Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
για πείτε μου τη γνώμη σας γι αυτά τα φυσίγγια για φασσα?? Πήρα 2 κουτάκια σε προσφορά 9.90 για δοκιμή πρέπει να είναι παλιά βέβαια γι αυτό θέλω τα φώτα σας
Φίλε μου,

Ίσως αυτά να είναι πιο αποδοτικά στην φάσα. Εγώ με τα 7,5 Mygra Tortora δεν έμεινα ευχαριστημένος. Άσε δεν που είχαν 15 ευρώ το κουτί.

Τουφεκιά και 0,60 λεπτά!

Τα F2 Fantom....δούλεψαν απροβλημάτιστα!

Εσύ τα άκουσες...εγώ νομίζω ότι τα είδα.....

Πρόσεχε γιατί θα μας πάρουν με τις πέτρες!
Έχω ακούσει σκάγια σε μεγάλα πουλιά (πρασινοκέφαλα-χήνες) ....αλλά σε φάσσα ποτέ και πιστεύω καλύτερα ακούει ο συγκυνηγός που είναι πιο δίπλα παρά αυτος που ρίχνει τη ντουφεκιά .
Τα F2 Fantom ποιά εννοείς , τα b&p F2 classic 34gr ?

Έχω ακούσει σκάγια σε μεγάλα πουλιά (πρασινοκέφαλα-χήνες) ....αλλά σε φάσσα ποτέ και πιστεύω καλύτερα ακούει ο συγκυνηγός που είναι πιο δίπλα παρά αυτος που ρίχνει τη ντουφεκιά .
Τα F2 Fantom ποιά εννοείς , τα b&p F2 classic 34gr ?
Λενε οτι οταν ακους τα σκαγια ειναι επειδη χτυπουν στα φτερα απο τις φτερουγες και οχι στο σωμα, οτι τα ακουσα Κωστα ειναι σιγουρο, τωρα τι σκηνικο παιχτηκε δεν ξερω...
Στην επομενη εξοδο παντως θα τα τσεκαρω παλι.

Το Σαββατο εριξα μερικα σε φασσες και ενω 3 φορες ακουσα τα σκαγια πανω στα πουλια και εκαναν περιεργη κινηση οταν τα πηρε η τουφεκια, απλα με χαιρετησαν και εφυγαν.

Βεβαια ηταν μακρινες τουφεκιες αλλα με αλλα φυσιγγια θα ειχαν πεσει τα πουλια, ισως δεν ημουν εγω κεντρο...δεν ξερω να πω με σιγουρια.

Παντως θα τους δωσω αλλη μια ευκαιρια σιγουρα οταν ξαναπαω, ενας φιλος μου ειπε οτι η f2 θελει πολλες υγρασιες και ομιχλη για να δουλεψει, το Σαββατο ειχε νορμαλ καιρο που τα εριξα.
Αλέξανδρε αναφέρεσαι στα εικονιζόμενα mygra ή στα καινούρια (διάφανος κάλυκας); Για ΄μενα τα παλιά (εικονιζόμενα) ήταν φυσίγγια δηλητήριο. Τρομερά συγκεντρωτικά. Τα καινούρια τα χάλασαν λίγο...

Αλέξανδρε αναφέρεσαι στα εικονιζόμενα mygra ή στα καινούρια (διάφανος κάλυκας); Για ΄μενα τα παλιά (εικονιζόμενα) ήταν φυσίγγια δηλητήριο. Τρομερά συγκεντρωτικά. Τα καινούρια τα χάλασαν λίγο...
Τα καινουργια Κωστα, αγορασα,ενα κουτι την προηγουμενη εβδομαδα, δεν ειμαι ομως ακομα 100% σιγουρος αν εφταιγαν τα φυσιγγια η καποιο λαθος δικο μου, θα σιγουρευτω την επομενη φορα που θα τα δοκιμασω

Κυριακή γυρνώντας, πήγα να δω ένα μέρος που κρατάει πουλιά, αλλά αργότερα... Φτάνοντας, λίγο αφού βγήκα απο το αμάξι, με καβάλησαν 6. Ωραία λέω... Μέχρι να φτάσω, είδα να παίζουν καμία 10αριά... Δεν τις πείραξα και έφυγα μιας και είχα χρόνο για ένα πρωινό τη Δευτέρα.
Έλα όμως που το απόγευμα της Κυριακής έγινε η ζημιά στην κούρνια...
Το πρωί βρήκα πούπουλα στις ρίζες απ τις βελανιδιές... Τα πουλιά βέβαια ήρθαν, αλλά σαφώς πιο ανήσυχα.
Πήγα και σήμερα....
Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσα να κρατήσω καμία μιας και οι κλασικοί παράγοντες (φυσίγγια, υγρασία, γκαντεμιά, το κακό το μάτι, τα τσοκ, και άλλα) κάναν τη δουλειά τους...
3 που δεν τις βρήκα ποτέ και 5 ξεπουπουλιάσματα...
Θέλω 2 - 3 μέρες να χαλαρώσω...

View attachment 35266 για πείτε μου τη γνώμη σας γι αυτά τα φυσίγγια για φασσα?? Πήρα 2 κουτάκια σε προσφορά 9.90 για δοκιμή πρέπει να είναι παλιά βέβαια γι αυτό θέλω τα φώτα σας
Φίλε είναι για χαμηλές θερμοκρασίες τα είχα πάρει στα μπασιματα στις φάσσες και έκαναν αέρα νομίζω θα λειτουργούν καλυτερα κοντά στο 0 χωρίς να είμαι και σίγουρος

View attachment 35266 για πείτε μου τη γνώμη σας γι αυτά τα φυσίγγια για φασσα?? Πήρα 2 κουτάκια σε προσφορά 9.90 για δοκιμή πρέπει να είναι παλιά βέβαια γι αυτό θέλω τα φώτα σας
Μόνο που είναι τετραστερο κλείσιμο κεντανε αχαχαχαχαχα

Εγώ αναρωτιέμαι: Γιατί το 4* κλείσιμο στα 36gr....;;;;
Να πω πως ήταν ελαφριά η γόμωση,να πω οκ......

Εγώ πάντως παίδες, σήμερα στο απογεματινό για τσιχλίτσες (πολλές ανέβηκαν) την έκαμα τη φασσούλα μου!

Κατά τις 16:20 σηκώνω το κεφάλι μου και βλέπω ένα κοπαδάκι 5-6 φασσιά όλα κι όλα να μου εισέρχονται χαμηλωμένα από τ' αριστερά μου...
Δίχως πολλά-πολλά διαλέγω ένα πουλί κάπως ξεκομμένο απ' τα υπόλοιπα και πάρ' την χάμω τη φασσούλα ξερή!!! Δεύτερη ντουφεκιά δεν πρόλαβα να τη ρίξω καλά και πήγε στο βρόντο...

Ευτυχώς είχα βάλει τα χοντρά επί τούτου, για καμιά φάσσα δηλαδή, καθότι στο συγκεκριμένο σημείο περνάν κάθε χρόνο τέτοια εποχή μπασιματιάρες φάσσες και πάντοτε είμαι υποψιασμένος... Την πέτυχα με Bornaghi extra 38g σε νούμερο 5.

Last edited:
Κυριακή γυρνώντας, πήγα να δω ένα μέρος που κρατάει πουλιά, αλλά αργότερα... Φτάνοντας, λίγο αφού βγήκα απο το αμάξι, με καβάλησαν 6. Ωραία λέω... Μέχρι να φτάσω, είδα να παίζουν καμία 10αριά... Δεν τις πείραξα και έφυγα μιας και είχα χρόνο για ένα πρωινό τη Δευτέρα.
Έλα όμως που το απόγευμα της Κυριακής έγινε η ζημιά στην κούρνια...
Το πρωί βρήκα πούπουλα στις ρίζες απ τις βελανιδιές... Τα πουλιά βέβαια ήρθαν, αλλά σαφώς πιο ανήσυχα.
Πήγα και σήμερα....
Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσα να κρατήσω καμία μιας και οι κλασικοί παράγοντες (φυσίγγια, υγρασία, γκαντεμιά, το κακό το μάτι, τα τσοκ, και άλλα) κάναν τη δουλειά τους...
3 που δεν τις βρήκα ποτέ και 5 ξεπουπουλιάσματα...
Θέλω 2 - 3 μέρες να χαλαρώσω...
Παρε και κανα χαπακι....
Τοση γκαντεμια?να εχεις τοσες ευκαιριες και να μην παρεις πουλι στα χερια?

Παρε και κανα χαπακι....
Τοση γκαντεμια?να εχεις τοσες ευκαιριες και να μην παρεις πουλι στα χερια?
Άσε που έχω γίνει ριγέ από τις βατσινιές... Ακόμα βγάζω αγκάθια... Είχα μισό γήπεδο καθαρό και πηγαίναν και πέφταν εκεί που ούτε φίδι δεν περνάει...

Καλησπέρα, συνήθως κυνηγάω τσιχλοκότσυφα στο περπατητό. Επειδή σιγά σιγά θέλω να μπω και στη φάσσα, τι φυσίγγια μου προτείνετε; Έχω baikal mp155. Ευχαριστώ
διαβασε το thread : Φυσιγγια για φασσες ...όλο. Επειδη εισαι απο περπατητο τσιχλας , μη σφιξεις το τσοκ πιο πολυ απο 3*, μεχρι να εξοικιωθεις -τουφεκισεις -παρεις κλπ φασσες. Το βασικο μου ειναι nsi percorso n6 , και αν τις δω να παιζουν και τις περιμενω , εχω τρια τετοια στο οπλο.
Συνηθως ομως δεν καρτεραω μονο φασσα, βαραω και κυριαρινες και κοτσυφια κλπ, οποτε το πρωτο ή και το δευτερο ειναι ν7, τωρα Α1 speciale lambro 34, αλλα την προηγουμενη εβδομαδα με 0-2 οC σε 1340 μ , τις πρωτες 2 ωρες το πρωι εβαζα ν7 μπλε lambro.

Status
Not open for further replies.
Back