Φυσίγγια για αγριόχηνες

Status
Not open for further replies.
Φίλε μπράβο για την εμπειρία αλλά δεν έχει να κάνει όπως την βρει ο καθένας. Επιδιωξαμε να τις βάλουμε χέρι σε μεγάλο κάμπο είτε πεφταν σε απαγορευμένα και αχανή σημεία είτε σε μεγάλες εργασιακές εκτάσεις. Το θεμιτό πάντα είναι η βοσκη αλλά και αν τις πάρεις σε πέρασμα το πράμα δεν χαλάει και προσωπικά δεν έχω ιδέα αν είναι αντικυνηγετικο αυτό η αν κάποιος θα το απέφευγε καθώς τα πουλιά δεν ακολουθούν σταθερή τροχιά ποτέ όπως αλλά θηράματα.

Eδω βλεπουμε ενα κρανος κυνηγου μετα απο
επιτυχημενο κυνηγι αγριοχηνας με μπιλιες...
Ο πολυ άτυχος 11 χρονος μαθητής στο Μενίδι τραυματίστηκε θανασιμα από σφαίρα πιστολιού 9mm όταν αυτη είχε πτωση πανω στο κεφάλι του..
Δεν το πιστευει ανθρωπος ότι μπορεί να συμβεί τέτοιο θανατηφόρο ατυχημα..
Και όμως..
Και 9/12 βολα ρίχνουν κάποιοι..
Ο Στόκας παντως γέμιζε κ 27βολα για δαυτες...yel.
Ένα καρουμπαλο θα το κάνει.. Και αν ειναι κανεις σε παγωμενο βαλτο δεν πειράζει γιατί θα σπασει ένα κομμάτι παγο κ το φοράει καπέλο.. .yel.

Είναι να μην συμβεί.......

Εμπειρίες με χήνες δεν έχω, τουλάχιστον όχι ακόμα...Με το φτωχό μου μυαλό σκέφτομαι ότι αντί να τις ντουφεκάτε στα 80-90 μέτρα και πάει λέγοντας με μπίλιες και βόλια γιατί δεν κάνετε κάτι άλλο?Με υπομονή και παρατήρηση τα χωράφια που τρώνε τα πουλιά θα τα βρεις... Σκάβεις μία τρύπα βάζεις ένα βαρέλι μέσα βάζεις και λίγη βλάστηση γύρω γύρω και είσαι έτοιμος...Ούτε έρπιν ούτε κυνηγητά με αυτοκίνητα ούτε ντουφεκιές με μπίλιες και τα λοιπά.... Απλά και όμορφα πράγματα...Και αν έρχονται και λίγες λίγες κάνεις ένα κυνήγι ανεπανάληπτο!
Τα πουλιά στα μέρη μου δεν κάθονται για πολύ μόλις μπούνε στον κάμπο το πολύ σε 1 ώρα το έχει μάθει όλο το χωριό και τρέχουν να προλάβουν... Άντε να πας να κάνεις φυλαχτά εκεί που τις είδες να πέφτουν αν δεν τις τουφεκισαν την προηγούμενη μέρα συμφωνώ! Μόλις πας το πρωί όμως θα αρχίσουν να σου έρχονται γύρο σου σαν τις μύγες αν δεν σου έχουν πιάσει και την τρύπα βέβαια.... Ακόμα και δίπλα σου να μην κάτσουν πάντα θα βρεθεί ένας να τις ρίξει στα 200 μέτρα πριν στρώσουν τα πουλιά οπότε τζάμπα ο κόπος...

Τα πουλιά στα μέρη μου δεν κάθονται για πολύ μόλις μπούνε στον κάμπο το πολύ σε 1 ώρα το έχει μάθει όλο το χωριό και τρέχουν να προλάβουν... Άντε να πας να κάνεις φυλαχτά εκεί που τις είδες να πέφτουν αν δεν τις τουφεκισαν την προηγούμενη μέρα συμφωνώ! Μόλις πας το πρωί όμως θα αρχίσουν να σου έρχονται γύρο σου σαν τις μύγες αν δεν σου έχουν πιάσει και την τρύπα βέβαια.... Ακόμα και δίπλα σου να μην κάτσουν πάντα θα βρεθεί ένας να τις ρίξει στα 200 μέτρα πριν στρώσουν τα πουλιά οπότε τζάμπα ο κόπος...
Πονεμενες ιστοριες αυτες ασε που ντουφεκανε μονο για χαλαστρα

Πονεμενες ιστοριες αυτες ασε που ντουφεκανε μονο για χαλαστρα
Αυτό ξανά πες το φίλε! Πρόπερσι ενώ έχουμε αρχίσει το ερπειν με τον φίλο μου και έχουμε κάνει ήδη 100 μέτρα και μένουν καμία 50αρια ακόμη για να τις έχουμε σε απόσταση βολής μπήκε ο άλλος με το αμάξι στο χωράφι και τις χάλασε επίτηδες... τι τον κάνεις αυτόν τώρα?

Φιλαράκι δεν το είπα ούτε με κακία ούτε για να κάνω παρατήρηση σε κανέναν... Όπως προείπα δεν έχω εμπειρία με χήνες απλά αυτό σκέφτηκα και αυτό εξέφρασα...Ο τόπος παντού είναι μεγάλος δεν γίνεται πάντα τα πουλιά να πέφτουν σε πολλά ζευγάρια μάτια....Όπου γίνεται πανηγύρι από κόσμο ποτέ σχεδόν δεν γίνεται και αποδοτικό κυνήγι!

Φιλαράκι δεν το είπα ούτε με κακία ούτε για να κάνω παρατήρηση σε κανέναν... Όπως προείπα δεν έχω εμπειρία με χήνες απλά αυτό σκέφτηκα και αυτό εξέφρασα...Ο τόπος παντού είναι μεγάλος δεν γίνεται πάντα τα πουλιά να πέφτουν σε πολλά ζευγάρια μάτια....Όπου γίνεται πανηγύρι από κόσμο ποτέ σχεδόν δεν γίνεται και αποδοτικό κυνήγι!
Εννοείται κι εγώ καλοπροαίρετα σου απάντησα για να έχεις μια ιδέα τι πρέπει να τραβήξεις για να καρπωθείς έστω και μια χήνα αν ο τόπος είναι σαν και τα μέρη όπου τις κυνηγάω εγώ! Επειδή είπες ότι δεν έχεις εμπειρία σε αυτό το κυνηγι ήθελα να σου δώσω μια εικόνα! Θα έδινα τα πάντα για να τις κυνηγήσω έστω και μια φορά έτσι όπως προ ανέφερες! Πιστεύω ότι μόνο έτσι αξίζει να κυνηγας αυτό το θήραμα αλλά τι να κάνουμε οι περιστάσεις είναι τέτοιες...

Φίλε μπράβο για την εμπειρία αλλά δεν έχει να κάνει όπως την βρει ο καθένας. Επιδιωξαμε να τις βάλουμε χέρι σε μεγάλο κάμπο είτε πεφταν σε απαγορευμένα και αχανή σημεία είτε σε μεγάλες εργασιακές εκτάσεις. Το θεμιτό πάντα είναι η βοσκη αλλά και αν τις πάρεις σε πέρασμα το πράμα δεν χαλάει και προσωπικά δεν έχω ιδέα αν είναι αντικυνηγετικο αυτό η αν κάποιος θα το απέφευγε καθώς τα πουλιά δεν ακολουθούν σταθερή τροχιά ποτέ όπως αλλά θηράματα.
Θέλει τρόπο για τον κάμπο αν προλάβεις να τον εφαρμόσεις και εμείς παιδευτικαμε αρκετά για να βρούμε πως θα τις πλησιάζουμε και ναι τον τρόπο αυτόν τον θεωρώ αντικυνηγετικο αλλά καρποφόρο...
Eδω βλεπουμε ενα κρανος κυνηγου μετα απο
επιτυχημενο κυνηγι αγριοχηνας με μπιλιες...
Ρίξε με 2αρια και πάρε στο χέρι το κράνος μετά γιατί χήνα δεν πεζει έκει που τουφεκαμε εμείς αχχαχα.....
Με την κριο ρίχνεις σε αυτά τα μέτρα ; με ποιο τσοκ ;
Εγώ με Κριό μαμά 3* γιατί ήταν κολλημένο και θείος μου Κριό κομφορτ με benelli εσω έξω +5εκ 1* ..... Από τότε που πήρα το τζεμινι δηλαδή περισυ δεν έτυχε να ρίξω σε χήνες....

Ντύνεσαι χήνα❓❓❓❓
Χαχαχα καλό αλλά όχι είναι κάτι που δεν φαντάζεσαι τόσο εύκολα ότι θα αποδόσει....
Αν και δεν γνωρίζω τον τρόπο του Τέλη, έχω μια ιδέα για το πως μπορεί να γίνει και αυτή δεν περιλαμβάνει ντυσίματα. Χαχαχαχα
Σωστός κανένα ντύσιμο φορά και πουκάμισο ούτε θα λερωθεις αχχαχαχαχ
Πες μου οτι ειναι ο τροπος που φωναζει η χηνα τον χηνο?
Χηνο!Χηνο!Χηνο!?????
Όταν τις χτυπάω το φωνάζω εγώ .sarcastic.
Το ίδιο και εδώ φίλε για αυτό δεν καταλαβαίνουν μερικοί το πώς κυνηγάμε τις χήνες και θεωρούν λάθος αυτό που κάνουμε αλλά άλλη λύση δεν υπάρχει εκτός αν μερικοί νομίζουν τις κυνηγάμε στο USA
Τα ξέρει και ο Τόλης καλά τι γίνεται εδώ πέρα στην περιοχή δεν μένει τίποτα είναι όποιος προλάβει την ημέρα τον κύριο είδε γιατί την νύχτα παίζονται άλλα έργα για μεγάλα παιδιά......

Ζωντανές εικόνες Λευτέρη, μπράβο εγώ προσωπικά δίνω βάση στις επιλογές στα φυσίγγια που ανέφερες παραπάνω.
Προσωπικά δεν έχω συναντήσει στα βόρεια σύνορα κόσμο να κάνει χαλάστρα, αντιθέτως υπάρχει μια κάποια συνεργασία. Όλα αυτά πριν 3 4 χρόνια στα τελευταία καλά μπασιματα. Πιστεύω ότι η καρπωση επειδή είναι θέμα, ακόμα και στο πέρασμα δεν θα έβλαπτε σε τίποτα την υπόθεση στο κυνήγι.
Επειδή εδώ έχεις πείρα, για να μην βγαίνουμε εκτός ποστ, αν θες και αν υπάρχει περιθώριο ανέφερε σε ποιες κλιματολογικες συνθήκες θημασαι να γίνεται μπουλουκι κι επίσης ποιες προτιμήσεις σε καλλιέργειες (και την κατάσταση τους ακολουθούν και επιλεγου). Προσωπικά έχω παρατηρήσει πως νεκρές και μυστήριες ώρες μπορείς να κάνεις καλή καρπωση.

Status
Not open for further replies.
Back