Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Επιστροφή από Φθιώτιδα με μηδαμινα αποτελεσματα (μόλις μία γαλάζια) και πλέον θα περιμένουμε κάποια σοβαρή αλλαγή του καιρου για να εκδραμουμε ξανά εκεί καθώς δεν υπάρχει πουλί ούτε για δείγμα. Όλη την μέρα είδαμε ένα κοπαδακι φασσοπεριστερα γύρω στα 30-40 πουλάκια και μόλις μια 3αδα φασσες που πέρασαν από πάνω μου στα 30 μέτρα χάνοντας την ευκαιρία για έναν ωραίο ντουμπλε. Στην 1η φασσα έμεινα οριακά πίσω και δυστυχώς έφυγε το πουλί τραυματισμενο (αφου νόμιζα ότι έπεφτε) και ενώ είχα εστιάσει ήδη στο 2ο πουλί που πήρε όλη την τουφεκιά πάνω του. 3αστρα εργοστασιακό τσοκ με το bp mb long range (χακί) νο6 και το πουλί να έχει πάρει τουλάχιστον 20 σκάγια με τα περισσότερα εξ αυτών διαμπερη. Έχω ταιριάξει απίστευτα με αυτό το φυσιγγακι. Quest star ο πανέμορφος σκιουρακος που μας παρακολουθουσε απορημένος στο ψαχτηρι που κάναμε στα ψηλά για κάνα πουλακιDSC_2211.JPGDSC_2214.JPGDSC_2207.JPG

Επιστροφή από Φθιώτιδα με μηδαμινα αποτελεσματα (μόλις μία γαλάζια) και πλέον θα περιμένουμε κάποια σοβαρή αλλαγή του καιρου για να εκδραμουμε ξανά εκεί καθώς δεν υπάρχει πουλί ούτε για δείγμα. Όλη την μέρα είδαμε ένα κοπαδακι φασσοπεριστερα γύρω στα 30-40 πουλάκια και μόλις μια 3αδα φασσες που πέρασαν από πάνω μου στα 30 μέτρα χάνοντας την ευκαιρία για έναν ωραίο ντουμπλε. Στην 1η φασσα έμεινα οριακά πίσω και δυστυχώς έφυγε το πουλί τραυματισμενο (αφου νόμιζα ότι έπεφτε) και ενώ είχα εστιάσει ήδη στο 2ο πουλί που πήρε όλη την τουφεκιά πάνω του. 3αστρα εργοστασιακό τσοκ με το bp mb long range (χακί) νο6 και το πουλί να έχει πάρει τουλάχιστον 20 σκάγια με τα περισσότερα εξ αυτών διαμπερη. Έχω ταιριάξει απίστευτα με αυτό το φυσιγγακι. Quest star ο πανέμορφος σκιουρακος που μας παρακολουθουσε απορημένος στο ψαχτηρι που κάναμε στα ψηλά για κάνα πουλακιView attachment 37442View attachment 37446View attachment 37447
ωραια τουφεκια κωστααα την ξεβρακωσε την κυριααα .yel.
;)

Φαντάζομαι τι θαυμάσιο και πλούσιο "σκάσιμο" που θα έκαμε, τη στιγμή που την έφαγε...!!! o_Oo_Oo_O
Ώρε Παναϊα μ'...!!!
Ναι Νικόλα έσκασε θεαματικά όπως ήταν φυσικό με τόσα σκάγια. Γέμισε ο τόπος φτερά και πούπουλα. Την ευχαριστήθηκα αυτήν

Επιστροφή από Φθιώτιδα με μηδαμινα αποτελεσματα (μόλις μία γαλάζια) και πλέον θα περιμένουμε κάποια σοβαρή αλλαγή του καιρου για να εκδραμουμε ξανά εκεί καθώς δεν υπάρχει πουλί ούτε για δείγμα. Όλη την μέρα είδαμε ένα κοπαδακι φασσοπεριστερα γύρω στα 30-40 πουλάκια και μόλις μια 3αδα φασσες που πέρασαν από πάνω μου στα 30 μέτρα χάνοντας την ευκαιρία για έναν ωραίο ντουμπλε. Στην 1η φασσα έμεινα οριακά πίσω και δυστυχώς έφυγε το πουλί τραυματισμενο (αφου νόμιζα ότι έπεφτε) και ενώ είχα εστιάσει ήδη στο 2ο πουλί που πήρε όλη την τουφεκιά πάνω του. 3αστρα εργοστασιακό τσοκ με το bp mb long range (χακί) νο6 και το πουλί να έχει πάρει τουλάχιστον 20 σκάγια με τα περισσότερα εξ αυτών διαμπερη. Έχω ταιριάξει απίστευτα με αυτό το φυσιγγακι. Quest star ο πανέμορφος σκιουρακος που μας παρακολουθουσε απορημένος στο ψαχτηρι που κάναμε στα ψηλά για κάνα πουλακιView attachment 37442View attachment 37446View attachment 37447
Εχει δεν εχει δεν γυρνας αδειος καμια φορα, εστω μια θα την εχεις για παρεα ;)

Καθιστή την βάρεσεσ αστα αυτά χαχαχα

Εχει δεν εχει δεν γυρνας αδειος καμια φορα, εστω μια θα την εχεις για παρεα ;)
Κάτι είναι και αυτό αλλά δεν έχει νόημα πλέον. Παίζει να ήταν και οι μοναδικές φασσες σε όλον τον κάμπο. Στην αναμονή τώρα μέχρι να ανακατέψει την τράπουλα ο καιρός μπας και δούμε και εμείς καμιά άσπρη μέρα

Πρώτη μέρα σήμερα στα Τζουμερκα και βγηκα απο νυχτα στο σεριανι.Τα προβληματα στο οδικο δικτυο μετα τον κατακλυσμό που εκανε μεγάλα. Κομμένοι ασφαλτόδρομοι και χωματόδρομοι αδιάβατοι δυσκόλεψαν πολυ την μετακίνηση και τελικα δεν μπόρεσα να ψάξω τα μέρη που ηθελα.
Κινήθηκα απο αλλη πλευρά και ειδα μετα απο πολύ παρακολούθηση 12 πουλια όλα κι όλα κι αυτα σε μερος υπερβολικά δύσκολο. Γενικα η κατάσταση ειναι απογοητευτική φετος εδω για ολα τα κυνηγια. Ως και τα καπρια εξαφανίστηκαν αφου δεν υπαρχει βελανι ουτε στα πουρνάρια.
Όσο για αύριο βλέπουμε ...

Αύριο ....

Πρώτη μέρα σήμερα στα Τζουμερκα και βγηκα απο νυχτα στο σεριανι.Τα προβληματα στο οδικο δικτυο μετα τον κατακλυσμό που εκανε μεγάλα. Κομμένοι ασφαλτόδρομοι και χωματόδρομοι αδιάβατοι δυσκόλεψαν πολυ την μετακίνηση και τελικα δεν μπόρεσα να ψάξω τα μέρη που ηθελα.
Κινήθηκα απο αλλη πλευρά και ειδα μετα απο πολύ παρακολούθηση 12 πουλια όλα κι όλα κι αυτα σε μερος υπερβολικά δύσκολο. Γενικα η κατάσταση ειναι απογοητευτική φετος εδω για ολα τα κυνηγια. Ως και τα καπρια εξαφανίστηκαν αφου δεν υπαρχει βελανι ουτε στα πουρνάρια.
Όσο για αύριο βλέπουμε ...

Αύριο ....
δεν πηραζηηηη αλεπουδιαρηηηη εση θα της βρηςςςς εχης μητηηηηη ;)

Η επιλογή τελικά για σήμερα ήταν αρχικά στο ίδιο σημείο που πήγα χθες και προς το μεσημέρι να κινηθώ στο άλλο μέρος που χθες δεν μου επέτρεψαν οι κομμένοι δρόμοι .
Πολύ παγωνιά σήμερα και αρχικά πηγα στο σημείο που πέρασαν τα πουλιά χθε6ς και χώθηκαν μέσα στην τεράστια ρεματιά .Μέχρι τις 9:15 δεν είχε φανεί τίποτα και αποφασίζω λοιπόν να κατηφορίσω προς τα μέσα και να πιάσω στα σημεία που ξέρω από παλιά έχοντας την ελπίδα ότι με το που θα ζεστάνει η μέρα τα πουλιά θα παίξουμε προς τα εκεί . Οντως έτσι έγινε αλλά δυστυχώς ξ μία και μοναδική φορά που μου δόθηκε η ευκαιρία για ντουφέκια είχε μπει ασφάλεια στο όπλο.
Με γυροφέρανε αρκετές φορές αυτά τα 12 με 14 πουλιά σπασμένα σε δυάδες τριάδες αλλά ευκαιρία άλλη δεν μου έδωσαν.
Γθρω στις 11:00 κοπάδιασαν έκαναν κάποιους κύκλους γλύφοντας στην πλαγιά και τις έχασα.
Ευκαιρία να φύγω κι εγω . Παίρνω το αμάξι και κινούμαι προς το άλλο μέρος και από κει αρχίζει μία πεζοπορία σε χωματόδρομο γύρω στα 4 με 5 χιλιόμετρα . Οντως οι υποψίες επαληθεύτηκαν βρήκα κλαρωμένα γύρω στα 20 πουλιά τα οποία απο την ώρα που σηκώθηκαν δεν τα ξαναείδα. Έκανα ένα μεγάλο κύκλο μήπως σηκώσω καμία ξεμοναχιασμένη και όντως σε ένα σημείο σηκώνεται μία η οποία πρέπει να ήταν καθισμένη κάτω και μέσα από κάτι κλαδιά όσα που την προλαβαίνω σε ένα κενό και την πήρα.
Δυστυχώς ο τόπος έχει κλείσει υπερβολικά και αυτά τα λίγα πουλιά που υπάρχουν είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσεις να τους βάλεις χέρι .
Θα κάτσω μέχρι το απόγευμα να δω αν κινηθούν και να δω συνολικά τι θα φανεί για να αξιολογήσω τα πράγματα αν αξίζει τον κόπο να έρθω κι άλλη μέρα γιατί ο τόπος είναι πάρα πολύ δύσκολος Η βλάστηση είναι πάρα πολύ πυκνή πολύ ψηλή και ο τόπος είναι με μεγάλες κλίσεις .
Πολύ ταλαιπωρία, μεγάλη περιπέτεια και ολόκληρη ιστορία για μία φάσσα!

Τελικά η μέρα κλείνει έτσι και κατά πάσα πιθανότητα τα πουλιά που βρήκα εδώ είναι τα ίδια που βρήκα το πρωί στο άλλο σημείο .
Γύρω στις 2:30 είδα τουλάχιστον πέντε με έξι πουλιά αλλά πολύ χαμηλά από μένα γλύφοντας τα δέντρα πέρασαν και βούτηξαν στη ρεματιά προς το ποτάμι . Από κει και μετά τέλος. Τα μαζεύω και φεύγω και αύριο λόγω του ότι θα γίνεται πανηγύρι με τους γουρουνάδες, δεν πρόκειται να ασχοληθώ με αυτές τις ξετσίπωτες. Δεν αξίζει ο κόπος άλλωστε.
Καλύτερα να αφιερώσω τη μέρα στο σκυλάκι μου.

Τελικά η μέρα κλείνει έτσι και κατά πάσα πιθανότητα τα πουλιά που βρήκα εδώ είναι τα ίδια που βρήκα το πρωί στο άλλο σημείο .
Γύρω στις 2:30 είδα τουλάχιστον πέντε με έξι πουλιά αλλά πολύ χαμηλά από μένα γλύφοντας τα δέντρα πέρασαν και βούτηξαν στη ρεματιά προς το ποτάμι . Από κει και μετά τέλος. Τα μαζεύω και φεύγω και αύριο λόγω του ότι θα γίνεται πανηγύρι με τους γουρουνάδες, δεν πρόκειται να ασχοληθώ με αυτές τις ξετσίπωτες. Δεν αξίζει ο κόπος άλλωστε.
Καλύτερα να αφιερώσω τη μέρα στο σκυλάκι μου.
Kαλυτερα με τους γουρουναδες θα στις γυρνανε ολη μερα

Kαλυτερα με τους γουρουναδες θα στις γυρνανε ολη μερα
Τι να μου γυρνανε ρε Τολη. Δεκαπέντε με εικοσι πουλιά σε μια έκταση τεράστια με πλαγιές δύσβατες και ναχω τους γουρουνάδες στα πόδια μου; Θεος να φυλάξει!

Status
Not open for further replies.
Back