Ο Νίκος έχει απόλυτο δίκιο, όπως στήνεις καρτέρι στην βοσκη και σε άλλα θηράματα. Ποιος το κάνει αυτό σε φασσες πχ σε τέτοιες αποστάσεις.
Τα Λάμπρο μαγκνουμ τα έχω κυνηγήσει κι εγώ με αποτελέσματα σε μεγάλες αποστάσεις, βασίστηκα όμως στο κοπάδι κι όχι σε σημαδεμενα πουλιά. Το παν είναι ακόμα κι εκεί να κρατήσεις με φυσίγγια κάννη τσοκ την συγκέντρωση.
Οι καμποι είναι μεγάλοι, θέλει ματιά και στημένο κόσμο ανάλογα τα μέρη βοσκης ξεκούρασης. Η πείρα αποδεικνύει πως όντας οι καμποι γυμνοί, με την ανάλογη εμπειρία και τις ικανότητες των πουλιών, δύσκολα πλησιάζοντας σε αποστάσεις νορμάλ, εκτός εάν πρόκειται για πουλιά που δεν έχουν εμπειρία από όπλα, ανθρώπινη παρουσία κλπ.
Τα φυσίγγια μέτρι ενδείκνυνται για τουφέκι ες σε κοπάδια σε μεγάλες αποστάσεις, αν κι αυτό να το λες είναι μεγάλη παραβίαση όπως και οι τουφεκιες μέσα από αυτοκίνητα όπως κάνουν ορισμένοι.
Εγω με τέτοια φυσίγγια δυσκολεύομαι να ρηξω σε μεμονωμένα πουλιά, όπως και πολλοί ακόμα. Καλύτερα ένα καλό και όχι τόσο συγκεντρωτικο φυσίγγι. Νο1 ευρωπαϊκό το ελάχιστο, όσα λέγονται ακόμα και για νο 5, ήταν θέμα τύχης.