Φασιανός

Καλοί μου φίλοι και καλοί μου κοι
Όλα καλά με την πιο οργανωμένη διαχείριση και εμπλουτισμό των βιοτόπων συμφωνώ κι εγώ και δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί
μήπως όμως να λυθεί πρώτα το θέμα αποδοχής όλων αυτών με την παιδεία και σεβασμό που αρμόζει σε μια τέτοια κίνηση;;;;; πως ποιός ποιοί την εξασφαλίζουν την εγγυούνται;;;;;

Οι απελευθερώσεις,οι αγορές τζιπ,η ρίψη τροφών σε θηράματα,αναμνηστικά δώρα στην ανανέωση αδειών και πολλά άλλα των συλλόγων μπίζνα είναι όλα....να σταματήσουν να γίνονται;;;;; μήπως μετά θα λέμε ούτε μια απελευθέρωση ούτε ένα δωράκι κ.λ.π. ο σύλλογος τον οποίο οι 9 στους 10 δεν τον έχουμε καν επισκεφθεί :)

Αν ειναι να πεταω τα λεφτα μου, που τα πεταω, κ ειχα επιλογη η με την επιλογη που μου δινει στη γενικη συνελευση η παρουσια μου, ναι να μην γινονται...
Τα λεφτα κατι πρεπει να γινουν... Απο τα να γινουν φασιανοι και αναμνηστικα δωρακια χιλιες φορες να τα κανουμε δωρεα σε ενα φιλανθρωπικο ιδρυμα...

Αν ειναι να πεταω τα λεφτα μου, που τα πεταω, κ ειχα επιλογη η με την επιλογη που μου δινει στη γενικη συνελευση η παρουσια μου, ναι να μην γινονται...
Τα λεφτα κατι πρεπει να γινουν... Απο τα να γινουν φασιανοι και αναμνηστικα δωρακια χιλιες φορες να τα κανουμε δωρεα σε ενα φιλανθρωπικο ιδρυμα...
Συμφωνώ

Κάποια είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουν γιατί έχουν αξία, αλλά κάποια άλλα θα έπρεπε να έχουν σταματήσει χθες και να πάρουν άλλη μορφή...

Η συνέχιση πρακτικών με βάση την ευκολία και τη συνήθεια είναι ένδειξη απροσάρμοστων οργανισμών...
Να δεχθούμε λοιπόν ότι δεν υπάρχει εγγυητική αρχή για να εφαρμοστούν αυτά που πρέπει και να πάμε σε άλλες λύσεις;;;;; κοινωνικές κάτι άλλο;;;;; σε πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα δεν υπάρχει μπίζνα;;;;;
συμπαθάτε με κοι βιαστικές απαντήσεις ενώ οι σκέψεις και οι προτάσεις σωστότατες και μακρυσκελείς .......
τέλος πάντων ξεφύγαμε πολύ απ το θέμα μας
προσωπικά τ αφήνω και θα μας δοθεί ευκαιρία κάπου να το δούμε πάλι :)

Last edited:
Και οργάνωση κυνηγίων επιβλαβών με κλιμάκια κτλ.

Τι ψαχνετε ρε παιδια?Το 95% των κυνηγετικων συλλογων ειναι παραγκες.Μαγαζακια μερικων για να τσεπωνουν αυτοι και οι
δικοι τους φραγκα.Στον κυνηγετικο συλλογο Αιγαλεω που ανηκω,πιο παλια ο Προεδρος ηταν μαιμου δικαστικος.5 φορες
τον εχουν κλεισει!Τα λευτα τα τσεπωνει και ολα καλα,μεχρι και η εφημεριδα που ειχε κοπηκε πριν χρονια.Που πανε τα λεφτα οεο?

Δυστυχως αναλωνομαστε σε σωστες ή λαθος θεωριες. Πραξεις χρειαζονται. Συμμετοχη σε συνελευσεις, να ζητουμε το βημα και να παρουσιαζουμε τις θεσεις μας προτεινοντας λυσεις σε διαφορα θεματα και προβαλοντας νεες ιδεες, να θεσουμε υποψηφιοτητα στις εκλογες ωστε σε περιπτωση εκλογης μας να προχωρησει αυτων των ιδεων μας.... Και να μην καταφερουμε να εκλεγουμε, παλι το κερδος θα ειναι μεγαλο μονο απο το ακουσμα της φωνης μας. Αυτο θα ειναι η αρχη και σιγουρα ταραζοντας και μονο τα νερα θα αποτελεσει τη βαση για μια εποικοδομητικη συνεχεια...

Μετά από 3 μέρες και 14 χιλιόμετρα σε αγροτικούς δρόμους, γύρω - γύρω περιουσίες κλεισμένες με σύρματα, δύσκολα θαμνοτόπια και στα όρια του λόγγου και κουβαλώντας οπλο 3.800 (γεμάτο με τα φυσίγγια) στάθηκα τυχερός σήμερα στην 4η μερα.
20181024-174139.jpg

Παρότι θα το προτιμούσα σε ...αρσενικό ήταν πολύ μεγάλο πουλι 1110 γραμμάρια.
Χωρίς σκυλί προδόθηκε από το θόρυβο στα ξερόχορτα. Ευτυχώς επέλεξα την σωστή πλευρά του βατώνα και έφυγε μποστά μου στα ~10 μέτρα.
Με φυσιγγι HULL No 6, 32 gram και τσοκ Seminole Spreader στην REM 11-87 έπεσε με την πρώτη στα 15 μέτρα ευτυχώς μπροστά σε θάμνο και πριν τα πυκνά βάτα και τον λόγγο.
Είχα δει ένα ακόμη την πρώτη μέρα, αλλά μακρυά, να φεύγει.
Επόμενη βόλτα το ΣΚ καθώς επιτρέπεται μόνο Τετάρτη και ΣΚ και από 1 πουλί τη φορά.
Χωρίς ευκαιρία για έξοδο για τσίχλα ή φάσσα, ήταν το πρώτο μου πουλί για φέτος.
Δεν μπορώ να παραπονεθώ!!!

Last edited:
Φίλε Κωστα, ευχαριστώ.
Να τον ακούσεις να πετάγεται κράζοντας και να σου χτυπάνε τα μελίγγια.
Απο την άλλη, θα δεις κάποιον όταν δεν έχεις οπλο.
Όταν έχεις, άστα.
Άσε που αν υπάρχουν θηλυκά, ειτε φεύγει τελευταίος και μετά τον πυροβολισμό ειτε κρύβεται, ειτε φεύγει ποδαρώνοντας.
Εχω ομως μερικές απίστευτες εικόνες με την πρωτη περίπου στις 20 Οκτώβρη 2008 (ΠΑΟ -Εργοτέλης 1-3 ή 2-3)

Μετά από 3 μέρες και 14 χιλιόμετρα σε αγροτικούς δρόμους, γύρω - γύρω περιουσίες κλεισμένες με σύρματα, δύσκολα θαμνοτόπια και στα όρια του λόγγου και κουβαλώντας οπλο 3.800 (γεμάτο με τα φυσίγγια) στάθηκα τυχερός σήμερα στην 4η μερα.
20181024-174139.jpg

Χωρίς σκυλί προδόθηκε από το θόρυβο στα ξερόχορτα. Ευτυχώς επέλεξα την σωστή πλευρά του βατώνα και έφυγε μποστά μου στα ~10 μέτρα.
Με φυσιγγι HULL No 6, 32 gram και τσοκ Seminole Spreader στην REM 11-87 έπεσε με την πρώτη στα 15 μέτρα ευτυχώς μπροστά σε θάμνο και πριν τα πυκνά βάτα και τον λόγγο.
Επόμενη βόλτα το ΣΚ καθώς επιτρέπεται μόνο Τετάρτη και ΣΚ και από 1 πουλί τη φορά.
Φοβερό πουλί και στα ταιρια του εύχομαι!

20181024-174139.jpg

Σπύρο πολύ ωραία,φαντάζομαι την χαρά σου,εικόνα που θα μένει και θα την διηγείσαι πολλές φορές .well done.

μπράβο Πέτρο,πολλή ωραία φωτό,το εικονιζόμενο δεν το συζητάμε.....τρέλλα :)

Στα είπα και στη φάσα.... :D την άλλη φορά περιμένουμε το κοκορακι;)

.congrats.
Ευχαί φίλων στηρίζουσι κυνηγετικές εξορμήσεις ...τουφεκαλεύρηδων
20181029-162918.jpg

Χθεσινοβραδυνό πουλί, με πέταγμα κοντά σε μάντρα βίλας δίπλα σε λόγγο.
Ήμουν παρέα με φίλο χωρίς όπλο και βρέθηκε το πουλί στην μέση στα 8-10 μέτρα.
Η διαδικασία σιτέματος διακόπηκε σήμερα για την σχετική φωτογράφιση και ζύγιση.
Φυσίγγιο PATRIC αγορασμένο το 2005 από την Καλλιθέα από μαγαζί που έχει κλείσει. Τσοκ Spreader
Έβαλα πιό χοντρά σκάγια (Νο. 5) γιατί το μέρος είναι πολύ κλειστό και φοβήθηκα μήπως το χάσω.
Το 2ο φυσίγγι ήταν PRAΙRIE STORM, αμερικάνικο, μου είχε δώσει 5 ένας φίλος πριν χρόνια.
Η 2 τουφεκιά έφυγε αυθόρμητα και πιό δεξια αλλά το πουλί είχε αρχίσει να πέφτει και δεν το βρήκε. Κούρεψε την κορυφή του θάμνου μέσα στον οποίο έπεσε το πουλί. Απόρτ ...δυνατό από τον φίλο, σχετικά εύκολο, γιατί χτυπούσε φτερούγες.
Ο λεβέντης σηκώθηκε χωρίς να κράξει και από το βάρος του (1390 γραμ) και το μικρό σχετικά μέγεθος του σπιρουνιού του πρέπει να είναι περυσινό πουλί (16-18 μηνών).
Πολύ χαρούμενος με 2ο πουλί με συμπληρωμένες 20 ώρες περπάτημα σε πυκνό και χωματόδρομους.
Πέμπτη γυρίζω Αθήνα, ίσως βγώ μια βόλτα Τετάρτη.

Ευχαί φίλων στηρίζουσι κυνηγετικές εξορμήσεις ...τουφεκαλεύρηδων
20181029-162918.jpg

Χθεσινοβραδυνό πουλί, με πέταγμα κοντά σε μάντρα βίλας δίπλα σε λόγγο.
Ήμουν παρέα με φίλο χωρίς όπλο και βρέθηκε το πουλί στην μέση στα 8-10 μέτρα.
Η διαδικασία σιτέματος διακόπηκε σήμερα για την σχετική φωτογράφιση και ζύγιση.
Φυσίγγιο PATRIC αγορασμένο το 2005 από την Καλλιθέα από μαγαζί που έχει κλείσει. Τσοκ Spreader
Έβαλα πιό χοντρά σκάγια (Νο. 5) γιατί το μέρος είναι πολύ κλειστό και φοβήθηκα μήπως το χάσω.
Το 2ο φυσίγγι ήταν PRAΙRIE STORM, αμερικάνικο, μου είχε δώσει 5 ένας φίλος πριν χρόνια.
Η 2 τουφεκιά έφυγε αυθόρμητα και πιό δεξια αλλά το πουλί είχε αρχίσει να πέφτει και δεν το βρήκε. Κούρεψε την κορυφή του θάμνου μέσα στον οποίο έπεσε το πουλί. Απόρτ ...δυνατό από τον φίλο, σχετικά εύκολο, γιατί χτυπούσε φτερούγες.
Ο λεβέντης σηκώθηκε χωρίς να κράξει και από το βάρος του (1390 γραμ) και το μικρό σχετικά μέγεθος του σπιρουνιού του πρέπει να είναι περυσινό πουλί (16-18 μηνών).
Πολύ χαρούμενος με 2ο πουλί με συμπληρωμένες 20 ώρες περπάτημα σε πυκνό και χωματόδρομους.
Πέμπτη γυρίζω Αθήνα, ίσως βγώ μια βόλτα Τετάρτη.

Πολλά μπράβο!!! Ωραιότατο πετεινάρι !!! Καλή συνέχεια στις εξορμήσεις σου!!
Το όπλο πιο είναι από περιέργεια??

Back