Με υπομονή!
Η υπομονή αφορά και τους δύο.
Τον χειριστή που πρέπει να δοκιμάσει και να εξασφαλίσει κατά το δυνατόν και τον τεχνίτη που πρέπει να έχει την διάθεση να κάνει τις όποιες διορθώσεις χρειάζονται.
Το "απόλυτο"στο κοντάκι,για κυνηγετική χρήση,έτσι όπως το σκεφτόμαστε,δεν υπάρχει!
Το κοντάκι είναι ένα κομμάτι της όλης διαδικασίας και όχι το μαγικό ραβδί!
Συν Αθηνά και χείρα κίνει.
Αυτές οι τεχνικές που αναφέρονται μας δίνουν ενδείξεις,σοβαρές ενδείξεις,που μας βοηθούν σε μια κατασκευή,μετατροπή...
Ο δάσκαλος η ο τεχνίτης που βάζει το ματι του απέναντι από την μπούκα,το κάνει για να δει κάποια ΒΑΣΙΚΆ πράγματα.
Αυτά είναι ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ!
Αν κοιτάξεις από την μπροστά μεριά θα δει πράματα και θαματα μερικές φορές.
Να χάνεται το μάτι του χειριστή εντελώς,να είναι ένα δάχτυλο πάνω από την ρίγα,να είναι εκτός ριγας....
Λιγότερο η περισσότερο.
Και όχι μόνο...
Ακατάλληλες λαβές για συγκεκριμένα χέρια, παράταιρες επωμισεις με το πέλμα να εξέχει 2-3-4 πόντους από τον ώμο η να χάνεται...
Το που βαράει το όπλο,πως είναι στημένο,με ποια σύγκλιση κανης-ριγας είναι το "Α"!!
Έγινε κατασκευή σε φίλο ,συνκυνηγο μου ,σε νέο όπλο,ίδιας εταιρίας με αντιγραφή των μέτρων από το παλιό του.
Το όπλα ίδιας εταιρίας,διαδοχικά μοντέλα.
Οι διαστάσεις στο κοντάκι,πανομοιότυπες!!
Κι όμως....
Το χτένι στο καινούριο έχει κατέβει ήδη δύο φορές και...βλέπουμε...
Αυτό το "βλέπουμε",ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ όσο και να κοιτάζεις από μπροστά!
Πρέπει να το δεις στο "γήπεδο"!
Έχω κοντάκια στα "μέτρα"μου,σε όλα μου τα όπλα.
Στατιστικά(με σημειωμένα εξόδους,φυσίγγια,θηράματα...)σε βάθος πολλών χρόνων,ρίχνω καλύτερα με τη Μπενελα μου.
Αλλάζω κάνη,στο ίδιο όπλο,βάζοντας πιο ελαφριά η πιο βαριά και το έργο αλλάζει!
Όχι δραματικά,αλλάζει όμως.
Φτιάχνοντας η μετατρέποντας ένα κοντάκι, προσπαθείς για το καλύτερο,ΠΑΝΤΑ για το καλύτερο!
Κι αυτό το κάτι μεταφράζεται σε περισσότερες επιτυχίες και στον τρόπο που έρχονται αυτές οι επιτυχίες.
Ένας έμπειρος σκοπευτής η κυνηγός,θα έχει επιτυχίες,ότι και να του δώσεις!
Επειδή έχει την εμπειρία,μπορεί να ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ευκολότερα και γρηγορότερα,είναι ταλαντούχος,έχει καλύτερη συναρμογή,το "πάει σημαδευτα"σε πολύ πολύ πιο σύντομους χρόνους,....,...,...
Μπορούμε να το κουβεντιάσουμε ώρες και ώρες και να βρίσκουμε λόγους και παράγοντες που κάνουν την όποια διαφορά...
Ελπίζω να μην κούρασα πολύ!!