Φτιάξ' το μόνος σου

Είναι χαρακτηριστικό αυτών των όπλων όταν έριχναν φουρνέλα συνεχόμενα να σπάει κάποια αυτί που με λίγο τρόχισμα δούλευε κανονικά και χωρίς αυτό.Οσο για το ελατήριο μάλλον είναι αλλαγμένο πιθανόν με μεγαλύτερο για να μειώσει την ανάκρουση αν έριχναν δυνατά φυσίγγια ,απλά δεν είχε τον ίδιο βαθμό σκλήρυνσης ή και μικρότερο πάχος σπείρας όπως ανάφερε ο ΓΙΑΝΝΗΣ γι'αυτό και βγήκε οφ .Εγώ είχα αλλάξει ελατήριο στη 302 του 1984 από καινούριο μετά από 30+ χρόνια που το έχει το όπλο φίλος και τι δεν είχα πειράξει σε αυτό το όπλο τώρα το χαίρετε ο φίλος που κυνηγά μπεκάτσα κατά κύριο λόγο γιατί το είχα φτάσει 3 κιλά και ούτε βάρος.

Άρα θέλω και βελόνα
Γιατί ??? Αφού δουλεύει και χωρίς αυτάκια ... Τί ρόλο παίζουν τα αυτάκια εκεί ? Κάτι σαν στοπ φαντάζομαι, αλλά δεν το βλέπω απαραίτητο. Ούτε τα έχω δει σε άλλες καραμπίνες, ούτε στη δικιά μου (Moss.)

Attachments

• IMG_20220418_185933.jpg
    IMG_20220418_185933.jpg
    244,7 KB · Προβολές: 23
Γιατί ??? Αφού δουλεύει και χωρίς αυτάκια ... Τί ρόλο παίζουν τα αυτάκια εκεί ? Κάτι σαν στοπ φαντάζομαι, αλλά δεν το βλέπω απαραίτητο. Ούτε τα έχω δει σε άλλες καραμπίνες, ούτε στη δικιά μου (Moss.)
Φοβάμαι μην τρυπήσει κάνα καψουλι

Φοβάμαι μην τρυπήσει κάνα καψουλι
Μπα δε νομίζω. Οι άλλες γιατί δεν τα τρυπάνε ???
Άσε που όπως τα βλέπω (στη φωτογραφία του Γιάννη), το βρίσκω πολύ φυσικό να σπάνε κάποια στιγμή, (μετά από πολλά χτυπήματα της σφύρας, ακριβώς επειδή κοντράρουν στο πίσω μέρος του κλείστρου).

Μπα δε νομίζω. Οι άλλες γιατί δεν τα τρυπάνε ???
Άσε που όπως τα βλέπω (στη φωτογραφία του Γιάννη), το βρίσκω πολύ φυσικό να σπάνε κάποια στιγμή, (μετά από πολλά χτυπήματα της σφύρας, ακριβώς επειδή κοντράρουν στο πίσω μέρος του κλείστρου).
Δεν κοντραρουν υπό φυσιολογικές συνθήκες.
Αν ήταν έτσι εμένα με τα φυσίγγια που έχει ρίξει θα είχε γίνει η βελόνα σαν οδοντογλυφίδα!
Κοντραρει το εμπρός μέρος της βελόνας στο καψούλι.
Κάπου μοιράζεται το πραμα.

Άρα θέλω και βελόνα
Αφού έβγαλα το κλείστρο αποφάσισα να καθαρίσω την γριά για να την βάλω για ύπνο.
Είχε να καθαριστεί κάνα χρόνο,από το περσινό κλείσιμο.
Νύφη την έφτιαξα! 😍

Φέτος κυνήγησα,οοοσο κυνήγησα, μόνο μ'αυτην αλλάζοντας κανες.
Μια φορά μόνο πήρα την es100...
Ααα και μια φορά έπιασα το δικανο περιμένοντας κάτι φασσες που δεν ήρθαν ποτέ!
Δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει αυτό!

Δεν κοντραρουν υπό φυσιολογικές συνθήκες.
Αν ήταν έτσι εμένα με τα φυσίγγια που έχει ρίξει θα είχε γίνει η βελόνα σαν οδοντογλυφίδα!
Κοντραρει το εμπρός μέρος της βελόνας στο καψούλι.
Κάπου μοιράζεται το πραμα.
Σωστά. Σε dry-firing όμως χωρίς φυσίγγι αδρανείας ??? Αν μάλιστα το παρακάνει κανείς ...

Αφού έβγαλα το κλείστρο αποφάσισα να καθαρίσω την γριά για να την βάλω για ύπνο.
Είχε να καθαριστεί κάνα χρόνο,από το περσινό κλείσιμο.
Νύφη την έφτιαξα! 😍

Φέτος κυνήγησα,οοοσο κυνήγησα, μόνο μ'αυτην αλλάζοντας κανες.
Μια φορά μόνο πήρα την es100...
Ααα και μια φορά έπιασα το δικανο περιμένοντας κάτι φασσες που δεν ήρθαν ποτέ!
Δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει αυτό!
Λες να πάθω το ίδιο 😁

Back