Φυσίγγια Ρουμελιώτης Πάτρα

• Thread starter Thread starter Pain
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Σήμερα τουφεκισα λίγα μπεκατσινια με το 28αρι του με csb6 σε αξιοσημειωτες αποστάσεις μιας κ ήταν πολύ ανησυχα κ τα πουλιά καιγοντουσαν ... Θερμοκρασία 1 βαθμό με χιονονερο ... Αναμενόμενο βέβαια μιας κ φαινόταν ότι ήταν ζωηρό για 28αρι. ..

Σήμερα τουφεκισα λίγα μπεκατσινια με το 28αρι του με csb6 σε αξιοσημειωτες αποστάσεις μιας κ ήταν πολύ ανησυχα κ τα πουλιά καιγοντουσαν ... Θερμοκρασία 1 βαθμό με χιονονερο ... Αναμενόμενο βέβαια μιας κ φαινόταν ότι ήταν ζωηρό για 28αρι. ..
Γιατι γεμιζει κατι που να μην ειναι ζωηρο?.yel.
Οτι εχω δοκιμασει ειναι γρηγορο και συγκεντρωτικο και αφησα τα percorso φετος για τα 35αρια csb2,τα 28αρια δεν τα εχω τιμησει ακομα...

Τα 30αρια του είναι πολύ ζωηρά... Είχα βάλει ένα Νο8 να τουφεκίσω δεντρότσιχλες και μου βγήκε μια φάσσα στα 30μετρα και την έκαψε σαν να έριξα εξαρια... Θερμοκρασία - 3
Σε ζεστό καιρό που το έριξα την κουνάει τη μαξους καλά.
Τα 32αρια μου φάνηκαν πιο μαλακά.
Επίσης τα 28αρια του είναι ζωηρά. Για ζέστη νομίζω θα σκορπανε αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει με ζεστό καιρό για να μπορώ να έχω άποψη.

Νομιζω βγαζει δυο τυπους κ με τις δυοπ πυριτιδες...
Κ εγω εχω παρει φετος σαρσελια με τα 28αρια του σε νουμερο 8, μεχρι 30 μετρα οσα τουφεκισα αλλα τα εκανε σκονη...
Σε τρυγονι τα δοκίμασες Άρη? Ρωτάω γιατί όπως είπα παραπάνω το βρήκα δυνατουτσικο και φοβάμαι μη σκορπανε.

Σε τρυγονι τα δοκίμασες Άρη? Ρωτάω γιατί όπως είπα παραπάνω το βρήκα δυνατουτσικο και φοβάμαι μη σκορπανε.
Οχι Κωστα, στα παντα ριχνω δικα μου φυσιγγια αυστηρα, κ ειδικα στο τρυγονι που το λατρευω, εκτος απο τις τσιχλες που τις κυνηγαω λιγο κ ριχνω οτι πιο οικονομικο βρω... Τωρα ετυχε κ τα δοκιμασα αυτα σε περπατητο στο βαλτο γιατι ηθελα να δω αν θα επιβεβαιωθουν οι προσδοκιες μου...

τα 28αρια τα γεμιζει με csb6 η με csb5;
Το 28αρι το σκοπευτικό (sporting) το γέμιζε με CSB6, μάλιστα είχαμε κάνει μεγάλη συζήτηση εδώ αν έλεγε αλήθεια, και πρώτος εγώ το αμφισβητούσα, μέχρι που έκανα ογκομέτρηση τις δύο πυρίτιδες και βεβαιώθηκα ότι πράγματι είχε CSB6 !!!
Βγάζει όμως κι ένα άλλο 28αρι, που το παρουσιάζει σαν κυνηγετικό, λίγο πιο δυνατό, με CSB5.
Και τώρα τα νέα σκοπευτικά του με την ονομασία Υπερίων (Hyperion) τα 28αρια είναι επίσης με CSB5.

Last edited:
Διαβάζω ότι όλοι γράφεται ότι τα σκοπευτικά του είναι ψηλό δυναμίτης. πόσο Λογικό είναι αυτό ρε παιδιά αν είναι δυναμίτης τώρα μετά τον Απρίλη Τι θα γίνεται δηλαδή θα είναι σαν να ρίχνουμε magnum;; Εκτός αν την άνοιξη αλλάζει συνταγή και τα κάνει πιο light Ούτε και αυτό είναι λογικό. τι θα ρίχνουμε ζαριά από τη παρτίδα φυσίγγια αγοράσαμε;
πιστεύω για σκοπευτική χρήση το φυσίγγι πρέπει να είναι μαλακό έτσι ώστε να έχεις και μία δεύτερη καλή βολή. εγώ ρίχνω χρόνια τα Λάμπρο sporting Με άριστα αποτελέσματα έχω κάνει και τις δοκιμές μου με αρκετα αλλα. ΠΟΤΕ δεν ειδα ή ένιωσα όμως ένα 28αρι να είναι βαρύ κ να ενοχλεί.

Από τα σκοπευτικά του τα 28αρια (Hyperion) έχω ρίξει αρκετά, δε μου φάνηκε ούτε μαλακό αλλά ούτε και πολύ δυνατό κόπου ανάμεσα θα έλεγα ( πυρίτιδα στα 1,45γρ PSB5). Από τα πιο δυνατά σκοπευτικά 28αρια είναι τα Uno και τα Due της NSI

Διαβάζω ότι όλοι γράφεται ότι τα σκοπευτικά του είναι ψηλό δυναμίτης. πόσο Λογικό είναι αυτό ρε παιδιά αν είναι δυναμίτης τώρα μετά τον Απρίλη Τι θα γίνεται δηλαδή θα είναι σαν να ρίχνουμε magnum;; Εκτός αν την άνοιξη αλλάζει συνταγή και τα κάνει πιο light Ούτε και αυτό είναι λογικό. τι θα ρίχνουμε ζαριά από τη παρτίδα φυσίγγια αγοράσαμε;
πιστεύω για σκοπευτική χρήση το φυσίγγι πρέπει να είναι μαλακό έτσι ώστε να έχεις και μία δεύτερη καλή βολή. εγώ ρίχνω χρόνια τα Λάμπρο sporting Με άριστα αποτελέσματα έχω κάνει και τις δοκιμές μου με αρκετα αλλα. ΠΟΤΕ δεν ειδα ή ένιωσα όμως ένα 28αρι να είναι βαρύ κ να ενοχλεί.
Προσωπική μου άποψη, ο χαρακτηρισμός δυναμίτης είναι υπερβολικός. Είναι λίγο δυνατά, αλλά μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια. Για το σκοπευτικό με τη CSB6 δεν έχω σαφή άποψη γιατί δεν έχω ρίξει πολλά, κάτι λίγα είχα πάρει από τον Γιάννη (@Γιάννης-Χανια) και τον αδερφό του, για σφάξιμο κυρίως, λόγω της απορίας σχετικά με την πυρίτιδα που ανέφερα πιο πάνω, κι άντε να έριξα και 5-6 χωρίς πάντως πρόβλημα με την ανάκρουση. Από το κυνηγετικό 28αρι, που τα έφερε ένα μαγαζί εδώ στα Χανιά, έχω ρίξει κάμποσα κουτιά στο σκοπευτήριο, και όντως είναι αρκετά δυνατό, αλλά όχι ιδιαίτερα κουραστικό, παρόλο που τα έριχνα με δίκαννο 3.150 γρ περίπου και με ξύλινο πέλμα, και σε ζεστό καιρό (Σεπτέμβρη - Οκτώβρη νομίζω). Σίγουρα είναι αισθητά πιο δυνατό από το Lambro sporting ... θεωρώ ότι είναι στα ίδια επίπεδα με το NSI DUE Sporting, και με το RIO TARGET LOAD 28, με το οποίο παρεμπιπτόντως έχει ακριβώς τα ίδια υλικά και την ίδια δοσολογία, με μόνη διαφορά τους συγκεντρωτήρες.
Τα Hyperion δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμη, αλλά από την άνοιξη, νά'μαστε καλά, σίγουρα θα τα τιμήσω δεόντως !!! Το Lambro sporting βέβαια είναι ακριβώς στα προσωπικά μου γούστα, είναι φύσεκος, ειδικά μάλιστα σε Νο. 7,5 κάνει παπάδες ... αλλά και η διαφορά στην τιμή είναι σημαντική - όταν καίω 6-8 κουτιά την εβδομάδα ....

Σημερα δοκιμασα κι εγω του Ρουμελιωτη τα 30αρια και τα 32αρια,
σε απογευματινο καρτερι εριξα ακριβως μια ζωνη (30 φυσιγγια) κι ειχα βαλει μισα-μισα...
Αποτελεσμα 9 τσιχλες στο χερι και 3 χαμενες που δεν μπορεσα να βρω σε κατι ψηλα χορτα.
Οι βολες ηταν λιγες κανονικες αλλα οι περισσοτερες σε οριακες αποστασεις θα ελεγα, μιας και δεν ειχε αερα και τα πουλια πετουσαν ψηλα σημερα...
παρολα αυτα τα πουλια επεφταν ολα ξερα και διχως καθολου αιματα. Το τσοκαριαμα του οπλου ηταν 2 αστερια.
Εντυπωσεις απο τις καλυτερες μπορω να πω, αφου και τα 30αρια και τα 32αρια του ηταν εξισου καλα και τα δυο.
Τα βρηκα πολυ συγκεντρωτικα κι αποδωτικα και με πολυ καλη ταχυτητα αφου ακομα και στις μακρινες βολες δεν χρειαστηκε
να προσκοπευσω ιδιαιτερα.
Η θερμοκρασια ηταν στην αρχη 8-9 βαθμοι και το βραδακι ειχε πεσει στους 3 βαθμους.
Η ανακρουση ηταν λιγο αισθητη αλλα φυσικα οχι ενοχλητικη.
Καποια στιγμη θα ηθελα να δοκιμασω και το 28αρι του αλλα αυτο σε επομενη παραγγελια που θα γινει.
Παντως εμεινα πολυ ευχαριστημενος κι απ' τα δυο.

Last edited:
Back