Κυρ Νίκο όπως τα λες , τώρα μιλάμε για το τι κάνει το φυσίγγι με ένα συγκεκριμένο νούμερο σκαγιων. Το που στέλνει ο καθένας την τουφεκια δεν έχει σχεση.
Το 6αρι τι κάνει στον λαγό δεν το ξέρω γιατί ποτέ δεν πήγα με 6αρια να τον κυνηγήσω.
Νομίζω είναι άλλο να κυνηγάς στη Σάμο χειμώνα λαγό και άλλο στην Μακεδονία με πάγο και αντάρα τον ηπειρωτικό .
Το 6 προφανώς και θα τον κρατάει σε ορισμένες περιπτώσεις όπως θα τον κρατάει και το 7 . Δεν νομίζω να πήγαινα για να τον κυνηγήσω ξερωντας ότι πρέπει να τον βάλω κέντρο για να τον πάρω με τα 6αρακια.
Καλημερα φιλε μου!! Να σου πω την γνωμη μου. Κατ'αρχην δεν πιστευω οτι υπαρχει ''αχρηστο΄΄ οπλο.
ΟΛΑ τα οπλα φτιαχτηκαν για σκοτωνουν....και ΟΛΑ σκοτωνουν....Τωρα αυτος που κραταει το οπλο ειναι
ο υπευθυνος.....για οτι κανει το οπλο του. Δεν ειναι λιγοι αυτοι.....που την αστοχια τους την χρεωνουν στο
οπλο η στο φυσιγγιο.. Το οπλο για να σκοτωσει δυο πραγματα θελει...1ον καλο φυσιγγιο και 2ον καλη σκοπευση...
Ναι δεν εχουμε τις ιδιες θερμοκρασιες εδω στην Σαμο με αυτες της αγαπημενης μου Μακεδονιας....αυτο δεν
λεει τιποτα ομως.....Ο καθε κυνηγος επιλεγει φυσιγγια αναλογα τον τοπο και τις θερμοκρασιες που κυνηγαει.
Τωρα εαν κανει λαθος επιλογη φυσιγγιου δεν φταιει το οπλο...το κεφαλι του και η αγνοια του φταιει...
Δεν πας για λαγο με Ν6 σκαγια στους μειον 10 βαθμους....και να εχεις και την απαιτηση να κρατησεις
λαγο... αυτος δεν ειναι κυνηγος ....μαλακας ειναι....γι'αυτο υπαρχουν διάφορα νουμερα σκαγιων και φυσιγγια
φτιαγμενα για ολες κληματολογικες συνθηκες που κυνηγαει ο καθε ενας. Το λαθος των κυνηγων ειναι η λαθος
επιλογη φυσιγγιου....Κυκλοφορουν πολυ καλα και αξιολογα φυσιγγια εμποριου....δεν θα βγαλουμε ολα τα
φυσιγγια αχρηστα...υπαρχουν διαμαντια φυσιγγια εμποριου....ο κυνηγος ειναι υποχρεωμενος να ξερει
ποια ειναι αυτα.
Τελειωνοντας θα σου πω.....ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.....Και ενα ΚΑΛΟ φυσιγγιο ''δουλευει'' ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ
οι αποκλισεις απο οπλο σε οπλο στο καλο φυσιγγιο ειναι πολυ μικρες ....