Με την πρώτη δοκιμή της L4S πήρα απογοήτευση.
Αρχίζω από την αρχή. Το όπλο συνοδεύεται από 3 φλάντζες οι οποίες με την δυνατότητα να τοποθετηθούν και από τις δύο πλευρές μεταφράζονται σε έξη. Μέχρις εδώ ΟΚ. Οι φλάντζες γράφουν:
Η μία επάνω DX - RIGHT και κάτω +5mm ( 1/5'') από την μία πλευρά και SX-LEFT +5mm ( 1/5'') από την άλλη,
η δεύτερη DX-RIGHT και -5mm ( -1/5'') από την μία πλευρά και SX LEFT -5mm (1/5'') από την άλλη και
η τρίτη ( η οποία ήταν και αυτή που είχε φορεμένη πάνω το όπλο) έγραφε μόνο DX - RIGHT από την μια πλευρά και SX - LEFT από την άλλη.
Για να μην μακρηγορώ ,εγώ, ενώ στο πρώτο Churchill test διαπίστωσα οτι μου φεύγει η τουφεκιά κάτω και αριστερά , άρα ήθελα αρκετό ανέβασμα ( DROP On ) και αρκετό CAST Off τελικά βρήκα την άκρη με την χρήση δύο φλαντζών μαζί, της SX LEFT -5mm και της SX LEFT .
Οπως όμως φαίνεται από τα γραφόμενα επάνω τους , αλλά και από το σχεδιάγραμμα που συμπεριλαμβάνεται στο manual του όλπου , όπου με βελάκια δείχνει προς τα που μετακινείται το κοντάκι, θα έπρεπε να μου ταιριάζουν οι αντίθετες !!!
Την άκρη την έβγαλα αφού έκανα δοκιμές με όλες τις φλάντζες. Και το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορώ να πω οτι με ενθουσιάζει δεδομένου οτι νομίζω οτι ακόμα μου φεύγει λίγο αριστερά γι αυτό ανεβάζω και φωτό του τελικού Churchill test.
Τα ερωτήματα είναι τα παρακάτω:
1ον : Πειράζει που έχω δύο φλάντζες μαζί; άποψή μου είναι πως όχι. Δεν βλέπω καμιά ακραία καταπόνηση στο δέσιμο του κοντακιού. Το ρωτάω μήπως κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω
2ον: Υπάρχει τρόπος να κάνω μία δική μου φλάντζα; στόχος μου είναι να κάνω μία, που να δίνει την κλίση που δίνουν τώρα οι δύο ταυτόχρονα και ίσως λίγο ακόμα cast off. Τι υλικό όμως θα πρέπει να χρησιμοποιήσω; πρέπει να είναι ασυμπίεστο και ταυτόχρονα ευλύγιστο, δεδομένου οτι η πατούρα που ενώνονται κοντάκι και βάση δεν είναι επίπεδη και κάνει και μία στρογγυλεμένη γωνία . Το πως να δώσω τις κλίσεις φαντάζομαι οτι είναι προφανές , μάλλον με λίμα και γυαλόχαρτα. Υπάρχει καμία άλλη ιδέα;
Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις σας.
Εδώ το τελευταίο Churchill test: