Φασιανός

Mακαρι Γιαννη να τους αφησουν να γινουν πολλοι..
Προφανώς Τάσο γι'αυτό κάνουν τώρα την απελευθέρωση σε κλειστή κυνηγετική περίοδο. Μέχρι να έρθει η ώρα για κυνήγι θα έχουν γίνει εξπέρ στο τρέξιμο .sarcastic.
Κυνήγησα ( πραγματικά) αγριο φασιανος το πρώτο χρόνο, μιλάμε για δαίμονες, τρέξιμο στο πυκνό και το καθαρό, δύσκολο θύραμα , ειδικά για νέο σκυλί ότι χειρότερο. Ακόμα και ο ποιντερας μου ο Δίας που στη μπεκατσα ήταν φωτιά με τους( άγριους) φασιανους δυσκολευόταν πολλή να τους μπλοκάρει .

Είναι πολύ δυνατό πουλί εμείς όπου ρίξαμε πιάσανε ...μεγάλη προσαρμοστικότητα

Οι τσουκαρ που ρίχνουμε σίγουρα έχουν μεγαλύτερη θνητότητα

Δεν είναι εύκολο θύμα ειδικά αν έχουν περάσει κλοβο και έχουν υποψιαστεί τους κινδύνους

Θα φάνε καλά οι αλεπες :cool:
Βικ από αλεπούδες ευτυχώς κιόλας έχουμε ελάχιστες στο νησί.
Εγώ τόσα χρόνια που κυνηγάω έχω δει μόνο μια φορά αλλά και από λαγαδες που ακούω είναι ελάχιστες.
Όπως φενεται τα συγκεκριμένα πουλιά είναι καλοθρεμένα και δυνατά, το λέω αυτό γιατί έχω πετύχει σε απελευθέρωση παραμονή της έναρξης του Φασιανού με πουλιά μικρά.....εκείνα ναι ήταν για φαγωμα, ούτε να πετάξουν δεν ήξεραν καλά καλά.

Ο βιότοπος και όπως είπε και ο Nikws7, o κλωβός προσαρμογής παίζουν μεγάλο ρόλο....αλλά πρωταρχικό για εμένα είναι ο βιότοπος...εάν το περιβάλλον στο οποίο απελευθερώνονται προσφέρεται για την διαβίωση των πουλιών αυτών.

Έχουν μια κουλτούρα στο κυνήγι.

Δηλαδή κυνήγι με γραβάτα.
Πεντακάθαρα πανάκριβα ρούχα κτλ......

Μπορεί να μην κυνηγάω έτσι...Μπορεί να έχει τεράστια διαφορά με το κυνήγι όπως το κάνουμε εδώ αλλά μου αρέσει η εικόνα αυτή.

Την προτιμώ σίγουρα από ανθρώπους που συναντάω εδώ με άπλυτα ρούχα 10 ημερών.
Με σκισμένα ρούχα που είναι για πέταμα.
Με παπούτσια ότι χειρότερο.
Με όπλα που έχουν να καθαριστούν 10 χρόνια.
Κτλ...κτλ....

Ξέρω φταίνε οι μισθοί μας και η οικονομική μας κατάσταση αλλά καποιοι γεννήθηκαν και θα παραμείνουν κακομοίρηδες όσο και να μεγάλωσε το πορτοφόλι τους.

Θέλει και λίγη κουλτούρα.

Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι έτσι.
Πάντως από αυτούς που περιγράφω πιο πάνω προτιμώ τους γραβαταρισμενους στο παραπάνω βίντεο.

Συμφωνώ με αυτά που λες.....δεν είναι θέμα οικονομικό όμως πιστεύω...το να απαλαγεί ο Έλληνας κυνηγός από την...παραλαγή του στρατού είναι θέμα για άλλο topic....απλά να πω οτι δεν είναι μόνο πλούσιοι αυτοί που μετέχουν σε αυτά τα κυνήγια...είναι διαφορετικό το σύστημα είναι αλλιώς οι κυνηγοί οργανωμένοι , σε ομάδες group και μπορούν να κλείνουν driven hunts μέσα στην χρονιά....σίγουρα για κάποιον που θέλει να το ζήσει η κάθε μέρα θα του κοστίσει....αλλά για τους Άγγλους είναι διαφορετικά

Συμφωνώ με αυτά που λες.....δεν είναι θέμα οικονομικό όμως πιστεύω...το να απαλαγεί ο Έλληνας κυνηγός από την...παραλαγή του στρατού είναι θέμα για άλλο topic....απλά να πω οτι δεν είναι μόνο πλούσιοι αυτοί που μετέχουν σε αυτά τα κυνήγια...είναι διαφορετικό το σύστημα είναι αλλιώς οι κυνηγοί οργανωμένοι , σε ομάδες group και μπορούν να κλείνουν driven hunts μέσα στην χρονιά....σίγουρα για κάποιον που θέλει να το ζήσει η κάθε μέρα θα του κοστίσει....αλλά για τους Άγγλους είναι διαφορετικά

Σωστά....μα δεν είναι πρόβλημα μονο η παραλλαγή του στρατού.
Ας τη φοράει.....κι εγώ τη φοράω.

Γιατί πρέπει να είναι 10 μερών απλυτη;

Γιατί πρέπει να κρέμονται ρετάλια σκισμένα.

Βλέπεις κάτι τύπους και καταλαβαίνεις τι κυνηγοί είναι.

Μα άμα είναι κάνεις χάλια σε όλα γιατί θα είναι σωστός στο κυνήγι του;

Αμ το οπλο;

Ρε φίλε πες δεν ξέρεις να το καθαρίζεις οκ.
Πήγαινε το βρε κακομοίρη έστω τέλος σεζόν να στο καθαρισουν.

Αλλά αφού δεν κάνει μπάνιο ο ίδιος για το καθάρισμα του οπλου θα νοιαστεί;

Να αλλάξουμε λίγο νοοτροπία.

Και ψέμα....Πολύ ψέμα....

Κάποιοι που είστε ταξιδεμενοι και έχετε κυνηγήσει αλλού ή από βόλτα ή επειδή ζείτε εξωτερικό πείτε μου σας παρακαλώ....

Λένε τόσα ψέματα οι κυνηγοί και αλλου;

Πιστεύω τον άνθρωπο δεν τον χαρακτηρίζει η εξωτερική του εμφάνιση, όλοι έχουμε γνωρίσει τύπους σκατενιους με τακιμια, αλλά τι έχει μέσα του. Όταν ο άλλος είναι μερακλής φαίνεται σε όλα του και δεν χρειάζεται να είναι και πανάκριβα. Το κυνήγι αυτό είναι και κονσερβοποιημενο, από τους φασιανους που μεγαλώνουν με σκοπό να κάνουν κάποτε φτερό από τον ένα λόφο στον άλλο αφού τους αναγκάσουν βέβαια οι ξεσηκωτες πρώτα. Οι τύποι σε παράταξη, στην τρίχα, (ωραίες οι μακρινές τουφεκιές σε αυτό δεν αντιλέγω) αυτή είναι βέβαια η κουλτούρα τους. Προτιμώ βέβαια το κυνήγι όπως γίνεται στον τόπο μας ,αυτό το αβέβαιο ψάξιμο του θηραματος σε βουνό, κάμπο, δάσος η βάλτο προσφέρει διαφορετικες συγκινήσεις αλλά και την γλύκα της καρπωσης του ενός λαγού που έβγαλαν τα σκυλιά σου, της μιας πέρδικας,ορτυκιου, μπεκατσας που φερμαραν , έχεις μια άλλη επαφή με το κυνηγι την φύση τα σκυλιά το θήραμα. Αντί να είσαι μπαστακας και να τουφεκας μόνο. Δόξα τον Θεό στα κυνηγομαγαζα υπάρχουν από όλα και ας κάνουμε τα κουμάντα μας, τον άνθρωπο βέβαια τον χαρακτηρίζουν οι πράξεις και ο χαρακτήρας.

Στην Αμερική υπάρχει και άλλο είδους driven και επειδή ο κυνηγοτοπος δεν έχει στηθεί όπως στην Αγγλία, συνήθως πίσω από δένδρα έχουν φτιαχτεί υπερυψωμενοι ξυλινοι πύργοι, εκεί πάνω υπάρχουν άτομα που αμολανε φασιανους από κλουβιά με πορεία κατηφορική προς τους κυνηγούς.

Στην Αμερική υπάρχει και άλλο είδους driven και επειδή ο κυνηγοτοπος δεν έχει στηθεί όπως στην Αγγλία, συνήθως πίσω από δένδρα έχουν φτιαχτεί υπερυψωμενοι ξυλινοι πύργοι, εκεί πάνω υπάρχουν άτομα που αμολανε φασιανους από κλουβιά με πορεία κατηφορική προς τους κυνηγούς.
Κωνσταντίνε έχεις εικόνα ποσό παίρνουν αυτοί με τα κανάλια στο youtube για βαλτοκυνηγι;

Αυτο και μόνο που το φαντάζομαι μου φαίνεται για γέλια και για κλάμματα χαχα

Απέδωσε τουλαχιστον .sarcastic.
Μόνο και μόνο σαν εμπειρία Ηλία αξίζε δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο ούτε πρόκειται πιστεύω ξανά. Έτυχε την περασμένη βδομάδα πριν πάμε μεγάλη χιονοθυελα που καθηλωσε τα ήδη υπάρχοντα πουλιά αλλά και όλα όσα ηρθαν τις επόμενες μερες στην περιοχή (φημίζεται κιόλας σε νορμάλ καταστάσεις για μεγάλους αριθμούς) αλλά οι αριθμοί που είδα κατι το εξωπραγματικό για μένα. Είχα βάλει φώτο παλιότερα αλλά χάθηκαν, καλά τα πήγαμε τότε, ακόμα θυμάμαι όταν γύρισα είχα στα αυτιά μου τις φωνές των κοπαδιών δύο μέρες.

όταν είχα πρωτοδεί τέτοια βίντεο είχα πάθει πολιτισμικό σοκ και είχα εντυπωσιαστεί από.
1. την ενδυμασία
2. τα όπλα
3. γενικά τον εξοπλισμό
4. τις τουφεκιές
5. το accommodation , χώρος διαμονής , γεύματα κλπ

Μετά θυμήθηκα ότι το κυνήγι είχε "περάσει" στους ευγενείς σαν σπορ από βιοποριστικό επάγγελμα που ήταν για τους φτωχούς. Και στην ουσία αυτό που βλέπουμε σε αυτά τα βίντεο είναι η συνέχιση αυτής της ιστορίας στους απογόνους τους και τους σύγχρονους ευγενείς. Εξάλλου νομίζω είναι εξαιρετικά φανερό από όλη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Κάποια στιγμή βέβαια εμφανίζεται και η σκέψη , τι είναι αυτό , κυνήγι ή σκοποβολή σε ζωντανό στόχο ?
Και αρχίζουν οι διάφορες σκέψεις που έχουν να κάνουν με τον σεβασμό του θηράματος , την δυσκολία που θα έπρεπε να είχε στην ανεύρεση ............. μπλα ... μπλα ... μπλα ....

Μετά σκέφτομαι τα δικά μας με τις εκατόμβες από τσίχλες ( αυτές έχουμε τι να κάνουμε ) και τα τρυγόνια ( όταν τα είχαμε ) και τις πάπιες ( όταν τις πετύχουμε ) και δεν μιλάω πολύ.
Δεν μπορώ να το κρίνω , ποιός είμαι εγώ άλλωστε , για να το κάνω.

'Ομως δεν σας κρύβω και την ενδόμυχή μου σκέψη.

Αν τελικά το ζητούμενο είναι η κατάρριψη του στόχου ( σκοποβολή ) τι μας φταίει το φουκαριάρικο το πουλάκι ???
Μπορείς κάλλιστα να πας σκοπευτήριο.

Ρητορικό το ερώτημα θα μου πείτε , ναι είναι.
Είσαι ανάποδος ρε φίλε θα μου πείτε , ναι είμαι.................

Back