεν αλλάζει το ότι το πουλί "έφαγε" την τουφεκιά ολόκληρη....χωρίς να πέσει. Πράγμα που σημαίνει ότι τα σκάγια είχαν παγώσει.

Δεν έχεις άδικο σε αυτό. Όμως αυτό δεν αλλάζει το ότι το πουλί "έφαγε" την τουφεκιά ολόκληρη....χωρίς να πέσει. Πράγμα που σημαίνει ότι τα σκάγια είχαν παγώσει.
Πως σου ήρθε να πάρεις αυτά τα φυσίγγια!!! Και στα τρυγόνια τα ίδια κάνουνε.

Πως σου ήρθε να πάρεις αυτά τα φυσίγγια!!! Και στα τρυγόνια τα ίδια κάνουνε.
Έλα ντε! Λύσσαξε ένας φίλος από την παρέα! 15 ευρώ το κουτί...ξάπλωσα όταν άκουσα την τιμή! Πάλι καλά....πήρα μόνο ένα κουτί για δοκιμή...και δεν θα τα το ξαναπάρω!

Το κυνήγι μου το έκανα με τα F2 Fantom της ίδιας εταιρίας Νο 5. Πολύ καλό...και τίμιο!

Καλημέρα φίλε μου!

Με αφορμή αυτό που έγραψες θέλω να πω πως πράγματι τα φυσίγγια υποφέρουν σε περίεργες συνθήκες. Ενδεικτικά θέλω να αναφέρω ότι φέτος με έπεισαν να δοκιμάσω το B&P mygra στα 34γρ νο7,5. Ένα φυσίγγι πανάκριβο με χάλκινα σκάγια μέσα.

Σε μια φάσα που είδα καθαρά τα σκάγια (μιας και είναι πορτοκαλί και σε μπλέ γαλανό φόντο ήταν ορατά) όλη η ντουφεκία πήγε επάνω στο πουλί. Όταν όμως λέμε όλη....εννοούμε ΟΛΗ! Το πουλί με τα φτερά ανοιχτά δέχτηκε όλη την μπάλα με τα σκάγια! Η ντουφεκία μου ήταν βασιλική! Royal που λένε!

Η απόσταση δεν ήταν μεγαλύτερη από 25 με 30 μέτρα.....και το πουλί απλά το είδα να τραντάζεται έντονα....όμως συνέχισε να πετάει κανονικά! Ελάχιστα πούπουλα είδα να πέφτουν λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Με άλλα λόγια....ότι φυσίγγι και να πάρεις.....υπάρχουν συνθήκες που δεν θα δουλέψει.

Για την ιστορία όμως....είδα ο φίλος μου να κατεβάζει φάσα με NSI 28γρ No 8 τραβέρσα στα 30 μέτρα περίπου...και να πέφτει ξερή!

Καλή συνέχεια σε όλους!
Δεν γίνεται με το μάτι να δεις τα σκάγια ..
Άντε κανένα συγκεντρωτηρα στην κορύφωση .
Εκτός και εάν μπορείς να δεις κάτι που τρέχει σε 300μ το δευτερόλεπτο ...
Σκάγια με γυμνό μάτι ...Νο...

Γεία σου Πέρι!

Κάνω ότι δεν το διάβασα!!

ΥΓ: Με τον καιρό φέτος...τα πήγες περίφημα στις προβλέψεις σου! ;)

Τα κρύα σκάγια φαίνονται ρε Περικλή τα καυτά όχι, δεν το ήξερες, τώρα το έμαθες όμως.yel..tired.

Επίσης δεν καίνε...
Μπορεί να ανεβάζουν λίγο θερμοκρασία λόγω κινησης και τριβης στην ατμόσφαιρα αλλα δεν καίνε.
Το συγκεντρωτηρα θα είδε, και αν τον είδε να σκάει στο πουλί, η απόσταση δεν θα ξεπερνούσε τα 25 μετρα κατά την εκτίμησή μου.

Καλημέρα φίλε μου!

Καλή συνέχεια σε όλους!
Τα 28 Nsi τα δουλεύω και γω και δεν ήταν από τύχη ούτε παράξενο τις έχει άνετα τις φασσες αλλά για νορμάλ καιρό

Τα 28 Nsi τα δουλεύω και γω και δεν ήταν από τύχη ούτε παράξενο τις έχει άνετα τις φασσες αλλά για νορμάλ καιρό
Δεν διαφωνώ....πάντως δεν είναι ένα φυσίγγι που λες παω να φορτώσω....για να πάω για φάσσες!

Δεν διαφωνώ....πάντως δεν είναι ένα φυσίγγι που λες παω να φορτώσω....για να πάω για φάσσες!
Ε όχι ενωειτε για μέχρι προχθές στον ήλιο κόβουν καλά μετά θέλουμε ένα καλό πενταρι 34-36 γτ όταν παίξουν τα πουλιά στο ζόρι και όχι να τα βρούμε σε καμία κουρνια θα είναι δύσκολες οι συνθήκες δλδ τουλάχιστον παγωμένα νερά -5 και κάτω αλλιώς δε τα βρησκουμε να παίζουν ικανοποιητικά στο ντουφέκι μπροστά

Πάντως να προτιμάτε τοπικά φυσιγγια όπως εδώ εγώ δουλεύω champion golden υπάρχουν και τα wolf για Δράμα πάντα μιλάω δεν υπάρχει εμπορικό να τα φτάνει σε απόδοση διοτη υπάρχει και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους για το πρεστίζ του πιος βγάζει τα πιο καλά η εμπορικές είναι κάποιες απρόσωπες εταιρίες για εμάς κλαμπανιστικες θα έλεγα σε ζόρια και πέραν των συμβατικών αποστάσεων 35 μέτρα έως εκεί δε πα να λένε long range και ότι θέλουν στα κρύα γονατανε λες και η Ιταλία είναι αφρικανική χώρα και δε ξέρει από παγετούς αχαχαχαχαχχαχ οποιος έρθει Δράμα κάνα Νευροκόπι θα καταλάβει ότι εκεί τα ιταλικά δε τα καταλαβενουν οι καριολες αχαχχα

Status
Not open for further replies.
Back