Φερ' το στα μέτρα σου...

Καλημερα σε ολους! Αγορασα προσφατα μια benelli m2 ενω μεχρι τωρα κυνηγουσα με σ ποζε. Ακομα εχω ριξει ελαχιστα φυσιγγια αλλα βλεπω πως ψηλοτουφεκαω σταθερα. Το δικαννο μετρωντας προσεγγιστικα με χαρακα βρησκω drop at comp 365mm και drop at heel 650 mm. Ποια φλατζα θα μπορουσα να βαλω ωστε να με φερει πιο κοντα στο κοντακι του ποζε που εχω συνηθισει;
Σπύρο είσαι σίγουρος για τα νούμερα που γράφεις?
Με ποιον τρόπο κάνεις τις μετρήσεις?

Σπύρο είσαι σίγουρος για τα νούμερα που γράφεις?
Με ποιον τρόπο κάνεις τις μετρήσεις?
Κυριε Γιαννη συγνωμη 36,5mm και 65 αντιστοιχα. Μετρησα βαζοντας το οπλο με την ρηγα στο τραπεζι (φυσικα η μπιλια εκτος του τραπεζιου) και με τριγωνο τις 2 αυτες αποστασεις (τραπεζι- αντιστοιχο σημειο κοντακιου). Εδω να σημειωσω οτι το 0 στο τριγωνο δεν ταυτιζοταν με το επιπεδο του τραπεζιου (οπως σε πολλους χαρακες συμβαινει) αλλα αν το ντροπ ειναι αφαιρεση αυτων των δυο (οπως νομιζω), δεν επηρεαζει το αποτελεσμα αφου το σφαλμα ειναι ιδιο και για τις 2 μετρησεις.

Ο Γιάννης έχει δίκιο να παραξενευεται, 3 εκατοστά διαφορά μεταξύ μικρής και μεγάλης κλίσης είναι ασυνήθιστη, ειδικά σε μοντέρνα όπλα. Υποθέτω το δικό σου είναι παλιό.

Βάλε την πιο χαμηλή φλάντζα που έχεις στην Μ2 αλλά να ξέρεις ότι ψηλοτουφεκαει και λόγω ρίγας. Αμφιβάλλω αν θα καταφέρεις να φέρεις την τουφεκιά εκεί που θέλεις.

Ο Γιάννης έχει δίκιο να παραξενευεται, 3 εκατοστά διαφορά μεταξύ μικρής και μεγάλης κλίσης είναι ασυνήθιστη, ειδικά σε μοντέρνα όπλα. Υποθέτω το δικό σου είναι παλιό.

Βάλε την πιο χαμηλή φλάντζα που έχεις στην Μ2 αλλά να ξέρεις ότι ψηλοτουφεκαει και λόγω ρίγας. Αμφιβάλλω αν θα καταφέρεις να φέρεις την τουφεκιά εκεί που θέλεις.
Δεν με παραξένεψε τόσο η διαφορά μεταξύ μικρής-μεγαλης κλίσης .
Αν και παραειναι μεγάλη!
Τα νούμερα μου φάνηκαν εξωπραγματικά.

Last edited:

Ναι ειναι οντως παλιο σχετικα και σε περιπτωση δικου μου λαθος αντε να ειναι 2μιση αντι για 3 εκατοστα. Ενω η μ2 οπως την μετραω βρισκω το ντροπ περιπου 1,5 εκατοστο με την κλιση που εχει τωρα

Ναι ειναι οντως παλιο σχετικα και σε περιπτωση δικου μου λαθος αντε να ειναι 2μιση αντι για 3 εκατοστα. Ενω η μ2 οπως την μετραω βρισκω το ντροπ περιπου 1,5 εκατοστο με την κλιση που εχει τωρα
Βάλε τα δύο όπλα δίπλα δίπλα σ' ένα τραπέζι με τις ρίγες να εφάπτονται σ' αυτό και τις μπίλιες εκτός.
Σκύψε και κοίτα περασια αν υπάρχει διαφορά μεταξύ των χτενιων στα δύο όπλα.

Το θέμα με το ψηλοτουφεκισμα στις benelli είναι υπαρκτό.

Γιατι ομως να μην μπορει να ερθει το οπλο εκει που πρεπει με τις φλαντζες;Μηπως οι μηχανικοι της μπενελλι εκαναν λαθος στο σχεδιασμο ο οποιος ειναι μακρια απο τα στανταρς;

Γιατι ομως να μην μπορει να ερθει το οπλο εκει που πρεπει με τις φλαντζες;Μηπως οι μηχανικοι της μπενελλι εκαναν λαθος στο σχεδιασμο ο οποιος ειναι μακρια απο τα στανταρς;
Επειδή οι φλάντζες είναι μια ευκολία που έχει όρια.
2-3mm cust ένθεν κι ένθεν και γύρω στα 15mm εύρος (65-50mm) στη μεγάλη κλίση.
Αν σε εξυπηρετεί,έχει καλώς.
Αν θέλεις κάτι ενδιάμεσο η εκτός προδιαγραφών,δεενν.
Λάθος δεν υπάρχει.
Ακολουθούν τις προτιμήσεις της αγοράς(USA).

Επειδή οι φλάντζες είναι μια ευκολία που έχει όρια.
2-3mm cust ένθεν κι ένθεν και γύρω στα 15mm εύρος (65-50mm) στη μεγάλη κλίση.
Αν σε εξυπηρετεί,έχει καλώς.
Αν θέλεις κάτι ενδιάμεσο η εκτός προδιαγραφών,δεενν.
Λάθος δεν υπάρχει.
Ακολουθούν τις προτιμήσεις της αγοράς(USA).
Επειδη υπαρχει τεραστιο θεμα με το ψηλοντουφεκισμα ιδιως με SBE3 στην Αμερικη, το θεμα εχει γινει σαπουνοπερα εδω και μια 10ετια. Βγηκε Benelli και ελεγε το περιφιμο, στην Ευρωπη we float the bird δηλαδη ριχνουμε απο κατω για να πανε τα σκαγια πανω.😂 προφανως κανεις δεν πειστηκε και εχουν βρει διαφορους τροπους να φερουν το 80/20 η ακομα και το 90/10 σε 60/40 στην καλυτερη. Υπαρχουν διαφορα βιντεακια με αλλαγη φλατζας,αλαγη/μετατοπιση της ροδελας της καννης η μεγαλυτερη σκοπευτικη μπιλια η συνδυασμο ολων αυτων.:oops::p

Ο μαστρο ΓΙΑΝΝΗΣ έκανε δουλειά πολύ καλή.
Ήρθε ακριβώς στο μήκος της beretta 38εκ.
Είχα την Β φλατζα και λόγω τον 12χιλ
Κατέβηκε το όπλο,
και έβαλα την Ζ φλατζα αλλά βλέπω φουλ ρίγα αλλά έχω πάρει το καστ οφ που ήθελα περισσότερο.
Αφαίρεσα λιγο βαρος αφου προσθεσα
Για να δούμε θα τα βρούμε με την Δούκισσα

Μαθητής μου, 1,85 ύψος δεξιόχειρας, πήγε το όπλο του σε "κοντακά" να του το φέρει στα μέτρα του και του το έκοψε στα 36 εκατοστά μήκος, το έκανε αριστερό (cast on) και του έβαλε pitch 15 μοίρες, μπορεί και παραπάνω!

Προσέχετε πού πηγαίνετε τα όπλα σας, υπάρχουν εγκληματίες εκεί έξω!

Μαθητής μου, 1,85 ύψος δεξιόχειρας, πήγε το όπλο του σε "κοντακά" να του το φέρει στα μέτρα του και του το έκοψε στα 36 εκατοστά μήκος, το έκανε αριστερό (cast on) και του έβαλε pitch 15 μοίρες, μπορεί και παραπάνω!

Φέτος κατάλαβα την σημασία του κοντάκιού..
Και πόσο φθηνό είναι να φτιάξεις ένα..
Ξεκίνησα φταίγανε τα φυσίγγια τα τσοκ το βάρος του όπλο το όπλο η φλάντζες τα έξοδα σε βενζίνη σε χαρτόνι δοκιμές και η απογοήτευση..
Το παν είναι τα μέτρα στο κοντάκι..
Και όλα τα άλλα σε συνδυασμό για το κάθε κυνήγι..
Αλλά πρέπει να καταλάβουμε και τα λάθη μας

Last edited:

Και τι έγινε ;
Τωρα τριχνει με το αριστερό και κόντινε και το χερι ; :rolleyes:

Φέτος κατάλαβα την σημασία του κοντάκιού..
Και πόσο φθηνό είναι να φτιάξεις ένα..
Ξεκίνησα φταίγανε τα φυσίγγια τα τσοκ το βάρος του όπλο το όπλο η φλάντζες τα έξοδα σε βενζίνη σε χαρτόνι δοκιμές και η απογοήτευση..
Το παν είναι τα μέτρα στο κοντάκι..
Και όλα τα άλλα σε συνδυασμό για το κάθε κυνήγι..
Αλλά πρέπει να καταλάβουμε και τα λάθη μας
Μια απλή διόρθωση το παν είναι να επωμιζεις πάντα το ίδιο έπειτα έρχονται τα μέτρα στο κοντάκι αλλιώς δε θα φτιάξεις ποτέ σωστά μέτρα.

Back