Φασιανός

Μήπως είναι "κοτέτσι"?
Φίλε δεν ξέρουν που να ρίξουν και που να αφησουν.
Απ τα πολλά πουλιά φωνάζουν...γελανε....Δεν τουφεκανε...

Ξέρεις χαλαρά.
Πιο κάτω θα χει άλλους 50 φασιανους μέσα στα πόδια μας.

Σίγουρα είναι σε φάρμα με "άγρια" πουλιά γιατί σε δημόσια έκταση υπάρχει περιορισμός, συνήθως 2-3 πουλιά ανά ημέρα. Η φωνή "rooster" που ακούγεται, υποδηλώνει ότι είναι αρσενικός (κόκορας - συνήθως το φωνάζει ο συνοδός/ υπάλληλος της φάρμας) γιατί δεν τουφεκάνε τα θηλυκά!!!! (παίρνουμε τους τόκους και αφήνουμε το κεφάλαιο!!! που γράφανε αυτοί που μας μάθανε τους σωστούς κανόνες)

Σε μερικές πολιτείες το όριο είναι 2, τις πρώτες μέρες (που τα πουλιά είναι ...χαλαρά) και 3 αργότερα. ΄Όπως επίσης επιτρέπεται οχι πάνω από τα 3πλάσια πουλιά στην κατοχή τους (π.χ. ψυγείο). Δηλαδή "φάε αυτά και ξαναπάς - όχι να μαζέψεις το κρέας της χρονιάς". Τώρα, πως αυτό τηρείται ακόμη και εκεί, δεν ξέρω. Επαφίεται στο πατριωτισμό και την παιδεία τους αλλά βοηθάνε και οι οργανώσεις (Pheasants for ever)
1579864551965.png

Επίσης έχει ενδιαφέρον η κυνηγητική περίοδος.
Με όλους τους τρόπους (και όπλο) 9 ΝΟΕ - 22 ΔΕΚ
Με ...τόξο!!!, επιπλέον από 12 ΟΚΤ - 3 ΝΟΕ και 23 ΔΕΚ - 29 ΙΑΝ
Με γεράκι!!!!! από 17 ΑΥΓ - 29 ΦΕΒΡ.
Με τον αριθμό των πουλιών σε σημεία που τα κλείνει ο καιρός, με καλά σκυλιά, και τα πουλιά απονήρευτα και μερικά να σηκώνονται τόσο κοντά (ειδικά μέχρι να αρχίσουν τα πυροβόλα) και οι καλοί Τοξότες μπορούν να κάνουν το όριό τους (2-3 πουλιά).
Για όσους ενδιαφέρονται ιδού τα όρια για Καλιφόρνια https://wildlife.ca.gov/Hunting/Upland-Game-Birds

Για μας η ευχή : μακάρι να βλέπαμε τόσες τσίχλες σε 6ωρο περπατητό!!!!

Το έβαλα γιατί μου άρεσε η αρτιότητα του video (σενάριο, φωτογραφία, μουσική) αλλά και η παρεΐστικη και χαλαρή διάθεση που βγάζει: ούτε διμοιρίες κομάντο που ρίχνουν κατά ριπάς σε παπιά μέχρις εξολόθρευσης και του τελευταίου, ούτε "Αγκίρε η μάστιγα του Θεού". Βόλτα με φίλους στη φύση, εξάσκώντας μια όμορφη δραστηριότητα. Μου άρεσε που έβλεπα χαρούμενες και χαμογελαστές φάτσες και πολύ θα ήθελα να ήμουν μαζί τους: να πάρω δυο-τρεις φασιανούς με το πλαγιόκαννο, να δω θηράματα στο φυσικό τους περιβάλλον (κι ας φύγουν ατουφέκιστα τα περισσότερα) και μετά να πιούμε παγωμένες Coors με BBQ ribs ακούγοντας ράθυμες κιθάρες του Νότου!

με BBQ ribs ακούγοντας ράθυμες κιθάρες του Νότου!
Αυτό και από μόνο του πρέπει να είναι απίστευτη εμπειρία εκεί στο νότο... Βλέπω κάτι ντοκιμαντέρ στο Discovery και οι τύποι τα BBQ ribs τα έχουν κάνει επιστήμη. Και η μουσική τους είναι για ... πολλές τάπες Jack Daniels... :)

παρα πολυ νοστιμο θηραμα
Μήπως γνωρίζεις κάποια συνταγή που να την έχεις δοκιμάσει και να είναι καλή; Έχω έναν αρσενικό στην κατάψυξη (λένε ότι οι θηλυκοί είναι πιο νόστιμοι βέβαια) αλλά έχω πελαγώσει με τις συνταγές που διαβάζω και δεν ξέρω ποια να κάνω..

Mακαρι Γιαννη να τους αφησουν να γινουν πολλοι..
Αρσενικοί όλοι, μάλλον για έξτρα θήραμα την επερχόμενη περίοδο. Με μια σωστή διαχείριση το κυνήγι του θα αποτελούσε ένα εναλλακτικό για τους φερματζηδες και όχι μόνο και θα αποφορτιζε κάπως τα κυνηγια πέρδικας και μπεκατσας. Ένα τέτοιο κοκορι την ημέρα είναι αρκετό με την προϋπόθεση να έχει ζήσει στο περιβάλλον και εγκλιματιστει αρκετό καιρό και όχι όπως συνηθίζουν το κυνήγι του σε ρεζερβες.
Μήπως γνωρίζεις κάποια συνταγή που να την έχεις δοκιμάσει και να είναι καλή; Έχω έναν αρσενικό στην κατάψυξη (λένε ότι οι θηλυκοί είναι πιο νόστιμοι βέβαια) αλλά έχω πελαγώσει με τις συνταγές που διαβάζω και δεν ξέρω ποια να κάνω..
Εγώ θα σου έλεγα να τον δοκιμάσεις και με κλασική μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα.

Κάντο σε γάστρα στο φούρνο με γέμιση σαν κατσίκι
Καλό κλείσιμο να μην παίρνει αέρα η γάστρα και από γεύση όπως θες κρεμμυδάκια κρασί λίγο πουμαρο

Θα τον κάνεις όπως κάνουμε τον κόκορα κρασατο,θα τον απογείωσης!

Back