Φυσίγγια για αγριόχηνες

Status
Not open for further replies.
Και τοτε ποιος ο λόγος να ασχολείστε με τον μπάρμπα Μιτσού/ Ηλία/Γιάννη και άλλους που διαφωνούν αλλά χωρίς υποτιμητικούς όρους στους απεναντη… αυτό το πολιτισμό σας έμαθε οι επηστιμοση σας να τον χαίρεσαι δεν θα παρουμε εμείς οι αγράμματοι
Ρε Ηλία,ρε Ηλία το ότι διαφωνούμε δε σημαίνει ότι εμπαιζουμε κάποιον η ότι άλλο.
Χιούμορ κάνουμε‼️ούτε έχουμε απαξιώσει κάποιον‼️ότι γουστάρει ο καθένας‼️
Έχουν χρέος όμως οι παλιοί κ γνωστές να μεταλαμπαδεύσουν την ΟΡΘΗ ΓΝΩΣΗ στους νέους‼️

Ειμεις Τουν μπάρμπα μητσιου ξερουμει,ααααααυτον ειμπιστειυομαστει‼️
Καλημέρες Μάριο‼️Καλημέρες παίδες‼️
Ένας μπάρμπας απ'αυτούς επέμενε ότι τα φουσέκια πρέπει να τα δοκιμάζουμε
σε ψαρόνια πούναι σκλερόπετσα διότι αυτό άκουσε από κουμπάρο του ότι
κάνει ιταλικό εργοστάσιο :oops:o_O

Ουτε επηδηξη θελο να κανω,ουτε εξηπναδες να πο.ας ερθουν οι Borland, G.Thomas, Brister, Lowry, Neil Winston, Dr A.C.Jones, Ν. Κυπρίδημος κ.λ.να μου δηξουν πος να γεμηζω,τα θυραματα που πιανο καθε χρονο θελο να δουν και να μου εξηγισουν πος πευτουν εκει που τα βαραο.αλο θεορια αλο πραξη.ουτε διαγραματα ουτε θεοριες τηποτα.ολα κρινοντε στο κυνηγι οχη στα χαρτια.δεν θελο να υποτιμησο ουτε να ανερεσο τηποτα.θα πο ομως μια κουβεντα που πηστευο να καταλαβετε.οι Borland, G.Thomas, Brister, Lowry, Neil Winston, Dr A.C.Jones, Ν. Κυπρίδημος κ.λ.αυτοι εστησαν τους σκελετους τον πηχη ομως αλοι τον ανεβαζουν.η πραξη οχη τα χαρτια.αν ανεβαζα της φοτο απο της εξωδους που κανω,θα.με τρεχανε για υκολογηκη καταστροφη .big smile. οποτε ασε να κανει ο καθενας οτη θελη

Ουτε επηδηξη θελο να κανω,ουτε εξηπναδες να πο.ας ερθουν οι Borland, G.Thomas, Brister, Lowry, Neil Winston, Dr A.C.Jones, Ν. Κυπρίδημος κ.λ.να μου δηξουν πος να γεμηζω,τα θυραματα που πιανο καθε χρονο θελο να δουν και να μου εξηγισουν πος πευτουν εκει που τα βαραο.αλο θεορια αλο πραξη.ουτε διαγραματα ουτε θεοριες τηποτα.ολα κρινοντε στο κυνηγι οχη στα χαρτια.δεν θελο να υποτιμησο ουτε να ανερεσο τηποτα.θα πο ομως μια κουβεντα που πηστευο να καταλαβετε.οι Borland, G.Thomas, Brister, Lowry, Neil Winston, Dr A.C.Jones, Ν. Κυπρίδημος κ.λ.αυτοι εστησαν τους σκελετους τον πηχη ομως αλοι τον ανεβαζουν.η πραξη οχη τα χαρτια.αν ανεβαζα της φοτο απο της εξωδους που κανω,θα.με τρεχανε για υκολογηκη καταστροφη .big smile. οποτε ασε να κανει ο καθενας οτη θελη
Φωτοβολίδα μια ερώτηση μόνο .
Πώς άρχισες να περπατάς μές την ιδιογόμωση ;
Απο ποιούς μάθαμε τα πρώτα βήματα ;

Φωτοβολίδα μια ερώτηση μόνο .
Πώς άρχισες να περπατάς μές την ιδιογόμωση ;
Απο ποιούς μάθαμε τα πρώτα βήματα ;
Απο ενα γερακο εδω στο χωριο.πρακτικος και με πολη μιαλο.απο τα 12 γεμηζα μαζητου με ειχε σαν γιο του.μετα παθιαστηκα με την ιδιογωμοση σε σημιο αρωστιας τηποτα αλο 24 ωρες δεν σκευτομουνα.αρχησα δοκιμες στα 15 εψαχνα παντα το γιατη πηγε ετσει αυτο και οχη αλιος.δεν ενθουσιαζομουνα σε μια καλη τουφεκια,εψαχνα παντα το γιατη τη την επηρεασε???ολα αυτοδηδαχτος σε ολα.ο γερακος μου εμαθε τα βασηκα.ψαξιμο δοκημες πατεντες ολα μονος μου

Είμαι ο πρώτος που δεν αλλάζει φυσίγγι που δουλεύει.
Δεν θα μαλώσουμε για το αν οι αριθμοί λένε την αλήθεια, όποιος θέλει τους πιστεύει ή όχι.
Από την άλλη κάποιος κάνει μια δουλειά, μετράει σκάγια, καίγεται και ξεροψήνεται στον ήλιο ή στο κρύο και παρουσιάζει κάτι.
Όταν λοιπόν ο οποιοσδήποτε η πρώτη κουβέντα που λέει είναι ότι οι αριθμοί δεν λένε τίποτα ή ένα χάλια φυσίγγι στον πίνακα μπορεί να δουλεύει υποτιμά την δουλειά που έχει κάνει ο άλλος.
Φυσικά και ένα μάπα φυσίγγι σε αποτύπωση μπορεί να δουλεύει καλύτερα από ένα άλλο στους μείον 20 ή στους συν 30 διότι
1. Η επιτυχίες είναι συνάρτηση του ανοίγματος της κατανομής και της σκοπευτικής ικανότητας
2. Και τα λίγα σκάγια στον κύκλο σκοτώνουν σε κάποιες περιπτώσεις το ίδιο καλά με τα πολλά. Μερικές φορές ακόμα καλύτερα !!!!
Και αυτό το έχουμε αποδείξει !!!!

Πολλές φορές έχω γράψει ότι κανένας (εκτός τον Μάριο, γιατί ξέρω πως δουλεύει) δεν κάνει ολοκληρωμένες δοκιμές και πραγματικά οι μισές δοκιμές (μια αποτύπωση δηλαδή και άντε και μια διάτρηση στους +30 βαθμούς) ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Κάτι όμως λένε περισσότερο από το τίποτα.

Είναι σαν να λέει κάποιος μια συνταγή για τσίχλες με κρύο και να πετάγομαι και να λέω, ναι ξέρεις δεν λέει τίποτα η συνταγή αυτή γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει σε όλα τα όπλα.

Ο Νίκος έχει γαμηθεί να μετράει σκάγια, δηλαδή του λέμε ότι κακώς το κάνει και δεν έχει καμιά χρησιμότητα η δουλειά του ;
Να κλείσουμε τελείως τις βλητικές δοκιμές τότε και να προτείνουμε συνταγές και φυσίγγια ο ένας στον άλλο.

Το ξέρουμε ότι οι μισές δοκιμές δεν λένε όλη την αλήθεια, πόσο μάλλον μια ξερή αποτύπωση, αλλά από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα :)
Ξέρουμε να κάνουμε και ολοκληρωμένες αλλά δεν έχουμε χρόνο, ούτε καιρικές συνθήκες κατάλληλες όποτε το ζητήσουμε ...

Είναι τυχαίο ότι όλοι οι ιδιογομωτές έχουν ρίξει χιλιάδες φυσίγγια στον πίνακα ;

Σεβασμός στην δουλειά του άλλου, για εμένα είναι τόσο απλό το θέμα.

Ο πινακας λεει την μηση αληθεια μαζη με την θεορια.ειναι ενας μπουσουλας.ολα κρηνοντε στο κυνηγι.διορθονης οτη θες και κοβης ραβης το φησηγι που θες σε οτη αποσταση θες στα μετρασου
Δεν ξέρεις εσσι να μάθεις να τον διαβάζεις σωστα o_O ….Αν θες συνταγή για άγριο περιστερά στην στέλνο με πμ τσάμπα για σένα μονοbbq2

Πόσα εμπορικά φυσίγγια έσφαξες καί γιατί ;
Κοντεύουν χιλιάδα ;

Ο πινακας λεει την μηση αληθεια μαζη με την θεορια.ειναι ενας μπουσουλας.ολα κρηνοντε στο κυνηγι.διορθονης οτη θες και κοβης ραβης το φησηγι που θες σε οτη αποσταση θες στα μετρασου

Koυζουλε.....μην τα λες εσυ αυτα....
Εσυ εχεις ξεσκιστει στις δοκιμες περισσοτερο απο τον καθε εναν μας !!!
Χωρις στοχο και δοκιμη....το φυσεκι στα μετρα σου δεν το φερνεις....
Ο Στοχος ο ταχογραφος και η διατρηση στα λενε ΟΛΑ....Αρκει να ξερεις να τα διαβασεις....
Τιποτα δεν διορθωνεις στο κυνηγι.....Το φυσιγγιο ''βλεπεις΄' και τις διορθωσεις τις κανεις μετα βλεποντας
τον στοχο....
Τωρα οσον αφορα ποιος μας εμαθε ιδιογομωση....Δεν θα αναφερω ονοματα....Θα σταθω σε αυτο που
εγραψε ο φιλος ο Λαμπης.....ΠΟΣΑ φυσιγγια εμπορικα εχεις σφαξει ???
Ποσους πινακες κατασκευαστων πιριτιδων εχεις συμβουλευτει ???
Περα απο τους πειραματισμους που κανουμε....την βαση την πηραμε απο τους πρωτοπορους....φιλε !!!!
Μεχρι και παλια κουτια πυριτιδας.....εγραφαν δοσολογιες επανω....
Αυτα και χωρις ιχνος αντιπαραθεσης....

Οι ολοκληρωμένες δοκιμές Γιάννη (και Ηλία) λένε όλη την αλήθεια ... την αλήθεια όμως μόνο του φυσιγγίου αυτού καθαυτού.
Αν γινόσουν υπεύθυνος βλητικού σταθμού μεγάλης εταιρίας δεν θα μοίραζες φυσίγγια τζάμπα για να δεις αν μπορεί να χτυπήσει ο κόσμος πουλιά με αυτά.
Επειδή κανένας μας δεν είναι, κάνουμε ότι δοκιμές μπορεί ο καθένας.

Όμως λες μια μια μεγάλη αλήθεια !!!!!!!!
Ότι το φυσίγγι πρέπει να δοκιμάζεται τελικά στο κυνήγι.
Εκεί όμως δεν βλέπεις μόνο τις δυνατότητες του φυσιγγίου αλλά και πως αυτό ταιριάζει με τις δικές μας ικανότητες ...

Αν θες την γνώμη μου για τα πιο καθοριστικά χαρακτηριστικά ενός φυσιγγίου αυτά είναι
1. Ικανή διάτρηση
2. Ίδια δραστική διάμετρο τουφεκιάς με φυσίγγι που έχουμε συνηθίσει ή τέτοια που να ταιριάζει στην σκοπευτική μας ικανότητα σε συγκεκριμένο θήραμα.
3. Απαιτούμενα σκάγια στην απόσταση που τουφεκάμε με λίγα κενά και ισοκατανομή σε τουλάχιστον 5 δοκιμές.

Όλα είναι μετρήσιμα.
Τι άλλο θέλεις, διατρήσεις στα 50μ, μετριούνται, συγκέντρωση, μετριέται, μένουσες στα 50, μετριούνται και τελικά φτιάχνεις μια φυσιγγάρα σαν το nitro, ή το δικό σου των 50μ με 90%, το βγάζεις σε κυκλοφορία και δεν το αγοράζει κανένας γιατί είναι τόσο σφιχτό που το 95% των κυνηγών δεν μπορεί να χτυπήσει απολύτως τίποτα :) και απολύεσαι :)
Αυτό τι σημαίνει ότι το φυσίγγι που έφτιαξες με 90% συγκέντρωση στα 50μ είναι μάπα ;;;
Καλά κρασιά, ... Φτιάξε μου καμιά 20αριά αχαχαχα

Με τα κατάλληλα εργαλεία (δεν χρειάζεται να είναι εκατομμυρίων ευρώ) μπορείς να μετρήσεις σχεδόν τα πάντα σε ένα φυσίγγι.
Μην κολλάτε στο "όλη την αλήθεια" ... οκ το 95% της αλήθειας ...

Αυτό που δεν μετριέται με τίποτα είναι η κουλαμάρα του καθενός μας όταν τουφεκάμε θηράματα αχαχαχα

Καλημέρα και καλή βδομάδα σε όλους ...

Ρεσης παρεξηγισατε τον γραφτο λογο.θα τα πο με δυο λογια.φτιαχης κατη καλο με 90% στα 50 μετρα ας πουμε.φτιαχνης ληπον τον πιλονα που θες σε αυτα τα μετρα.ελασου ομως πος στα 35,40 δεν τουφεκας λογο κατανομης,οποτε διορθονης κοβης ραβης ενα μεσο ορο.να τουφεκας με καπιες επητηχιες στα 35 αλα να σκωτονη και στα 50.γιαυτο εγραψα κοβης ραβης.τωρα ο πινακας που ειπα για μηση αληθεια σε πιον τομεα.εχεις σηγκετροση που θες,αλα ταχητιτες πανω η κατω εκει που εχεις σηνηθιση την προσκοπευση.οποτε αν ειναι πιο αργο αποτηχιες στης βολες,αν πιο γρηγορο το ειδιο.οποτε μηση αληθεια οποτε αχρηστο για σενα οχη για αλους.ασχετα με τη μενουσες θαχει εσεν δεν σου κανει.οποτε διορθονης.και κατη αλο το δοκιμαζης σε στανταρ θερμοκρασειες,στο κυνηγι ομως σε αλες οποτε αυτο που θα σου δοση ο πινακας θανε μπουσουλας οχη πραξη στον κυνηγοτοπο

................
Από την άλλη κάποιος κάνει μια δουλειά, μετράει σκάγια, καίγεται και ξεροψήνεται στον ήλιο ή στο κρύο και παρουσιάζει κάτι.
Όταν λοιπόν ο οποιοσδήποτε η πρώτη κουβέντα που λέει είναι ότι οι αριθμοί δεν λένε τίποτα ή ένα χάλια φυσίγγι στον πίνακα μπορεί να δουλεύει υποτιμά την δουλειά που έχει κάνει ο άλλος.
...................

Είναι τυχαίο ότι όλοι οι ιδιογομωτές έχουν ρίξει χιλιάδες φυσίγγια στον πίνακα ;

Σεβασμός στην δουλειά του άλλου, για εμένα είναι τόσο απλό το θέμα.
Αυτό ακριβώς λέω!
Απαξιούμε την εργασία και τον κόπο των άλλων, εργασία και κόπος που ΕΜΕΙΣ οι ερασιτέχνες βλητικοί του διαδικτύου δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε σε πενήντα ζωές!
Απαξιούμε και ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε, έτσι όμως ευτελίζουμε εαυτόν......
Μιλάμε για "πράξη" όταν εμείς είμαστε αυτοί που προωθούμε "θεωρίες" (κν λόγια του αέρα), γιατί οι "άλλοι" αυτοί που ΑΚΡΙΤΑ ονομάζουμε "θεωρητικούς", έχουν κάνει τόσα πολλά στην ΠΡΑΞΗ κι έχουν βγάλει με μεθοδικό τρόπο τα συμπεράσματά τους....
Σεβασμός στην δουλειά του άλλου κι ας αποφύγουμε τις αμετροέπειες

Γιάννη μη νομίζεις ότι οι ταχύτητες παίζουν ΤΟΣΟ μεγάλο ρόλο στην προσκόπευση

π.χ. φυσίγγι Α με 360 μ/δ και Β με 420 μ/δ #6 θήραμα φάσσα τραβερσάτη στα 35 μ ντεμι τσοκ

Βασίληηηηηηηη κάνε υπολογισμούς προσκόπευσης

Status
Not open for further replies.
Back